Nie jesteś zalogowany na forum.
Kielonek napisał/a:Sai przecież pisał, że chce mnie uniewinnić. Przespałam dzisiaj tylko cztery godziny i ciężko było mi pojąć, o co z tym chodzi. Może faktycznie, tamto uniewinnienie było tak dla zmyłki, by ludzie zaczęli myśleć, że jestem wilkiem? Może myślał, że ktoś zacznie wątpić w moją niewinność (Yass?) i zrobią ze mnie kozła ofiarnego? Co im trochę nie wyszło, no ale... No i potem ten głos Nawii. Pewnie myślała, że Yass też zagłosuje, ale ta się wstrzymała od głosu. Suprajs. :'D
Gdybym nie wstrzymała się od głosu, doprowadziłabym do remisu, wtedy wilk wybierałby, kto ma zginąć. Nie chciałam dać takiej możliwości, a do śmierci Kage nie chciałam przykładać ręki.
Ok, ok. Z tym remisem, to akurat masz rację, zupełnie nie wzięłam tego pod uwagę.
Ta ostatnia ironia, jak potem wyjaśniła, była mocno w stylu Saia, co mnie niepokoi.
Ciekawe, co na to sam zainteresowany. xD W jednym Nawia miała rację – za dużo nadinterpretacji.
Ne wiem, czy to gra z powodu roli, czy z powodu nieogarnięcia.
Ja ci podpowiem : ani jedno, ani drugie. Owszem, staram się jakoś myśleć samodzielnie, jak to już określiliście, ale to, że czasem czegoś nie ogarnę nie musi koniecznie robić ze mnie wilka.
A więc Yass - Yass to Yass, pisze w miarę porządnie (wszak jest bardziej doświadczona), ale w tej rozgrywce widzę kilka błędów. Szczególnie w momencie, kiedy oskarża mnie, a stosuje argumenty takie, jak wyżej. Nie piszę tak tylko dlatego, że w ogóle mnie podejrzewa, tylko dlatego, że z mojego punktu widzenia jej podejrzenia są zupełnie bezpodstawne. Potem pomyślałam, że w sumie mój typ Sai + nieogar wcale nie musi być, co czyni Yass dla mnie bardziej podejrzaną. Pozwólcie, że użyję sobie tego waszego focusa, ale w yassowej wersji – 7.5/10. Dlaczego nie więcej? Yass zna ofiarę wilków (Zenka), ale jak sama określiła, ktoś kto zna Zenka wiedziałby, że jest on (podobno) słabym poszukiwaczem wilków. Ale mam ją na oku.
Cholerajedna – Co do „delikatności pisania” (nie mogłam tego inaczej określić, derp) : wyobraźmy sobie, że jesteśmy drogowymi maszynami. Większość użytkowników to motory, jedne od lepszych firm, drugie nieco gorsze. Z wyjątkiem cholery. Cholera to je*any buldożer. PS.: nie bierz tego do siebie, to tylko takie moje durne skojarzenie. xD Also : cholera próbowała nas tutaj nieźle poturbować, w paru miejscach jej to nawet wyszło, ale myślę, że gdyby wilczyła, to by zrobiła tutaj niezłe piekło. 3/10
Dago – W sumie nie wiem, co mam o nim myśleć w tej rozgrywce… Niby coś tam próbuje pisać, niby mu to wychodzi. Niby ma jakieś alibi, o którym pisał niedawno, do czego jeszcze mogę dodać to, o czym pisałam wcześniej – że już tyle razy wilczył do tej pory, że dziwne byłoby, gdyby i teraz był wilkiem. Słaby to argument, no ale na razie nic do niego nie mam. Także 5/10 póki co.
Kori – Kori faktycznie się czasem powtarza, czasem coś tam palnie niezbyt mądrego, ale czasem też napisze coś, co da trochę do myślenia. I jak zauważyłam już wcześniej (chyba nawet nie w tej rozgrywce), jest dosyć chorowitym osobnikiem, co nie zawsze może być dobrym alibi. Ale cóż, na razie mi nie śmierdzi. 5/10
Nawia - Myślę, że ludzie już dużo o niej napisali. Ja nie zamierzam się powtarzać, powiem tylko jedno : jeśli przed linczem zrobi to samo, co ostatnio, to mój głos ma jak w banku. 9/10
I tak dodam jeszcze na koniec jedną myśl : Uszaki, miejmy też na względzie to, że mamy również szamana i wróżbitę. Jak ich wywalimy, to będzie cienko. :c Także zróbmy jakąś porządną burzę mózgów, plz.
Nie rozumiem tym razem co piszesz o tej 101, możesz wyjaśnić to troszkę obszerniej?
Owszem, ale schowam to do spoila, bo to zajmie nieco miejsca:
Ktoś tam prosił o użycie wróżbity - czy ten ktoś spekuluje, że rola wilka alfa nie została przydzielona?
Dobrze, oddaję głos już i niestety się zbieram. Nawia. Powody pisałam wcześniej.
Yass, ja spekulowałam aby użyć wróżbity. Nie wiem czy ktoś nieogarnięty dostałby takowego. Jednak jeśli by dostał zapewne już by się odkrył. Wilka alfę mógł dostać drugi wilk zatem, także tym kimś był Gorzała. Jednak był on zwykłym wilkiem, chyba, że Daff tego nie napisał. Także użycie wilka Alfa było mało prawdopodobne, przynajmniej dla mnie.
Kieliszek- jestem okropnie chorowitym osobnikiem, Yass ci to może potwierdzić. Zawsze mam alibi, jednak jest ono zawsze prawdziwe. Jestem szczera, jakbym nie chciała pisać to bym to uwzględniła na czacie nawet ^^
Sorka, że tak krótko ale an analizuje wszystkie za i przeciw aby swój głos oddać tym razem porządnie. Później mam trochę pracy...
Yass - kiedy ja akurat dalej trzymałbym sie tego co wtedy napisałem xD tzn z perspektywy osoby trzeciej op cja którą forsowałaś była bardzo baardzo neirealna xD. Kij w to, że wilczyłem i nikogo nei zjedliśmy, still było to bardzo niemożliwe xD.
No cóż, to ja się Yass pod Ciebie podepnę (nie żebym sam o tym pisał od wczoraj, nie no co ty ;P) Nawia
Kieliszek- jestem okropnie chorowitym osobnikiem, Yass ci to może potwierdzić. Zawsze mam alibi, jednak jest ono zawsze prawdziwe. Jestem szczera, jakbym nie chciała pisać to bym to uwzględniła na czacie nawet ^^
Ja rozumiem, ale miej na uwadze też to, że dla kogoś nowego, kto cię nie zna, może to wcale nie być alibi. Tak tylko zwracam uwagę.
Wiadomość dodana po 12 min 38 s:
Kurna, kurna... Muszę wyjść, a nie wiem, czy zdążę oddać głos.
No cóż, raz kozie śmierć. Pójdę tym razem za tłumem - Nawia
Zobaczymy, czy to była dobra decyzja...
Cholerajedna – Co do „delikatności pisania” (nie mogłam tego inaczej określić, derp) : wyobraźmy sobie, że jesteśmy drogowymi maszynami. Większość użytkowników to motory, jedne od lepszych firm, drugie nieco gorsze. Z wyjątkiem cholery. Cholera to je*any buldożer. PS.: nie bierz tego do siebie, to tylko takie moje durne skojarzenie. xD Also : cholera próbowała nas tutaj nieźle poturbować, w paru miejscach jej to nawet wyszło, ale myślę, że gdyby wilczyła, to by zrobiła tutaj niezłe piekło. 3/10
OMG, KOCHOM CIĘ <3333
- Draguś - podejrzewam
- Yassamet - w tym momencie wyjade mi się, że jest niewinna. Z trzech osób, które mi zostały ona chyba najbardziej
- Kori - niewinna
- kieliszek - niewinny
- cholerajedna - ja
- Nawia - cholera wie???
> Nie podoba mi się gra Drago. W tym momencie bierze udział w oskarżaniu Nawii, co nie jest specjalnie trudne.
> a Nawia to............... Nawia. Macie rację z oskarżaniem jej. Moim zdaniem wilczy ktoś z tej dwójki.
Also, Yass, jako wilk przy tej ilości graczy z takimi określonymi podejrzeniami, które generalnie wśród nas krążą, zaczynanie głosowania z głosem na Drago byłoby głupie. Zdecydowanie łatwiej udupić Nawię i dużo łatwiej ją oskarżać. Więcej oczywistych powodów.
Ostatnio edytowany przez cholerajedna (2015-05-08 17:21:05)
Ok, jestem umierająca, zaraz leki i lulu~ Także głos oddam teraz.
Na początku jednak powiem wam, że przejrzałam wszystkie strony i obok imion żyjących teraz pisałam sobie plusiki i minusiki. Także podział był łatwy, i może trochę zjebałam w myśleniu ale jak będzie źle to wystawię się wilkom na zjedzenie.
1x- & 4x+ zyskuje Yass. Z sobie znanego powodu ma tyle plusów.
1x- & 1x+ ma Drago, na równi z Kieliszkiem. Macie godzinę, nie wiem co z wami a potrzebuje do któregoś z was plusa...
3x- Ma Nawia, niestety z ilości jej postów trudno coś wywnioskować...
Cholera ma najwięcej - bowiem aż 5. Jest to oczywiste, że jest ona wilkiem, nie zamierzam jej bronić żadnymi argumentami. Mój błąd, że wcześniej na nią nie głosowałam... Przyznaje, popełniłam wielki błąd ale chce go naprawić.
Jeśli mylę z głosem zginiemy. Także pozostałe króliczki- nie zdawajcie się na mnie, moje spostrzeżenia i zwyczajnie mnie olejcie.
Na zadane pytanie odpowiem teraz ("Czemu mamy ciebie nie słuchać?") Boje się tego, że się mylę.
EDIT: Nie widziałam waszych postów, jednak głosu nie zmienię. Nic on teraz nie da...
Ostatnio edytowany przez Kori123 (2015-05-08 17:41:22)
> Nie podoba mi się gra Drago. W tym momencie bierze udział w oskarżaniu Nawii, co nie jest specjalnie trudne.
Zauważ, kiedy zacząłem na nią robić nagonkę.
1x- & 1x+ ma Drago, na równi z Kieliszkiem. Macie godzinę, nie wiem co z wami a potrzebuje do któregoś z was plusa...
Wszystko fajnie, ale ja teraz jadę autobusem.
Na początku jednak powiem wam, że przejrzałam wszystkie strony i obok imion żyjących teraz pisałam sobie plusiki i minusiki.
Ja wpisałam sobie plusiki na czole, tobie też mogę, sądzę, że to ładna ozdoba. Ale szkoda, że nie wybrałaś serduszek, bo to tak samo chujowy znak jak twoja metoda.
Także podział był łatwy, i może trochę zjebałam w myśleniu ale jak będzie źle to wystawię się wilkom na zjedzenie.
Bardzo zjebałaś. PLUS wilki raczej wolą zjadać te osoby które myślą. Wait, zjadły Zenka. Chyba teraz twoja kolej.
1x- & 4x+ zyskuje Yass. Z sobie znanego powodu ma tyle plusów.
Mhm, zadowolę się w pełni tym, że powiesz mi iż ona WIE.
A pocałujże ich w dupę co ich niby obchodzi czego ty potrzebujesz. Masz, dam ci plusy: ++++++++++++++ wybierz sb ile chcesz.
Cholera ma najwięcej - bowiem aż 5. Jest to oczywiste, że jest ona wilkiem, nie zamierzam jej bronić żadnymi argumentami.
XDXDXDXD Nie, ty serio jesteś aż taka głupia. Sory, stara, ale twoja teoria jest tak idiotyczna, że aż mi się nie chce POWTARZAĆ tego co już pisałam na ten temat.
+++++++++ nie wiedziałam, że wilki się broni XD
Mój błąd, że wcześniej na nią nie głosowałam... Przyznaje, popełniłam wielki błąd ale chce go naprawić.
Twoim błędem jest to, że nie używasz mózgu. Napraw to.
Jeśli mylę z głosem zginiemy. Także pozostałe króliczki- nie zdawajcie się na mnie, moje spostrzeżenia i zwyczajnie mnie olejcie.
Bredzisz gorzej niż Nawia na początku gry. PS. To wygląda bardzo fajnie w zestawieniu z twoim wymaganiem do Drago i kieliszka XDXDXD
Masz, kilka plusików: +++++++++++++++
Ostatnio edytowany przez cholerajedna (2015-05-08 18:51:50)
Droga cholero, jeśli nie podoba ci się mój sposób to mnie zabij. Może jak zawisnę to zrozumiesz po co mi były do nich plusiki. Jednak jeśli nie możesz (w co wątpię) to przynajmniej się zamknij. Nie oczekiwałam żadnych postów z twojej strony. Zresztą... Czy ty mnie nie przepraszałaś za to zachowanie? Fakt, robiłaś to. Czemu znów to robisz? Bo mam inne zdanie od reszty? Bo zwyczajnie mój pomysł wydał ci się głupi?
Zrobiłam tak aby tylko zdecydować na kogo mam głosować a kogo uratować. Mam nadzieję, że się domyślasz. Zresztą... Już wiem to co mi było potrzebne.
EDIT: Kieliszek, przepraszam ;-;
Ostatnio edytowany przez Kori123 (2015-05-08 19:21:20)
Droga cholero, jeśli nie podoba ci się mój sposób to mnie zabij.
A po kiego grzyba?
Jednak jeśli nie możesz (w co wątpię) to przynajmniej się zamknij.
XD
Nie oczekiwałam żadnych postów z twojej strony.
Co mn to
Czy ty mnie nie przepraszałaś za to zachowanie? Fakt, robiłaś to. Czemu znów to robisz? Bo mam inne zdanie od reszty? Bo zwyczajnie mój pomysł wydał ci się głupi?
Tak, wydaje mi się głupi, ale dlatego, że doszłaś do głupich wniosków i z tego, co zrozumiałam, wstawiałaś plusiki za wrażenia, jakie ci zostały po przeczytaniu posta. Jeśli się mylę - pokaż proszę, za co dałaś je mi. W obecnym składzie, przy tych wydarzeniach, które zaszły nie mam szans być wilkiem. Sorry not sorry. Nie dałabym Sajowi zwiać. Niestety.
Inne zdanie od reszty?????? Nie. Masz......dziwne zdanie. A nie "inne".
(+++ przeczytaj tego posta z przeprosinami. I spróbuj jeszcze raz.)
Zresztą... Już wiem to co mi było potrzebne.
Co wiesz?
Ostatnio edytowany przez cholerajedna (2015-05-08 19:23:48)
Jeśli nawia nie wilczy, cholera dostanie mój głos na kolejny lincz od razu, gdy poznam wynik linczu. No chyba, że nawia nei padnei w tym linczu xD
XD To jesteś niedojebany, serio.
2. LINCZ
Decyzją stada okazuje się powieszenie Nawii. Oględziny potwierdziły jej tożsamość - była bezrolna.
Gra trwa dalej. Pozostali gracze:
- Draguś
- Yassamet
- Kori
- kieliszek
- cholerajedna
Drago
Cholera, co tak szybko oddajesz głos? Możesz wyjaśnić?
Mówiliście o Nawii, Nawia jest niewinna. Z "podejrzanych", których wyżej wymieniłam po znaku ">" został mi Dago. No to Dago. Nie wiem gdzie tu tajemnica.
Nosz ku*wa, ja coś czułam, że jednak to była zła decyzja... Mój wcześniejszy typ okazał się zupełnie błędny. Muszę rozważyć jakieś inne opcje...
np Drago
"Mówiliście o Nawii, Nawia jest niewinna. Z "podejrzanych", których wyżej wymieniłam po znaku ">" został mi Dago. No to Dago. Nie wiem gdzie tu tajemnica."
No dokładnei to samo tylko w drugą stronę. Cholera
Wiadomość dodana po 03 min 17 s:
Co do Nawii - jak mówię, to nie był gracz, który mógłby pomóc stadu w żaden sposób. W żaden. Liczę na to, że reszta stada NIE zrobi jak ja i Cholera i nie zagłosuje teraz, tylko dopeior po merytorycznej dyskusji i przemyśleniu wszystkich za i przeciw. Ja głosowłąemm juz teraz bo tak, bo mogę, bo nie widzę kontrkandydatów, cholera zapewne też. Reszta jednak pewnie nad kimśtam się zastanowić musi (choćby i miedzy mną a cholerą wybrać).
Cholera, skąd wiedziałaś, że Nawia jest czysta? Czyżbyś była wróżbitą? Jeśli mam rację to nie cholera jest wilkiem tylko kto inny... Teraz pozostaje tylko szukać. A co jeśli właśnie uratowałam wilka przed wiszeniem?! Powiem krótkie "kurwa" i czekam.
No dokładnei to samo tylko w drugą stronę. Cholera
Nie, nie to samo. Ja na ciebie pokazuję od samego początku, ty nie. Oprócz ciebie moje wilczenie wskazuje tylko Kori, ale u niej oczywistością są osobiste odczucia i uprzedzenia. Wystarczy przeczytać jej "oskarżenia" które pojawiają się po moich postach. Brak jakichkolwiek dowodów, samo tylko pokazywanie na mnie. Dwa, nie jestem tak głupia jak wy, żeby nie zatrzymać wilczego partnera w grze. Brak jakiejkolwiek reakcji ze strony drugiego wilka wskazuje na jego oczywistą głupotę, a mi niestety zbyt zależy na wilczych grach, żeby wpaść tak łatwo. Kiedy wilczę, to mam ze współwilkami znacznie lepszy kontakt, niż w tej grze został zaprezentowany.
Co do Nawii - jak mówię, to nie był gracz, który mógłby pomóc stadu w żaden sposób. W żaden
Nie w znalezieniu wilka. Ale dodawała 1 do liczby królików czyli oddalała przegraną króliczą.
Liczę na to, że reszta stada NIE zrobi jak ja i Cholera i nie zagłosuje teraz, tylko dopeior po merytorycznej dyskusji i przemyśleniu wszystkich za i przeciw.
Merytoryczna dyskusja i za i przeciw JUŻ BYŁY. Gramy, choler, KILKA DNI XD Co ty jeszcze chcesz zrobić? Aż tak się boisz o wilczą dupę, że potrzebujesz czasu na przekonanie innych do powieszenia mnie, kiedy moja niewinność jest, jprdl, dość oczywista? Podaj chociaż jakieś oskarżenia i obroń się, bo oprócz srania literówkami to jeszcze niczego nie zrobiłeś.
Ja głosowłąemm juz teraz bo tak, bo mogę, bo nie widzę kontrkandydatów, cholera zapewne też. Reszta jednak pewnie nad kimśtam się zastanowić musi (choćby i miedzy mną a cholerą wybrać).
Jest jeszcze reszta graczy. Ale ty zdecydowanie za długo się przemykałeś. Proponuję udupić Drago, idźcie kupcie sb rozum jeśli macie zamiar na mnie głosować, serio. Albo CHOCIAŻ powiedzcie dlaczego.
Cholera, skąd wiedziałaś, że Nawia jest czysta? Czyżbyś była wróżbitą? Jeśli mam rację to nie cholera jest wilkiem tylko kto inny... Teraz pozostaje tylko szukać. A co jeśli właśnie uratowałam wilka przed wiszeniem?! Powiem krótkie "kurwa" i czekam.
Nie głosuj na mnie, bo to strata linczu. Mówię, jakbyś jeszcze to rozważała. Głosuj na Drago, on najbardziej mi pasuje. Jak nie on to... Yass? Nie sądzę, żebyś wilczyła, kieliszek chyba też nie, Yass w sumie też mi się nie widzi i zostaje Drago.
Ostatnio edytowany przez cholerajedna (2015-05-08 21:53:32)
Kori, Cholera nei jest wróżbitą. Albo uważała tak tylko a nie wiedziała, albo wie dokładnie kto jest a kto nie jest wilkiem. Bo sama jest.
Cholero, uważasz, że królik randomowo głosujący jest COKOLWIEK warty? Nie, ona tylko MOGŁA (dokładnie zgodnie z matematycznymi szansami przy dokładnie losowym doborze) być "królikiem dodającym +1 do ilości królików". To jest ten typ królika, który może prędzej dodać +1 do ilości wilków w jakimś głosowaniu pomagając Ci (czy tam ktokolwiek jest wilkiem) zabić np. niewinną Yass.
Nie, to dokładnie jest to samo. Pisałem w tym poscie z focusami.
Tak, bo ty kurwa coś zrobiłaś. Pieprzysz bzdury. Jesteś głupim gównem, jeśli wygrasz w takim stylu to tylko Ci pogratulować. Jeśli króliczysz to jesteś oosbą którą jakbym spotkał to oplułbym w twarz. Dobranoc.
2. MORD
Wilk zjada choleręjedną. To kolejna istotka, która okazała się bezrolna.
Gra trwa dalej. Pozostali gracze:
- Draguś
- Yassamet
- Kori
- kieliszek
Nie, moi kochani, głos cholery nie będzie się liczył.