Nie jesteś zalogowany na forum.
Witam w rozgrywce 104.
Role zostały rozlosowane i już wysłane do graczy.
Wśród was są:
- bezrolne króliki (5)
- szaman
- wróżbita
- wilk (2)
Lista uczestników:
- Draguś
- Yassamet
- Kori
- Gorzelnik
- kieliszek
- Zensum
- cholerajedna
- Kage
- Nawia
Tradycyjnie odsyłam do najważniejszych informacji -> http://www.rozgrywkird.mojeforum.net/vi … .php?id=72 .
A tu dobra nuta -> https://www.youtube.com/watch?v=oLjD5tYa8yU
Życzę miłej zabawy! Grę czas zacząć!
*idzie na pierwszy ogień* No, to ten... Nowy króliczek się kłania i ma nadzieję, że nie będzie przynosić żadnych kłopotów swojemu stadku^ ^''
Które wydaje mi się większe niż chyba miało być?
Pożyjemy, zobaczymy... (no dobra, ewentualnie umrzemy)
Nie, nie jestem nowy, to tylko mój come-back
Dziewięć sztuk! To będzie dobra gra.
Kage, jesteś nowa. W związku z tym, odpowiedz mi na pierwsze pytanie (dość polityczne, ale cóż): Co uważasz, że wniesiesz do stada? Jakie cechy, jakie zdolności?
Pytanie polityczne, a ja na polityce znam się równie dobrze co na chemii, a nie wiem czy Ci mówiłam, że dla mnie chemia to czarna magia, także masz bardzo wyraźne porównanie XD Co ja mogę wnieść poza chęcią współpracy? Na pewno nie będę się wybijać z tego stadka i raczej zostanę zwykłym, białym króliczkiem, który nigdy nie odmówi pomocy i chętnie będzie współpracował.
Czy taka odpowiedź Cię satysfakcjonuje czy mam pomyśleć nad czymś co ma "większy polot"?
Przerażacie mnie, wszyscy. Fuu.. Łżecie. Obrzydlistwo.
Zenku, jakieś spekulacje na początek? Grałeś w wielu grach, równie wiele prowadziłeś.
Kage, nie wiem, czy dobrze traktować Twoje niewybijanie się, często podążanie za stadem śmierdzi mocno. Nie zwracanie na siebie uwagi bywa podejrzane, nie uważasz?
Nawia, a gdzież tu kłamstwa, skoro większość póki co się wita, pyta i wypisuje oczywistości? Aż tak się boisz kłamstw, a może właśnie zamierzasz je stosować?
Mord dziś o 22. Widzę, że pomimo 1,5 godziny frekwencja niewielka, co mnie niepokoi. Wierzę, że większość przyjdzie, żeby móc rozwinąć dużą dyskusję. Siedzenie cicho nic nam nie da, kochani.
Yass, niech sobie śmierdzi, niech będzie podejrzane. Co mnie to? Taka jestem i tyle, a to co piszę odzwierciedla mnie, więc nie jestem w stanie pisać nie wiadomo czego xD
Może szkoła/nauka/cokolwiek zatrzymuje ludzi?
Yass, fakt, dużo rozgrywek grałem no ale JA! XD
Prowadziłem mało w porównaniu do ilości granych ale fakt, zauważyłem jeden fakt: wilki bywały albo ciche i nie wcinały się w innych, albo były dosyć krzykliwe i bardzo wyraźne. Pisanie w stylu Kage niezbyt mi pasuje do wilczenia na przykład. Zawsze jak zauważyłem wilki bały się podejrzeń na nich (jak już to pisały "i tak mnie nie powiesicie" albo "zobaczycie jak mnie zjedzą")
Za to takie krzykliwe jak Nawia bardziej mi pasuje do wilka. Wilki starają się wmówić nam że to my kłamiemy
kłamiemy
Hehehehe xD
Teraz kochany wilczku nie pożresz mnie, prawda?
Spróbujesz wrobić mnie w to bagno? Aj.. aj..
Jestem nowy.
Witam wszystkich i życzę ciekawej rozgrywki.
Kage już na samym, w pierwszym poście wmawia nam, że jest 100% króliczkiem, aby się ubezpieczyć.
Yass zamierza bawić się w szeryfa, a przynajmniej zachować pozory, że przewodzi stadu.
Nawia, wbijasz aktywność tymi bezsensownymi postami? Napisz coś konkretnego.
Zenek, co sądzisz o Kage? Myślisz, że może się ubezpieczać tym pierwszym postem?
ODSYŁAM DO NAJWAŻNIEJSZYCH INFORMACJI. POJAWIŁ SIĘ MAŁY UPDATE W ZASADACH, Z KTÓRYMI TRZEBA KONIECZNIE SIĘ ZAPOZNAĆ.
Wiedziałam, że ktoś prędzej czy później nazwie mnie wilkiem przez moje nastawienie xD *uważnie przeczytała wszystkie poprzednie rozgrywki*
Cóż, nic nie poradzę. Jeszcze nie do końca ogarniam jak działa ta gra.
No i mam nadzieję, że niedługo pojawi się reszta osób D:
Nawia albo nieumiejętnie ukrywa bycie wilkiem albo specjalnie tak robi by chronić wilka alfa *dobrze ogarnęłam, że w tej rozgrywce jest wilka alfa?*
Yass, niech sobie śmierdzi, niech będzie podejrzane. Co mnie to? Taka jestem i tyle, a to co piszę odzwierciedla mnie, więc nie jestem w stanie pisać nie wiadomo czego xD
Może szkoła/nauka/cokolwiek zatrzymuje ludzi?
Uważaj, by później gracze Ci tego nie wypomnieli, to moja rada na przyszłość. Czy rzeczy zatrzymują ludzi? Nie wiem, może studenci mają ostatnie wykłady, ale o godzinie 20 raczej większość osób jest już w domach.
---
Yass, fakt, dużo rozgrywek grałem no ale JA! XD
Prowadziłem mało w porównaniu do ilości granych ale fakt, zauważyłem jeden fakt: wilki bywały albo ciche i nie wcinały się w innych, albo były dosyć krzykliwe i bardzo wyraźne. Pisanie w stylu Kage niezbyt mi pasuje do wilczenia na przykład. Zawsze jak zauważyłem wilki bały się podejrzeń na nich (jak już to pisały "i tak mnie nie powiesicie" albo "zobaczycie jak mnie zjedzą")
Za to takie krzykliwe jak Nawia bardziej mi pasuje do wilka. Wilki starają się wmówić nam że to my kłamiemy
kłamiemy
Cicho braciak! Ty umiesz myśleć, ja to wiem, przecież tłumaczyłam innym Twoje posty na ludzki! XD
Wracając... Nie zawsze. Przypomnij sobie syndrom Shiion albo Kuro (tak jej było?) Siedzieli cicho, a jak się ich przycisnęło do linczu, to rezygnowały z odpisywania. Natomiast zgadzam się, że część wilków robiła się bardziej aktywna, niż przy grze niewinnej. Problem tylko taki, że nie pamiętam wskazanej przez Ciebie Nawii - ty ją znasz? Umiałbyś stwierdzić, czy jej częstość postów i ich treść właściwa planują się w normie bądź powyżej/poniżej niej?
---
Nawio, w jakim aspekcie Zenek wydaje Ci się winny? Za co go podejrzewasz?
---
Jestem nowy.
Witam wszystkich i życzę ciekawej rozgrywki.
Kage już na samym, w pierwszym poście wmawia nam, że jest 100% króliczkiem, aby się ubezpieczyć.
Yass zamierza bawić się w szeryfa, a przynajmniej zachować pozory, że przewodzi stadu.
Nawia, wbijasz aktywność tymi bezsensownymi postami? Napisz coś konkretnego.
Zenek, co sądzisz o Kage? Myślisz, że może się ubezpieczać tym pierwszym postem?
Jesteś nowy. Skoro tak sądzisz, to zamiast jednej kwestii dwa pytania do Ciebie:
1) Co planujesz wnieść do gry, jakie cechy i aspekty?
2) Co sądzisz o każdej osobie, która jak dotąd się wypowiedziała?
---
Wiedziałam, że ktoś prędzej czy później nazwie mnie wilkiem przez moje nastawienie xD *uważnie przeczytała wszystkie poprzednie rozgrywki*
A któż Cię nazwał wilkiem? Zdaje mi się, że Nawia mówiła o Zenku, czy mówisz o innym poście? Zacytuj najlepiej. I tak, z nami gra wilk alfa.
EDIT: Błąd w kodzie.
Ostatnio edytowany przez Yassamet (2015-05-04 20:03:47)
Yassu
Chyba, że ja znieogarniłam i to nie jest podejrzenie o bycie wilkiem xD
O, sie zaczęło. Kapa że tak dużo osób gra, nie dam rady ogarniać gry zwłaszcza dopóki się tu troszkę nie przerzedzi. Nie mam od siebie nic do dodania, jeszcze nikt nie zginął.
Cóż, jak każdy zdążył zauważyć początki bywają trudne. Również teraz i do końca nie wiadomo kto jest wilkiem. Najbardziej na razie podejrzana jest Nawia, oskarżą nas o kłamstwo... Jakby wiedziała kto jest wilkiem i mówiła dla ogółu aby nie wrabiać... Współwilka? Najmniej wydaje się Kage, gra i zapewne jest nieogarnięta. Nie rozumiem tylko czemu ktoś by chciał ją oskarżać na tym etapie? W sumie, każdego podejrzewamy.
Na razie nie wypowiem się długo, nie mam podstaw do postu a nie chce tworzyć jakiś herezji o ludziach (królikach jak i wilkach) więc wstrzymam się aż przyjdzie was więcej...
Chyba, że ja znieogarniłam i to nie jest podejrzenie o bycie wilkiem xD
To bardziej było zwrócenie uwagi na Ciebie, lekkie podejrzenie. Nie od razu oskarżenie o wilczurstwo.
O, sie zaczęło. Kapa że tak dużo osób gra, nie dam rady ogarniać gry zwłaszcza dopóki się tu troszkę nie przerzedzi. Nie mam od siebie nic do dodania, jeszcze nikt nie zginął.
Uważasz, że gra z wieloma osobami nie jest dobra? Dobrze rozumiem, iż z tego powodu nie chcesz współpracować?
Kori - We wspomnianym u Ciebie poście, kto jest współwilkiem?
Kori - We wspomnianym u Ciebie poście, kto jest współwilkiem?
Tego niestety jeszcze nie wiem, może ktoś z niepiszących? A może właśnie ktoś piszący?
Przy okazji, Yass, nigdy nie pytałaś o takie sprawy "co wniesiesz do stada?". Co się stało, że nagle zaczęłaś?
Yass, nie że jest zła, tlyko że trudna. Nie napisałem, żen ie będę współpracował tylko że na razie nie mam nic do dodania. Oj ty ty ty manipulatorko jedna taką demagogie uprawiasz że byłbym gotów uwierzyć aż że wilczysz nawet, wieeeesz
?
Yass, wszystkiego się czepiasz.
Nadinterpretujesz każde słowo, KAŻDE!
Zakłócając przy tym mój króliczy spokój.
Przy okazji, Yass, nigdy nie pytałaś o takie sprawy "co wniesiesz do stada?". Co się stało, że nagle zaczęłaś?
Ponieważ mamy kilka nowych osób, które nijak nikogo nie znają, więc nie mogę rozpocząć gry od "co sądzisz o (tu wstaw nick)". Staram się rozmawiać z każdym, by nikt nie poczuł się odsunięty od reszty, a przy okazji nie dając nikomu pola do milczenia. Jeśli wedle Ciebie to pytanie jest złe, to jak Ty byś zaczęła rozmowę z nową osobą?
Yass, nie że jest zła, tlyko że trudna. Nie napisałem, żen ie będę współpracował tylko że na razie nie mam nic do dodania. Oj ty ty ty manipulatorko jedna
taką demagogie uprawiasz że byłbym gotów uwierzyć aż że wilczysz nawet, wieeeesz
?
Oki, dzięki za wyjaśnienie. Brzmiałeś wcześniej trochę w deseń "Za dużo was, foch, poczekam aż będzie mniej." - musiałam dopytać~
Yass, wszystkiego się czepiasz.
Nadinterpretujesz każde słowo, KAŻDE!
Zakłócając przy tym mój króliczy spokój.
Podaj mi min. 3 przykłady, w których tak zrobiłam dokładnie z tej rozgrywki. Pamiętaj, że jeśli coś źle zinterpretowałam, masz pełne prawo, by to zacytować i napisać rozwinięcie myśli, w którym wyjaśniasz swoją intencję. Poza tym, wciąż czekam na odpowiedź na postawione przeze mnie do Ciebie pytanie.
1. MORD
Ofiarą wilków pada Zensum. Okazuje się bezrolny.
Gra trwa dalej. Pozostali gracze:
- Draguś
- Yassamet
- Kori
- Gorzelnik
- kieliszek
- cholerajedna
- Kage
- Nawia
Punkty karne odnotowane zostaną później.
Kori napisał/a:Przy okazji, Yass, nigdy nie pytałaś o takie sprawy "co wniesiesz do stada?". Co się stało, że nagle zaczęłaś?
Ponieważ mamy kilka nowych osób, które nijak nikogo nie znają, więc nie mogę rozpocząć gry od "co sądzisz o (tu wstaw nick)". Staram się rozmawiać z każdym, by nikt nie poczuł się odsunięty od reszty, a przy okazji nie dając nikomu pola do milczenia. Jeśli wedle Ciebie to pytanie jest złe, to jak Ty byś zaczęła rozmowę z nową osobą?
Nie uważam, że takie coś jest złe, zwyczajnie mnie to zdziwiło bo nigdy tak nie robiłaś. Ja zapewne zaczęłabym (gdyby ciebie nie było i nie zaczęłabyś) pytać ich o to co sądzą o jakiejś osobie. Jednak twój sposób... Wydaje się w tej sytuacji bardziej logiczny.
No i umarł jeden z naszych ;-; *kładzie kwiatki przy jego norce, niech spoczywa w pokoju*
Mam nadzieję, że jutro pojawi się reszta osób D: