Nie jesteś zalogowany na forum.
Jestem dosyć zmęczonym króliczkiem, który wstał dzisiaj lewą nogą i o 5 rano... Ale trzeba dorzucić nieco od siebie, więc macie moje dotychczasowe myśli :
Na pewno nie będę się wybijać z tego stadka i raczej zostanę zwykłym, białym króliczkiem, który nigdy nie odmówi pomocy i chętnie będzie współpracował.
Takim króliczkiem bardzo łatwo się też steruje. (sorry, ale taka moja opinia)
Przerażacie mnie, wszyscy. Fuu.. Łżecie. Obrzydlistwo.
Dosyć śmieszny „wniosek” (?), jak na sam początek. Ogólnie twoje posty mało wnoszą, to trochę przykre. :c
Yass, niech sobie śmierdzi, niech będzie podejrzane. Co mnie to? Taka jestem i tyle, a to co piszę odzwierciedla mnie, więc nie jestem w stanie pisać nie wiadomo czego xD
O shit, skąd ja to znam! Ale to dosyć typowe. Gdybyś serio była wilkiem, to by właśnie m.in. na to zwrócili uwagę.
Gorzelnik napisał/a:Kage już na samym, w pierwszym poście wmawia nam, że jest 100% króliczkiem, aby się ubezpieczyć.
Chyba, że ja znieogarniłam i to nie jest podejrzenie o bycie wilkiem xD
Ano jest, skarbie. A przynajmniej jest to rzuceniem na ciebie cienia podejrzenia. Skoro rzekomo przeczytałaś wszystkie tutejsze rozgrywki, powinnaś znać to zagranie.
Yass, najpierw wskakujesz lekko na mnie, nie drążysz tematu gdy Ci odpisałem, od trazu się wycofujesz i jesteś bezpieczna. Padł stary gracz, a z nas wszystkich chyba (CHYBA!) tylk oty go znasz... Ej, spytam cię, to może mi isę przyznasz: wilczysz, Yass? :3
Drago, bez obrazy, ale jaki normalny wilk odpowiedziałby ci na takie pytanie? Wiem, że nie do mnie ale to szczyt głupoty... Nawet 100% królik nie powie ci "Tak, Drago, wilczę"...
Drago, bez obrazy, ale jaki normalny wilk odpowiedziałby ci na takie pytanie? Wiem, że nie do mnie ale to szczyt głupoty... Nawet 100% królik nie powie ci "Tak, Drago, wilczę"...
Drago to Drago. Skoro już zadał takie pytanie, to raczej ma w tym jakiś cel.
Plus : Tia, raczej by nikt nie odpowiedział, to aż zbyt logiczne.
Ostatnio edytowany przez kieliszek (2015-05-05 00:54:36)
Wiesz Kori, zawsze wilk mógłby powiedzieć szczerze "Tak, wilczę" myśląc, że raczej nikt nie weźmie tego na poważnie i tym samym odpychając od siebie podejrzenia.
Dobra, zaczynamy.
Zenak padł. Żaden szaman by go nie bronił. O ile dobrze pamiętam jest to gość z poprzedniego forum i miał spore doświadczenie. W ekipie wilków musi być przynajmniej jedna ogarnięta osoba.
Jesteś nowy. Skoro tak sądzisz, to zamiast jednej kwestii dwa pytania do Ciebie:
1) Co planujesz wnieść do gry, jakie cechy i aspekty?
2) Co sądzisz o każdej osobie, która jak dotąd się wypowiedziała?
Daruj sobie ten nic niewnoszący wstęp. Wszystko co Cię tak interesuje napiszę w kolejnym poście.
Co Cię skłoniło, do udawania szeryfa w tej rozgrywce? O ile dobrze pamiętam, to wystrzegałaś się tej roli jak ognia. Zmieniło się coś?
Gorzelnik napisał/a:Kage już na samym, w pierwszym poście wmawia nam, że jest 100% króliczkiem, aby się ubezpieczyć.
Jesteś wilkiem.
O, sie zaczęło. Kapa że tak dużo osób gra, nie dam rady ogarniać gry zwłaszcza dopóki się tu troszkę nie przerzedzi. Nie mam od siebie nic do dodania, jeszcze nikt nie zginął.
Draguś, chciałbyś aby się tu przerzedziło, prawda? Jaki byłe cel tego postu? "Nie wiem, jestem biedną małą dziewczynką, nie ogarniam, ale zacznę kiedy będzie to konieczne.". Czekasz na mord? Dlaczego?
Yass, wszystkiego się czepiasz.
Nadinterpretujesz każde słowo, KAŻDE!
Zakłócając przy tym mój króliczy spokój.
Denerwujesz mnie od pierwszego postu. Każdy post jest z dupy i nic nie wnosi. Napisz coś konkretnego. Kogo podejrzewasz? Jakie masz przemyślenia na ten etap gry?
Nie uważam, że takie coś jest złe, zwyczajnie mnie to zdziwiło bo nigdy tak nie robiłaś. Ja zapewne zaczęłabym (gdyby ciebie nie było i nie zaczęłabyś) pytać ich o to co sądzą o jakiejś osobie. Jednak twój sposób... Wydaje się w tej sytuacji bardziej logiczny.
I żadnego wrażenia nie zrobiła na tobie śmierć Zensuma? Ciekawe..
Świetnie, widzę, że w tej rozgrywce kolejny raz myślą tylko dwie osoby, a część nawet nie raczyła się pojawić. Zostałem z tajemniczych przyczyn umieszczony na liście spamerów i z mojego IP nie mogłem wysłać postów.
Uniewinniam Kieliszka.
Drago, Yass, Kori wypowiedzcie się o moim uniewinnieniu Kieliszka.
Pierwsze przemyślenia już mam, ukażą się najprawdopodobniej w następnym poście.
Yass, najpierw wskakujesz lekko na mnie, nie drążysz tematu gdy Ci odpisałem, od trazu się wycofujesz i jesteś bezpieczna. Padł stary gracz, a z nas wszystkich chyba (CHYBA!) tylk oty go znasz... Ej, spytam cię, to może mi isę przyznasz: wilczysz, Yass? :3
A może Ty wilczysz?
Rzuciłam na Ciebie nieco cienia wcześniej, bo Twój post wydał mi się podejrzany. Jak mi wyjaśniłeś, to zrozumiałam i cofnęłam podejrzenie związane z tamtym argumentem.
Zenka znałam ja, znał go Sai/Gorzelnik, znała go też Kori (jednak nie wiem, czy z gry, czy tylko z rozmów). Poza tym, w swoim poście wcześniej razem z Zenkiem przecież podaliśmy, że Zen grał w wielu grach. Może właśnie ktoś nowy uznał to za zagrożenie?
Wszystko co Cię tak interesuje napiszę w kolejnym poście.
Co Cię skłoniło, do udawania szeryfa w tej rozgrywce? O ile dobrze pamiętam, to wystrzegałaś się tej roli jak ognia. Zmieniło się coś?
A czemu nie teraz?
Dlaczego wszyscy twierdzą, że udaję szeryfa? Nie robię tego, ja tylko zadaję pytania. Chcę zbadać opinię każdego, by znaleźć tę, która została postawiona w sposób fałszywy. W 103 też tak robiłam, ale było nas o wiele mniej i wtedy nie czepiałeś się o to.
Uniewinniam Kieliszka.
Wypowiadam się poprzez pytanie: Na podstawie jakiego argumentu ją uniewinniasz? Podaj mi powód.
Kieliszek jest moooocno neutralna. Zwraca uwagę na Kage i Nawię, później jeszcze to "Dago, to Dago". Strasznie płynna, mości sobie taką pozycję, żeby móc w każdej chwili objąc dogodne stanowisko za jakimkolwiek argumentem. Moim zdaniem nie ma podstaw, by ją uniewinnić.
---
Pora na coś ode mnie, chociaż jedno przemyślenie puściłam już do Dago, teraz je powtórzę. Padł Zensum (ktokolwiek pokusił się o mojego brata, temu głowę urwę), stary gracz RD. Podałam wprost wraz z Zenkiem że miał on na koncie dużo gier, ciężko było to przeoczyć. Kto jednak zna Zenka, ten wie, że Zenek pomimo ilości przeprowadzonych i rozegranych gier nie jest ekspertem ds. szukania wilków, często wprowadza zamęt i czasem nie głosuje na człowieka tylko dlatego, że go lubi (dałabym Wam przykłady, ale Epej forum zjadł).
Nowe osoby jednak nie mają takiej świadomości, dla nich "stary gracz = ogarniacz", jak mniemam. To rzuca negatywne światło na osoby, które nie miały styczności z poprzednią edycją forum oraz samymi ludźmi (Dago, Cholerę, Kage, Nawię). Czemu nie na Kieliszka, już mówię - Kieliszek jest w grupie RD na facebooku, parokrotnie gadała z Zenkiem, to też zna tę osobę. Czy ma to uniewinnić Kieliszka - nie. Jeśli Kieliszek jest w wilczej grupie z jedną z osób z podanego przeze mnie nawiasu, mogła zostać przekonana, że zabicie Zenka jest dobrym pomysłem.
Jednym z motywów mogła być próba zrzucenia winy na graczy ze starej edycji (na mnie, na Kori i na Saia/Gorzelnika), co rzuca negatywne światło teraz na Dago. On jako jedyny po mordzie zasugerował, że Zenek został zabity przez bycie starym wyjadaczem, więc to ktoś znający jego umiejętności musiał się go pozbyć. Mniemam, iż Dago jest zdolny do tego, żeby mordem dać sugestię i później samemu ją napisać. Zastanawiające jest dla mnie to, że nikt tej sugestii Dago nie podbił. To wygląda właśnie jak zagrywka wilka, który miał nadzieję na wsparcie stada.
Z innej strony - Zenek w poście uczepił się jednej osoby, która też jest nowa, a której Kieliszek i Gorzelnik zwrócili uwagę na niewielkie ilości treści właściwej. Rozważam Nawię. Pisze mocno nieogarnięcie, nie daje swoich wniosków, też zastanawia mnie, czemu mi nie odpowiedziała na pytanie. Zenek się jej uczepił, widział w niej wilka, po chwili zginął. Czy jego rozważania + fakt, że pochodził ze starej edycji (więc w mentalności ludzi był "ogarniaczem") zmotywowały Nawię do odsunięcia tego gracza? Wyczuła w nim zagrożenie?
Czy kogoś uniewinniam na tę chwilę - tak. Przychylam się do mniemania Zenka, wydaje mi się niewinna Kage. Pisze spokojnie i w sposób wyważony, nie szuka zaczepki. Nie podoba mi się to świadome podążanie za stadem, ale może w trakcie gry załapie bakcyla i pomoże nam trochę.
---
Abstrahując - Niezależnie od wypisanego wcześniej negatywnego określenia gry Zensuma, cenię go jako człowieka i gracza. Nie chciałabym, aby ktokolwiek pomyślał inaczej o naszych relacjach, piszę to w celu sprostowania.
EDIT: Ten spoiler dziwnie wyglądał, musiałam go poprawić. ._.'
Ostatnio edytowany przez Yassamet (2015-05-05 16:12:21)
Post niewiele wnoszący ale chce odpowiedzieć Gorzelnikowi/Saiowi: Zrobiło to na mnie spore wrażenie, nie wiedziałam co napisać przez to. Jednak spójrz na godzinę- dodałam komentarz nie widząc postu Daffa na temat śmierci. Myślałam, że doda wcześniej i zdążę poprawić, jednak zaraz po napisaniu mojego posta wyszłam z forum i siedziałam na czacie. Patrz na godziny...
Kage napisał/a:Gorzelnik napisał/a:Kage już na samym, w pierwszym poście wmawia nam, że jest 100% króliczkiem, aby się ubezpieczyć.
Jesteś wilkiem.
Tak, jestem wilkiem
Na razie mam podejrzenia tylko co do jednej osoby i z tego co widzę albo wszyscy albo większość też podejrzewają tą osobę. Zobaczymy co będzie o 21.
Jak widzę tylko cholerajedna nie bierze udziału w pisaniu choć widzę, że jest online co jakiś czas na forum. Nie rozumiem po co się zapisała skoro nie włazi.
Sory, nie było mnie.
Początek mieliście beznadziejny, zawalony bzdurnyn spamem o chemii i grzecznymi odpowiedziami.
Yass była normalna.
Taka jestem i tyle, a to co piszę odzwierciedla mnie, więc nie jestem w stanie pisać nie wiadomo czego xD
Borze szumioncy, serio, to ma być usprawiedliwienie? Zdawać by się mogło, że granie w to wymaga jednak CHOCIAŻ TROCHĘ przemyślanych akcji, a nie walenia czegokolwiek, jeszcze w tak beznadziejny sposób. Twoją najlepszą wymówką na wszystko ma być "taka już jestem iks-de"?
Ogółem, Kage gra jak nieogar totalny. Jeśli jesteś wilkiem, to strasznie kiepsko grasz.
Wiedziałam, że ktoś prędzej czy później nazwie mnie wilkiem przez moje nastawienie xD
Przez twoje nastawienie to możesz być najwyżej kiepskim wilkiem. Poza tym, nie ciesz się tak, w tej grze każdy jeszcze zdąży do nazwania go wilkiem.
*uważnie przeczytała wszystkie poprzednie rozgrywki*
W sensie, specjalnie udajesz nieogara, żeby nazwali cię wilkiem? Bo nie rozumiem co ma jedno do drugiego. Skoro przeczytałaś gry, to chyba wiesz, że ludzi nazywa się wilkami kiedy się ich podejrzewa, a nie kiedy są głupi.
*dobrze ogarnęłam, że w tej rozgrywce jest wilka alfa?*
Jezu, po cholerę pytasz, masz to w zasadach jak byk.
Nawia, nie wiem kim jesteś, ale mało rzeczy jest tak irytującycych, jak twój sposób pisania. Jak już MUSISZ napisać posta, to postaraj się COŚ w nim zawrzeć, bo do tej pory niezbyt ci to wychodzi. Twoje żarty nie są zabawne, a odpowiedzi w stylu "hehee chcesz mnie wrobić, wilczku" nie pomagają w ruszeniu gry ani o jotę.
Jestem nowy
Nie jesteś nowy, jesteś głupi.
O, sie zaczęło. Kapa że tak dużo osób gra, nie dam rady ogarniać gry zwłaszcza dopóki się tu troszkę nie przerzedzi. Nie mam od siebie nic do dodania, jeszcze nikt nie zginął.
Super, fantastyczny post, bardzo pomógł. Mogłeś dodać cokolwiek.
Twój drugi post, stary, jest też głupi, ale mi się nie chce cytować. Znowu NIC konkretnego, idiotyczne przepychanki, które w zamierzeniu chyba miały być zabawne.
Cóż, jak każdy zdążył zauważyć początki bywają trudne. Również teraz i do końca nie wiadomo kto jest wilkiem. Najbardziej na razie podejrzana jest Nawia, oskarżą nas o kłamstwo... Jakby wiedziała kto jest wilkiem i mówiła dla ogółu aby nie wrabiać... Współwilka? Najmniej wydaje się Kage, gra i zapewne jest nieogarnięta. Nie rozumiem tylko czemu ktoś by chciał ją oskarżać na tym etapie? W sumie, każdego podejrzewamy.
Na razie nie wypowiem się długo, nie mam podstaw do postu a nie chce tworzyć jakiś herezji o ludziach (królikach jak i wilkach) więc wstrzymam się aż przyjdzie was więcej...
OMG DOSTAJESZ MEDAL KUPO-POSTA. Większych bzdur W ŻYCIU nie czytałam. Każdy wniosek, który tu masz jest błędny i głupi, do tego lejesz wodę jak cholera. Przez to lanie wody dostajesz też łatkę z podejrzeniem o głupią wilczą zagrywkę.
Dwa pierwsze zdania są tak głupie, że nie wiem co powiedzieć.
To o Nawii to pierdoła, Nawia to cholery nieogar, a ty piszesz "oskarżenia" jakbyś brała na serio to, co ona pierdoli.
Usprawiedliwienia Kage nie rozumiem. Jeśli to BYŁOBY wilcze usprawiedliwienie, to strasznie marnie gracie. Uch, czy jesteś wilkiem czy królikiem, to głupie i tak.
Lepiej twórz "herezje o wilkach i ludziach", niż lej wodę jak debil.
może ktoś z niepiszących? A może właśnie ktoś piszący?
Zasługujesz na drugi medal jprdl XD
Yass, wszystkiego się czepiasz.
Nadinterpretujesz każde słowo, KAŻDE!
Zakłócając przy tym mój króliczy spokój.
Nawia, jednak kisnę z twoich postów XD Jesteś super, tak trzymaj, tylko ty i Yass nie jesteście irytujące.
Ja zapewne zaczęłabym (gdyby ciebie nie było i nie zaczęłabyś) pytać ich o to co sądzą o jakiejś osobie. Jednak twój sposób... Wydaje się w tej sytuacji bardziej logiczny.
Gunwo prawda, wcale byś nie zaczęła, bo niczego do tej pory nie zrobiłaś oprócz lania wody i pisania, że wszyscy są teraz podejrzani. I przestań lizać tyłek Yass. Bo czy to jest logiczne czy nie mogłaś wywnioskować na początku, bez jej "tłumaczenia". Po co wgl o nie prosiłaś, przecież wyjaśnienie było oczywiste.
No i umarł jeden z naszych ;-; *kładzie kwiatki przy jego norce, niech spoczywa w pokoju*
No super, strasznie się przydałaś.
Drago to Drago. Skoro już zadał takie pytanie, to raczej ma w tym jakiś cel.
Cel XDDDDDDDD Tak, na pewno. Drago kroczy jak ślepa kura i nie ma nic do powiedzenia. Nie gadaj takich bzdur, bo wyglądasz na rozgarniętego.
Uniewinniam Kieliszka.
A uniewinniasz ją, bo?
Jak widzę tylko cholerajedna nie bierze udziału w pisaniu choć widzę, że jest online co jakiś czas na forum. Nie rozumiem po co się zapisała skoro nie włazi.
Bo lubię czytać, jak piszesz pierdoły zamiast mnie.
Yass jest ogarnięta, nie wiem co o niej sądzić.
Kieliszek z jednej głupio gada, z drugiej jest okej. Popatrzyłabym na nią.
Gorzelnika wolę jako podejrzanego.
Nawia to chyba niewinny nieogar.
Kage za głupio pisze żeby być wilkiem.
Drago gra jak debil, może wilczy.
Kori podejrzewam, ale chciałabym żeby Yass skomentowała jej idiotyzmy i lanie wody.
Ostatnio edytowany przez cholerajedna (2015-05-05 17:36:06)
Kori napisał/a:Cóż, jak każdy zdążył zauważyć początki bywają trudne. Również teraz i do końca nie wiadomo kto jest wilkiem. Najbardziej na razie podejrzana jest Nawia, oskarżą nas o kłamstwo... Jakby wiedziała kto jest wilkiem i mówiła dla ogółu aby nie wrabiać... Współwilka? Najmniej wydaje się Kage, gra i zapewne jest nieogarnięta. Nie rozumiem tylko czemu ktoś by chciał ją oskarżać na tym etapie? W sumie, każdego podejrzewamy.
Na razie nie wypowiem się długo, nie mam podstaw do postu a nie chce tworzyć jakiś herezji o ludziach (królikach jak i wilkach) więc wstrzymam się aż przyjdzie was więcej...OMG DOSTAJESZ MEDAL KUPO-POSTA. Większych bzdur W ŻYCIU nie czytałam. Każdy wniosek, który tu masz jest błędny i głupi, do tego lejesz wodę jak cholera. Przez to lanie wody dostajesz też łatkę z podejrzeniem o głupią wilczą zagrywkę.
Dwa pierwsze zdania są tak głupie, że nie wiem co powiedzieć.
To o Nawii to pierdoła, Nawia to cholery nieogar, a ty piszesz "oskarżenia" jakbyś brała na serio to, co ona pierdoli.
Usprawiedliwienia Kage nie rozumiem. Jeśli to BYŁOBY wilcze usprawiedliwienie, to strasznie marnie gracie. Uch, czy jesteś wilkiem czy królikiem, to głupie i tak.
Lepiej twórz "herezje o wilkach i ludziach", niż lej wodę jak debil.
Z tego co mi wiadomo nie masz prawa ani podstaw aby mnie obrażać. Nie rozumiem czemu twierdzisz, że leje wodę; mówię to co widzę/zaobserwowałam. Jestem szczera w tym co robię, czy byłabym wilkiem czy królikiem. Jeszcze nim nie grałam i chciałabym się sama o tym również przekonać, jednak rola nie pozwala aby zbytnio wcinać się w wasze twory. Szczególnie w twoje. Niestety moja droga ale „lanie wody” to bajkowanie/łganie, w mojej wypowiedzi nigdzie bajek nie tworzę a piszę CO WIDZĘ. Co sama zaobserwowałam i nie masz prawa mówić mi tu, że leję wodę. Tak, wkurzyłam się na twoje „lanie wody” jak to nazywasz. Zresztą… Czemu tak jej bronisz? Doskonale widać jak pisze, kilka osób to właśnie ją podejrzewa o bycie wilkiem i nie kryje się z tym. Swoją drogą „herezje” to wymysły, nie chce nikogo zabić swoimi durnymi wyobrażeniami, raz się tym zabiłam i nie mam zamiaru powtarzać imprezy.
Kori napisał/a:Ja zapewne zaczęłabym (gdyby ciebie nie było i nie zaczęłabyś) pytać ich o to co sądzą o jakiejś osobie. Jednak twój sposób... Wydaje się w tej sytuacji bardziej logiczny.
Gunwo prawda, wcale byś nie zaczęła, bo niczego do tej pory nie zrobiłaś oprócz lania wody i pisania, że wszyscy są teraz podejrzani. I przestań lizać tyłek Yass. Bo czy to jest logiczne czy nie mogłaś wywnioskować na początku, bez jej "tłumaczenia". Po co wgl o nie prosiłaś, przecież wyjaśnienie było oczywiste.
Nie liże jej Tylek, przyznaje jej rację. Jeśli według ciebie to „lizanie dupy” to robiłam to nie raz, jednak z tego co widać mogę się uczyć od ciebie. No i wyjaśnienie może i było logiczne ale dla ciebie, ja znam Yass i wiem, że nigdy tak nie pisała i chciałam się spytać, ze zwykłej ciekawości. Jesteś nowa i pewnie ją poznasz.
Uniewinniam Kieliszka.
Nie rozumiem go całkowicie na etapie na jakim o to spytałeś, jednak teraz mogę się z tym zgodzić. Kieliszek ja zwykle gra niewinną, chociaż w poprzedniej była wilkiem (jeśli dobrze pamiętam). Jest na razie najmniej przeze mnie podejrzana.
Wnioski:
Kage- gra nieogara, zapewne specjalnie, chociaż z doświadczenia wiem, że takie zagranie jest dla wilka, który jest manipulowany, tradycją. Mogę się mylić.
Kieliszek- gra dość logicznie, co jest dla mnie dziwne ale nie na tyle aby ją zabijać. Jednak będę miała ją na oku…
Drago- głupie pytanie, głupi post i ogólnie również nieogar. Mój drogi, większość z poprzedniego forum znała Zenka, również ja. A pytanie „wilczysz?” miałoby rację bytu gdyby było więcej wilków. Jest dwóch i żaden z nich nie chciałby umrzeć, czy chociażby stracić jednego. Pytanie po prostu bez sensu.
Gorzelnik/Sai (na ho zmieniłeś Nick? XD)- Pyta mnie chociaż to nie do niego była odpowiedź. Już odpowiedziałam ale odpowiem w dłuższej formie wypowiedzi aby lepiej dojrzał – nie widziałam kto padł pisząć i wysyłając tamten post, byłam na telefonie.
Yass- jeśli poczujesz, amebo ty jedna, że wchodzę/liżę ci dupę to powiedz. Trochę nieogarnęłam…
Cholerajedna- wchodzi, oskarża wszystkich (w tym bezpodstawnie mnie o lizanie dupy i lanie wody), broni zawzięcie Nawii, mimo że widać doskonale, że jest ona wilkiem (Ew. śmierdzi wilkiem). Nie rozumiem tylko czemu twierdzisz, że leje wodę? Czemu chcesz mi dać Kupo-medal (jak ty to tam napisałaś…) skoro już kilka osób przede mną napisało podobny głupi post. Zauważ również, że wiem nieco lepiej jak grać pisanie bez sensu w moim przypadku nie jest zakazane, nawet jeśli nie wiem co napisać to piszę głupoty. Taka jestem i nie zamierzać wisieć. Może wypowiedz się ładnie tak jak ja o innych NIE OBRAŻAJĄC ich? Polecam grzeczniej…
Z tego co mi wiadomo nie masz prawa ani podstaw aby mnie obrażać
Serio?
Prawo - nie ma zakazu, to mogę.
Podstawa - piszesz kupę.
Nie rozumiem czemu twierdzisz, że leje wodę;
Ekhem:
lać wodę -fantazjować, pisać lub mówić obszernie, lecz bez podawania konkretów
Losowy przykład z twojego posta:
każdy zdążył zauważyć początki bywają trudne. Również teraz i do końca nie wiadomo kto jest wilkiem.
mówię to co widzę/zaobserwowałam.
OMG, wybacz, mój błąd. Masz rację, chociażby powyższe jest idealnym przykładem dobrej obserwacji.
[quote="Kori napisał/a:
Jestem szczera w tym co robię, czy byłabym wilkiem czy królikiem.
Wybacz, dobra duszo. Od teraz będę wierzyć we wszystko
. Niestety moja droga ale „lanie wody” to bajkowanie/łganie, w mojej wypowiedzi nigdzie bajek nie tworzę a piszę CO WIDZĘ.
Masz powyżej definicję ze słownika. Nie używaj słów i sformułowań, których nie rozumiesz.
Co sama zaobserwowałam i nie masz prawa mówić mi tu, że leję wodę.
Hehe, zakład?
Tak, wkurzyłam się na twoje „lanie wody” jak to nazywasz.
A co mnie to.
Zresztą… Czemu tak jej bronisz?
Co? XD
Swoją drogą „herezje” to wymysły, nie chce nikogo zabić swoimi durnymi wyobrażeniami, raz się tym zabiłam i nie mam zamiaru powtarzać imprezy
To nie graj w to, bo na tym polega ta gra.
Nie liże jej Tylek, przyznaje jej rację. Jeśli według ciebie to „lizanie dupy” to robiłam to nie raz, jednak z tego co widać mogę się uczyć od ciebie
Ja też robiłam to nie raz, if you know what I mean ; -----)
ja znam Yass i wiem, że nigdy tak nie pisała
No, bo to takie dziwne, że zadajesz ludziom inne pytanie niż zazwyczaj.
Cholerajedna- wchodzi, oskarża wszystkich (w tym bezpodstawnie mnie o lizanie dupy i lanie wody),
Bezpodstawnie.
broni zawzięcie Nawii, mimo że widać doskonale, że jest ona wilkiem
Co XD
plus:
zawzięty
1. «uparcie trwający przy swoich poglądach, decyzjach, uczuciach; też: będący wyrazem takiej postawy»
2. «oddający się jakimś czynnościom z zapałem»
3. «o czynnościach: taki, któremu ktoś, coś oddaje się z zapałem»
^ XDDDDD przytocz tę zazwiętą obronę, proszę.
skoro już kilka osób przede mną napisało podobny głupi post
Twój był wybitnie głupi.
Zauważ również, że wiem nieco lepiej jak grać pisanie bez sensu w moim przypadku nie jest zakazane, nawet jeśli nie wiem co napisać to piszę głupoty. Taka jestem i nie zamierzać wisieć.
Przetłumacz to na polski bo nie wiem o co ci chodzi.
Może wypowiedz się ładnie tak jak ja o innych NIE OBRAŻAJĄC ich? Polecam grzeczniej…
To sb polecaj.
Wypowiedziałam się :--) bez obrażania. Na końcu postu.
Ostatnio edytowany przez cholerajedna (2015-05-05 18:54:55)
Na razie mam podejrzenia tylko co do jednej osoby i z tego co widzę albo wszyscy albo większość też podejrzewają tą osobę. Zobaczymy co będzie o 21.
Mowa o..? (spekuluję, że o Nawii, ale wolę dopytać)
Lincz o godzinie 21, owszem, ale jutro.
Cholero Jedna - czy znam Cię jako Tośkę?
Yass była normalna.
Byłam. Przyznaję, byłam, zanim zaczęłam czytać mangi i chodzić na konwenty. :'D
W sensie, specjalnie udajesz nieogara, żeby nazwali cię wilkiem? Bo nie rozumiem co ma jedno do drugiego. Skoro przeczytałaś gry, to chyba wiesz, że ludzi nazywa się wilkami kiedy się ich podejrzewa, a nie kiedy są głupi.
Spasuj. Dziewczę się uczy. Trochę nieogarnia, bo jednak co innego czytać gry, a co innego brać udział w grach, nie sądzisz?
Kori podejrzewam, ale chciałabym żeby Yass skomentowała jej idiotyzmy i lanie wody.
Dla mnie Kori nie leje wody, tylko pisze oczywistości. To spora różnica, a osobiście mi się jej podsumowania przydają, bo dzięki nim łatwiej jest mi zauważać najbardziej prawdopodobne nurty. Znam ją od prawie roku i jestem neutralna, ale z zawahaniem na "ne podejrzewam".
Choleryczko - muszę Cię prosić o ograniczenie bezczelności, jaka wylewa się z Twoich postów. W tej rozgrywce są trzy osoby sprowadzone do fandomu ode mnie, już od jednej mam prywatną informację o sporym zniesmaczeniu, druga osoba napisała to bezpośrednio, podejrzewam, że trzecia osoba (jak wróci do domu, bo chyba jej jeszcze nie ma) może napisać coś podobnego. A zależałoby mi, żeby one zostały. Odnoś się proszę grzecznej do graczy, a będzie nam łatwiej stworzyć znów działający fandom.
Kori napisał/a:Zresztą… Czemu tak jej bronisz?
Co? XD
Kori pytała, dlaczego bronisz Nawii. Również chciałabym poznać odpowiedź na to pytanie.
Kori napisał/a:Swoją drogą „herezje” to wymysły, nie chce nikogo zabić swoimi durnymi wyobrażeniami, raz się tym zabiłam i nie mam zamiaru powtarzać imprezy
To nie graj w to, bo na tym polega ta gra.
Nie. Gra polega na szukaniu kłamcy, czy to poprzez znajdowanie samozaprzeczeń, czy szukanie logicznych toków myślenia na podstawie mordów i głosowań. Gra w żadnym wypadu nie polega na tworzeniu wyobrażeń.
---
Kori - chciałabym poznać Twoją opinię na temat moich hipotez podanych w poście poprzednim.
Cholero Jedna - czy znam Cię jako Tośkę?
?????????
Spasuj. Dziewczę się uczy.
No, dlatego to piszę. Jakby była już nauczona, to bym nie musiała, bo nie waliłaby głupot.
Choleryczko - muszę Cię prosić o ograniczenie bezczelności, jaka wylewa się z Twoich postów
Możemy mieć umowę, że ja przestanę, jak oni przestaną pisać głupoty.
Kori pytała, dlaczego bronisz Nawii. Również chciałabym poznać odpowiedź na to pytanie.
ALE GDZIE JA JĄ BRONIĘ? XD
Kori napisał/a:Najbardziej na razie podejrzana jest Nawia, oskarżą nas o kłamstwo... Jakby wiedziała kto jest wilkiem i mówiła dla ogółu aby nie wrabiać... Współwilka?
Później:
Nawia to chyba niewinny nieogar.
Tutaj, w obu przypadkach.
Nieogary grają inaczej. Gry Nawii... nie umiem nazwać. Ale brzmi dla mnie wilczo, argumentację pisałam wcześniej.
No, dlatego to piszę. Jakby była już nauczona, to bym nie musiała, bo nie waliłaby głupot.
Mówiąc jej wprost, że jest głupia i że nieprzyjemnie Ci (delikatnie mówiąc) czytać jej posty, zniechęcasz ją do dalszego uczestnictwa w grze. Tak samo każdego, kto jest nowy i się uczy, a komu to wytykasz.
dużo tekstu, mało czasu...
Kori, Kieliszek - wasze reakcje na moje "pytanie" do Yass mnei rozpierdoliły. Ludzie, ogarnijcie się odrobinę. Odrobinę... W sumei jeszcze Kage do tej ekipy pasuje.
Sai, czemu tym razem produkujes tak długie posty ;D? a na serio - muszę przeczytać grę jeszcze raz (a to może być na dziś odrobinę zbyt wiele dla mnie) by ogarnąć, czemu uniewinniasz Kieliszek.
Yass - ja doskonale zdaję sobie sprawę, że Zenek nie jest ogarniaczem, sam grłąem z nim jakieś 2 edycje już (dowodów szukaj na starym forum, hehe). Po prostu pasowało mi to do mojego posta w którym chciałem Cie wybadać. "Mniemam, iż Dago jest zdolny do tego, żeby mordem dać sugestię i później samemu ją napisać. Zastanawiające jest dla mnie to, że nikt tej sugestii Dago nie podbił. To wygląda właśnie jak zagrywka wilka, który miał nadzieję na wsparcie stada. " naprawdę tak nisko cenisz mój wilczy skill :C przykre.
Kage - ten post dał mi kancer.
"Tak, jestem wilkiem
Jak widzę tylko cholerajedna nie bierze udziału w pisaniu choć widzę, że jest online co jakiś czas na forum. Nie rozumiem po co się zapisała skoro nie włazi."
A nie, przepraszam. Nie dał mi raka, tylko trop na wilka... Przepraszam, pomyłka "tak, jeste mwilkiem" tkai np. ja napisać mógłbym i jako wilk, i jako krótlik. ale czy tak czy tak, to zagranie daje jedną miłą rzecz: pozwala wybrnąć od jakichkolwiek tłumaczeń się. Ot, ":jestem wilkiem" i juz odpowiedź jest, nei trzeba się wysilać. Ja napisałbym to także jako królik, ale to dlatego, że jako królik zawsze cholernie boję się, że coś, co ani nei będzie wilcze ani nikt nei powinien tego za wilcze uznać, jednak podchwyci jakaś Kori czy inny gracz tego pokroju i zostanę powieszony za byle g*. Gracz bardziej pewny swojej króliczej gry (a uważam, że większość graczy jest bardziej ode mnie jej pewna) raczej jeśli już napisałby to, to jako wilk. I to raczej jako lekko przyciskany do ściany wilk, który boi się, ze jak wejdzie w dyskusje to moze z niej wyjść na sznurku. Na sznurku z pętelką. Wilk. Dalej ten tekst o tym "podejrzewam kogoś, kogo jak widzę podejrzewa więcej osób"... czyżby próba uniknięcia podejrzeń o podpinanie się? Wilk. Dalej, posty są jak trole. Te oczywiste są oczywiste, i ich autorów z reguły podejrzewam o wilczyzm. Info, że cholera nie gra to własnei taki post. Napisany przez kogoś innego, w innych okolicznosciach uznałbym za próbę pociągnięcia do odpowiedzialnosci za niegranie cholery tudzież zmuszenie jej do gry. W tej sytuacji, gdy jest juz więcej "dowodów" mogę uznać, że to trzeci dowód. Wilk.
3 x wilk, przechodzisz dalej.
Cholera jedna - grasz jak gówno, nie mam zamiaru psuć sobie wieczoru odpisywaniem na twojego posta. Apel do wilków - proszę, zabijcie to coś. ASAP. Bo póki to coś żyje to grać tu przyjemnością na pewno nei będzie.
Kori pisze bzdury jak to kori. Nic ale to nic nowatorskiego.
Kage napisał/a:Na razie mam podejrzenia tylko co do jednej osoby i z tego co widzę albo wszyscy albo większość też podejrzewają tą osobę. Zobaczymy co będzie o 21.
Jak widzę tylko cholerajedna nie bierze udziału w pisaniu choć widzę, że jest online co jakiś czas na forum. Nie rozumiem po co się zapisała skoro nie włazi.Mowa o..? (spekuluję, że o Nawii, ale wolę dopytać)
Lincz o godzinie 21, owszem, ale jutro.
Tak, mowa o Nawii.
O innych podejrzeniach nie będę pisać bo są tak słabe, że nawet nie umiałabym dokładnie wytłumaczyć skąd się biorą. Coś bardziej na wzór przeczucia. Może do jutra to przeczucie zamieni się w coś więcej.
A z linczem się walnęłam, nie doczytałam zbyt uważnie rozpiski, przepraszam~
Edit bo post smoka.
Jak widzisz odpisałam kogo podejrzewam kiedy Yass mnie zapytała. Po prostu to było oczywiste, jak widać, Yass się sama domyśliła, że mówię o Nawii.
A co do tego "Jestem wilkiem". Post (albo dwa?) wcześniej sama napisałam, że wilk pytany o to czy jest wilkiem napisałby, że nim jest żeby odepchnąć podejrzenia. Czy to znaczy, że według Ciebie sama się wkopałam stosując taktykę, o której sama napisałam? xD
Ostatnio edytowany przez Kage (2015-05-05 20:05:36)
Cholera jedna - grasz jak gówno, nie mam zamiaru psuć sobie wieczoru odpisywaniem na twojego posta. Apel do wilków - proszę, zabijcie to coś. ASAP. Bo póki to coś żyje to grać tu przyjemnością na pewno nei będzie.
Przynajmniej nie robię literówek.
Uważaj, bo cię wilk posłucha :--) na pewno bardzo przejmuje się twoim komfortem psychicznym.
Kage - nie, nie wkopałaś się, tylko napisałaś najpierw, że wilk by tak mógł zrobić, po czym uznałaś, że skoro wcześniej sama pisałaś o tym, to później mozesz spokojnie z tego skorzystać. Nie wiem, czy moje pokrętne rozumowanie jest do ogarnięcia, ale jak nei jest, to liczę że Yass Ci wyjaśni (bo ksoro ona rozumie Zenka to i mnie zrozumie xd)
Kielonek napisał/a:Drago to Drago. Skoro już zadał takie pytanie, to raczej ma w tym jakiś cel.
Cel XDDDDDDDD Tak, na pewno. Drago kroczy jak ślepa kura i nie ma nic do powiedzenia. Nie gadaj takich bzdur, bo wyglądasz na rozgarniętego.
Drago też nie jest tutaj świeży. Ba, bywały czasy, że był bardziej „rozgarnięty” ode mnie. Siedzę tutaj już trochę, więc zdążyłem już nieco poznać jego styl.
Wypowiadam się poprzez pytanie: Na podstawie jakiego argumentu ją uniewinniasz? Podaj mi powód.
Kieliszek jest moooocno neutralna. Zwraca uwagę na Kage i Nawię, później jeszcze to "Dago, to Dago". Strasznie płynna, mości sobie taką pozycję, żeby móc w każdej chwili objąc dogodne stanowisko za jakimkolwiek argumentem. Moim zdaniem nie ma podstaw, by ją uniewinnić.
:V coproszęprzepraszam? Po to trzepię te posty, by jakoś wyrazić swoje myśli. A tu nagle pojawia się człowiek, który twierdzi, że sobie coś tam moszczę. Zwracam uwagę na Kage i Nawię, bo według mnie one obie bredzą jak potłuczone. Co więcej, Kage przypomina trochę mnie na początku. Niby nie ma pomiędzy nami zbytnio różnicy w liczbie rozgrywek, no ale jednak. Dalej uważam, że taki ktoś byłby osobą łatwą do sterowania przez wilka. Nawia zaś pisze w stylu „no wiesz co, ty mnie podejrzewasz?! Ja przecież jestem tylko niewinnym króliczkiem1!11one”. Jak dla mnie ona razem z Kage jest do odstrzału. Co do fragmentu o Dago. Nie miałaś już czego uczepić… To akurat było luźne i szczere spostrzeżenie. Odsyłam do odpowiedzi do cholery na początku tego posta. Chociaż w sumie nie widzę ich obu jako wilki. Raczej coś w stylu ktoś obeznany (Yass?) + Kage/Nawia. Reszto, co o tym sądzicie?
A jeszcze dodam takie coś, bo czemu nie :
Yass – zapytam przy okazji : skąd ta mała zmiana? Czemu na początku pytasz nowych, co sądzą, co wniosą itd.? Czemu np. mnie o to nie zapytałaś, jak zaczynałam grać? Tak mnie to troszku ciekawi. I tak jak było wcześniej wspomniane, Yass mi trochę śmierdzi. Skoro jednym z wilków jest ktoś nowy, to ten drugi na bank musi być kimś bardziej obeznanym. Ona, ew. Pan Gorzelnik czy nawet Drago (tak, on też się wlicza).
Drago – Drago albo udaje, że jest nieogarnięty albo trochę olewa rozgrywkę (brak dłuższych postów). Albo najzwyczajniej w świecie wilczy, ale nie pisze, bo nie chce zwracać na siebie uwagi. Do rozważenia. Edit : Drago weź pisz jakoś tak, żeby dało to się przeczytać. ;__; XD
Cholerajasna – Kocham twój nick! Ale do rzeczy. Cholera gra bardzo agresywnie i dosyć… luźnie. Do tego (przynajmniej po części) podziela moje podejrzenia co do Kage. Czy wilczy? Meh, jakby już miała wilczeć, to by była gdzieś na dalekim, ostatnim miejscu listy. Ogółem podoba mi się jej styl (wcale się nie podlizuję, heee), dzięki tym postom rozgrywka zaczęła przynajmniej nabierać nieco tempa.
Kori –
Z tego co mi wiadomo nie masz prawa ani podstaw aby mnie obrażać
Ale kto cię tu obraża? O_o aż mam ochotę cię przytulić *sniff*
Kori, Kori… Co ci dolega? Widzę w twoich postach małą niekonsekwencję. Pierwszy post :
Najbardziej na razie podejrzana jest Nawia, oskarżą nas o kłamstwo...
A potem pytasz się cholery, czemu ją broni. What? Czegoś tu nie rozumiem? xD
Generalnie, to najbardziej śmierdzi mi Kage. Niestety, wygląda na dosyć nieogarniętego wilka i tym zwraca na siebie uwagę. W ogóle, lista wygląda tak :
1. Kage
2. Nawia
3. Yass
4. Dago (choć on to najmniej z tej czwórki)
No i ew. Kori, choć ją też muszę nieco przejrzeć.
I dosyć, bo nie chce mi się już pisać. XD Odezwę się przy linczu, baj.
Edit : Nienawidzę tego, że to forum kasuje mi odstępy pomiędzy niektórymi częściami tekstu. e.e
Ostatnio edytowany przez kieliszek (2015-05-05 20:37:16)
Z rozgrywki rezygnuje Gorzelnik a.k.a SaiKun. Okazuje się on wilkiem.
Gra trwa dalej.
Możecie mi podziękować, króliki.
Yass - ja doskonale zdaję sobie sprawę, że Zenek nie jest ogarniaczem, sam grłąem z nim jakieś 2 edycje już (dowodów szukaj na starym forum, hehe). Po prostu pasowało mi to do mojego posta w którym chciałem Cie wybadać. "Mniemam, iż Dago jest zdolny do tego, żeby mordem dać sugestię i później samemu ją napisać. Zastanawiające jest dla mnie to, że nikt tej sugestii Dago nie podbił. To wygląda właśnie jak zagrywka wilka, który miał nadzieję na wsparcie stada. " naprawdę tak nisko cenisz mój wilczy skill :C przykre.
...Ty byłeś na starym forum? Kiedy? @.@" Musieliśmy się kompletnie rozminąć, bo nie pamiętam Cię.
Ale skoro wiesz, że Zenek jest słabym graczem RDowym, to dlaczego uznałeś, że osoba, która zdecydowała o śmierci Zenka, to stary wyjadacz? Powinieneś mieć przeświadczenie, że starzy gracze nie będą się obawiać Zensuma.
Kage - nie, nie wkopałaś się, tylko napisałaś najpierw, że wilk by tak mógł zrobić, po czym uznałaś, że skoro wcześniej sama pisałaś o tym, to później mozesz spokojnie z tego skorzystać. Nie wiem, czy moje pokrętne rozumowanie jest do ogarnięcia, ale jak nei jest, to liczę że Yass Ci wyjaśni (bo ksoro ona rozumie Zenka to i mnie zrozumie xd)
Przykro mi, ale odczytanie Twojego postu argumentującego, dlaczego Kage jest wilkiem zajęło mi całe 3 podejścia, a jak już zrozumiałam te argumenty, to nie uznałam je za dobry trop. Mogę odtworzyć Twoją ścieżkę rozumowania tylko przy wyraźnej prośbie Twojej oraz Kage (ponieważ nie chcę, by ktoś uznał, że tłumacząc Ciebie zaczynam się z Tobą zgadzać - tak nie jest w zupełności).
:V coproszęprzepraszam? Po to trzepię te posty, by jakoś wyrazić swoje myśli. A tu nagle pojawia się człowiek, który twierdzi, że sobie coś tam moszczę. Zwracam uwagę na Kage i Nawię, bo według mnie one obie bredzą jak potłuczone. Co więcej, Kage przypomina trochę mnie na początku. Niby nie ma pomiędzy nami zbytnio różnicy w liczbie rozgrywek, no ale jednak. Dalej uważam, że taki ktoś byłby osobą łatwą do sterowania przez wilka. Nawia zaś pisze w stylu „no wiesz co, ty mnie podejrzewasz?! Ja przecież jestem tylko niewinnym króliczkiem1!11one”. Jak dla mnie ona razem z Kage jest do odstrzału. Co do fragmentu o Dago. Nie miałaś już czego uczepić… To akurat było luźne i szczere spostrzeżenie. Odsyłam do odpowiedzi do cholery na początku tego posta. Chociaż w sumie nie widzę ich obu jako wilki. Raczej coś w stylu ktoś obeznany (Yass?) + Kage/Nawia.
Pomijając ten post napisałaś dwa posty. DWA posty. Jeden swoistej długości, drugi mający całe DWIE linijki. Nazywasz to "trzepaniem postów"? Przykro mi, ale mamy chyba inne definicje na to wyrażenie.
W pierwszym poście zwróciłaś uwagę na Kage i Nawię, tak jak napisałam wcześniej. Zwróciłaś uwagę, wyrażając opinię, ale w żadnym wypadku nie wskazałaś na którąkolwiek z nich jako na winną. Chyba, że "gdybyś serio była wilkiem" miało oznaczać "uważam, że jesteś wilkiem". Dopiero po moim wyraźnym sygnale zaczęłaś pisać, że te wnioski, które podałaś wcześniej, to Twój kaliber wskazujący na wilki. Mierny kaliber. Śmierdzisz mi bardziej, niż wcześniej.
Czy utrzymujesz teorię, w której podajesz kogoś obeznanego i kogoś nowego? Poznałaś już jedną tożsamość wilka, jeśli teorię utrzymujesz, to do której kategorii byś go zaliczyła?
skąd ta mała zmiana? Czemu na początku pytasz nowych, co sądzą, co wniosą itd.? Czemu np. mnie o to nie zapytałaś, jak zaczynałam grać? Tak mnie to troszku ciekawi. I tak jak było wcześniej wspomniane, Yass mi trochę śmierdzi. Skoro jednym z wilków jest ktoś nowy, to ten drugi na bank musi być kimś bardziej obeznanym. Ona, ew. Pan Gorzelnik czy nawet Drago (tak, on też się wlicza).
Odpowiadałam na to pytanie Kori na pierwszej stronie. To pytanie miało rozpocząć dyskusję, kiedy Ty zaczynałaś grać, to: 1) dyskusja już się rozpętała, 2) szczerze, znam Ciebie i wiem, jak działasz. Kage nie znam aż tak dobrze (choć sama ją tu sprowadziłam), Nawia i Cholera udzieliły mi tej odpowiedzi przed zadaniem pytania (poprzez treści, które napisały), Saia chciałam po prostu przycisnąć.
Kori napisał/a:Najbardziej na razie podejrzana jest Nawia, oskarżą nas o kłamstwo...
A potem pytasz się cholery, czemu ją broni. What? Czegoś tu nie rozumiem? xD
Aco tu jest do nierozumienia? Wiem, nie do mnie to, ale teraz ja nie rozumiem. Kori uważa Nawię za wilka, Cholera nie uważa Nawii za wilka, ale nie podaje zrozumiałego argumentu. Kori więc pyta Cholerę, dlaczego nie uważa Nawii za wilka. To przecież logiczne zagranie.
Możecie mi podziękować, króliki.
Gracz zrezygnował, ponieważ nie zniósł progu bezczelności i chamstwa. Rozmawiałam z Daffem i wyjaśnił mi to, Sai po prostu oburzył się na to, co zobaczył. Nie ma tu czego dziękować, podziękowałabym, jakbyś w grze udowodniła mu wilczenie i doprowadziła do linczu nad nim.
---
Kwestię drugiego wilka muszę przemyśleć, pojawi się to zapewne dzisiaj. Ten post był tylko dla odpowiedzi innych.
Nie, Kori pyta mnie dlaczego tak zawzięcie ją bronię. A to, cholera, jest różnica.
Więc ja zadaję pytanie: Na podstawie jakich argumentów twierdzisz, Cholero, że Nawia jest niewinna?