Rozgrywki Rabbit Doubt
RABBIT DOUBT

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2015-05-12 15:38:39

Yassamet
Użytkownik
Liczba postów: 372
Windows 7Chrome 42.0.2311.135

"Przebieg eksperymentu" (informacje o grze)

(Gadałam wczoraj z Daffem o terminach, to chyba jednak ja prowadzę xd)
Zapisy do gry trwają do czwartku (14.05) do godziny 12:00. Start gry odbędzie się o godzinie 20:00 tego samego dnia. Godzinę przed rozpoczęciem zacznę rozsyłać prywatne wiadomości z rolami.
Utrzymuję elementy klimatyczno-opisowe jako MG, ale tym razem zmienię troszkę miejsce. Gra się potoczy w laboratorium naukowym, więc role się ociupinkę zmienią, o czym powiem później.

Wprowadzam kilka zasad, zgodnie z obietnicą. Jednorazowe złamanie którejkolwiek z reguł skutkuje wstawieniem jednego punktu karnego. Jednoczesne złamanie kilku reguł skutkuje wstawieniem takiej właśnie ilości punktów karnych. Po otrzymaniu 3 punktów karnych gracz bez względu na rolę zostaje odsunięty z rozgrywki.
Reguły:
1) Gracz winien brać udział w dyskusji na każdym etapie gry. Jeden etap, to okres ciągnący się aż do najbliższego linczu (mordy nie są tu uwzględniane). Za udział w dyskusji uznaje się wstawienie minimum 2 postów w grze z wyłączeniem postu z głosem. W przypadku niemożności rozmawiania proszę o informację na priv wraz z wyjaśnieniem (jeśli ktoś musi na 48 godzin wyjechać, czy coś w tym guście).
2) Gracz winien oddać swój głos w linczu. Głos jest to nick danego gracza w kolorze innym, niż domyślny na forum. Można się wstrzymać od głosowanie przez podanie kolorem wyróżniającym się frazy "wstrzymuję się od głosowania".
3) Niezależnie od sytuacji w grze, zachowujemy kulturę osobistą. Gra jest przyjemnością dla każdego, jeśli wychodzimy ze wzajemnym szacunkiem do siebie. Gracz, który czuje się obrażany ma prawo zgłosić mi na priv ten fakt, ale decyzję o przyznaniu punktu karnego bądź nie podejmę sama.

Role występujące w grze:
- Królik - biologiczny osobnik z gatunku zajęczaków. Nie ma w nim nic nadzwyczajnego, poza faktem bycia przetrzymywanym przez grupę naukowców w laboratorium.
- Wściekły królik - Jeden z grupy z powyższych, jednak chorujący na wściekliznę. Nie daje po sobie tego poznać, ale w określonych sytuacjach dopuszcza się zagryzienia jednego ze swoich towarzyszy. Chce wymordować całe stadko.
(Informację o tym, czy i kogo zabija wściekły króliczek wysyła mi na priv przed terminem mordu.)
- Królik mechaniczny - Skonstruowany przez naukowców celem bliższego poznania zachowań zajęczaków w określonych sytuacjach oraz wykrycia wściekłej jednostki. Ma możliwość wyłączenia osobnika na określony czas z grupy (poprzez rozpylenie słabego środka nasennego, naukowcy wtedy zabierają określonego osobnika do innej klatki na dodatkowe badania).  Nie może dwa razy wybrać tej samej osoby.
(osoba z rolą mechaniczną do momentu pierwszego linczu musi mi wysłać na priv informację, po czyjej stronie gra - króliczków zdrowych, czy wściekłych. Jeśli tego nie zrobi, automatycznie gra po stronie zdrowych uszaków. Informację, czy i kogo typuje do zabrania wysyła mi na priv przed godziną działania. Królik zabrany nie może brać udziału w głosowaniu na lincz, ale nie może być też zlinczowana. Zabrany wściekły króliczek nie może dokonać mordu.)
- Szaman - królik, który może ochronić danego gracza przed zagryzieniem. Nie może wybrać dwa razy danej osoby pod rząd, ale w dłuższym rozdzieleniu czasowym już owszem.
(informację o osobie chronionej wysyła mi na priv przed godziną swojego działania)
- Chemik - może wstrzyknąć wybranej przez siebie osobie adrenalinę, wtedy uśpienie króliczka mechanicznego na niego nie zadziała i w konsekwencji naukowcy nie będą mogli go zabrać. Nie może wybrać dwukrotnie tej samej osoby.
(Również informację o wybranej osobie proszę przesłać mi na priv przed godziną działania)

Role zostały przydzielone za pomocą kości.

Przebieg początków gry:
- Czwartek godzina 20:00 - START
- Czwartek, godzina 22:00 - działanie chemika
- Czwartek/piątek, godzina 00:00 - działanie króliczka mechanicznego
- Piątek, godzina 22:00 - LINCZ + działanie szamana
- Piątek, godzina 23:00 - MORD
- Piątek, godzina 23:30 - Przywrócenie króliczka wcześniej zabranego
- Niedziela, godzina 15:00 - LINCZ + działanie chemika
- Niedziela, godzina 16:00 - działanie króliczka mechanicznego
(następnie odbędzie się lincz, później mord i później króliczek wróci, terminy będę ustalać na bieżąco)

"Ogólny przebieg gry dla tych, co nie ogarnęli"

Start -> Zabranie króliczka -> lincz -> mord -> powrót króliczka -> lincz -> zabranie króliczka -> lincz -> mord -> powrót króliczka -> lincz -> zabranie króliczka -> lincz -> mord -> powrót króliczka -> (i tak dalej)

Lincze - dopuszczam jednoczesne powieszenie dwóch graczy, jeśli dojdzie do wytypowania 3 osób i więcej o jednakowej ilości głosów, nikt nie zostaje powieszony.
Przyznanie się do roli - nie można, dopuszczalne jest sugerowanie.
Testamenty - w przypadku śmierci gracza testament można opublikować, niezależnie od stronnictwa. Na jego napisanie gracz ma 24 godziny od śmierci.

Lista obiektów do badań:
- Daffodil
- Kage
- Dago
- Kori
- Nawia
- Cholerajedna
- Zensum
- Kieliszek

Tym kolorem będę pisać w rozgrywce jako MG.
Pod tym postem możecie w dowolnej chwili gry zadać mi pytanie o mechanikę. Możecie to zrobić także na priv.

Ostatnio edytowany przez Yassamet (2015-05-14 19:33:56)

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB 1.5.7

Darmowe Forum
bezprzewodowy światłowodowy internet skawica telefon serwery | Informatyk warszawa Ursus pogotowie komputerowe Ursus Pomożemy naprawić uszkodzony komputer bez wychodzenia z domu. Zadzwoń umów się na odbiór uszkodzonego komputera | Jak działa kompensacja mocy biernej Zapoznaj się z ofertą.