Rozgrywki Rabbit Doubt
RABBIT DOUBT

Nie jesteś zalogowany na forum.

#51 2015-05-05 22:54:44

cholerajedna
Użytkownik
Liczba postów: 55
Windows 8.1Chrome 40.0.2214.89

Odp: 104

Nie twierdzę tego i nigdzie tak nie napisałam. Moim zdaniem strasznie nieogarzy i gra tak głupio, że nie wydaje mi się, aby aż tak zjebała mając wilka.

#52 2015-05-05 23:46:05

kieliszek
Użytkownik
Liczba postów: 297
Windows 7Chrome 42.0.2311.135

Yass napisał/a:

Pomijając ten post napisałaś dwa posty. DWA posty. Jeden swoistej długości, drugi mający całe DWIE linijki. Nazywasz to "trzepaniem postów"? Przykro mi, ale mamy chyba inne definicje na to wyrażenie.
W pierwszym poście zwróciłaś uwagę na Kage i Nawię, tak jak napisałam wcześniej. Zwróciłaś uwagę, wyrażając opinię, ale w żadnym wypadku nie wskazałaś na którąkolwiek z nich jako na winną. Chyba, że "gdybyś serio była wilkiem" miało oznaczać "uważam, że jesteś wilkiem". Dopiero po moim wyraźnym sygnale zaczęłaś pisać, że te wnioski, które podałaś wcześniej, to Twój kaliber wskazujący na wilki. Mierny kaliber. Śmierdzisz mi bardziej, niż wcześniej.
Czy utrzymujesz teorię, w której podajesz kogoś obeznanego i kogoś nowego? Poznałaś już jedną tożsamość wilka, jeśli teorię utrzymujesz, to do której kategorii byś go zaliczyła?

1. Czepiasz się jednego sformułowania, co jest imo trochę bezużyteczne.
2. Nie wskazywałam jeszcze, bo nie byłam co do nich pewna. Teraz jestem. Hepi?
3. Chcesz tonąć dalej w tym fałszywym założeniu – proszę bardzo. Jeśli reszta króliczków pójdzie za tobą, to od razu wam mówię : nic wam to nie da. [dblpt])
4. No, w sumie to dalej mi pasuje. Mimo wszystko, Sai też był (raczej) graczem obeznanym, niż np. Nawia, czy Kage.

Yass napisał/a:
Kori napisał/a:

Najbardziej na razie podejrzana jest Nawia, oskarżą nas o kłamstwo...

Kielonek napisał/a:

A potem pytasz się cholery, czemu ją broni. What? Czegoś tu nie rozumiem? xD

Aco tu jest do nierozumienia? Wiem, nie do mnie to, ale teraz ja nie rozumiem. Kori uważa Nawię za wilka, Cholera nie uważa Nawii za wilka, ale nie podaje zrozumiałego argumentu. Kori więc pyta Cholerę, dlaczego nie uważa Nawii za wilka. To przecież logiczne zagranie.

No właśnie dalej nie rozumiem. Powtarzam : w pierwszym poście Kori twierdziła, że podejrzewa Nawię. Potem nagle się pyta, czemu cholera jej broni. Tutaj widzę tą niekonsekwencję. Co, nagle jej się odwidziało?

#53 2015-05-05 23:51:42

Draguś
Użytkownik
Liczba postów: 145
Windows XPOpera 29.0.1795.47

lol nie wysłało mi posta. generalnie - jak dożyję do czwartku czy coś takiego to zacznę grać aktywniej, bo teraz to kolokwia + liga mistrzó dzis i jutro jest xD. pisałem tam też jakąś badziewną odpowiedź na to o Yass zenku i ogarach ale juz nei mam isły pisać tego drugi raz. i odniosłem isę do dobrej decyzji saikuna.

#54 2015-05-06 00:26:06

Kori123
Użytkownik
Liczba postów: 180
Windows 7Opera 29.0.1795.47

cholerajedna napisał/a:
Yass napisał/a:

Spasuj. Dziewczę się uczy.

No, dlatego to piszę. Jakby była już nauczona, to bym nie musiała, bo nie waliłaby głupot.

Aż brak słów… Sama grasz pierwszy raz a oczekujesz od innych niewiadomo czego.

cholerajedna napisał/a:
Yass napisał/a:

Choleryczko - muszę Cię prosić o ograniczenie bezczelności, jaka wylewa się z Twoich postów

Możemy mieć umowę, że ja przestanę, jak oni przestaną pisać głupoty.

Nie, umowa będzie taka, że my będziemy dalej prowadzić kulturalnie rozgrywkę, tak jak to się toczyło dotychczas, a ty się zamkniesz z tym obrażaniem i wymyślaniem niestworzonych historii…

cholerajedna napisał/a:
Yass napisał/a:

Kori pytała, dlaczego bronisz Nawii. Również chciałabym poznać odpowiedź na to pytanie.

ALE GDZIE JA JĄ BRONIĘ? XD

Aż naprawdę szkoda na ciebie słów, nie raz powiedziałaś, że Nawia jest zbyt nieogarnięta na bycie wilkiem. Jeśli to nie jest bronienie to powiedz mi co nim jest.

cholerajedna napisał/a:
Dragula napisał/a:

Cholera jedna - grasz jak gówno, nie mam zamiaru psuć sobie wieczoru odpisywaniem na twojego posta. Apel do wilków - proszę, zabijcie to coś. ASAP. Bo póki to coś żyje to grać tu przyjemnością na pewno nei będzie.

Przynajmniej nie robię literówek.

Uważaj, bo cię wilk posłucha :--) na pewno bardzo przejmuje się twoim komfortem psychicznym.

Nie wiedziałam, że literówki to takie wielkie zło, że trzeba wypominać… Chyba mnie jakaś ważna lekcja ominęła. Zresztą, twój post by wyjaśniał dlaczego wilk nie posłucha Drago- nie zależy mu na nikim. Czyżby to była jakaś sugestia z mojej strony? Tak, sugeruję, iż wilczysz.

cholerajedna napisał/a:
Kage napisał/a:

Taka jestem i tyle, a to co piszę odzwierciedla mnie, więc nie jestem w stanie pisać nie wiadomo czego xD

Borze szumioncy, serio, to ma być usprawiedliwienie? Zdawać by się mogło, że granie w to wymaga jednak CHOCIAŻ TROCHĘ przemyślanych akcji, a nie walenia czegokolwiek, jeszcze w tak beznadziejny sposób. Twoją najlepszą wymówką na wszystko ma być "taka już jestem iks-de"?
Ogółem, Kage gra jak nieogar totalny. Jeśli jesteś wilkiem, to strasznie kiepsko grasz.

„Borze szumiący” i kto tu robi literówki? Tak, czepiam się szczegółów bo sama to wytknęła Drago.
Fakt, przemyślane akcje- chyba, że grasz pierwszy raz i nie ogarniasz. Zgadzam się z tobą, że Kage nie ogarnia co się dzieje i jej tłumaczenie „taka już jestem” jest bez sensu. Ale od razu atakować ją? Nie uważasz tego za trochę chamskie? W mojej pierwszej poleciał ktoś na mnie i przejechał się na tym bo go zabili- nie polecam tej akcji.

cholerajedna napisał/a:
Kage napisał/a:

*uważnie przeczytała wszystkie poprzednie rozgrywki*

W sensie, specjalnie udajesz nieogara, żeby nazwali cię wilkiem? Bo nie rozumiem co ma jedno do drugiego. Skoro przeczytałaś gry, to chyba wiesz, że ludzi nazywa się wilkami kiedy się ich podejrzewa, a nie kiedy są głupi.

Uważasz, że ktoś jest głupi- nie nazywasz go wilkiem bo taka zasada. Gdzie tu logika? Tak naprawdę nikt nie jest głupi, nie możesz tak mówić. W szkole uczą, że nie powinno się pisać/mówić „jesteś głupi/a”, powinno być „UWAŻAM, że TWOJE ZACHOWANIE jest głupie”. Zasady kultury, skoro tego cię nie nauczyli to proszę o zaprzestanie grania w to.

cholerajedna napisał/a:
wcaleniegorzelnik napisał/a:

Jestem nowy

Nie jesteś nowy, jesteś głupi.

Pisałam o kulturze? A, tak, niedawno.
A teraz coś, czego się Cholero cholernie wypierasz…

cholerajedna napisał/a:

OMG DOSTAJESZ MEDAL KUPO-POSTA. Większych bzdur W ŻYCIU nie czytałam. Każdy wniosek, który tu masz jest błędny i głupi, do tego lejesz wodę jak cholera. Przez to lanie wody dostajesz też łatkę z podejrzeniem o głupią wilczą zagrywkę.
Dwa pierwsze zdania są tak głupie, że nie wiem co powiedzieć.
To o Nawii to pierdoła, Nawia to cholery nieogar, a ty piszesz "oskarżenia" jakbyś brała na serio to, co ona pierdoli.

Usprawiedliwienia Kage nie rozumiem. Jeśli to BYŁOBY wilcze usprawiedliwienie, to strasznie marnie gracie. Uch, czy jesteś wilkiem czy królikiem, to głupie i tak.
Lepiej twórz "herezje o wilkach i ludziach", niż lej wodę jak debil.

Kolejne obrażanie. Daff, nie bierz tego pokolorowanego na poważnie, chce tylko to podkreślić a nie wiem jak to zrobić lepiej aby ona ogarnęła…

cholerajedna napisał/a:
Nawia napisał/a:

Yass, wszystkiego się czepiasz.
Nadinterpretujesz każde słowo, KAŻDE!
Zakłócając przy tym mój króliczy spokój.

Nawia,  jednak kisnę z twoich postów XD Jesteś super, tak trzymaj, tylko ty i Yass nie jesteście irytujące.

Czemu uważasz, że Nawia jest spoko? Bo gra jak nnieogar? Myśłałam, że w twoim rozumowaniu, to oznacza głupotę… No i liżesz teraz Yass tyłek pisząc tak. Sama cię później jeździła.
Myślę, że tyle wystarczy. Gdzie broniłaś Namii? A no kolorowe jest teraz, nie wypieraj się tego tak cholernie. Do reszty postów nie mam siły…

#55 2015-05-06 01:23:54

cholerajedna
Użytkownik

OKEJ. PRZEPRASZAM. Przepraszam wszystkich za moje niestosowne, bezczelne i karygodne zachowanie. SZCZERZE przepraszam, wyszło strasznie i jest mi teraz ogromnie głupio. A pomyśleć, że wcale nie zamierzałąm nikogo krzywdzić ani być niemiła. Naprawdę, strasznie mi teraz wstyd i to ze słusznego powodu. Mam nadzieję, że szybko mi to zapomnicie, już NIGDY tego nie zrobię. Postaram się teraz wynagrodzić Wam wszystkie niedogodności, jakie spotkały Was z mojej strony, ale wiem, że nigdy tak naprawdę za to nie zapłacę tak, jak powinnam. W zamian za to, może jak ktoś będzie w mojej okolicy, to stawiam piwo - tak dla wyrównania rachunków? : -- ) Zaszło po prostu kilka okropnym nieporozumień, a potem ja poczułam się trochę zraniona i urażona (jak wszyscy wy, przez moje złe zachowanie, przepraszam) i teraz muszę to wszystko wyjaśnić. Zasługuję na te wszystkie wyzwiska z waszej strony. Serio, to po prostu jest sprawiedliwe. Teraz tak na to patrzę i tak sądzę.
Po kolei:

Kori napisał/a:

Aż brak słów… Sama grasz pierwszy raz a oczekujesz od innych niewiadomo czego.

NO. Masz, cholera rację. Po prostu gram pierwszy raz i jeszcze nie wiem wszystkiego, nie wiem też, jak trzeba się dobrze zachować.... serio, myślałąm, żę bęziecie mnie lubić, jeśli będę się zachowywać trochę wrednie, gdzie indziej to lubili..... nawet uważali mnie za zabawną czasem. Serio, to był błąd, już nigdy tego nie zrobię, obiecuję. Po prostu strasznie się pomyliłam. Za dużo wymagam też od osób, które przyszły tutaj... wiem już, że nie zawsze trzeba rozumieć wszystkie zasady i przebieg gry, tak naprawdę ja też wcale nie rozumiem i tylko chciałam tę niewiedzę zatuszować poprzez bycie wrednym i bezczelnym... serio, już nie będę tak robić, złapaliście mnie  i potrząsnęliście mną mocno i to się już nigdy więcej nie powtórzy.

Kori napisał/a:

Nie, umowa będzie taka, że my będziemy dalej prowadzić kulturalnie rozgrywkę, tak jak to się toczyło dotychczas, a ty się zamkniesz z tym obrażaniem i wymyślaniem niestworzonych historii…

okej, zgadzam się na wszystkie warunki. Jako zadośćuczynienie. Już doszłam do wniosku, że masz rację. I proszę cię tylko, nie odchodź z forum i wybacz mi. Przepraszam. Wiem, że zepsułam ci dzień, a tak zdecydowanie nie powinno się robić.

Kori napisał/a:

Aż naprawdę szkoda na ciebie słów, nie raz powiedziałaś, że Nawia jest zbyt nieogarnięta na bycie wilkiem. Jeśli to nie jest bronienie to powiedz mi co nim jest.

Wiem, znowu masz rację. Po prostu uznałam, żę może ona jest zwyczajnie nowa i dlatego nie rozumie wszystkiego dokładnie np przebiegu gry, więc może trzeba jej pomóc i ją chronić. Rozumiesz, to była taka taktyka i nie chciałam, żebyście ją odkryli, miałą ją chronić i waszą uwagę skupić na mnie.

Kori napisał/a:

Nie wiedziałam, że literówki to takie wielkie zło, że trzeba wypominać… Chyba mnie jakaś ważna lekcja ominęła. Zresztą, twój post by wyjaśniał dlaczego wilk nie posłucha Drago- nie zależy mu na nikim. Czyżby to była jakaś sugestia z mojej strony? Tak, sugeruję, iż wilczysz.

No każdemu się zdaży. Przepraszam. Masz znowu rację.
No i w połączeniu z moim poprzednim komentarzem...taaak. Pewnie masz jakieś podstawy by mnie podejrzewać, ale na razie to pozostawię : )

Kori napisał/a:

Ale od razu atakować ją? Nie uważasz tego za trochę chamskie? W mojej pierwszej poleciał ktoś na mnie i przejechał się na tym bo go zabili- nie polecam tej akcji.

Tak? Sory. Jestem nowa, nie wiem jak było w poprzednich. Jeśli tak, to masz rację. Nie powinnam stosować tak zgubnej zagrywki. Wybacz...miałam dobre intencje.

Kori napisał/a:

Uważasz, że ktoś jest głupi- nie nazywasz go wilkiem bo taka zasada. Gdzie tu logika? Tak naprawdę nikt nie jest głupi, nie możesz tak mówić. W szkole uczą, że nie powinno się pisać/mówić „jesteś głupi/a”, powinno być „UWAŻAM, że TWOJE ZACHOWANIE jest głupie”. Zasady kultury, skoro tego cię nie nauczyli to proszę o zaprzestanie grania w to.

MASZ RACJĘ! KOLEJNY RAZ! Wiem to teraz, widzę... widzę, że nie można tak bezpodstawnie ludzi obrażać.

Kori napisał/a:

Myślę, że tyle wystarczy. Gdzie broniłaś Namii? A no kolorowe jest teraz, nie wypieraj się tego tak cholernie. Do reszty postów nie mam siły…

Wiem, wiem.... tak to brzmi, teraz to widzę. Przedtem sądziłam, że po prostu podkreślam dystans i wskazuję na coś, co nie jest poważne, ale teraz widzę, że to wcale tak nie brzmi. Masz rację.

Przepraszam, że z mojego powodu musiałaś się tak denerwować i pisać takiego ostrego posta...

#56 2015-05-06 10:48:35

Kage
Użytkownik
Liczba postów: 71
Windows 8.1Firefox 37.0

*czas napisać posta*
Ktoś (przepraszam, nie pamiętam kto) zasugerował, że specjalnie piszę jak potłuczona i nieogarnięta by zatuszować to, że jestem wilkiem...
Serio?
Serio można udawać nieogara grając w coś pierwszy raz w życiu? xD Jeśli tak to podziwiam takie osoby. Po prostu wolę z góry wszystkich uprzedzić, że jako osoba nowa nie ogarniam gry. Nigdy nie grałam w coś takiego, a jak wiadomo początki są najtrudniejsze.
"No dobrze, ale przeczytałaś przecież poprzednie rozgrywki, więc wiesz na czym to polega."
Owszem, przeczytałam, ale to nie oznacza od razu, że już wiem dokładnie na jakich zasadach ta gra działa i ją ogarniam. Nie jestem wzrokowcem. Odkąd pamiętam praktyka zawsze była dla mnie łatwiejsza od teorii. Co to znaczy? A to, że jak ktoś coś mi tylko tłumaczy to i tak nie ogarnę. Najlepiej jak pokaże mi się coś w praktyce. Przykładowo: Gra planszowa. Ktoś mi tłumaczy zasady. Nope. Lepiej zagrajmy i grając pokaż mi jak to działa, a jeśli popełnię błąd to mi go wytknij.
Zapewne mój post zostanie uznany za "z dupy wzięty", ale musiałam wyjaśnić sytuację. Miło, że ktoś uznał, że jestem w stanie udawać nieogara już w pierwszej rozgrywce, ale nie jestem aż tak bystra by wszystko od razu zrozumieć.

#57 2015-05-06 10:54:23

cholerajedna
Użytkownik
AndroidChrome 42.0.2311.111

Omg ja rozumiem wszystko.

#58 2015-05-06 14:28:25

kieliszek
Użytkownik

Z racji tego, że potem nie będę mogła zagłosować, więc robię to już teraz. Już wszystko wytłumaczyłam.

Kage

#59 2015-05-06 14:51:09

Kage
Użytkownik
Windows 8.1Firefox 37.0

Jako, że do nikogo nie dociera moja szczerość i pewnie nic już dzisiaj nie napiszę do czasu linczu to też podaję mój głos.
Nawia
*bo po co ma się męczyć z tłumaczeniem skoro to nic nie daje?*

#60 2015-05-06 15:49:42

Nawia
Użytkownik
Liczba postów: 10
AndroidChrome 30.0.1599.103

Wyczuwam sojusz z samobójczym wilkiem.
Kieliszku, giń.

#61 2015-05-06 15:54:46

cholerajedna
Użytkownik

Drago

#62 2015-05-06 17:12:23

Yassamet
Użytkownik
Liczba postów: 372

Nie związane z grą, acz (moim zdaniem) istotne:

Cholera napisał/a:

. Po prostu gram pierwszy raz i jeszcze nie wiem wszystkiego, nie wiem też, jak trzeba się dobrze zachować.... serio, myślałąm, żę bęziecie mnie lubić, jeśli będę się zachowywać trochę wrednie, gdzie indziej to lubili..... nawet uważali mnie za zabawną czasem.

Jak rzekł Daff na chacie - część userów RD była taka, jednak ich tu nie ma. Jeśli uda się odbudować fandom, to na pewno niektórzy userzy będą wyrażać na to przyzwolenie i nie będzie to większym problemem. Nikt tutaj, jak myślę, nie wymagał dużego ukorzenia (jeśli sprawa ma się inaczej, niech dana osoba się odezwie z tym cytatem), ino uspokojenia, aby można było dalej w spokoju prowadzić grę. Z czasem, jak będziesz z nami prowadzić rozmowy (a liczę, że pozostaniesz c: ) zauważysz, u kogo w jakiej kwestii można zażartować w ten sposób.
Mój apel jest do wszystkich graczy na RD, aby pomimo zróżnicowania ról i grania po różnych stronach barykady nie rozsypać fandomu. M.in. z powodu masowej wredoty stara edycja została zamknięta, a nie chcę, by tak się stało i tu.
Dziękuję za uwagę.

Tak jeszcze będąc ścisłym umysłem, jak mój :

Kori napisał/a:
Cholera napisał/a:

Borze szumioncy, serio, to ma być usprawiedliwienie?

„Borze szumiący” i kto tu robi literówki? Tak, czepiam się szczegółów bo sama to wytknęła Drago.

Mniemam, iż to był błąd celowy. Tak jak nasze "ić"przez c z kropką. : P
---------------------------------------------------
Wracając do gry:
Nie spodziewałam się, że głosowanie rozpocznie się tak szybko i też żałuję że wcześniej nie weszłam. Zanim przejdę do głosów, parę odpowiedzi na posty:

Cholera napisał/a:

Moim zdaniem strasznie nieogarzy i gra tak głupio, że nie wydaje mi się, aby aż tak zjebała mając wilka.

Zwróć uwagę na fakt, że ona też gra pierwszy raz. Nie zna gry w praktyce, uczy się. Może właśnie te dziwne, nieogarnięte posty, to wina roli kłamcy? Twój powyższy argument byłby dobry, gdyby gracz miał na swoim koncie chociażby jedną podobną rozgrywkę, a (jak mniemam) ona nie ma.

Kieliszek napisał/a:
Yass napisał/a:

Pomijając ten post napisałaś dwa posty. DWA posty. Jeden swoistej długości, drugi mający całe DWIE linijki. Nazywasz to "trzepaniem postów"? Przykro mi, ale mamy chyba inne definicje na to wyrażenie.
W pierwszym poście zwróciłaś uwagę na Kage i Nawię, tak jak napisałam wcześniej. Zwróciłaś uwagę, wyrażając opinię, ale w żadnym wypadku nie wskazałaś na którąkolwiek z nich jako na winną. Chyba, że "gdybyś serio była wilkiem" miało oznaczać "uważam, że jesteś wilkiem". Dopiero po moim wyraźnym sygnale zaczęłaś pisać, że te wnioski, które podałaś wcześniej, to Twój kaliber wskazujący na wilki. Mierny kaliber. Śmierdzisz mi bardziej, niż wcześniej.
Czy utrzymujesz teorię, w której podajesz kogoś obeznanego i kogoś nowego? Poznałaś już jedną tożsamość wilka, jeśli teorię utrzymujesz, to do której kategorii byś go zaliczyła?

1. Czepiasz się jednego sformułowania, co jest imo trochę bezużyteczne.
2. Nie wskazywałam jeszcze, bo nie byłam co do nich pewna. Teraz jestem. Hepi?
3. Chcesz tonąć dalej w tym fałszywym założeniu – proszę bardzo. Jeśli reszta króliczków pójdzie za tobą, to od razu wam mówię : nic wam to nie da. [dblpt])
4. No, w sumie to dalej mi pasuje. Mimo wszystko, Sai też był (raczej) graczem obeznanym, niż np. Nawia, czy Kage.

1) Uczepiłam się, bo podałaś to sformułowanie jako argument. Obalam w ten sposób argument.
2) Hepi. Ale w ten sposób potwierdziłaś moje słowa - iż przed napisaniem tamtego (konkretyzującego Twoje stanowisko) posta zajmowałaś niepewną, płynną pozycję.
3) Wcześniejszym moim założeniem było, że nie ma powodu, dla którego warto Cię uniewinnić. Obecnie zmieniłam założenie na takie, w którym jest sporym prawdopodobieństwem dla mnie, że kłamiesz.
4) *kiwa głową w zrozumieniu, bo nie ma czego dodać*

Kieliszek napisał/a:

No właśnie dalej nie rozumiem. Powtarzam : w pierwszym poście Kori twierdziła, że podejrzewa Nawię. Potem nagle się pyta, czemu cholera jej broni. Tutaj widzę tą niekonsekwencję. Co, nagle jej się odwidziało?

Osoba A uznaje osobę B za winną.
Osoba D uznaje osobę B za niewinną.
Osoba A pyta osoby D, dlaczego ma taką opinię.
To w skrócie. Wracając do sytuacji: Kori dalej, jak mniemam, uznaje Nawię za podejrzaną, ale skoro ktoś inny nie podziela tej opinii, to pyta o powód.

Drago napisał/a:

lol nie wysłało mi posta. generalnie - jak dożyję do czwartku czy coś takiego to zacznę grać aktywniej, bo teraz to kolokwia + liga mistrzó dzis i jutro jest xD. pisałem tam też jakąś badziewną odpowiedź na to o Yass zenku i ogarach ale juz nei mam isły pisać tego drugi raz. i odniosłem isę do dobrej decyzji saikuna.

No weź streść chociaż ._. Bo to tak trochę miernie, że masz teorię, ale nie chcesz jej podać. (ps: też będę dzisiaj mecz oglądać xd)
---
Post Kage usprawiedliwiający... No jest z kapelusza wzięty, to prawda. Trochę jak "ej, ale ja tak gram przez takie rzeczy, nie głosujcie na mnie". Mniej podejrzane by to było, gdyby padło np. wczoraj, ale tak na niecałe pół doby przed linczem... to nie wygląda, mówiąc w uproszczeniu.
---
Pozostałam ja, Drago i Kori w składzie, który nie oddał głosu. Nie można zrobić podwójnego linczu, bo wtedy wilki wybierają ofiarę same. Kage, Kieliszek, Nawia i Drago mają po jednym głosie. Wychodzi na to, że nasza trójka winna jest teraz zadecydować o głosach, bo jeśli będziemy głosować osobno, osoba pierwsza w czasie może źle wybrać. Dlatego też mój głos jeszcze nie pójdzie, a podam swoje typy i mam nadzieję na odpowiedź pozostałej dwójki z ich typami.
Ja się waham między Nawią i Kieliszkiem, w dalszej kolejności w kategorii "jak bardzo podejrzany" stoi Dago, później trójka Kori, Kage, Cholera.
>O Dago pisałam teorię, nawet jeśli została skwitowana faktem, że "za nisko oceniam wilcze skille Dago". Gracz nie pisał dużo i nie mogę wiele wyciągnąć z jego postów, nie podoba mi się to, że swojej teorii nie pisał po raz drugi, ukrywa ją? (trochę jak Sai ze swoim "mam już pewne typy i opiszę je w kolejnym poście").
>Nawia pisała na początku, potem umilkła bez słowa. Dokładnie na chwilę, kiedy gracze podejrzewali ją o wilczenie z nieogarnięciem. Kiedy jej temat przycichł, wróciła, nie odpowiadając na wcześniej stawiane pytania oraz zarzuty. Nie podoba mi się to przemilczenie tylu postów, taki mocny indywidualizm.
>Kieliszka zaczęłam rozpracowywać na tej i "na dole" poprzedniej strony, więc można poczytać. Bardzo się ożywiła, kiedy odmówiłam udzielenia jej uniewinnienia przez Saia, odważę się nawet powiedzieć, iż się lekko oburzyła. Zupełnie jakby bała się o własny kuper i o to, że wpadnie tak od razu, jako drugi wilk. Na jej niekorzyść działa to, że to właśnie ją Sai chciał uniewinnić, być może by chronić? Natomiast na jej korzyść działa poniekąd to, że głosowała na nią Nawia - osoba, którą też mocno podejrzewam.

Gdybym miała głosować, wysłałabym głos na Nawię. Mam jednak jeszcze niecałe  godziny i chciałabym poznać opinię Dago oraz Kori na temat tych typów, jak i poznać ich typy do głosowania.

#63 2015-05-06 17:30:08

cholerajedna
Użytkownik

Yass napisał/a:

Ja się waham między Nawią i Kieliszkiem, w dalszej kolejności w kategorii "jak bardzo podejrzany" stoi Dago, później trójka Kori, Kage, Cholera.

no i specjalnie wywaliłam współwilka .-. żeby wygrać

#64 2015-05-06 19:40:04

Yassamet
Użytkownik

Nie rozumiem Twojego sformułowania, przecież określiłam Cię jako jedną z osób najmniej podejrzanych.

#65 2015-05-06 19:58:44

cholerajedna
Użytkownik
AndroidChrome 42.0.2311.111

Oh, sory, źle zrozumiałam.

#66 2015-05-06 20:30:13

Kori123
Użytkownik
Liczba postów: 180
Windows 7Opera 29.0.1795.47

Nie chce dawać kolejnych osób do "naznaczonych" Dlatego zagłosuję na kogoś z tych wybranych. Dlaczego?
>Cholera wkurza i to mocno, ale wilkiem by ie mogła być. Najpierw obraża, a później przeprasza, przyznaje rację mi i tłumaczy to tym, że uznała, iż tu będzie lubiana za chamstwo. Najpierw należy poznać ludzi a dopiero później coś robić jak się uważa, szczególnie na nowym forum. Jednak nie śmierdzi na tyle by ją zabijać.
>Yass ufam i rozumiem co robiła z nowymi. (cholercio, nie liże jej tyłka).
Głos pada więc na Kage. Nie ogarnia ale śmierdzi mi najbardziej.
Jeśli ktoś chce wyjaśnienie:
Zbyt długi post wyjaśniający, "winny zawsze się tłumaczy" chociaż w tej grze trzeba to robić.

Poza grą do Yass

Nie wypominaj mi mojego ć z kropką XD To nie fer, amebo ;c

#67 2015-05-06 20:37:08

Yassamet
Użytkownik

Kage? Czemu Kage, ufam jej. Nie chcę jej wieszać. :'| *myśli, zaraz podejmie decyzję, może Dago jednak wpadnie*

#68 2015-05-06 20:48:26

Kage
Użytkownik
Windows 8.1Firefox 37.0

Kori123 napisał/a:

Zbyt długi post wyjaśniający, "winny zawsze się tłumaczy" chociaż w tej grze trzeba to robić.

Wiedziałam, że ktoś użyje tego argumentu XD Jesteście tacy przewidywalni. A ja myślałam, że ta gra właśnie polega na tłumaczeniu.
Cóż, jak umrę to przynajmniej będę mogła Wam zostawić liścik z wyśmianiem Was <3 To jedyne pocieszenie dla mnie w tej chwili xD

#69 2015-05-06 20:53:19

Yassamet
Użytkownik

Pisz testament, chciałabym poznać Twoją opinię ostateczną. No chyba, że faktycznie wilczysz. :c
Nie wiem, czy mogę, najwyżej dostanę osta. Wstrzymuję się od głosowania. Nie chcę głosować na osobę, której nie podejrzewam ani dać wilkowi możliwości "wyboru" powieszonego.

#70 2015-05-06 20:57:44

Kage
Użytkownik
Windows 8.1Firefox 37.0

Na wyrażenie opinii potrzebowałabym więcej czasu, a lincz za cztery minutki. W cztery minuty dużo nie wyklecę, więc mój testamencik jest króciutki. Jedno zdanie, ale wyraża najważniejszą rzecz c:

#71 2015-05-06 21:05:47

cholerajedna
Użytkownik

Kori napisał/a:

>Cholera wkurza i to mocno, ale wilkiem by ie mogła być. Najpierw obraża, a później przeprasza, przyznaje rację mi i tłumaczy to tym, że uznała, iż tu będzie lubiana za chamstwo. Najpierw należy poznać ludzi a dopiero później coś robić jak się uważa, szczególnie na nowym forum.

Pro-tip

#72 2015-05-06 21:19:58

Daffodil
Administrator
Liczba postów: 614
Windows 7Firefox 37.0

1. LINCZ

Zadecydowano, że powieszona zostanie Kage. Niestety, okazała się bezrolna. Pudło!

Gra trwa dalej. Pozostali gracze:
- Draguś
- Yassamet
- Kori
- kieliszek
- cholerajedna
- Nawia

Lecę liczyć punkty karne, ale chyba jeszcze nikt nie zostanie odjebany.

#73 2015-05-06 21:26:47

Daffodil
Administrator
Liczba postów: 614
Windows 7Firefox 37.0

Odnajdujecie testament Kage. Jego treść brzmi następująco:

Kage napisał/a:

Nie zawsze bycie szczerym oznacza bycie wilkiem. Zakłamane króliczki <3

#74 2015-05-06 21:31:49

cholerajedna
Użytkownik

Jezu a ta znowu o tej "szczerości" lol co ma w ogóle piernik do wiatraka

Kori napisał/a:

Głos pada więc na Kage. Nie ogarnia ale śmierdzi mi najbardziej.
Jeśli ktoś chce wyjaśnienie:

Moja tragedia polega na tym, że ty to piszesz na poważnie i to nie jest zawyczajna głupia zagrywka. Miałaś jakiś dowód na jej wilczenie oprócz tego, że praktycznie powtórzyłaś jej słowa (mówię o domniemanym wilczeniu), bo o tym wniosku Kage uprzedzała w tamtym poście? Swoją drogą, zawarty był w nim głównie komentarz do mojego cudownego spamu, czyli de facto, z samą rozgrywką te rzeczy nie miały niczego wspólnego.
Powiedz mi, moja droga, jakim sposobem mam niby nie uznawać cię za nieco opóźnioną, jeśli nie umiesz wyciągać prostych wniosków i łączyć faktów, a twoja analiza ogranicza się tylko i wyłącznie do powtarzania TEGO CO WIDZISZ?

Ostatnio edytowany przez cholerajedna (2015-05-06 21:40:08)

#75 2015-05-06 22:05:53

kieliszek
Użytkownik

No cóż, skoro Kage nie była winna, to z mojego typu została jeszcze ta nieszczęsna Nawia. Ewentualnie Kori. Poczekamy, zobaczymy jak gra potoczy się dalej.

Krótka odpowiedź do Yass (ponieważ sem zmęczona, sory :c)

Yass napisał/a:

1) Uczepiłam się, bo podałaś to sformułowanie jako argument. Obalam w ten sposób argument.
2) Hepi. Ale w ten sposób potwierdziłaś moje słowa - iż przed napisaniem tamtego (konkretyzującego Twoje stanowisko) posta zajmowałaś niepewną, płynną pozycję.
3) Wcześniejszym moim założeniem było, że nie ma powodu, dla którego warto Cię uniewinnić. Obecnie zmieniłam założenie na takie, w którym jest sporym prawdopodobieństwem dla mnie, że kłamiesz.
4) *kiwa głową w zrozumieniu, bo nie ma czego dodać*

1. Dalej dla mnie jest to tylko stwierdzeniem.
2. No byłam niepewna. Każdy na początku ma prawo do bycia niepewnym.
3. Dlaczego tak sądzisz? Dlatego, że się ożywiłam? Dlatego, że wolę tym razem pisać nieco luźniejszym stylem? Grzecznie cię poinformuję - jesteś w błędzie. Wszystko, co tu obecnie piszę, to szczere przemyślenia względem reszty królików. Plus odpowiedzi na twoje argumenty, które są nieco słabe.
4. Cieszę się, że przynajmniej w tej kwestii się zgadzamy. [dblpt]D

I tak na koniec : Głos Nawii na mnie rozwalił system normalnie. xDDD Aż śmiechłam na uczelnianym korytarzu.

Also : jak odsapnę nieco po uroczej wycieczce po Sulejówku, to dam coś jeszcze (może).

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB 1.5.7

Darmowe Forum