Rozgrywki Rabbit Doubt
RABBIT DOUBT

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2020-10-24 13:00:27

Crier
Użytkownik
Liczba postów: 276
WindowsChrome 86.0.4240.111

Rozgrywka

Witam serdecznie w pierwszej rozgrywce prowadzonej przeze mnie. Mam nadzieję, że każdy się będzie dobrze bawił.

Lista graczy:
- Daffodil
- Chiyo
- Denuil
- Szuja
- Zensum
- Yassamet

1) Głosujecie teraz na Szeryfa. Czas macie do 22:30. Przypominam, że głosy są anonimowe i swojego kandydata wysyłacie mi na PW.
2) Role zostały rozlosowane i wysłane. Ten, kto wiadomości nie dostał roli nie ma. Rolnych proszę o odzew zwrotny.

Życzę każdemu miłej zabawy i powodzenia. [dblpt])

#2 2020-10-24 13:16:13

Szuja
Użytkownik
Liczba postów: 111
AndroidOpera 60.3.3004.55692

Odp: Rozgrywka

Dzień dobry, kłaniam się Państwu.
Na wstępie - oficjalnie polecam się i zalecam jako potencjalny szeryf tego wesołego stadka.

#3 2020-10-24 13:29:12

Chiyo
Użytkownik
Liczba postów: 100

Witam Państwa serdecznie, niebywale się cieszę że rozgrywka Crier się rozpoczęła. Mam nadzieję, że znów dopisze nam szczęście i szybko uda się wyeliminować zdrajcę.

#4 2020-10-24 13:42:51

Daffodil
Administrator
Liczba postów: 614
Windows 7Firefox 81.0

Ciekawi mnie rozkład głosów w tej grze. Może być interesująco, biorąc pod uwagę ostatnią rozgrywkę. Niemniej - ponownie zwracam uwagę na słuszność wyboru mej osoby. Ja głosuję na Daffodila, wy też powinniście.

Szuja napisał/a:

Na wstępie - oficjalnie polecam się i zalecam jako potencjalny szeryf tego wesołego stadka.

Skąd ta nagła zmiana zdania?

Chiyo napisał/a:

Mam nadzieję, że znów dopisze nam szczęście i szybko uda się wyeliminować zdrajcę.

Nooo i szybkie sugerowanko, że to na pewno nie ty. Warto odnotować na przyszłość. Takich rzeczy nie robi się bez powodu.

Co sądzicie o tym, aby Myśliwy nigdy nie oddał strzału?

#5 2020-10-24 14:13:46

Crier
Użytkownik

Macie edit w najważniejszych informacjach.

#6 2020-10-24 15:00:53

Denuil
Użytkownik
Liczba postów: 151

Dzień dobry Wszystkim <3
Stęskniłem się za Wami i już myślałem, że nie doczekam kolejnej odsłony. Moimi faworytami do wyścigu o fotel szeryfa są:
- Szuja
- Daffodil
zobaczę jeszcze czy ktoś inny mnie sobą zainteresuje. Co do Panów, cóż nie musicie mnie przekonywać ale chyba powinniście jeśli chcecie ten stołek [sred])

Daffodil napisał/a:

Myślę, że:
1. Mieć rolę i jej nie użyć to jak być w friendzone z kimś naprawdę gorącym :v
2. Ci, którzy będą za mocno angażować się w rolę szeryfa będą pierwszymi podejrzanymi o pełnienie tej roli bo zwykle tak jest... wszyscy to wiemy, prawda?
---
Niech rozpocznie się gra [dblpt]D
---
PS. I mam cholerną nadzieję, że wilk jest gdzieś w: Szuja, Yass, Daff bo to by dopiero była rozgrywka <3

#7 2020-10-24 15:31:21

Daffodil
Administrator
Windows 7Firefox 81.0

Denuil napisał/a:

Moimi faworytami do wyścigu o fotel szeryfa są:
- Szuja
- Daffodil

Czemu Yass nie dołączyła do tego zacnego grona?

Denuil napisał/a:

Nawet jeżeli swoją rolą - w większości przypadków - wyrządzisz jedynie szkody?

Denuil napisał/a:

2. Ci, którzy będą za mocno angażować się w rolę szeryfa będą pierwszymi podejrzanymi o pełnienie tej roli bo zwykle tak jest... wszyscy to wiemy, prawda?

Nie zawsze, ale zgadzam się po części. Nie zapominajmy jeszcze o Szamanie, który również wchodzi w skład króliczego stada.

Denuil napisał/a:

PS. I mam cholerną nadzieję, że wilk jest gdzieś w: Szuja, Yass, Daff bo to by dopiero była rozgrywka <3

Kolejna sugestia na pierwszej stronie. Na minus, zdecydowanie.

#8 2020-10-24 16:38:41

Szuja
Użytkownik
WindowsOpera 71.0.3770.287

Daffodil napisał/a:

Ja głosuję na Daffodila, wy też powinniście.

No właśnie ja nie wiem czemu powinniśmy, zechcesz mi wyjaśnić? :<

Daffodil napisał/a:
Szuja napisał/a:

Skąd ta nagła zmiana zdania?

1. Nie nazwałbym tego nagłą zmianą. W pierwszej rozgrywce po przerwie miałem tak długą przerwę od gier mafiopodobnych, że faktycznie wolałem dać szansę Crier, która się wyrwała, a samemu bardziej obserwować. W drugiej... cóż, pewnie bym startował, gdybym tylko jako wilczek nie stwierdził, że bardziej mi się opłaca przeforsować Zenka. A teraz dodatkowo gram sobie po kilka razy w tygodniu w Among Us (i całkiem dobrze mi idzie), więc nie mam wątpliwości, że będę tak dobrą kandydaturą, jak ktokolwiek inny w tej rozgrywce. Tym bardziej, że...
2. Zapewne zdajesz już sobie sprawę jak wielkie znaczenie będzie miał szeryf w tej konkretnej rozgrywce. Także nie chciałbym, żeby trafił w niepowołane łapki - szczególnie Twoje. Chyba że masz rolę, którą mógłbyś się w tej chwili pochwalić, ale oboje wiemy, że nierozsądne byłoby się dzielenie nią w tym momencie.

Daffodil napisał/a:

Tak jak o tym myślałem, to początkowo wydawało mi się to jedyną rozsądną opcją i każda kalkulacja za tym przemawiała, a myśliwy wydawał się być tylko kolejnym rolnym zapychaczem na zasadzie "patrzcie, jestem rolny, nie wieszajcie mnie", którego w praktyce nie można użyć, aaaaleee... Pomyślałem trochę więcej. I o ile ta rozgrywka nie jest aż tak niezbalansowana jak poprzednia (jeden wilk na dwóch wrózbitów, kapłana i jeszcze jednego rolnego </3), tak nawet i w tej rozgrywce jest pewien exploit, który daje królikom w zasadzie 100% wygraną. A właściwie to opcje są dwie, z czego ta numer 1 jest bardziej abusywna, bo nie daje wilkowi praktycznie żadnej szansy.
1. Myśliwy i szaman przyznają się teraz do roli. Jeden z nich dostaje szeryfa, potem od razu planujemy podwójny lincz na dwóch z pozostałych 4 graczy. Szeryf robi listę, kto na kogo ma zagłosować - jeśli ktoś wyjdzie poza szereg, to automatycznie dostaje strzał myśliwego (i w zamyśle gra się kończy, bo to wilczek). Potem mord, ginie myśliwy/szaman, zostaje trójka graczy - nowy szeryf znowu mówi kto na kogo ma głosować (jedna osoba będzie musiała zagłosować na siebie), szeryf głosuje ostatni, jeśli ktoś się wybił to szeryf go po prostu przegłosowuje. Wygrana królików.
2. Tu już nie jest pewna wygrana, ale nadal dość smooth - w pierwszym linczu nie wieszamy nikogo, potem... Właściwie to pozostawię to na razie tajemnicą, ale nietrudno się chyba domyślić.
__
Pytanie tylko, jak bardzo faktycznie chcemy z tego korzystać, trochę niszcząc tym samym sens rozgrywki. Ale no podobno można - gdyby to było złe to Bóg by inaczej świat stworzył. ¯\_(ツ)_/¯
Aha, i niezależnie od tego, czy chcemy się do tego stosować czy nie - uważam, że jeśli nie pojawi się jakiś wyjątkowo dobry trop (a to raczej wątpliwe) w pierwszym linczu powinniśmy się wstrzymać od głosu, albo faktycznie zrobić podwójny lincz. Ale to wyłącznie na podstawie tego, jak się rozkłada liczba graczy i sam plan rozgrywki - wstrzymanie/podwójny lincz wcale nie oznaczają, że musimy za którymś z tych powyższych planów podążać.

Denuil napisał/a:

Co do Panów, cóż nie musicie mnie przekonywać ale chyba powinniście jeśli chcecie ten stołek [sred])

Welp, Ty akurat powinieneś tutaj chyba najlepiej wiedzieć, dlaczego się nadaję. A jeśli o przekonywanie chodzi, to cukierków dla Ciebie nie mam, soraski.

Daffodil napisał/a:
Denuil napisał/a:

Nawet jeżeli swoją rolą - w większości przypadków - wyrządzisz jedynie szkody?

Zgadzam się z Daffem. W każdym razie - niezależnie co by się działo, myśliwy nie może strzelać w tej rundzie. W kolejnej zresztą też prawdopodobnie nie.

Denuil napisał/a:

A spodziewałeś się, że ja albo Daff zrezygnujemy z kandydowania na szeryfa jeśli nie będziemy mieli roli? Bo nie rozumiem, w jaki sposób miałoby to teraz wskazywać na to, że któryś z nas może być myśliwym.

#9 2020-10-24 17:45:39

Denuil
Użytkownik

Daffodil napisał/a:

Nie zawsze, ale zgadzam się po części. Nie zapominajmy jeszcze o Szamanie, który również wchodzi w skład króliczego stada.

Pamiętaj proszę, że Szamana wszyscy dobrze znamy i kochamy (jak śpiewała Steczkowska). Myśliwy w tym setupie działa trochę inaczej i przynajmniej dla mnie to jakaś nowość. Jeśli nie tylko dla mnie to jest to rola która może budzić pytania i podejrzenia bardziej niż Szaman.

Szuja napisał/a:

A jeśli o przekonywanie chodzi, to cukierków dla Ciebie nie mam, soraski.

Nie ma cukierków to nie będzie głosów [dblpt]P
A tak na serio to faktycznie się muszę nad tym zastanowić... a może nie? Przecież już nam dałeś zwycięstwo i "dowiodłeś" swojej niewinności metodą Daffodila z poprzedniej gry więc chyba pozamiatane [sred])

Daffodil napisał/a:

Za numer z Zenkiem dwie rozgrywki temu, gdy byłem Ezo-mezo [sred])

Szuja napisał/a:

A spodziewałeś się, że ja albo Daff zrezygnujemy z kandydowania na szeryfa jeśli nie będziemy mieli roli? Bo nie rozumiem, w jaki sposób miałoby to teraz wskazywać na to, że któryś z nas może być myśliwym.

A ja nie rozumiem jak na podstawie tego co napisałem doszedłeś do takich wniosków i gdzie tu na scenę wchodzą Wasze inne role? ¯\_(ツ)_/¯

Szuja napisał/a:

Ale no podobno można - gdyby to było złe to Bóg by inaczej świat stworzył.

Ale czy potencjalni kandydaci na Szeryfa mogą proponować plan absolutnej wygranej królików?
- Nie, nie mogą. Chyba że pracują w teatrze, telewizji, cyrku etc.
Amen.

#10 2020-10-24 18:40:31

Yassamet
Użytkownik
Liczba postów: 372
Windows 7Chrome 86.0.4240.75

Cześć, czołem, dotarłam i ja. Standardowo lecę chronologicznie.

Chi napisał/a:

Mam nadzieję, że znów dopisze nam szczęście i szybko uda się wyeliminować zdrajcę.

A co tak fabularnie cię teraz wzięło? Brzmisz tak oficjalnie jakbyś 4 razy zastanawiała się, co napisać, żeby to nie zabrzmiało podejrzanie~

Daff napisał/a:

Tylko w sytuacji, gdy będzie przynajmniej 90% pewności co do tożsamości wilka można strzelać. W przeciwnym razie, strzał "bo ponieważ mi się wydawało" nie powinien mieć miejsca.

Denu napisał/a:
Daff napisał/a:

Ja nie wiem. Parę razy już było przegadane, że to wilk lubi ubiegać się o fotel szeryfa, ale myśliwy, czy inny rolny? Why?

Denu napisał/a:

Nie potrzeba wilka wśród naszej trójki, byśmy zaraz się wszyscy pożarli. I nie mówię to w kontekście "jesteśmy czyści", ale niech ktoś spróbuje zaprzeczyć temu, że dyskusje wybuchają najczęściej wokół wskazanych przez ciebie graczy.
Natomiast, ja ostatnimi czasy robię się leniwa i oportunistyczna, więc wolałabym wilka, którego szybko znajdę : v

Daff napisał/a:

Czemu zadałeś pytanie, na które znasz odpowiedź? xD

Shu napisał/a:

1. Myśliwy i szaman przyznają się teraz do roli. Jeden z nich dostaje szeryfa, potem od razu planujemy podwójny lincz na dwóch z pozostałych 4 graczy. Szeryf robi listę, kto na kogo ma zagłosować - jeśli ktoś wyjdzie poza szereg, to automatycznie dostaje strzał myśliwego (i w zamyśle gra się kończy, bo to wilczek). Potem mord, ginie myśliwy/szaman, zostaje trójka graczy - nowy szeryf znowu mówi kto na kogo ma głosować (jedna osoba będzie musiała zagłosować na siebie), szeryf głosuje ostatni, jeśli ktoś się wybił to szeryf go po prostu przegłosowuje. Wygrana królików.

Bez odniesienia się wprost, ale tym mi tylko pokazujesz, że w kolejnych rozgrywkach muszę zabronić przyznawania się do roli. Bo nie przeczę, plan jest ze stuprocentową skutecznością, tylko gdzie w tym wszystkim fun? : v
-
Nie mam dobrego kandydata na szeryfa : v
- Daffodil - jeśli jest królikiem, to wygra i tak bez tego szeryfa, a jeśli jest wilkiem, to pod żadnym pozorem nie powinien dostać tego szeryfa
- Chiyo - lubi pisać rzeczy oczywiste i się zgadzać z innymi, ale łatwo ją zmylić, podsunąć jej fałszywy trop, więc podwójny głos w jej rękach będzie niebezpieczny
- Denuil - Denu, z całym szacunkiem, ale od paru rozgrywek głosujesz na najbardziej kręcących rozgrywkę graczy w celu wywalenia prewencyjnego bądź "nie mam tropu, a on najlepiej się ukrywa". Dawanie ci szeryfa nie leży w moim interesie
- Szuja - Jego i moje toki rozumowania są jak proste prostopadłe. Spotykamy się raz na sto lat.
- Zensum - Mogłabym ocenić, czy dać mu tego szeryfa gdyby w ogóle coś napisał-
- Yassamet - Nie ma czasu na bycie szeryfem.
jak żyć, panie premierze, jak żyć-

#11 2020-10-24 18:51:48

Daffodil
Administrator
Windows 7Firefox 81.0

Shujek zapodał ładny scenariusz. Obmyśliłem go podczas mycia garów po obiadku, ale mnie przegonił. Cóż, bywa. Ma on jednak lukę. Wpierw myślałem o zgoła innym scenariuszu, mianowicie tę grę można byłoby zamknąć jeszcze przed pierwszym linczem. Wymyśliłem to tak, że Szaman się przyznaje i jednocześnie Myśliwy. Nikt ich nie kontruje, bo Myśliwy sprawdza strzałem. Szaman dostaje Szeryfa. Przed linczem Myśliwy strzela w osobę, co do tożsamości której nie jesteś pewni. Jeśli królik zostaje trafiony, to na polu bitwy zostają Szaman, dwóch bezrolnych i wilk. Wówczas troje graczy "krzyżuje głosy", tzn. A głosuje na C, B na A, C na B. Jeżeli ktoś się wyłamuje, to Szaman głosuje na tę osobę. W pierwszym wypadku Szaman uśmierca wszystkich i gra wybrana przed mordem. W drugim również przed mordem, ale Szaman uśmierca jedynie wilka.
NO ALE PRZYLAZŁAPANI MARUDA, NISZCZYCIEL DOBREJ ZABAWY, POGROMCA KRÓLICZYCH UŚMIECHÓW, czyli nasza kochana Crier, i zaczęła prostować moje wątpliwości odnośnie tego planu. Stąd macie poprawkę w zasadach.
O ile pierwszy scenariusz ma sens, to drugi jest totalnie do kitu i opiera się mocno na myśleniu życzeniowym. A tego nie chcemy.

Szuja napisał/a:

No właśnie ja nie wiem czemu powinniśmy, zechcesz mi wyjaśnić? :<

Na twoim głosie mi nie zależy, aczkolwiek mój debiut po latach nie był tak zły; chciałem też podać strategię wygrywającą, no ale...

Szuja napisał/a:

Nie nazwałbym tego nagłą zmianą.

Dla obserwatora, który może brać pod uwagę jedynie twoje dwie gry, jest to nagła zmiana. Tym bardziej, że nie pokazałeś się w nich w taki sposób, aby w każdej kolejnej rozgrywce, w której potencjalnie się pojawiasz, tego Szeryfa ci wręczać.

Szuja napisał/a:

Zapewne zdajesz już sobie sprawę jak wielkie znaczenie będzie miał szeryf w tej konkretnej rozgrywce. Także nie chciałbym, żeby trafił w niepowołane łapki - szczególnie Twoje.

To samo można by było powiedzieć o tobie. Co sprawia, że ludzie mają wręczać Szeryfa tobie? Bo powoływanie się na Among Us jest lekko niedorzeczne.

Denuil napisał/a:

Przecież już nam dałeś zwycięstwo i "dowiodłeś" swojej niewinności metodą Daffodila z poprzedniej gry więc chyba pozamiatane [sred])

W tej grze już niekoniecznie, bo w rozgrywce poprzedniej było to użyte. Faktycznie, w znacznym stopniu się nam Szuja wybielił, ale nie jest to biel stuprocentowa. Samo podanie takiej strategii nie gwarantuje niewinności, szczególnie jeżeli nie jest wiadome czy każdy się odezwie, a stąd plan niezawodnej wygranej może się najzwyczajniej w świecie nie powieść.

Yassamet napisał/a:

Tylko w sytuacji, gdy będzie przynajmniej 90% pewności co do tożsamości wilka można strzelać.

Nawet wówczas jest to głupota. Musi być 100%. Albo 50%, mając jeszcze zaplecze królicze na utrzymanie rozgrywki.

Yassamet napisał/a:

Czemu zadałeś pytanie, na które znasz odpowiedź? xD

Akurat byłbym skłonny uwierzyć, że Denuil mógłby akurat ci to przewinienie wybaczyć, ze względu na skuteczność, którą ostatnio osiągnęłaś. Wykazałaś się, to powinno też być wzięte pod uwagę.

Yassamet napisał/a:

Bez odniesienia się wprost, ale tym mi tylko pokazujesz, że w kolejnych rozgrywkach muszę zabronić przyznawania się do roli. Bo nie przeczę, plan jest ze stuprocentową skutecznością, tylko gdzie w tym wszystkim fun? : v

Nah, po prostu trzeba bardziej kminić zestaw ról i potencjalne przypadki, które mogą mieć miejsce w grze. Balans to klucz do sukcesu. Inna sprawa, że po prostu należy dawać mniej ról, aby gra kręciła się wokół domysłów, dedukcji itd.

Yassamet napisał/a:

Nie potrzeba wilka wśród naszej trójki, byśmy zaraz się wszyscy pożarli.

Bardzo powątpiewam, aby doszło do takiej sytuacji, że się dosłownie pożremy. [dblpt]D W tobie łatwo jest znaleźć wilka, więc jeżeli byłabyś niewinna, to raczej nie byłoby problemu. Co nie zmienia faktu, że na pewno bym cię szczypał i kąsał, aby to sprawdzić czy potwierdzić.

Szuj, dziura w twoim planie: co jeżeli wilk zrezygnuje z mordu?

#12 2020-10-24 19:38:39

Szuja
Użytkownik

Denuil napisał/a:

A ja nie rozumiem jak na podstawie tego co napisałem doszedłeś do takich wniosków i gdzie tu na scenę wchodzą Wasze inne role? ¯\_(ツ)_/¯

Piszesz, że jak ktoś chce być szeryfem, to pewnie rolny. Ja i Daff chcemy być szeryfem. To dość prosta implikacja.

Denuil napisał/a:

Ale czy potencjalni kandydaci na Szeryfa mogą proponować plan absolutnej wygranej królików?
- Nie, nie mogą. Chyba że pracują w teatrze, telewizji, cyrku etc.
Amen.

<3
Toć nie od dziś wiadomo, że jestem klaunem. :-)))

Yassamet napisał/a:

Bez odniesienia się wprost, ale tym mi tylko pokazujesz, że w kolejnych rozgrywkach muszę zabronić przyznawania się do roli.

Właśnie IMO zezwolenie na przyznawanie się do ról to był właśnie główny problem, który się przyczynił do tego, że Twoja rozgrywka przebiegła tak, a nie inaczej.

Daffodil napisał/a:

To samo można by było powiedzieć o tobie. Co sprawia, że ludzie mają wręczać Szeryfa tobie? Bo powoływanie się na Among Us jest lekko niedorzeczne.

Skądże znowu, nie twierdzę, że gierka ma być tym powodem, tak tylko o niej wspomniałem.
Zwyczajnie ja wolałbym uniknąć szeryfa w Twoich rękach i to jest po części powód, dla którego proponuję wszem i wobec moją kandydaturę. A o tym, który z nas stołek dostanie to już zadecydują pozostali, ot.

Daffodil napisał/a:

Szuj, dziura w twoim planie: co jeżeli wilk zrezygnuje z mordu?

Nie bardzo rozumiem, co by to miało zmienić? Podałem najbardziej "ekstremalny" scenariusz i wykazałem, że nawet wtedy ta strategia będzie się trzymać kupy. Jeśli wilk zrezygnuje z mordu, to po pierwszym podwójnym linczu (zakładając, że nie trafimy z linczem w sytuacji 50/50) w grze pozostanie szaman, myśliwy, królik i wilk. Wtedy tak samo leci podwójny lincz na tą ostatnią dwójkę - osoba z "nadprogramowym głosem" może albo zrezygnować z jego oddawania, albo zagłosować na szamana/myśliwego.

#13 2020-10-24 20:42:23

Denuil
Użytkownik

Chiyo, Zensum - jakie są wasze sentymenty w zbliżającym się głosowaniu? Ja i Yass się wypowiedzieliśmy. Jestem ciekaw jak rozkładają się akcenty.

#14 2020-10-24 22:00:42

Zensum
Użytkownik
Liczba postów: 145

Hej hej biczki, to ja!
Witam znowu.

Denuil napisał/a:

Za numer z Zenkiem dwie rozgrywki temu, gdy byłem Ezo-mezo [sred])

Okej, jestem więc poniekąd winny co do tego XD

Yassamet napisał/a:

Tylko w sytuacji, gdy będzie przynajmniej 90% pewności co do tożsamości wilka można strzelać. W przeciwnym razie, strzał "bo ponieważ mi się wydawało" nie powinien mieć miejsca.

This

Yassamet napisał/a:

- Zensum - Mogłabym ocenić, czy dać mu tego szeryfa gdyby w ogóle coś napisał-

No bo tak jakby... Byłem w pracy? Poza tym - serio zero wniosków po poprzednich rozgrywkach? Nie wiem, resztę jakoś względem poprzednich gier oceniłaś ;v

Szuja napisał/a:

Właśnie IMO zezwolenie na przyznawanie się do ról to był właśnie główny problem, który się przyczynił do tego, że Twoja rozgrywka przebiegła tak, a nie inaczej.

To prawda

Denuil napisał/a:

Chiyo, Zensum - jakie są wasze sentymenty w zbliżającym się głosowaniu? Ja i Yass się wypowiedzieliśmy. Jestem ciekaw jak rozkładają się akcenty.

Sentymenty? W sumie żadne.
-
Koniec głosowania za chwilę, także wszystko będzie jasne i klarowne - kto z nas wszystkich (a raczej Daff czy Szuj) zaskarbił sobie największą przychylność.
Więcej na pewno będę się odzywał jutro, ze względu na to że niedziele mam na szczęście wolne (och najgorsze będą te dwie handlowe w grudniu, jesli obie będę w pracy)
PS: przeczytałem Wasze posty i w sumie nic oprócz Yassowego "jezuuuu nie ufam nikomu", Denuilowego podekscytowania rozgrywką (jak poprzednimi, ale w sumie to fajna sprawa), no i wzajemnego napierdalania się Szu-Daff. A i Chiyo próbująca się na start wybielić. Ehhh...

#15 2020-10-24 22:04:59

Denuil
Użytkownik

Dzięki Zenek, strasznie pomogłeś... -_-

#16 2020-10-24 22:28:14

Crier
Użytkownik

Te wybory na Szeryfa to nie były przelewki. Głosowaliście prawie do samego końca, by wybrać jak najlepszego kandydata. Po długich namysłach zdecydowaliście, że to Szuja stanie na czele waszego stada. Gratuluję wygranej i życzę owocnego szaryfowania.

Szuja - 3 głosy
Daffodil - 2 głosy
Chiyo - 1 głos

#17 2020-10-24 22:53:12

Daffodil
Administrator
Windows 7Firefox 81.0

Oho, niech ci, którzy głosowali na Szuja, się pochwalą swoim występkiem. XD

Yassamet napisał/a:

Nie mam dobrego kandydata na szeryfa : v

Czyżbyś była jedną z osób wspomnianych wyżej?

Szuja napisał/a:

Skądże znowu, nie twierdzę, że gierka ma być tym powodem, tak tylko o niej wspomniałem.

Bycie dobrym w Among Us stanowiło niemal podstawy tego argumentu (w końcu trzeba było w jakiś odpowiedni sposób zaproponować kontrkandydaturę - Zenka, Chiyo czy Denuila nie wybijesz, a Yassamet z pewnością twego głosu by nie dostała - więc karta Amonga musiała pójść w ruch), ewidentnie sugerując, że jestem niekompetentny; czemu teraz się wycofujesz?

Szuja napisał/a:

Zwyczajnie ja wolałbym uniknąć szeryfa w Twoich rękach i to jest po części powód, dla którego proponuję wszem i wobec moją kandydaturę.

Dlaczego?
Ponadto, w świetle zaproponowanego scenariusza - jaką masz rolę?

Szuja napisał/a:

Nie bardzo rozumiem, co by to miało zmienić?

Tutaj - przyznaję - zapomniałem doprecyzować, że chodzi o drugi scenariusz. My rezygnujemy z linczu, a wilk rezygnuje z mordu. Teoretycznie możemy tak w nieskończoność. Chciałem poznać zdanie w twojej kwestii, ale spaliłem. Nieistotne, wobec tego.

Denuil napisał/a:

Chiyo, Zensum - jakie są wasze sentymenty w zbliżającym się głosowaniu?

W przypadku Chiyo niemal pewne było, że zagłosuje na siebie (choć przyznaję, chciałbym zobaczyć Yass głosującą na Chiyo, ale bym prychnął). Po co w ogóle było ci rozeznanie?

#18 2020-10-24 22:58:44

Chiyo
Użytkownik
AndroidChrome 86.0.4240.110

Eeee tam wybielić od razu XD Napisałam sobie tak jak napisałam, boiałam akurat nastrój na bardziej oficjalne pisanie XD A potem mnie nie było, bo poszłam na manifę i w zasadzie niedawno wróciłam do domu - uprzedzając pytania (o ile jakieś by się pojawiły, bo to w sumie rozgrywka a nie prywata lol), to u mnie w mnie w mieście było całkiem spokojnie. Ale no... Co do szeryfa, to poważnie rozważałam Szuja i Denuila z dwóch powodów - obaj wysnuwają dość interesujące przemyślenia zawsze, do których można się zarówno odnieść, jak i coś z nich samodzielnie wywnioskować ciekawego. No ale decyzję ostatecznie podjęłam inną, jak z resztą w poprzednich rozgrywkach no i najbardziej ufam sobie jednak :v Dzisiaj analizy nie będzie, wybaczcie, ale po powrocie do domu wjechało winko XD No ale przynajmniej Zenkowi udało się mnie rozbawić, a Yass w zasadzie powiedziała, a raczej obnażyła o mnie całą prawdę XD A, no i Yassko kochana, ja się nie zastanawiałam nad tym co pisać, walnęłam prosto z mostu co mi do łba przyszło, bo Szujek tak ładnie zaczął z kłanianiem się i w ogóle XD A no, co do Szujka jeszcze, to jego propozycja odnośnie ujawniania się Dziewczyny Szamana (tak Denuś, kojarzę Steczkowską) i Myśliwego wydaje mi się trochę... Ryzykowna teraz? XD Chociaż nie wiem, w sumie to już po głosowaniu i trochę umarł w butach, ale no XD Rozważymy to jako stado.
-
Aha, bo o kimś tu zapomniałam. Tak, Daff - jak się możesz spodziewać, nie brałam Cię pod uwagę w głosowaniu, pomimo rozgarnięcia zwyczajnie Ci nie ufam, ale to chyba wiesz, i to chyba się nigdy nie zmieni :v Też z tym sugerowankiem... Jak tam Twoje futerko, co? Czyste, czy może niezbyt? :v
-
O, widzę, że są już wyniki. Gratuluję Szuju, miałbyś 4 gdybym nie zaufała ostatecznie sobie. Ale ogólnie to popieram Twoją kandydaturę i mam nadzieję, że będziesz dobrym przywódcą.
-
A teraz, Drodzy Państwo, idę kontynuować proces alkoholizowania się XD
-
PEACE

#19 2020-10-25 00:08:09

Daffodil
Administrator
Windows 7Firefox 81.0

Dziękujemy za pusty post, Chiyo, i za pokazanie, że nigdy nie zbierzesz się na to, aby być choć trochę obiektywna. Mnóstwo emotek, jakieś tam odniesienia, ale takie, które nic nowego nie wnoszą. Standardowa Chiyo, chciałoby się rzec. Niestety, po jakiekolwiek ze stron barykady by nie była, to produkuje treści tej samej jakości, więc w tej konfiguracji nawet profilaktycznie ją odjebać byłoby szkoda.
Yassamet wydaje się mieć dobrego nosa względem niej, wobec tego - Yass - co sądzisz o Chiyo?

Pytanie: gdybyście mieli już teraz oddawać na kogoś głos, to na kogo byście głosowali i na jakich podstawach?

#20 2020-10-25 00:14:46

Szuja
Użytkownik

Welp, dziękuję więc mym wyborcom za okazane wotum zaufania~.
__

Zensum napisał/a:

no i wzajemnego napierdalania się Szu-Daff

halo, ja się z nikim nie napierdalam XD czilerka utopia

Daffodil napisał/a:

Chyba dość oczywiste jak się głosy rozłożyły? Ale rozumiem, że to może być dość frustrujące, kiedy drugi raz z rzędu stadko zwyczajnie nie chce Ci dać szeryfa.

Daffodil napisał/a:

Bycie dobrym w Among Us stanowiło niemal podstawy tego argumentu (w końcu trzeba było w jakiś odpowiedni sposób zaproponować kontrkandydaturę - Zenka, Chiyo czy Denuila nie wybijesz, a Yassamet z pewnością twego głosu by nie dostała - więc karta Amonga musiała pójść w ruch), ewidentnie sugerując, że jestem niekompetentny; czemu teraz się wycofujesz?

Jeez. Powtórzę się - wspomnienie o gierce było odpowiedzią na pytanie, dlaczego ja chcę być szeryfem, a nie dlaczego ktokolwiek miałby na mnie głosować. Bo ostatecznie oddanie głosu to i tak indywidualna decyzja każdego z graczy, co do której na samym początku gry nie ma żadnych "poważnych argumentów", na które by się można było powoływać - chyba że chcesz zaoferować Denuilowi jego cukierki.
I w żadnym wypadku nie sądzę i nigdzie nie argumentowałem, że jesteś niekompetentny - wręcz przeciwnie. Uważam Cię za tak samo dobrego kandydata i nie miałbym problemu, gdyby się wybory inaczej potoczyły, no ale cóż (tak, śmiało, już możesz mi mówić jak to się Tobie ""podlizuję"" :-)))) ).

Daffodil napisał/a:
Szuja napisał/a:

Zwyczajnie ja wolałbym uniknąć szeryfa w Twoich rękach i to jest po części powód, dla którego proponuję wszem i wobec moją kandydaturę.

Dlaczego?

Ot, proponowałem siebie na szeryfa, bo swojej roli mogę być pewny. Jesteś dobrym graczem, ale jeśli mam wybór między szeryfem u siebie, a u potencjalnego wilczka (w Twoim przypadku zresztą pewnie i dobrego wilczka)... to wybór chyba jest oczywisty?

Daffodil napisał/a:

Ponadto, w świetle zaproponowanego scenariusza - jaką masz rolę?

Skąd przekonanie, że mam rolę? :>
Swoją drogą - to do rolnych - nie sądzę, żeby powinni się teraz przyznawać do swojej roli. Przynajmniej dopóki nie będzie jakiegoś konsensusu, że faktycznie chcemy lecieć z planem nr 1. Tak więc pytanie do Was wszystkich, co o tym sądzicie?

Daffodil napisał/a:

Tutaj - przyznaję - zapomniałem doprecyzować, że chodzi o drugi scenariusz. My rezygnujemy z linczu, a wilk rezygnuje z mordu. Teoretycznie możemy tak w nieskończoność. Chciałem poznać zdanie w twojej kwestii, ale spaliłem. Nieistotne, wobec tego.

Byłby to ciekawy impas, ale szczerze nie sądzę, żeby wilczek sobie odpuścił mord. A jeśli faktycznie - i byłby w tym nieustępliwy - strategię zawsze można zmienić (albo grać taką nieskończoną rozgrywkę po wsze czasy, why not).
_

Chiyo napisał/a:

A no, co do Szujka jeszcze, to jego propozycja odnośnie ujawniania się Dziewczyny Szamana (tak Denuś, kojarzę Steczkowską) i Myśliwego wydaje mi się trochę... Ryzykowna teraz? XD

Well, ryzyka w tym nie ma żadnego, bo to pewna wygrana dla króliczków. Tylko pytanie, czy faktycznie chcemy to rozgrywać w ten sposób, czy też niekoniecznie.

Chiyo napisał/a:

O, widzę, że są już wyniki. Gratuluję Szuju, miałbyś 4 gdybym nie zaufała ostatecznie sobie. Ale ogólnie to popieram Twoją kandydaturę i mam nadzieję, że będziesz dobrym przywódcą.

Ah, dziękuję, dziękuję. Produktywnego alkoholizowania życzę.

#21 2020-10-25 12:17:47

Zensum
Użytkownik

Daffodil napisał/a:

To ja, przyznaję się.

Denuil napisał/a:

Dzięki Zenek, strasznie pomogłeś... -_-

A co ja mogę powiedzieć? Po mojej wilczej wygranej, ogólnej króliczej poprzedniej wygranej i dwóch króliczych przegranych, ciężko żeby mieć jakiś sentyment. Każdy i miał plusy i minusy w gierkach.

Daffodil napisał/a:

W przypadku Chiyo niemal pewne było, że zagłosuje na siebie (choć przyznaję, chciałbym zobaczyć Yass głosującą na Chiyo, ale bym prychnął). Po co w ogóle było ci rozeznanie?

Podpinam się pod pytanie.
Może Denu znowu wilczy i boi się że sentyment do jego poprzedniej gry będzie z naszej strony zbyt duży?

Daffodil napisał/a:

Pytanie: gdybyście mieli już teraz oddawać na kogoś głos, to na kogo byście głosowali i na jakich podstawach?

Nie wiem, może na Yass lub Ciebie, bo jesteście pod moim rentgenem. Głównie ze względu na to jak dobrze potraficie grać.

Szuja napisał/a:

halo, ja się z nikim nie napierdalam XD czilerka utopia

No dobra, wybacz, bardziej Daff napierdala. Ale on napierdala wszystkich, choć w tej rozgrywce najbardziej Ciebie, a Chiyo to już w ogóle obrywa od poprzedniej rozgrywki.

Szuja napisał/a:

Chyba dość oczywiste jak się głosy rozłożyły? Ale rozumiem, że to może być dość frustrujące, kiedy drugi raz z rzędu stadko zwyczajnie nie chce Ci dać szeryfa.

True
-
Nic więcej znaleźć takiego ciekawego nie potrafię. Co do Waszych scenariuszy - muszę je jeszcze raz przeczytać i ogarnąć. Bo jeśli dobrze rozumiem - miałoby to się rozstrzygać poprzez przyznanie się do swoich ról (myśliwy, szaman) i na resztę osób rozłożyć głosy, aby wyeliminować dwie osoby (po edicie jaki zrobiła Crier. No bo jeśli by zrobić lincz na 4 osobach - co to w ogóle jest za gra? W ten sposób każdą grę możnaby rozstrzygnąć. Jestem ciekaw jak bardzo Was pojebało że wam wpadł pomysł na usilną wygraną królików poprzez powieszenie prawie całego stadka, mordując 3 króliki i jednego wilka ;v macie nieźle najebane we łbie)

#22 2020-10-25 13:02:16

Chiyo
Użytkownik
AndroidChrome 86.0.4240.110

(Wybaczcie brak cytatów, ale po pierwsze jestem na telefonie, a po drugie w zasadzie niedawno odzyskałam przytomność po walnięciu w tango. Jak widać mrugające światła na manifie doprawione alkoholem są dla mnie groźne [dblpt][pion] A to, że obrywam od Daffa mam w zasadzie gdzieś i nie zwracam uwagi więc chill. Odnośnie Twojego pytania, Szuj - ja tam się do roli mogę przyznać :v

#23 2020-10-25 14:01:13

Yassamet
Użytkownik
Liczba postów: 372
Windows 7Chrome 86.0.4240.111

Daff napisał/a:

Nawet wówczas jest to głupota. Musi być 100%. Albo 50%, mając jeszcze zaplecze królicze na utrzymanie rozgrywki.

Ale 100% uzyskasz tylko w sytuacji, kiedy wszyscy przyznają się do roli, nikt tego nie podważy i zostanie jeden gracz, który do niczego się nie przyznał. Trochę dalekosiężna sytuacja.

Daff napisał/a:

Nah, po prostu trzeba bardziej kminić zestaw ról i potencjalne przypadki, które mogą mieć miejsce w grze. Balans to klucz do sukcesu. Inna sprawa, że po prostu należy dawać mniej ról, aby gra kręciła się wokół domysłów, dedukcji itd.

Shu napisał/a:

Ale tu akurat nie chodzi o moją rozgrywkę. Tak samo było w trzeciej, kiedy Crier przyznała się do myśliwego i z automatu zyskała nietykalność, podobnie Denu ze swoim ezoterykiem. I teraz wchodzi trzecia pod rząd rozgrywka, gdzie znowu pierwsze, co bierzemy pod uwagę, to przyznanie się do roli i jestem jak: serio?

Daff napisał/a:

W tobie łatwo jest znaleźć wilka, więc jeżeli byłabyś niewinna, to raczej nie byłoby problemu

Powiedz mi jeszcze, że poznajesz wilka we mnie po tym, że staję się bardziej analityczna i trzy razy bardziej myślę o tym, jak jest zbudowane zdanie i co mam napisać. Nie bądź Kori, Daff-

Zensum napisał/a:

Poza tym - serio zero wniosków po poprzednich rozgrywkach? Nie wiem, resztę jakoś względem poprzednich gier oceniłaś ;v

Ale przed moim wysłaniem głosu na szeryfa zawsze patrzę na pierwsze posty danej osoby w grze. Aby stwierdzić, czy ktoś w pierwszych postach wygląda na czystego, czy nie, bo nie wysyłam głosu na osobę, która od początku śmierdzi.

Zenek napisał/a:

przeczytałem Wasze posty i w sumie nic oprócz Yassowego "jezuuuu nie ufam nikomu"

A gdzie tak napisałam? :>

Daff napisał/a:

Czyżbyś była jedną z osób wspomnianych wyżej?

A pyta obywatel, czy urząd skarbowy?

Daff napisał/a:

(choć przyznaję, chciałbym zobaczyć Yass głosującą na Chiyo, ale bym prychnął)

Spoko, zagłosuję w kolejnej [sred])

Chi napisał/a:

A, no i Yassko kochana, ja się nie zastanawiałam nad tym co pisać, walnęłam prosto z mostu co mi do łba przyszło, bo Szujek tak ładnie zaczął z kłanianiem się i w ogóle XD A no, co do Szujka jeszcze, to jego propozycja odnośnie ujawniania się Dziewczyny Szamana (tak Denuś, kojarzę Steczkowską) i Myśliwego wydaje mi się trochę... Ryzykowna teraz? XD

Do pierwszego członu: no może, ale dalej wygląda to trochę jak napisanie - skasowanie - napisanie - skasowanie - napisanie - DOBRA NIECH BĘDZIE.
Co do drugiej części - czemu ryzykowna? Nie neguję, że jest, czy nie, ale chcę poznać swoją opinię.

Daff napisał/a:

Yassamet wydaje się mieć dobrego nosa względem niej, wobec tego - Yass - co sądzisz o Chiyo?

Za dużo pije, ale ma tę magiczną zdolność, że jak się napije, to dalej pisze bez literówek. Godne poszanowania.
Może jak skończę doczytywać rozgrywkę, to coś więcej mi się wyklaruje.

Zenek (o Daffie)" napisał/a:

Ale on napierdala wszystkich, choć w tej rozgrywce najbardziej Ciebie, a Chiyo to już w ogóle obrywa od poprzedniej rozgrywki.

Znaczy wydaje mi się, że Daff dowala się do wszystkich, którzy pisza, po prostu Shu ma pecha mieć czas i pisać.

Zenek napisał/a:

i na resztę osób rozłożyć głosy, aby wyeliminować dwie osoby (po edicie jaki zrobiła Crier. No bo jeśli by zrobić lincz na 4 osobach - co to w ogóle jest za gra? W ten sposób każdą grę możnaby rozstrzygnąć. Jestem ciekaw jak bardzo Was pojebało że wam wpadł pomysł na usilną wygraną królików poprzez powieszenie prawie całego stadka, mordując 3 króliki i jednego wilka ;v macie nieźle najebane we łbie)

+1
-
-
EDIT
-
W rozgrywce: Denu, zapytałeś o opinie, a właściwie jakie ty masz przemyślenia?
Daffa, tam było chyba twoje pytanie o to, na kogo byśmy głosowali teraz, zapomniałam o nim. Odpowiedź: Zawnioskowałabym o przedłużenie czasu. nie mam typu na ten moment.
-
Poza rozgrywką: Musze się upewnić, ale wam też forum chodzi tak strasznie topornie?

Ostatnio edytowany przez Yassamet (2020-10-25 14:04:53)

#24 2020-10-25 14:49:07

Zensum
Użytkownik

Yassamet napisał/a:

A gdzie tak napisałam? :>

Nie napisałaś wprost, ale wnioskuję takie myśli po tym, że nie widziałaś nikogo na szeryfa. Więc nikomu nie ufałaś, przynajmniej nie na tyle by szeryfa dać :>

Yassamet napisał/a:

Znaczy wydaje mi się, że Daff dowala się do wszystkich, którzy pisza, po prostu Shu ma pecha mieć czas i pisać.

No tak. Ale zdziwiłem się że jak w poprzedniej pisałem dużo, to Daff nie dopierdalał się do mnie. Przynajmniej nie odczułem tego tak, jak odczuwam teraz dopierdalanie na Szujka XD

Yassamet napisał/a:

Poza rozgrywką: Musze się upewnić, ale wam też forum chodzi tak strasznie topornie?

Tak, działa topornie. Choć teraz wskoczyło normalnie, to wcześniej ładowało mi stronę 5 minut, a wysyłając post bałem się o komunikat "strona nie odpowiada". Kilka razy bład wyjebało, podejrzewam że serwery się wieszają (na wieszakach, heeh)

#25 2020-10-25 18:29:19

Daffodil
Administrator
Windows 7Firefox 81.0

Szuja napisał/a:

Ale rozumiem, że to może być dość frustrujące, kiedy drugi raz z rzędu stadko zwyczajnie nie chce Ci dać szeryfa.

Nie jest frustrujące pod żadnym względem; jest natomiast zabawne to, że stado znowu wpierdala się pod pociąg z własnej woli i tę oto kontradykcję chciałbym kiedyś zrozumieć.
Czemu wpierdala się pod pociąg? O tym później.

Szuja napisał/a:

Skąd przekonanie, że mam rolę? :>

Bo jeżeli nie posiadasz którejkolwiek z króliczych ról, czyli Myśliwego albo Szaman, to właśnie świadomie przeprowadziłeś jawny sabotaż gry. Chyba że jesteś wilkiem, to wówczas wszystko jest jasne. W każdym razie - w takiej konfiguracji nie możemy sobie pozwolić na zrealizowanie pewnego zwycięstwa królika według zaproponowanego scenariusza.

Szuja napisał/a:

Ot, proponowałem siebie na szeryfa, bo swojej roli mogę być pewny. Jesteś dobrym graczem, ale jeśli mam wybór między szeryfem u siebie, a u potencjalnego wilczka (w Twoim przypadku zresztą pewnie i dobrego wilczka)... to wybór chyba jest oczywisty?

Problem w tym, że po obmyśleniu planu zwycięstwa powinieneś jednak wycofać się i nawoływać pozostałą wówczas trójkę do obdarowania Szeryfem osobę rolną.

Przyjmijmy wszyscy, że chcemy zastosować się planu stuprocentowego zwycięstwa. Przyjmijmy też, że Szeryfa nie dostał ani Myśliwy, ani Szaman.
Postąpmy teraz zgodnie z tym, co przewidywał plan - powieśmy dwóch graczy, co do których tożsamości nie jesteśmy pewni. Wówczas zostajemy z następującą pulą ról:
- Myśliwy,
- Szaman,
- bezrolny (potencjalny Szeryf),
- wilk (potencjalny Szeryf).
Teraz następuje mord wilka. Mamy do rozważenia 4 opcje:
a) jeżeli wilk zjada bezrolniaka, to skazuje samego siebie na przegraną, bo wystarczy, że Myśliwy go odstrzeli. Jest to czysta głupota, stąd ten scenariusz najzwyczajniej w świecie odrzucamy.
b) jeżeli wilk zjada Myśliwego, to zostają Szaman, bezrolniak oraz wilk. I - uwaga - jeżeli wilk dostał Szeryfa, to wygrywa.
c) jeżeli natomiast jakimś cudem zjada Szamana, to zostają Myśliwy, bezrolniak oraz wilk. Myśliwy musiałby być debilem, aby strzelić. Pozostaje lincz. Znowuż - jeżeli wilk dostał Szeryfa, to wygrywa.
d) jeżeli Szaman obrania mord albo wilk z niego rezygnuje, to zostaje czworo graczy. Wówczas po ustawieniu podwójnego linczu wilk wygrywa, w przeciwnym razie wkracza czynnik losowości. Mianowicie szansa trafienia wilka to 50%.

Jeżeli natomiast bezrolniak zgarnął Szeryfa, to wkracza czynnik losowy, sprawiający, że rolna osoba nie będzie wiedziała jak postępować. Zasadniczo sytuacje zbiegają ponownie do 50/50, czyli znów wytrącasz nam szansę na pewne zwycięstwo.

Konkluzja? Jeśli Szuja nie posiada roli, to w żadnym wypadku nie możemy podążać za planem przez niego przedstawionym, bo jeśli jest wilkiem, to ustawił sobie autowina. [dblpt]) Zabawne jest to, że wybielenie się takim scenariuszem było planowane od początku, ale tak samo planowanym posunięciem było nieforsowanie go, aby zobaczyć jak stado przystanie na pomysł. I widzimy, że stado nie podchodzi ochoczo do pomysłu samego w siebie, aczkolwiek gdyby znalazła się jakaś silna osobowość, która by to poparła, to bezproblemowo reszta by przystanęła (popatrzcie chociażby na Chiyo, która wszem i wobec oświadczyła, że w razie czego - spoko - zadeklaruje rolę). Ostatecznie Szuja podał scenariusz bez luk, NIE ZASTOSOWAŁ SIĘ DO NIEGO, choć mógł, a to powinno być jego obowiązkiem, jeżeli jest królikiem. Zaprzeczył samemu sobie, bo stado mu na to pozwoliło, zgarnął ważną funkcję, wybielił się (popatrzmy na Denuila chociażby oraz całą waszą resztę, która tej dziury nie wytknęła, a także tych, którzy na niego zagłosowali) i teraz usunął sobie przeszkodę w postaci króliczej wygranej wynikającej z mechaniki i teorii gier. Zamiast wprowadzać klarowność, sprawił, że teraz będziemy się poruszać po mocno niepewnym gruncie. Flawless wolf victory? Not this time.

Co warto byłoby dodać? Chociażby napisanie tego:

Szuja do mnie, gdy próbowałem zgarnąć posadkę napisał/a:

2. Zapewne zdajesz już sobie sprawę jak wielkie znaczenie będzie miał szeryf w tej konkretnej rozgrywce. Także nie chciałbym, żeby trafił w niepowołane łapki - szczególnie Twoje. Chyba że masz rolę, którą mógłbyś się w tej chwili pochwalić, ale oboje wiemy, że nierozsądne byłoby się dzielenie nią w tym momencie.

W poście zawierającym niezawodną strategię, która przecież zakładała wprost, że Myśliwy albo Szaman muszą się przyznać. Patrząc poprzez pryzmat planu, dzielenie się nią nie było nierozsądne - to było wręcz wskazane.

Pytanie wobec tego do wszystkich: co wy na to, aby właśnie za to pozbyć się Szuja?

Zensum napisał/a:

Nie wiem, może na Yass lub Ciebie, bo jesteście pod moim rentgenem. Głównie ze względu na to jak dobrze potraficie grać.

Dlaczego Szuja nie jest pod rentgenem? Jestem niemal pewien, że według ciebie Szuja również dobrze gra, więc skąd w ogóle ten pomysł? Skąd ta sprzeczność?

Yassamet napisał/a:

Tak samo było w trzeciej, kiedy Crier przyznała się do myśliwego i z automatu zyskała nietykalność, podobnie Denu ze swoim ezoterykiem.

Pozwolę sobie wtrącić, że w zestawie ról była jawnie wspomniana kontra na Myśliwego. Było nią Wilczątko. A to, że Wilczątko nie zagrało najlepiej... cóż, nie mój problem. Ezoteriusz to teraz fajna rola, którą można bardzo łatwo podważyć, nie było zatem takiego oczywistego autowina jak np. w twojej grze czy tej. Powtórzę zatem jeszcze raz - to kwestia balansu i liczby ról, a nie samej zasady.

Yassamet napisał/a:

Powiedz mi jeszcze, że poznajesz wilka we mnie po tym, że staję się bardziej analityczna i trzy razy bardziej myślę o tym, jak jest zbudowane zdanie i co mam napisać. Nie bądź Kori, Daff-

Nie jestem, po prostu zapamiętałem cię raczej jako świetnego królika, ale wilka już przeciętnego, po którym wyjdzie, że ma inną przynależność.

Yassamet napisał/a:

A pyta obywatel, czy urząd skarbowy?

Po prostu chciałem spytać czy ci przypadkiem bluescreena nie wyjebało gdy musiałaś wybrać między mną, a Szujem, i wybrać kogoś, kogo ewidentnie nie lubisz i kogo poglądów nie podzielasz (porównanie do prostych prostopadłych podbiło moje serduszko <3).

"Obrazek opisujący Yass"

Socially-Awesome-Awkward-Penguin.jpg

Stąd pytanko - czemu Szuja?

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB 1.5.7

Darmowe Forum
bezprzewodowy światłowodowy internet skawica telefon serwery | Informatyk warszawa Ursus pogotowie komputerowe Ursus Pomożemy naprawić uszkodzony komputer bez wychodzenia z domu. Zadzwoń umów się na odbiór uszkodzonego komputera | Jak działa kompensacja mocy biernej Zapoznaj się z ofertą.