Nie jesteś zalogowany na forum.
Oczywiście jeszcze Zwiastun pojawiła się na ostatnią chwilę... Tho przy tak otwartej współpracy Crier i Denuila Zwiastun wydaje się być teraz dużo mniejszym problemem. Nie będę już nawet próbował jej tego posta teraz analizować, bo zbyt dużo czasu do linczu i tak nam nie pozostało.
_
Ja powiem od razu - nie jestem rolna, jestem zwykłym królikiem i nie mam zamiaru udawać, że jest inaczej.
No teraz to już oczywiste, skoro napisałem to otwarcie i Chiyo przyznała się do roli, ale większość rozgrywki właśnie dość dobrze Ci szło, że z Twoją rolą to nie do końca tak, że jesteś bezrolna. :')
_
Obawiam się, że poza Twoim towarzyszem wilczkiem poprą Cię jeszcze inne lemingi dla zmylenia wroga nazywane króliczkami i mój głos okaże się samotny tak jak wcześniej na Chiyo/Seza.
Czyli już tak otwarcie piszesz, że jeśli Zenek wilczy, to ja muszę być jego towarzyszem? To wyobraź sobie, że ja wiem, że wilczkiem nie jestem. I postaw się w mojej sytuacji. :>
_
I cholera, Zensum, przestań ignorować moje posty, bo ważne rzeczy piszę Ci tam. XD Też podejrzewam Denuila, ale przez to Crier wraz z jej ostatnimi postami jest teraz dla mnie jeszcze bardziej podejrzana (korelację wyjaśniłem wcześniej).
Szuj, jeśli Zenek nie ma jaj by oddać głos jako pierwszy jak na demokratycznie wybranego lidera przystało to oczekiwałbym, że szara eminencja Szuja nas poprowadzi. Może to nie najlepsza noc na czekanie do końca?
Zastanawia mnie czemu Zenek nie rozpoczął szturmu na mnie? Czyżbyś miał wątpliwości że jedzie ode mnie wilkiem?
No teraz to już oczywiste, skoro napisałem to otwarcie i Chiyo przyznała się do roli, ale większość rozgrywki właśnie dość dobrze Ci szło, że z Twoją rolą to nie do końca tak, że jesteś bezrolna. :')
Jeśli to przytyk do mojego zaintresowania desperatka, to chyba oczywiste, ze bede sie dopytywac Daffa o szczegoly, jak desepratka byla rola chaotic neutral jak dla mnie i nie chce, zeby przeszla na strone wilkow, to, ze wy sobie wywnioskowaliscie, ze nia bylam to inna sprawa.
To wyobraź sobie, że ja wiem, że wilczkiem nie jestem. I postaw się w mojej sytuacji. :>
Pragnę Cię uświadomić, że mogę Ci napisać tak samo ale to magicznie nie sprawi, że mi uwierzysz. Właściwie to jestem wciąż skłonny iść za Twoim głosem bo to jedyna szansa teraz na króliczą wygraną więc... czekam.
Wiadomość dodana po 01 min 30 s:
Czekaj, jak to szło? Innocence proves nothing
Jeśli chodzi Denuil, o głosy wilków, to w starych rozgrywkach było tak, że liczył się pokolorowany głos (w przypadku Twoich dwóch pierwszy), chcąc dać kogoś do tablicy albo zwrócić uwagę na tę osobę raczej stosowało się podkreślenie/pogrubienie/kursywę, to też ściąga wzrok. I z tego co pamiętam, to poza ogólnym głosowaniem na szeryfa, wilczki miały swoje wewnętrzne głosowanie odnośnie tego, kogo zabiją w nocy. Gdyby w noc zginęło kilka króliczków z rąk wilków, to byłoby zbyt op. Chyba, że nie pamiętam dokładnie i było inaczej. Ale teraz to szczegół.
-
Z tego co pamiętam to on podejrzewał Yass o wilczenie najbardziej, a skoro ludzie niezbyt popierali ten pomysł, w tym ja, to postanowił ją zabić w nocy jako wilczek. Najbardziej mu zagrażała, podejrzewała go, chciała się go pozbyć i ogólnie chyba nie mieli zbyt dobrych relacji. Więc no, ta teoria może okazać się trafna.
Według mnie trochę dupnie, bo widząc, jakie były nastroje i że Yass nie zawisła, Szuj zabijając ją w nocy ściągnąłby podejrzenia automatycznie na siebie. Z tego co pamiętam z dawnych rozgrywek to raczej nie zdarzało mu się robić tak debilnych rzeczy.
-
Gdyby Szaman po prostu postanowił działać na własną rękę, miał swój typ i tak dalej. Ale no, to tylko teoria.
*Wróżbita, to on skanuje graczy. A co do alfy, to z tego co z opisu zrozumiałam, nie wychodzi przy skanie.
-
Nie odnoszę się do nich po analizie wszystkich kolejnych tylko dlatego, że bym się pogubił.
THIS
-
[Jeśli Chiyo i Crier są rolnymi króliczkami, wtedy dwa wilczki siedzą wśród grupki składającej się z Ciebie, Seza, Zwiastuna i Szuja.
Crier nie może być rolnym królikiem z tego względu, że Szuj wspomniał, że nie otrzymał eliksiru więc ma 100% pewności odnośnie tego, kto wiedźmą nie jest. A na liście Crier była przed nim - tak tylko przypominam, bo wiem, że może Ci się nie chcieć tego szukać. Może być tylko bezrolniakiem lub wilką, chociaż bardziej skłaniam się ku bezrolniakowi.
-
lemingi
Takie rzeczy to sobie jednak mógłbyś darować :v
-
Jeśli to przytyk do mojego zaintresowania desperatka, to chyba oczywiste, ze bede sie dopytywac Daffa o szczegoly, jak desepratka byla rola chaotic neutral jak dla mnie i nie chce, zeby przeszla na strone wilkow, to, ze wy sobie wywnioskowaliscie, ze nia bylam to inna sprawa.
Tutaj +1 dla Crier - początkowo też wnioskowałam, że może być desperatką i o to ją podejrzewałam, dopóki nie okazał się być desperatem Kielon. Tak, Kielon, bo Ryuk był wróżem, Echallin i Yass były bezrolne, a Draguś był wilką.
Za to Crier, mogłabyś odnieść się do stawania po stronie Denuila?
Ostatnio edytowany przez Chiyo (2020-09-13 22:41:00)
Denuil. Och, Denuil!
Mówisz, że ja się podpinam i jestem lemingiem.
#tak_bardzo_autonomiczne_przemyślenia_że_nawet_umotywowanie_pożyczone
(Swoją drogą ładnie sformułowane)
Po czym, kilka minut później piszesz, że skoro Szui i Zenek nie głosują na Chiyo to ty też nie.
A teraz pytanie, Denuil. Czemu ty się nie wyrwiesz z głosem jako pierwszy? Nie bądź lemingiem
Bo ja na przykład nie jestem Lemingiem. I nie zamierzam być tak postrzegana. Dlatego swój głos rzucę na Zensuma.
Za to Crier, mogłabyś odnieść się do stawania po stronie Denuila?
Zwyczajnie mi teraz nie pasuje wieszać Denuila, jeśli Zenek okaże się niewinny, to wtedy wiele rzeczy w moich oczach się rozjaśni. Zenek z podwójnym głosem jako osoba podejrzana przeze mnie jest po prostu teraz większym zagrożeniem.
Kurwa, kilka postów mi nie wyskoczyło. Zapierdalacie jak powaleni. Zwiastun napisał post.
Szuja, dlaczego tak bardzo ufasz Zenkowi skoro on tak bardzo wprowadza zamęt? Wskazał już palcem ze 3 osoby a do tego żeby jego powiesić potrzeba niezłej większości. Jeśli wyelimujecie mnie z gdy teraz to będzie Wam bardzo trudno z Zenkiem.
Kurwa xD
Trudno z Zenkiem.
Jak chcecie - wieszajcie. Ja naprawdę mam to w dupie, że zginę. Kolejna wilcza wygrana będzie po prostu.
Plus Zenek pewnie i tak odda szeryfa tobie Szuj, więc jak okaże się niewinny, to o wiele więcej się wyjaśni wśród nas.
To jest dla mnie samego zagadką.
Nie dostałem eliksiru od Chiyo więc albo zagrała wbrew liście i dała eliksir Szujowi albo Chiyo jest Szamanką a Szuj jest wiedźmą i eliksir ma Zensum xD Cytując klasyka: Kappa X_X
Miałem zaufać Szujowi, żeby nie ujawniać czy dostało się eliksir, czy nie. Przypominam - to skraca drogę wilczka do wiedźmy. Ale mówię wprost: nie dostałem. Smacznego, nie mamy kappy.
Biorąc pod uwagę, że razem z wilczkiem Zenek ma 3 głosy to wystarczą 2 zgody króliczków i Zenka już nie da się zlinczować w ogóle w grze xD
Ehh, nie chce mi się komentować. Naprawdę.
-
W sumie post Zwiastuna niewiele mi mówi. Znowu ._.
Nie o to mi chodzi z tym, co napisałem - Chiyo nie jest wiedźmą, ale jej rola jest już jasna. Ja też nie twierdzę, że wiedźmą jestem, ale wiem, kto wiedźmą na 100% być nie może - właśnie dzięki tej liście, którą ustalałem.
I po to właśnie ta lista była Denuil. Żebyśmy sami wiedzieli, kto nie jest wiedźmą na 100%, a jeśli ktoś jest wiedźmą, to widać to w zmianach w poście.
Chyba że jako wilk dostajesz eliksir. Wtedy się cieszysz, bo możesz manipulować.
No to jest chyba jakiś żart
Nie ma to jak zabić mając motyw - przyznanie się do winy gotowe. Jak ktoś po Tobie jedzie to nie likwidujesz go jako pierwszego właśnie po to by nie ściągać podejrzeń xD Nawet ja to wiem a jeszcze nigdy nie wilczyłem na tym forum.
Więc możesz wilczyć teraz ;v
ch, ciężkie pytanie jak dla mnie. W tym momencie najbardziej widzi mi się Denuil, ponieważ strasznie miesza. Aczkolwiek Zensum brzmi jak troszkę przestraszony wilczek w tym momencie, który boi się szubienicy. Zauważył, że ludzie chcą go powiesić, więc się odezwał.
Odezwałem się w momencie, gdy po prostu miałem czas. Też się odzywasz wtedy, gdy masz czas. A że się zbiegło z oskarżeniami - cóż, tak bywa. Mam pecha co do zbieżności wydarzeń.
Dziwi mnie tylko, że od razu stwierdził, że nie chce mu się komentować mojego posta. Mogłeś to napisać milej, Zensuś
Forgive me, ale po prostu nie mam siły czasem do Twojego text-wallu ;p
W każdym razie, po poście Zenka wydaje mi się, że on się trochę boi zawisnąć. Tak, jakby pozostał mu tylko on i jeden, mało aktywny wilczek. Boi się przegranej...
Tak, boję się zawisnąć, bo nie lubię tego uczucia. Nigdy nie lubiłem. Tak, boję się przegranej, każdy się boi. Ale nie wilczej - lecz króliczej. Mam wrażenie, że wilczki znowu manipulują i nastawiają na głosowanie na swoich, jak w poprzedniej rozgrywce. Choć niekoniecznie aktywnie. Jeśli znowu wygrają wilczki, chyba trzeba będzie zmienić taktykę moi drodzy. Pozdrawiam serdecznie.
Obawiam się, że poza Twoim towarzyszem wilczkiem poprą Cię jeszcze inne lemingi dla zmylenia wroga nazywane króliczkami i mój głos okaże się samotny tak jak wcześniej na Chiyo/Seza. Poza tym teraz skoro wiem, że głosu nie można cofnąć to jestem ostrożniejszy.
Czy ja wiem czy poprą. Póki co są ze 3 osoby, które chcą mnie wieszać, wliczając w to Ciebie. Nadal jesteś w stanie przekonać innych. Ja to mam szczerze mówiąc w dupie.
1. Kompletnie olałeś fakt Twojej niedługiej nietykalności - bardzo Ci to na rękę, co nie?
Raz, że trochę się do tego odniosłem, delikatnie ale odniosłem. Dwa - po co? Nie muszę się odnosić do wszystkiego. Poza tym już mówiłem w którymś poście, że po co by mi był immunitet z wieszaniem w pierwszym linczu, jeśli teraz i tak wieszacie na mnie psy, bo nie ufacie szeryfowi?
Swoją drogą, myślę że bez sensu jest rola szeryfa. I tak jej już nie ufacie, więc nawet podwójny głos teoretycznie mógłby mnie nie uratować.
2. Również nie oddałeś na mnie głosu a przecież tak bardzo chcesz odtańczyć taniec zwycięstwa nad moją mogiłom. Why?
Masz mnie - po prostu sobie czekam. Chcę zebrać informacje na świeżo
No Szuj już napisał, że wie kto co i jak i tylko wilka w polu szuka. Ja co prawda chyba nie do końca ogarnąłem korelację między listą Szuja, subtelnymi sygnałami Chiyo i fazą księżyca ale co tam. Skoro Szuj mówi że Chiyo jest w porządku i Zenek też to popiera to nawet ja jestem skłonny zostawić Chiyo w spokoju. Nie planuję teraz głosować ani na Szuja ani na Chiyo ani na Seza. Muszę wybrać z pozostałych...
Czekaj. Podejrzewasz mnie, chcesz mnie powiesić, ale popierając słowa Szuja mówisz "skoro i Zenek też to popiera". Co kurwa xD To w końcu chcesz mnie wieszać, czy jednak zyskać moją przychylność.
-
Zbliża się ta magiczna godzinka. I szczerze - nie jest mi łatwo, ale Denuil aż za bardzo napierdala na mnie, jakby się bał że mu dupa się pali, mimo że ma takie same poparcie jak ja.
Miesza się całą rozgrywkę. Dlatego mój głos ląduje właśnie na Denuila. Sorry, ale nie podoba mi się to. Ataki w moją stronę - mam wypierdolone. Przywykłem do nagłego oskarżania mnie. Ale mieszanie się w swoich słowach, w ciągu jednego postu - jest trochę kosmiczne. Aktywność skokowa, może i tak jak u mnie, ale bez uzasadnień. A raczej - nawet nie chcesz się wytłumaczyć że Ciebie jakiś czas nie było. Trochę to słabe - ja się przynajmniej staram powiedzieć choćby słowo
Dobra, Zenek. Nic personalnego, dużo się działo, ja już powiedziałam - twoja śmierć dużo wyjaśni.
Ale jeśli wilki serio są wśród mało aktywnych, to sobie w łeb strzelę. XD
Krótko, zwięźle i na temat - Denuil.
Z moim głosem mamy już 3:2.
Ostatnio edytowany przez Chiyo (2020-09-13 22:49:13)
Po czym, kilka minut później piszesz, że skoro Szui i Zenek nie głosują na Chiyo to ty też nie.
W ogóle - Zwiastun przywalający się do Denuila, generalnie post nacechowany raczej na to, że jego nie darzy sympatią, a głosuje na mnie - jestem ciekaw tego linczu :>
Zwyczajnie mi teraz nie pasuje wieszać Denuila, jeśli Zenek okaże się niewinny, to wtedy wiele rzeczy w moich oczach się rozjaśni. Zenek z podwójnym głosem jako osoba podejrzana przeze mnie jest po prostu teraz większym zagrożeniem.
Kocham określenia "nie widzi mi się teraz"
To brzmi jak "chyba mam nóż w udzie, ale sprawdzę za pół godziny jak nie zmienię przeczucia".
Wiem, że sam odsuwam lincz na kimś na później. Ale nie dlatego, że "nie widzi mi się teraz" - a raczej "podejrzewam kogoś bardziej niż jego"
Swoją drogą, kimkolwiek są wilczki: dobrze gracie. Gratki
Kocham określenia "nie widzi mi się teraz"
To brzmi jak "chyba mam nóż w udzie, ale sprawdzę za pół godziny jak nie zmienię przeczucia".
Wiem, że sam odsuwam lincz na kimś na później. Ale nie dlatego, że "nie widzi mi się teraz" - a raczej "podejrzewam kogoś bardziej niż jego"
Swoją drogą, kimkolwiek są wilczki: dobrze gracie. Gratki
To tylko określenie, pisałam, że ciebie podejrzewam i logiczne, że powieszę tego, kto mi moje typy i teorię potwierdzi/zaburzy.
Jak bym nie zagłosował to chyba umieram, prawda? Nawet jeśli teraz zagłosuję na Zwiastun....
Wiadomość dodana po 15 s:
Bo ten głos na Zenka faktycznie jest z dupy O_O
Co to za dziwne pytanie teraz Denuil? Czemu masz nie oddać w tym momencie?
Kurwa, Zensum. Nadal nie wiem, dlaczego tak się upierasz przy tym Denuilu, kiedy najprawdopodobniej albo wilczy razem z Crier, albo wilczy tylko Crier, a on jest niewinny. Dobitniej Ci nie mogłem pisać, na kogo najlepiej teraz głosować.
_
Ale widzę, że i tak już po ptakach, skoro nadal nie wierzę, że wilczy Zensum, ani w to, że Sez się magicznie pojawi i zagłosuje.
Znowu niewiele zmienię, ale przynajmniej zagłosuję otwarcie na mój typ - Crier. I tego samego głosu możecie się spodziewać ode mnie po tym linczu, niezależnie od tego, czy Denuil jest czysty, czy nie.
No dobra, chyba nie ma co przedłużać nieuniknionego. Crier bo tak chciał Szuja. I powodzenia króliczki
Jak bym nie zagłosował to chyba umieram, prawda? Nawet jeśli teraz zagłosuję na Zwiastun....
A pytasz dzika czy sra w lesie?
No raczej to logiczne, że głosy rozłożone tak a nie inaczej są wiążące.
Bo ten głos na Zenka faktycznie jest z dupy O_O
Co taka nagła zmiana? Czyżby wilczy kuperek zauważył, że jak zobaczą moją niewinność, to zawiśniesz następny Ty? ;v
Dobrze, możesz na mnie głosować, chociaż to dość swieży typ i z chęcią o nim pogadam z tobą po tym linczu.
Zaraz się przekonasz jak bardzo wilczy jestem i jak bardzo byłeś w błędzie narwańcze Obyś drugi raz się nie pomylił
Ok czyli sześcioro z nas oddało głos, z czego mamy dwa głosy na Zenka, dwa na Crier i trzy na Denuila. Wątpię, by Sez się pojawił w przeciągu kolejnej minuty.
Nic osobistego Crier, naprawdę. Po prostu Szuja jest przekonujący. Bye
Kurwa, Zensum. Nadal nie wiem, dlaczego tak się upierasz przy tym Denuilu, kiedy najprawdopodobniej albo wilczy razem z Crier, albo wilczy tylko Crier, a on jest niewinny. Dobitniej Ci nie mogłem pisać, na kogo najlepiej teraz głosować.
_
Ale widzę, że i tak już po ptakach, skoro nadal nie wierzę, że wilczy Zensum, ani w to, że Sez się magicznie pojawi i zagłosuje.
Znowu niewiele zmienię, ale przynajmniej zagłosuję otwarcie na mój typ - Crier. I tego samego głosu możecie się spodziewać ode mnie po tym linczu, niezależnie od tego, czy Denuil jest czysty, czy nie.
Po prostu - zrozum, że Denuil dla mnie jest typem nr 1. Nie zamierzam iść tylko za tropami Twoimi. Najwyżej - przepadnę jako szeryf w dedukcji, jeśli Denuil będzie czysty. Niemniej, zobaczymy co dalej będzie
? XDDDD
No dawaj Daff, ile mogę dyndać na tym stryczku, co? xD
Jeśli Denuil to wilk, to Zenek - chcesz, wieszaj mnie w przyszłym. Ale błagam cię, powieś mnie razem z Szujem.