Rozgrywki Rabbit Doubt
RABBIT DOUBT

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 2020-10-07 13:01:41

Yassamet
Użytkownik
Liczba postów: 372
WindowsFirefox 78.0

Bal maskowy

Światła grały z panującą wokół ciemnością w przyjemnych, ciepłych barwach. Dwór szlachcica mienił się w przeróżnych odcieniach, gładki marmur lśnił pięknie, a drewniane okiennice zachęcały, by zajrzeć do środka. Służba krzątała się to tu, to tam. Przecież dzisiejszy wieczór jest jednym z ważniejszych w tym roku! A to już zaraz, już za chwilę!
Oto pierwsza kareta nadjeżdża, oto pierwszy bogato zdobiony płaszcz powiewa na ganku, oto pierwsza Maska lśni na licu osoby tak znanej. A jednak kim ona jest, to tylko ta maska wie. Zaraz drugi powóz i trzeci, uszaci goście zaczęli się zjeżdżać. Podniósł się gwar, coraz więcej uśmiechów można było zauważyć, coraz więcej puchatych ogonków stroszyło się z zachwytu dla bogactwa Lorda Czarne Znamię. W bogatej sali, przy eleganckim, suto zastawionym stole możni państwo dywagowali nad sprawami mniej i bardziej ważnymi.
Ah, batuta wzniesiona już w górę! Orkiestra zaczęła grać, dalej dalej, do walca wszystkich proszą! Zaraz i sala ze spokojnego salonu dyskusyjnego przemieniła się w  ostoję zabawy! Para za parą, wirowali rytmicznie w odzewie na cudną melodię od państwa orkiestry. bal trwał w najlepsze.
Jednak cóż to? To raz, to drugi czujne nosy zwietrzyły, że nie tylko królicza woń krąży po sali. Gdzieś pod którymś płaszczem, za jakąś maską czai się mięsożerca. Czai się wilk! Lord Czarne Znamię nie może pozwolić sobie na mordy na własnym balu. Lecz kto z nich jest? Wielu gości, strwożonych odeszło do mniejszych sal, to d ogrodów. Lord krążył od gości do gości, to węsząc do nich, to podpytując. Aż finalnie orzekł, że wilk jest wśród jednej siódemki. "Niech się osądzą sami!" - rzekł finalnie i poprzez służbę zaprosił ich do jednej z sal. Kto znajdzie wilka i go wygna, dostanie koronę króla balu i odprawę w złocie! Tylko za którą maską kryje się wilk?

-
-
-
Rozgrywka rozpoczyna się!
Uczestnicy:
- Denuil
- Daffodil
- Zensum
- Chiyo
- Crier
- Ryuk
- AduSüßerJunge
Wybieracie Króla Balu, przesylając mi głosy na priv. I oficjalnie możecie zacząć już rozmowy. Po ogłoszeniu Króla będzie czas na przesyłanie szeptów w tańcu, a więc wiadomości prywatnych, w których ja będę pośrednikiem. Wszystkie informacje macie zawarte w sąsiednim temacie. Powodzenia!

#2 2020-10-07 13:08:09

Crier
Użytkownik
Liczba postów: 276
AndroidChrome 84.0.4147.125

Odp: Bal maskowy

Witam wszystkich na balu.

Co sądzicie o rolach?

#3 2020-10-07 14:14:51

Daffodil
Administrator
Liczba postów: 614
Windows 7Firefox 81.0

W końcu i ja dołączyłem do grona graczy. Witam się zatem z wami po tak długiej przerwie. Myślę że co do słuszności mojej kandydatury na Króla Balu nie ma najmniejszej wątpliwości, niemniej - kogo widzicie w tej roli? I dlaczego? Porozmawiajmy o tym.

Crier napisał/a:

Co sądzicie o rolach?

Co sądzisz o swojej roli? :>

#4 2020-10-07 14:22:28

Crier
Użytkownik

Ok, to tak offtop powiem, że dzisiaj/jutro będę pisała tylko z telefonu, także w przyszłych postach mogę pominąć cytowanie.

Będąc szczera, nie widzę nikogo na Króla Balu. Tak, wiem, że twoja kandydatura sie wręcz wysuwa na prowadzenie, ale uważam, że dasz sobie radę bez tej roli. :>

Co do mojej roli - cieszę się z niej, mam nadzieję, że podołam i dotrzymam terminów z czym mogę mieć problem z powodów prywatnych. A ty jesteś zadowolony ze swojej?

#5 2020-10-07 15:07:02

Ryuk
Użytkownik
Liczba postów: 123
WindowsChrome 85.0.4183.121

Witam także wszystkich.

Na liście graczy nie ma nicku, któremu oddałbym głos.

#6 2020-10-07 15:22:59

Daffodil
Administrator
Windows 7Firefox 81.0

Crier napisał/a:

Ok, to tak offtop powiem, że dzisiaj/jutro będę pisała tylko z telefonu, także w przyszłych postach mogę pominąć cytowanie.

Dlaczego się tłumaczysz?

Crier napisał/a:

Będąc szczera, nie widzę nikogo na Króla Balu. Tak, wiem, że twoja kandydatura sie wręcz wysuwa na prowadzenie, ale uważam, że dasz sobie radę bez tej roli. :>

W poprzednich grach jakoś nie miałaś oporów przed próbą ustanowienia Szuja albo Yass na Szeryfa. Dlaczego oni wg ciebie zasługiwali na tę funkcję, a ja - mimo oczywistej pozycji w topce wraz z twoimi poprzednimi faworytami - twojego poparcia nie uzyskam?

Crier napisał/a:

Co do mojej roli - cieszę się z niej, mam nadzieję, że podołam i dotrzymam terminów z czym mogę mieć problem z powodów prywatnych.

Czyli jednak jesteś rolna, mówisz?

Crier napisał/a:

A ty jesteś zadowolony ze swojej?

Nie.

Ryuk, co to za ubogie i spalone wejście? Do tej pory zawsze jakiś obszerniejszy post, uzasadnienie swojego głosu, a teraz? Z czego to wynika? W obecnej grze jest również Crier, na którą głosowałeś ostatnio. Zawiodła cię? Co z innymi graczami? Dlaczego nie chciałbyś zobaczyć siebie w tej roli?

#7 2020-10-07 15:30:26

Chiyo
Użytkownik
Liczba postów: 100

Witam państwa serdecznie.
-

Daffodil napisał/a:
Crier napisał/a:

Dlaczego się tłumaczysz?

Kek wydaje mi się, że pytanie dlaczego się tłumaczy jest bez sensu XD Bo jakby nie wspomniała i pisała bez cytatów to zaraz by się ktoś doczepił, że nie cytuje XD Zluzuj majty ziombel :v
-
Jeśli chodzi o zestaw graczy, cóż, nie jest nas wielu, rolom dokładniej przyjrzę się po pracy. Po pracy także wleci Chiyo Analytics standardowo, więc na razie eluwina chyba?

#8 2020-10-07 15:32:02

Crier
Użytkownik

1. Tłumacze się, by w przyszłości nikt mi nie wyciągnął mała aktywność i nie dorabiał teorii do tego.
2. Owszem, nie miałam. Z tobą mam, bo zawsze trudno cię było wykryć i dostawałeś Szeryfa na zasadzie automatu. To twoja pierwsza rozgrywka od x czasu, dlatego też ciekawiej będzie, jak nie dostaniesz.
3. Mówię.
4. A czemu nie jesteś zadowolony?

#9 2020-10-07 15:55:26

Daffodil
Administrator
Windows 7Firefox 81.0

Crier napisał/a:

1. Tłumacze się, by w przyszłości nikt mi nie wyciągnął mała aktywność i nie dorabiał teorii do tego.

Przecież brak cytowania nie implikuje małej aktywności.

Crier napisał/a:

2. Owszem, nie miałam. Z tobą mam, bo zawsze trudno cię było wykryć i dostawałeś Szeryfa na zasadzie automatu.

Na jakiej podstawie postanawiałaś wręczyć im swój głos? Nie stanowili dla ciebie zagrożenia, czułaś, że będziesz w stanie ich wykryć?

Crier napisał/a:

To twoja pierwsza rozgrywka od x czasu, dlatego też ciekawiej będzie, jak nie dostaniesz.

Osoba niekompetentna dostanie Króla Balu i cała gra może się rozwalić. Pragnę przypomnieć, że Król Balu zeruje wartość głosu wybranego gracza. :> No chyba że właśnie na tym ci zależy, to wtedy dyskusja skieruje się na inne tory.

Crier napisał/a:

4. A czemu nie jesteś zadowolony?

Bo probabilistyka to kurwa. Mogło być lepiej, a zawsze wychodzi gorzej.

Chiyo napisał/a:

Kek wydaje mi się, że pytanie dlaczego się tłumaczy jest bez sensu XD Bo jakby nie wspomniała i pisała bez cytatów to zaraz by się ktoś doczepił, że nie cytuje XD Zluzuj majty ziombel :v

No nie wydaje mi się, jeszcze chyba do tej nie mieliśmy takiej bezpośredniej przyczepki w rozgrywkach. Tyle tropów, a ty wybierasz bronić Crier, LOL. Nie wiem co potencjalnie twoje stanowisko miało wnieść, ale próba robienia za jej adwokata już na samym początku, gdzie można było spokojnie założyć, że napisze to sama, jest bez sensu. Sztuczne przedłużenie posta? Chyba tak.

#10 2020-10-07 16:41:46

Chiyo
Użytkownik

Daffodil napisał/a:

No nie wydaje mi się, jeszcze chyba do tej nie mieliśmy takiej bezpośredniej przyczepki w rozgrywkach. Tyle tropów, a ty wybierasz bronić Crier, LOL. Nie wiem co potencjalnie twoje stanowisko miało wnieść, ale próba robienia za jej adwokata już na samym początku, gdzie można było spokojnie założyć, że napisze to sama, jest bez sensu. Sztuczne przedłużenie posta? Chyba tak.

Jakiego adwokata typie i jakie Ty już masz tropy i gdzie XDDD Poza postem Yass mamy ich (łącznie z tym) raptem 9 w rozgrywce, z czego 2/3 to posty Twoje i Crier, w których ona grzecznie pyta o nasze zdanie na temat ról, odnosi się do roli Króla, co z resztą robi także Ryuk. A Ty od swojego drugiego posta się pultasz bo ktoś nie widzi Cię w roli Króla Balu XD No ja też Cię nie widzę, sorry not sorry XD Z tego całego towarzystwa poza samą sobą zaufałabym jedynie Crier i Denuilowi. I tutaj pewnie zostałabym zapytana "Ale dlaczegóż, Chiyo?". Otóż Crier w roli szeryfa sprawdziła się całkiem nieźle i po tej chytrej rozgrywce wywnioskowałam, że w przypadku gdyby nie wilczyła, króliki miałyby szansę na wygraną. Z kolei Denuil wysnuwa ciekawe spostrzeżenia i po tych przegranych z nim rozgrywkach widać, że (pomimo lekkiego nieogaru na początku) ma chłopak łeb na karku. Co do głosu na siebie - jak powszechnie wiadomo, jest to najbezpieczniejsza opcja. Na Ciebie zaś, Daff, nie głosowałabym głównie przez to, że pomimo tego jaki to, oh, jesteś, ah, wspaniały, to dawno grałeś jako gracz. No i zwyczajnie Ci nie ufam.
-
Jestem po pracce więc pora na Chiyo Analytics. W grze mamy 7 graczy i 7 ról, z czego 5 z nich przypisanych jest już na starcie, w tym wilk. Króla może dostać każdy, rola lokaja z tego co wnioskuję również jest płynna, gdyż jest zależna od wyboru Króla. To w zasadzie uważam za dość ciekawy aspekt rozgrywki, tę rolę - otrzymuje się ją o tym nie wiedząc i oddaje się w zasadzie nieważny głos, w sumie wygląda to tak, jakby Król w taki sposób zdobywał podwójny głos. Ciekawym aspektem są również role wizjonerów i to, że po stracie mentora tracimy obydwu. Także warte zauważenia jest to, że uczeń wszystkich poza Królem widzi jako winnych, więc żeby nie wysnuwać pochopnych wniosków skromnie radziłabym, aby w trakcie Walca ustalić jedną konkretną osobę do skanu przez obydwu.

#11 2020-10-07 16:42:52

Crier
Użytkownik

1. Zapomniałam dodać, że będę w podróży przez te dwa dni.
2. Może nie, że nie stanowili, ale czułam, że już prędzej ich wyczaje. Jak wyszło wszyscy wiemy.
3. Zgadzam się i nie. Nie widzę nikogo w tej roli, ale nie uważam, że mamy skład, który zrobi jakieś duże upsie. Większość graczy uważam za "ostrożnych". :>

Wiadomość dodana po 06 min 23 s:
Co do roli wizjonerow - drugi, ten młody może służyć jako wykrywacz rolnych

#12 2020-10-07 17:04:07

Chiyo
Użytkownik

Crier napisał/a:

Co do roli wizjonerow - drugi, ten młody może służyć jako wykrywacz rolnych

W zasadzie słuszna uwaga, ale no, jak już wspomniałam, dobrze sprawdzi się to jedynie wtedy, przeskanują tę samą osobę. Bo co uczniowi po tym, że przeskanuje pierwszego lepszego rolniaka? No nic, więcej szkód może narobić przez samowolkę, a jeszcze jak Królem zostanie wilk, to już w ogóle kaplica.

#13 2020-10-07 18:52:16

Zensum
Użytkownik
Liczba postów: 145

Hejka wszystkim

Daffodil napisał/a:

W końcu i ja dołączyłem do grona graczy.

<3

Daffodil napisał/a:

kogo widzicie w tej roli? I dlaczego? Porozmawiajmy o tym.

W takim razie rozmawiajmy. Jak na moje: Ryuk, mimo że narwanie grał w poprzednich rozgrywkach. Ty Daff, jestem ciekaw jakbyś po takiej przerwie chciał nami pokierować, nawet jeśli jesteś wilczkiem. Chiyo, ponownie ze względu na ciekawość jakby ona nami kierowała.
To tak w skrócie, bo w sumie innych powodów i innych osób bym nie typował na Króla Balu. Jest nas za mało, żeby wrzucać kolejną osobę do tego zestawienia.

Crier napisał/a:

Co sądzicie o rolach?

Są... Ciekawe. Lokaj nadawany przez Króla Balu jest bardzo ciekawy. Kwestia wizjonerów jest dość skomplikowana na pierwszy rzut oka (co do śmierdziela, bo na początku nie ogarnąłem, że jest to osoba niewinna, ale nevermind xD) ze względu na te skanowania. A dokładniej wizjoner uczeń. Tak naprawdę tylko skan na króliku coś mu powie. Uważam, że pomysł na Bal jest iście ciekawy (brawo Yass za nieco inną konwencję)
Kapłan ratujący nawet z linczu - jest to rozwiązanie gdybyśmy głupio chcieli kogoś ukatrupić tylko dlatego że się za bardzo rzuca i "prewencyjnie" się go pozbyć.
No i wiadomo - wilczek. Tu chyba nie muszę mówić co o nim sądzę.

Daffodil napisał/a:

Dlaczego się tłumaczysz?

Ja ją rozumiem pod kątem poprzednich rozgrywek: jak ktoś nie wytłumaczył nieobecności czy też nieczytelności postów, to choćby się miało zesrać to ktoś się przypieprzył że "oooo a on nic nie napisał a widzę że zagląda" i tego typu teksty. Kwestia myślę "w razie gdybyście mieli się zesrać. Znowu"

Daffodil napisał/a:

Bo probabilistyka to kurwa. Mogło być lepiej, a zawsze wychodzi gorzej.

Za to mogłoby być jeszcze gorzej niż wyszło, także probabilityka ma wiele obliczy
(jakie ładne słowo w ogóle)

Chiyo napisał/a:

W zasadzie słuszna uwaga, ale no, jak już wspomniałam, dobrze sprawdzi się to jedynie wtedy, przeskanują tę samą osobę. Bo co uczniowi po tym, że przeskanuje pierwszego lepszego rolniaka? No nic, więcej szkód może narobić przez samowolkę, a jeszcze jak Królem zostanie wilk, to już w ogóle kaplica.

Jak na moje - jak zeskanuje młody kogoś, wyjdzie "winny", to wtedy w następnym skanie niech starszy zeskanuje tę osobę, by zobaczyć czy wyskoczy "winny". Problem jednak w tym, że mamy też śmierdziela. Czyli króliczka, ale wyskoczy jako "winny".
Żeby wygrać, musimy się jednak skupić na tym, aby każda z ról zadziałała w logiczny i przemyślany sposób. A nie "o strzeliłam bo tak mi się spodobało", czy "nie ufam jemu nigdy więc skanuję".
Trochę musimy uważać z tym co mamy w zanadrzu.

#14 2020-10-07 19:15:12

Chiyo
Użytkownik
AndroidChrome 85.0.4183.127

Zensum napisał/a:

Jak na moje - jak zeskanuje młody kogoś, wyjdzie "winny", to wtedy w następnym skanie niech starszy zeskanuje tę osobę, by zobaczyć czy wyskoczy "winny". Problem jednak w tym, że mamy też śmierdziela. Czyli króliczka, ale wyskoczy jako "winny".

To też dobra taktyka, Zenuś.

#15 2020-10-07 19:39:02

Denuil
Użytkownik
Liczba postów: 151

Dobry wieczór szlachetni Panowie i czcigodne Damy! Pora ruszać w tany...

Crier napisał/a:

Co sądzicie o rolach?

No lokaj to zdecydowanie będzie moja ulubiona [dblpt]D Podoba mi się również, już bez ironi, setting balowo-dworowy. Yassamet miała świetny pomysł.
PS.

Yassamet napisał/a:

Podniósł się gwar, coraz więcej uśmiechów można było zauważyć, coraz więcej puchatych ogonków stroszyło się z zachwytu dla bogactwa Lorda Czarne Znamię.

Czy mięsożercy nie możnaby było znaleźć po ogonie?

Daffodil napisał/a:

W końcu i ja dołączyłem do grona graczy.

Yay! ^^ It's like a wet dream cum true.

Daffodil napisał/a:

Myślę że co do słuszności mojej kandydatury na Króla Balu nie ma najmniejszej wątpliwości, niemniej - kogo widzicie w tej roli? I dlaczego? Porozmawiajmy o tym.

Hohoho... [sred]) Jeśli chcesz zostać moim Królem, Daff to musisz się bardziej postarać <lenny face>
---
Jeśli chodzi o mnie to podtrzymam coraz dłuższą tradycję NIE zostawania Królem Balu, Szeryfem itp. [sred]) Nigdy zresztą nie byłem ulubieńcem tłumów. Na mym prywatnym parkiecie nazwisk, póki co krążą Ryuk, Daff i Zensum. Czekam również jeszcze na odzew AduSüßerJunge.

Chiyo napisał/a:

Po pracy także wleci Chiyo Analytics standardowo, więc na razie eluwina chyba?

<3 <3 <3

Wiadomość dodana po 35 min 57 s:

Chiyo napisał/a:

Z tego całego towarzystwa poza samą sobą zaufałabym jedynie Crier i Denuilowi.

Chiyo napisał/a:

Otóż Crier w roli szeryfa sprawdziła się całkiem nieźle i po tej chytrej rozgrywce wywnioskowałam, że w przypadku gdyby nie wilczyła, króliki miałyby szansę na wygraną. Z kolei Denuil wysnuwa ciekawe spostrzeżenia i po tych przegranych z nim rozgrywkach widać, że (pomimo lekkiego nieogaru na początku) ma chłopak łeb na karku.

Dziękuję Chiyo, naprawdę miło to czytać <3 Zgadzam się, że Crier zagrała świetną gierkę wilkiem i pokazała dziewczyna, że ma potencjał. Trochę jej post o jej niedostępności mnie wystraszył i odniosłem wrażenie, że w tej rozgrywce nie pali się do bycia Królową balu. Ja zaś grzecznie się wstrzymam od ubiegania się o ten zaszczytny tytuł. Powiedz proszę co sądzidz o Ryuku? Jestem zupełnie szczerze ciekaw jakim by był Królem Balu. W poprzednich rozgrywkch miał kilka ciekawych postów, które każą mi wierzyć w jego analityczną naturę. Chciałbym dać mu szansę o ile się skusi [sred])

Zensum napisał/a:

co do śmierdziela, bo na początku nie ogarnąłem, że jest to osoba niewinna, ale nevermind xD

Wydaje mi się, że to taki ktoś kogo utrzymanie przy życiu jak najdłużej powinno być strategicznym interesem wilka jeśli dobrze rozumiem sens tej roli. Wilk jest jeden prawda? Czyli taki straszak tym bardziej mu się przyda.

#16 2020-10-07 20:44:15

Chiyo
Użytkownik

Denuil napisał/a:

Powiedz proszę co sądzidz o Ryuku? Jestem zupełnie szczerze ciekaw jakim by był Królem Balu. W poprzednich rozgrywkch miał kilka ciekawych postów, które każą mi wierzyć w jego analityczną naturę. Chciałbym dać mu szansę o ile się skusi [sred])

Po wcześniejszych rozgrywkach stwierdzam, że jest chaotyczny nieco i poczekałabym jeszcze kilka gierek, zanim wezmę go pod uwagę.

#17 2020-10-07 22:16:16

AduSußerJunge
Użytkownik
Liczba postów: 4

Witam wszystkich! Widzę, że dyskusja wrze. Miło mi dołączyć do Waszego grona!

Crier napisał/a:

Co sądzicie o rolach?

Osobiście nie mam swojego zdania, gdyż to mój pierwszy raz i nadal do końca nie wiem czy sobie poradzę!

Wiadomość dodana po 03 min 03 s:

Denuil napisał/a:

Czy mięsożercy nie możnaby było znaleźć po ogonie?

Byłby bardzo nieuważnym wilkiem jakby nie schował ogona!

#18 2020-10-07 22:40:45

Yassamet
Użytkownik
Windows 7Chrome 85.0.4183.121

Króliki po chwilowej dyskusji stanęły w patowej sytuacji. Kogo wybrać? Król balu, to funkcja, którą może pełnić tylko jedna osoba, lecz kandydatów jest więcej, niż jednego. Wybrać kogoś godnego zaufania. Ale kogo?
-
-
-
Dogrywka na Króla Balu między Daffodilem a Chiyo. Dogrywka trwa do jutra do godziny 22, chyba że wcześniej padną wszystkie głosy.
Daff - 2 głosy
Chiyo - 2 głosy
Crier - 1 głos
Ryuk - 1 głos

#19 2020-10-08 02:09:04

Daffodil
Administrator
Windows 7Firefox 81.0

Chiyo napisał/a:

Jakiego adwokata typie i jakie Ty już masz tropy i gdzie XDDD

Rozejrzyj się. XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD <- Masz i wklejaj sobie do kolejnych postów.

Chiyo napisał/a:

Poza postem Yass mamy ich (łącznie z tym) raptem 9 w rozgrywce, z czego 2/3 to posty Twoje i Crier, w których ona grzecznie pyta o nasze zdanie na temat ról, odnosi się do roli Króla, co z resztą robi także Ryuk.

No ja widzę ciut ponad to, mam wrażenie, że nie tylko ja. Jeżeli tak usilnie wskazujesz na ich brak, to tym bardziej nie rozumiem twojego wpierdalania się w dyskusję i odpowiadania za osobę X, temperując możliwą podpuchę czy prowokację. Z takim postępowaniem tych tropów z pewnością będzie niewiele. Powiesz mi jaki był cel tego błyskotliwego posunięcia?

Chiyo napisał/a:

A Ty od swojego drugiego posta się pultasz bo ktoś nie widzi Cię w roli Króla Balu XD No ja też Cię nie widzę, sorry not sorry XD

Dopytywanie się i wytykanie nieścisłości czy też nielogiczności nie jest tożsame z pultaniem się.

Chiyo napisał/a:

Jestem po pracce więc pora na Chiyo Analytics. W grze mamy 7 graczy i 7 ról, z czego 5 z nich przypisanych jest już na starcie, w tym wilk. Króla może dostać każdy, rola lokaja z tego co wnioskuję również jest płynna, gdyż jest zależna od wyboru Króla. To w zasadzie uważam za dość ciekawy aspekt rozgrywki, tę rolę - otrzymuje się ją o tym nie wiedząc i oddaje się w zasadzie nieważny głos, w sumie wygląda to tak, jakby Król w taki sposób zdobywał podwójny głos. Ciekawym aspektem są również role wizjonerów i to, że po stracie mentora tracimy obydwu. Także warte zauważenia jest to, że uczeń wszystkich poza Królem widzi jako winnych, więc żeby nie wysnuwać pochopnych wniosków skromnie radziłabym, aby w trakcie Walca ustalić jedną konkretną osobę do skanu przez obydwu.

Ta wstawka niemal w 100% pokrywa się z postem z poprzedniej rozgrywki, w której byłaś Wilczątkiem:

Chiyo z poprzedniej gry napisał/a:

E-e-eluwina. Poczytałam sobie o rolach, i o ile Myśliwy i Ezoteriusz już byli w rozgrywkach (Ezoteriusz chyba jako Medium), to Wilczątko pierwszy raz na oczy widzę. Ciekawym aspektem jest to, że ono i reszta wilczego stada się nie znają, przez co wilki mogą niechcący uśmiercić sobie gracza, ale z drugiej strony, króliczki zyskają wtedy większe szanse - no i w sumie w przypadku króliczków na to samo wychodzi, także nie znają tożsamości Myśliwego. Wychodzi z opisów na to, że są dwa strzały na całą grę - Myśliwy i Wilczątko, lub jedno z nich podwójnie jeśli drugie kopnie w kalendarz, chyba dobrze zrozumiałam. I tak, odnośnie tych dwóch ról zgodzę się z tym, że Myśliwy powinien być rozważny, i poprę tu Ryuka w stwierdzeniu, że strata Myśliwego przez zastrzelenie mogłaby być skrajnie niebezpieczną dla nas sytuacją, zwłaszcza w wypadku, gdyby Zwyczajny Wilk także był przy życiu.
-
Podsumowanko (wiem, że Ryuk już robił, ale łatwiej mi będzie znaleźć): mamy siedmiu graczy i cztery role + szeryf. Na siedem graczy są dwa rolne króliki, trzy bezrolniaki, wilk i wilczątko, z czego szeryfa może właściwie dostać każdy. Jego wybór to właściwie loteria, ale oddam swój głos na Yass, ponieważ w poprzedniej grze była dość aktywna, a dodatkowo no jest ogarniętym graczem. Dzięki Zenuś za głos, ale no, jak już w poprzedniej rozgrywce mówiłam, tamten głos był raczej śmieszkowy i no XD

Nie muszę chyba wdawać się głęboko w szczegóły, każdy zauważy, co mam na myśli - wypisywanie oczywistych rzeczy typu liczba graczy, ile zawartych dokładnie jest ról, sparafrazowanie działania ról opisanych w regulaminie (czyli tak na dobrą sprawę napisanie tego, co każdy przecież wie i wydedukuje), sugerowanie ostrożnej i rozważnej strategii, chcąc pokazać jak to nie zależy jej na króliczej wygranej. Ton oraz treść zasadniczo te same, jest to bardzo uderzające. Chiyo pierwszym celem do skanu, czy może nawet na lincz? Jak najbardziej. Tuż obok Ryuka, który zadebiutował totalnie nie jak on. Króliczy on.

Crier napisał/a:

3. Zgadzam się i nie. Nie widzę nikogo w tej roli, ale nie uważam, że mamy skład, który zrobi jakieś duże upsie. Większość graczy uważam za "ostrożnych". :>

To na kogo głosowałaś w pierwszej turze?

Zensum napisał/a:

W takim razie rozmawiajmy. Jak na moje: Ryuk, mimo że narwanie grał w poprzednich rozgrywkach. Ty Daff, jestem ciekaw jakbyś po takiej przerwie chciał nami pokierować, nawet jeśli jesteś wilczkiem. Chiyo, ponownie ze względu na ciekawość jakby ona nami kierowała.
To tak w skrócie, bo w sumie innych powodów i innych osób bym nie typował na Króla Balu. Jest nas za mało, żeby wrzucać kolejną osobę do tego zestawienia.

Dlaczego nie ty?

Denuil napisał/a:

Jeśli chodzi o mnie to podtrzymam coraz dłuższą tradycję NIE zostawania Królem Balu, Szeryfem itp. [sred]) Nigdy zresztą nie byłem ulubieńcem tłumów. Na mym prywatnym parkiecie nazwisk, póki co krążą Ryuk, Daff i Zensum. Czekam również jeszcze na odzew AduSüßerJunge.

Tak jak w przypadku Zenka - czemu nie ty i dlaczego rozważasz takich, a nie innych kandydatów? I dlaczego jest wśród nich totalnie nowa osoba?

Denuil napisał/a:

Ja zaś grzecznie się wstrzymam od ubiegania się o ten zaszczytny tytuł.

Czemu tak usilnie ogłaszasz, że rola nie jest dla ciebie? Nauczony poprzednimi rozgrywkami, gdzie wilki w oczywisty sposób sterowały z n-tego rzędu i osiągały zwycięstwo, nie chcesz dopuścić do sytuacji, w której będziesz w centrum uwagi, wilczku?

AduSußerJunge, prosiłbym o coś więcej od ciebie. Rozumiem, że totalnie zieloną osobę może ta forma przytłaczać, ale twój debiut wygląda jak początek taktyki przemykania, którą stosuje w transparentny sposób wilk.

Pytanie do wszystkich: na kogo głosowaliście w pierwszej turze? Każdy ma jakąś pulę swoich faworytów, ale czemu akurat ta jedna osoba zasłużyła na bycie wyróżnioną waszym głosem?

#20 2020-10-08 08:47:42

Yassamet
Użytkownik
WindowsFirefox 78.0

Nie doprecyzowawszy wcześniej: Wszystkie terminy w kalendarzu mają przesunięcie o 1 dzień (chyba, że do godziny 11 rano dzisiaj spłyną do mnie głosy od wszystkich, ale pokładam to w wątpliwość)

#21 2020-10-08 10:31:27

Zensum
Użytkownik
WindowsChrome 86.0.4240.75

Daffodil napisał/a:

Chiyo pierwszym celem do skanu, czy może nawet na lincz? Jak najbardziej. Tuż obok Ryuka, który zadebiutował totalnie nie jak on. Króliczy on.

Sounds interesting

Daffodil napisał/a:

Dlaczego nie ty?

Wydaje mi się że swoje pięć minut jako szeryf miałem, nie do końca mi poszło. Chcę dać szansę innym, którzy w ostatnim czasie szeryfem nie byli. Mam jeszcze jakieś pokłady w sobie, że ufam wam na tyle, aby nie wybierać siebie na szeryfa bo "nikogo na szeryfa nie widzę".

Daffodil napisał/a:

Pytanie do wszystkich: na kogo głosowaliście w pierwszej turze? Każdy ma jakąś pulę swoich faworytów, ale czemu akurat ta jedna osoba zasłużyła na bycie wyróżnioną waszym głosem?

Ja się przyznam, że zagłosowałem na Daffa, dość pospiesznie, ale tak pomyślałem na początku, że byłby dobrym kandydatem. Mamy dogrywkę, więc we'll se who'll become a king
-
Póki co to tyle, nie za dużo się wypowiedzieliście (oprócz w zasadzie Chiyo która napisała rzeczy oczywiste i Daffa który jednak szerzej się odnosi do reszty, ale sam jakoś dużo spostrzeżeń nie wysnuwa, ale to może kwestia początkowa (lub ja czegoś nie widzę))

#22 2020-10-08 10:38:25

Crier
Użytkownik

Pozwólcie, że ja tylko szybko podpowiadamy przelotem, bo warunki są dość tragiczne u mnie----

1. Zagłosowałam na siebie, że względu na wspomniany brak kandydata.
2. Co do skanu - czy Ryuk cię jedynie przekonał swoim występem do tego? (To pytanie do Daffa)

No i dalej nie jestem pewna co do tego, że obaj wizjonnerzy powinni działać tak samo. Tzn. to miałoby sens, jakby mieli kontakt otwarty i mogli swoje skany porównać, a w takim składzie Wilk ma spore szanse trafić w jakiegoś rolnego. A jak trafi w starszego wizjonera, to totalna lipa.

#23 2020-10-08 11:01:03

Chiyo
Użytkownik

Daffodil napisał/a:

Nie muszę chyba wdawać się głęboko w szczegóły, każdy zauważy, co mam na myśli - wypisywanie oczywistych rzeczy typu liczba graczy, ile zawartych dokładnie jest ról, sparafrazowanie działania ról opisanych w regulaminie (czyli tak na dobrą sprawę napisanie tego, co każdy przecież wie i wydedukuje), sugerowanie ostrożnej i rozważnej strategii, chcąc pokazać jak to nie zależy jej na króliczej wygranej. Ton oraz treść zasadniczo te same, jest to bardzo uderzające. Chiyo pierwszym celem do skanu, czy może nawet na lincz? Jak najbardziej. Tuż obok Ryuka, który zadebiutował totalnie nie jak on. Króliczy on.

Zaraz Ci chyba srajtaśmę podam, bo widzę, że już nie możesz wytrzymać XD Jakbyś nie zauważył, takie neutralne analizy robię sobie od pierwszej rozgrywki od czasu ich wznowienia, głównie dla samej siebie, żeby się nie gubić przez natłok obowiązków, ale skoro już je robię, to dzielę się też z innymi graczami. I tak, na bank celowo wbijałam się w styl i ton poprzedniej rozgrywki, w pieprzonym podsumowanku na początku gierki, żeby wiedzieć, na czym stoję XD Jeśli jeszcze chodzi o analizy - no wydawało mi się, że dotarło już do wszystkich, po co i dlaczego powstają, ale jak widać nie XD
-

Daffodil napisał/a:

Na pewno nie na Ciebie kappa. Na Crier także nie, więc drogą eliminacji sobie znajdź poprawną odpowiedź spośród osób, które dostały głosy :v Nie powinno Ci to długo zająć, w końcu taki błyskotliwy jesteś :v

#24 2020-10-08 13:15:10

Daffodil
Administrator
Windows 7Firefox 81.0

Zensum napisał/a:

Wydaje mi się że swoje pięć minut jako szeryf miałem, nie do końca mi poszło. Chcę dać szansę innym, którzy w ostatnim czasie szeryfem nie byli. Mam jeszcze jakieś pokłady w sobie, że ufam wam na tyle, aby nie wybierać siebie na szeryfa bo "nikogo na szeryfa nie widzę".

Czemu zatem nie Chiyo, jak w ostatniej rozgrywce?

Crier napisał/a:

2. Co do skanu - czy Ryuk cię jedynie przekonał swoim występem do tego? (To pytanie do Daffa)

Jest to główny czynnik. Ponadto pojawił się potem i nie odpowiedział na nic. Być może zajrzał z pracy, ale czy w pracy logujesz się na konto, aby sprawdzić posty? No ewidentna strata czasu, można to przecież robić bez logowania się.

Chiyo napisał/a:

Zaraz Ci chyba srajtaśmę podam, bo widzę, że już nie możesz wytrzymać XD

Widzę, że ty jako wilk już nie wytrzymałaś i futerko dawno brązowe.

Chiyo napisał/a:

Jakbyś nie zauważył, takie neutralne analizy robię sobie od pierwszej rozgrywki od czasu ich wznowienia, głównie dla samej siebie, żeby się nie gubić przez natłok obowiązków, ale skoro już je robię, to dzielę się też z innymi graczami.

Gdyby tak faktycznie było, już byłyby zacytowane, a twoja obrona przybrałaby bardziej merytoryczny charakter. Zamiast tego, znowu wolisz próbę wyśmiania wypowiedzi, bo wiesz doskonale, że nie masz czym się bronić. Czekam - cytuj.

Chiyo napisał/a:

I tak, na bank celowo wbijałam się w styl i ton poprzedniej rozgrywki, w pieprzonym podsumowanku na początku gierki, żeby wiedzieć, na czym stoję XD Jeśli jeszcze chodzi o analizy - no wydawało mi się, że dotarło już do wszystkich, po co i dlaczego powstają, ale jak widać nie XD

Owszem, wbiłaś się, przecież to wykazałem. Nie mówię, że celowo, ale zrobiłaś to tak czy siak. Podświadomie czy nawet bez pomyślunku, co idealnie pasuje do twojego profilu gracza. Prawdę powiedziawszy, mogłaś tego najzwyczajniej w świecie nie brać pod uwagę. W rozgrywkach odkopujących fandom z grobu nie mieliśmy przyjemności doświadczyć tego, by ktoś dosłownie cytował posty z poprzednich gier jako dowody. Ponadto jest to istotnie początek, więc aż tak nie jest się uzbrojonym i czujnym, bo siłą rzeczy ciężko o cokolwiek zaczepić, a wypowiedzieć jakoś się trzeba i ukształtować wypowiedź w taki sposób, aby było widać, że - mimo braku inicjowania jakichkolwiek tropów - ty nadal coś wnosisz do dyskusji (chociażby fakty wynikające bezpośrednio z opisów ról, a które nie są podane wprost). Doświadczenie pokazuje jednak, że wilki bardzo często na debiutach się spalały, a tutaj mamy do czynienia wręcz z typowym podręcznikowym przykładem.

Chiyo napisał/a:

Na pewno nie na Ciebie kappa. Na Crier także nie, więc drogą eliminacji sobie znajdź poprawną odpowiedź spośród osób, które dostały głosy :v Nie powinno Ci to długo zająć, w końcu taki błyskotliwy jesteś :v

^ A to już ładnie dopina argumentację o tym, że Królem Balu jednak zostać nie powinnaś. Zero prób obiektywnego podejścia do sytuacji, kierowanie się emocjami i szydera, bo ktoś śmiał ci wytknąć, że jednak wilczo się zachowujesz. Już w tym miejscu potrafię sobie wyobrazić, że Lokajem mianowała będziesz osoby, które ci po prostu nie podchodzą.

#25 2020-10-08 13:40:10

Zensum
Użytkownik
WindowsChrome 86.0.4240.75

Daffodil napisał/a:

Czemu zatem nie Chiyo, jak w ostatniej rozgrywce?

Na Króla głosowałem na początku po prostu spontanicznie, przed przeczytaniem postów, tak szybko zerknąłem na listę. Potem wypisałem moje takie "trzy typy na króla" osób które myślę miały największe szanse. Została dwójka z tych osób - Ty i Chiyo, pytanie tylko czy drugi głos na nią był decyzją po postach, czy może losowy strzał na początku. Biorąc pod uwagę, że reszta Ci nie ufa, a zyskałeś dwa głosy na początku - czyli mój i Twój [sred]) - raczej na Królowanie szans obecnie nie masz. Nie zagłosowałem na początku na Chiyo, bo stwierdziłem że "a, ciekawe jak Daff zagra szeryfa/króla po tej przerwie". Ale w sumie jestem też ciekaw jak Ty w ogóle teraz będziesz grał.

Daffodil napisał/a:

Jest to główny czynnik. Ponadto pojawił się potem i nie odpowiedział na nic. Być może zajrzał z pracy, ale czy w pracy logujesz się na konto, aby sprawdzić posty? No ewidentna strata czasu, można to przecież robić bez logowania się.

Może z telefonu zerknął, a był zalogowany z automatu? Bywa i tak, bo sam się raz na tym przejechałem xD

Daffodil napisał/a:

Widzę, że ty jako wilk już nie wytrzymałaś i futerko dawno brązowe.

xDDDD

Daffodil napisał/a:

Gdyby tak faktycznie było, już byłyby zacytowane

Nie ma potrzeby, bo... Na serio takie "Chiyo analytics" wlatuje od pierwszej rozgrywki po restarcie. I od pierwszej rozgrywki Chiyo podkreśla, że to bardziej dla niej samej żeby się nie pogubiła, ale przyznam że sam z nich korzystałem żeby się nie pogubić

Daffodil napisał/a:

Już w tym miejscu potrafię sobie wyobrazić, że Lokajem mianowała będziesz osoby, które ci po prostu nie podchodzą.

W zasadzie... Ktokolwiek by królem nie był, to takie podejście myślę by miał. Ty też będziesz mianował na Lokaja osoby "dla Ciebie niewygodne", czy też "dla Ciebie podejrzane". Właśnie - dla Ciebie. Bo może i Król posłucha sugestii, ale decyzja jest tylko jego. Może być tak, że aby uratować swoje futerko, wiedząc przykładowo (i dobrze dedukując kto na kogo zagłosował) że jeśli byłby przykładowy remis 3-3 z Tobą, a wiedziałbyś kto na Ciebie zagłosować mógł, to byś wyciszył właśnie taką osobę, coby swoją dupę ratować. No cóż - taka ta gra jest, że niczego nie można być pewnym, ale dedukcje mogą powodować dobry trop i torować drogę do zwycięstwa wilczkowi.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 2
[Bot] ClaudeBot (2)

Stopka

Forum oparte na FluxBB 1.5.7

Darmowe Forum