Rozgrywki Rabbit Doubt
RABBIT DOUBT

Nie jesteś zalogowany na forum.

#176 2020-09-13 21:06:16

Chiyo
Użytkownik
Liczba postów: 100
WindowsChrome 85.0.4183.102

Odp: Rozgrywka

Zensum napisał/a:

Ja bym proponował mimo wszystko powiesić Denuila, ale pozostawiam to jeszcze do dyskusji. Najbardziej mataczy w tym wszystkim.

Widzę, że mamy mind sync.

#177 2020-09-13 21:18:24

Denuil
Użytkownik
Liczba postów: 151

Szuja napisał/a:

7. Zwiastun -> Chiyo

Crier napisał/a:

Dobra, czytając post Chiyo jestem pewna, że nie możemy jej wieszać, a jeśli dobrze zrozumiałam, to chyba dała nam nawet podpowiedź, kto dostał eliksir.

No to pytanie do Chiyo, czy otrzymałaś eliksir od Zwiastun czy nie? Potwierdzasz, że Zwiastun jest wiedźmą?
--- Będę pisał po trochu bo czasu coraz mniej a jest o czym dyskutować.

Wiadomość dodana po 01 min 56 s:

Zensum napisał/a:

Ja bym proponował mimo wszystko powiesić Denuila, ale pozostawiam to jeszcze do dyskusji. Najbardziej mataczy w tym wszystkim.

Chiyo napisał/a:

Jaka nagła zgodność. Zabawne, że właśnie miałem zaproponować, że chętnie zgodzę się na propozycję Szuja o ile Zenek zawiśnie przed Chiyo.

Wiadomość dodana po 05 min 56 s:

Zensum napisał/a:

To jest fakt. Denuil może i nie wiedział o niemożności zmiany decyzji. Ale dwa głosy - Chiyo i Sez - to głosy oddane na osoby, które na szubienicę nie miały szans. Niby jeszcze Sez wteedy miał, ale raczej łatwo było przewidzieć, że nie zawiśnie. Bezpiecznie jest oddać głos na swojego partnera

W takim razie próbujesz mi ukraść "partnerkę" Zenek, przymilając się do Chiyo tak nagle w kwestii wspólnego linczu na mnie. [dblpt]D

#178 2020-09-13 21:24:39

Szuja
Użytkownik
Liczba postów: 111
WindowsOpera 68.0.3618.206

Zensum napisał/a:

Nie zezwalam. Za duże ryzyko, kogokolwiek byśmy nie zabijali. Mamy dwa lincze pod rząd, bez nocy pomiędzy, więc jesteśmy w stanie zabić przynajmniej jednego wilczka tak, aby nadal móc drugiego znaleźć.

W sensie, w kwestii "przyzwolenia szeryfa" chodziło mi już o aspekt stricte mechaniczny - bo w tej grze Daff wprowadził ciekawą mechanikę jeśli o remisy w linczu chodzi.

Daffodil napisał/a:

- jeżeli w linczu dojdzie do remisu, wówczas Noc przesuwa się o pół godziny, a Szeryf musi ustalić w przeciągu pół godziny kto umiera, a co do tego ma wolną rękę (np. jeżeli zremisuje 3 graczy, Szeryf może posłać na śmierć jednego z nich, dowolną kombinację dwóch albo wszystkich); nie może jednak podjąć decyzji o niezabijaniu,

___

Zensum napisał/a:

Skończyłem. Mamy jeszcze chwilę, w zasadzie oprócz Szuja, Denuila, Chiyo i Crier, to nikt się nie odzywa z żywych (teraz ja ;p)
Jako szeryf, naprawdę nie mam pojęcia. Post Chiyo mi namieszał we łbie, Zwiastun siedzi cicho. Ja bym proponował mimo wszystko powiesić Denuila, ale pozostawiam to jeszcze do dyskusji. Najbardziej mataczy w tym wszystkim.

Crier napisał/a:

Nie widzę szczerze Denuila do powieszenia. Nie teraz imi

Chiyo (do Zenka) napisał/a:

Generalnie, w sytuacji, kiedy jedna moja parka mi "upadła" przez dwie potencjalne rolne osoby, tylko jeszcze bardziej się przekonuję do mojego kolejnego zestawienia - Crier + Denuil.
I o ile wcześniej zakładałem, że będzie tu jeden wilczek, tak teraz nie jestem już tego pewien.
Byłbym za wieszaniem Denuila jak najbardziej, ale nie pasuje mi tutaj post Crier. Mam wrażenie, że Denuil (z całą swoją dotychczasową dziwną grą) się wydawałby teraz kolejnym rozsądnym kandydatem do linczu, a tu Crier wpada z tekstem, że nie chce go wieszać. I widzę dwie potencjalne opcje:
a) Crier jest wilczkiem, ale spodziewa się, że i tak Denuila powiesimy - wtedy mogłaby wołać, że hej, ona była przeciw wieszaniu go (jeśli okazałby się niewinny), i dlaczego wszyscy tak zgodnie zamordowaliśmy niewinnego króliczka
b) Crier wilczy razem z Denuilem i po prostu bezpardonowo wchodzi w jego obronę, ale to opcja raczej mało prawdopodobna i takiego zagrania bym się po Crier nie spodziewał.
Jasne, jest też trzecia opcja - Crier jest królikiem i szczerze wierzy, że na Denuila nie warto głosować. Ale nie mam pojęcia, dlaczego chciałaby go w tej sytuacji bronić.
I tym samym Crier się wysuwa u mnie na pierwsze miejsce w potencjalnej kolejce do linczu. Nadal gra zbyt podobnie do poprzedniej gry, a jej aktywność i zaangażowanie kazałoby sądzić, że bezrolnym króliczkiem jednak nie jest.
...to będzie intensywne półtorej godziny

Ostatnio edytowany przez Szuja (2020-09-13 21:25:39)

#179 2020-09-13 21:35:40

Chiyo
Użytkownik
Liczba postów: 100

Denuil napisał/a:

Jaka nagła zgodność. Zabawne, że właśnie miałem zaproponować, że chętnie zgodzę się na propozycję Szuja o ile Zenek zawiśnie przed Chiyo.

Nie zdziw się, ale taką myśl mam już od własnego posta. Którego no jak widzę nie przeczytałeś zbyt dokładnie. Co do eliksiru, widzę, że minąłeś także późniejsze, krótkie posty Crier. O złej roli myślisz, Denuil, podpowiedź jest, trzeba tylko poszukać [sred])
Powodzenia.

#180 2020-09-13 21:41:10

Zensum
Użytkownik
Liczba postów: 145

Denuil napisał/a:

W takim razie próbujesz mi ukraść "partnerkę" Zenek, przymilając się do Chiyo tak nagle w kwestii wspólnego linczu na mnie. [dblpt]D

Czekaj. Jak mogę się PRZYMILAĆ do Chiyo, skoro... To ona napisała PO MNIE że mamy mind sync. XD
To tak jakby stwierdzić, że kupiłeś kanapkę po to, by ktoś Ci ją wpierdolił, bo wiedziałeś, że jej jednak nie zjesz XDDDD
Serio, bez sensu.

Denuil napisał/a:

Nie. Jakbyś nie zauważył, 3 ostatnie strony podejrzewałem Ciebie. Chiyo wydawała mi się dobra do powieszenia ze względu na głębsze przemyślenia, które podsumował Szuj. Ale jej ostatni dłuższy post dał dużo do myślenia, Zwiastuna nie ma, więc jak nie wyleci to co najmniej dostanie karniaka. Więc zostajesz mi Ty. Prosta dedukcja. Chyba że w takich się najłatwiej gubisz ;>

Szuja napisał/a:

W sensie, w kwestii "przyzwolenia szeryfa" chodziło mi już o aspekt stricte mechaniczny - bo w tej grze Daff wprowadził ciekawą mechanikę jeśli o remisy w linczu chodzi.

Daffodil napisał/a:

- jeżeli w linczu dojdzie do remisu, wówczas Noc przesuwa się o pół godziny, a Szeryf musi ustalić w przeciągu pół godziny kto umiera, a co do tego ma wolną rękę (np. jeżeli zremisuje 3 graczy, Szeryf może posłać na śmierć jednego z nich, dowolną kombinację dwóch albo wszystkich); nie może jednak podjąć decyzji o niezabijaniu,

___

A to tego nie doczytałem. Chyba pominąłem to. Ciekawe zagranie. Chyba nigdy Szeryf takiego przywileju nie miał.

Szuja napisał/a:

Byłbym za wieszaniem Denuila jak najbardziej, ale nie pasuje mi tutaj post Crier. Mam wrażenie, że Denuil (z całą swoją dotychczasową dziwną grą) się wydawałby teraz kolejnym rozsądnym kandydatem do linczu, a tu Crier wpada z tekstem, że nie chce go wieszać. I widzę dwie potencjalne opcje:

Zwłaszcza że jest o dziwo mega aktywna.

Szuja napisał/a:

a) Crier jest wilczkiem, ale spodziewa się, że i tak Denuila powiesimy - wtedy mogłaby wołać, że hej, ona była przeciw wieszaniu go (jeśli okazałby się niewinny), i dlaczego wszyscy tak zgodnie zamordowaliśmy niewinnego króliczka

This is gonna be interesting, if it's true.

Szuja napisał/a:

b) Crier wilczy razem z Denuilem i po prostu bezpardonowo wchodzi w jego obronę, ale to opcja raczej mało prawdopodobna i takiego zagrania bym się po Crier nie spodziewał.

Zgodzę się z tym, ale poprzednia rozgrywka już pokazała, że Crier nie gra tak jak kiedyś, a do tego - że jest niezłym graczem, który potrafi namieszać.
Albo wieszamy Denuila, albo Crier - takie moje wizje, choć bardziej jestem skłonny w stronę Denuila.

Szuja napisał/a:

Jasne, jest też trzecia opcja - Crier jest królikiem i szczerze wierzy, że na Denuila nie warto głosować. Ale nie mam pojęcia, dlaczego chciałaby go w tej sytuacji bronić.

Też nie mam pojęcia, czemu tak miałaby postąpić. W poprzedniej rozgrywce bardziej się skupiała na tym, kogo wieszać, niż nad tym kogo można uniewinnić. Nawet jeśli znowu byłaby wilkiem, to myślę, że nieco inaczej to by rozegrałą. Chyba że wilczy z Denuilem i próbuje jakoś wybrnąć neutralnie, poprzez niejednoznaczną sytuację po linczu.

Szuja napisał/a:

I tym samym Crier się wysuwa u mnie na pierwsze miejsce w potencjalnej kolejce do linczu. Nadal gra zbyt podobnie do poprzedniej gry, a jej aktywność i zaangażowanie kazałoby sądzić, że bezrolnym króliczkiem jednak nie jest.

Bezrolna raczej nie jest. Choć nie wiem, czy to wilcze kły. Ja nadal byłbym za wieszaniem Denuila. Ale póki co widzę ciszę, więc... Będzie ciekawie
EDIT: ciekawy post Chiyo.
Mam wrażenie, że faktycznie ona i Crier mogą być króliczkami - niekoniecznie rolnymi

Ostatnio edytowany przez Zensum (2020-09-13 21:42:42)

#181 2020-09-13 21:43:23

Denuil
Użytkownik

Zensum napisał/a:

Top gracze, czyli osoby z rzekomym dłuższym stażem na forum, czy top gracze w rozumieniu osób najbardziej wpływowych/aktywnych w tej rozgrywce?

Chodzi mi zarówno o staż na forum jak i umiejętności.

Zensum napisał/a:

Nie trzymał jej jako potencjalny wilczek. Podejrzewał ją dłuższy czas, po czym zaczął w to wątpić, bo Yass za bardzo się zaczęła gubić. A to śmierdziało raczej czystym królikiem. Co okazał się prawdą.

Czyli jak Yass się gubi to króliczek ale jak ja - wilczenie. Nie ma to jak żelazna logika i konsekwencja godna szeryfa.

Zensum napisał/a:

Jak skutecznie, skoro wilczki zamordowały Yass? Czegoś chyba nie czaję xD
Denuil. Naprawdę Twoja głupkowatość była słodka, ale teraz jest zbyt debilna. Nie obraź się, ale nawet ja takim kretynem nie bywam (chyba)

Czy my na pewno gramy na takich zasadach jak kiedyś, przed długą przerwą?! Wydaje mi się, że kiedyś KAZDY wilka miał jednego kill'a i tylko ostatni pokolorowany głos się liczył xD

Czy dostałem eliksir? Może tak, może nie [sred]) Może jednak Szuj dostał eliksir - kto wie.

No na tym etapi to dyskusja o tym kto ma eliksir i jest wiedźmą jest bardzo otwarta. I kto tu miesza, co Zenek?

Jako szeryf, naprawdę nie mam pojęcia. Post Chiyo mi namieszał we łbie, Zwiastun siedzi cicho. Ja bym proponował mimo wszystko powiesić Denuila, ale pozostawiam to jeszcze do dyskusji. Najbardziej mataczy w tym wszystkim.

Nie ma to jak rzucić podejrzenia na Chiyo może nawet na Crier lekko i na Zwiastun oczywiście a potem wskazać mnie jako potencjalnego wisielca zaraz po wytknięciu mi rzekomej hipokryzji w oddawaniu głosów z pupy na Chiyo i Seza w trakcie linczu... Cudnie, Zenek, cudnie. Nie jest tajemnicą, że od początku jestem sceptyczny względem Zensuma i chciałbym mieć go co najmniej przeskanowanego (ta opcja już nie jest dostępna) jak nie powieszonego. Chciałbym zauważyć że wspólnym ogniwem domniemanych duetów:
- Suja + Zensum
-Chiyo + Zensum
jest akurat Zensum. Chciałbym zaproponować żeby to jednak Zenek zawisnął jako pierwszy z uwagi na to, że jest największym ryzykiem w naszej grupie i oblizuje się swoim podejrzanie długim jęzorem na myśl o wieszaniu nas wszystkich. No i oczywiście jest jeszcze bardziej niekonsekwentny niż ja xD

Wiadomość dodana po 01 min 03 s:

Crier napisał/a:

Nie widzę szczerze Denuila do powieszenia. Nie teraz imi

Dziękuję Crier, doceniam głos rozsądku, oby nie jedyny...

#182 2020-09-13 21:46:33

Crier
Użytkownik
Liczba postów: 276

Ok, ja widzę w tym momencie na lincz Zenka z prostego powodu - jego post jest długi, bardzo "nieogarnięty" i pomija kwestie Chiyo (tylko napomyka, że Chiyo) i jakie to zabawne, że ciągle wspomina o teorii Zenek + Szuj i się tak wypiera. Imo Ryuk mógł nas naprowadzić.
Jeśli Zenek okaże się wilkiem, to dla mnie do przemyślenia będzie mocno Szuj. :>
No i teraz mnie wpychasz na szubienicę, bo jestem bezpieczną opcją.

#183 2020-09-13 21:49:14

Szuja
Użytkownik
AndroidOpera 59.1.2926.54067

Zensum. Spójrz jeszcze raz na listę wiedźmową. Znam rolę Chiyo, w grze pozostały jeszcze tylko dwie role. I mówię Ci wprost, że jeśli Crier jest królikiem, to może być tylko bezrolnym. Dlatego tak bardzo nie pasuje mi jej gra.
_
Crier - nie, w tej sytuacji lincz na Denuilu jest "bezpieczny". Ciebie jeszcze nikt tak otwarcie nie podejrzewał.

#184 2020-09-13 21:53:58

Denuil
Użytkownik

Szuja, dlaczego tak bardzo ufasz Zenkowi skoro on tak bardzo wprowadza zamęt? Wskazał już palcem ze 3 osoby a do tego żeby jego powiesić potrzeba niezłej większości. Jeśli wyelimujecie mnie z gdy teraz to będzie Wam bardzo trudno z Zenkiem.

#185 2020-09-13 21:55:35

Crier
Użytkownik

Plus Zenek pewnie i tak odda szeryfa tobie Szuj, więc jak okaże się niewinny, to o wiele więcej się wyjaśni wśród nas.

#186 2020-09-13 21:55:44

Denuil
Użytkownik

Nie dostałem eliksiru od Chiyo więc albo zagrała wbrew liście i dała eliksir Szujowi albo Chiyo jest Szamanką a Szuj jest wiedźmą i eliksir ma Zensum xD Cytując klasyka: Kappa X_X

Wiadomość dodana po 27 s:
+1 Crier, też jestem ciekaw kto dostanie gwiazdę po Zenku

#187 2020-09-13 21:57:34

Crier
Użytkownik

Kurcze, widziałam Zwiastun, ale chyba się nie odezwie już tho---

#188 2020-09-13 21:57:52

Denuil
Użytkownik

PS. Rozumiem, Szuj że Twój pomysł z wieszaniem Chiyo już nie jest aktualny tak jak i Twoja ofiara przy pomocy eliksiru. co nie? Teraz chcesz powiesić mnie a co potem? Crier?

Wiadomość dodana po 06 min 07 s:
Spójrzmy na fakty. Mamy 7 graczy = 8 głosów bo Zenek ma 2 głosy. Żeby powiesić Zenka potrzebujemy mieć o jeden głos więcej niż on ma do dyspozycji lub o jeden więcej niż na drugiego w kolejności kandydata na którego Zenek już zagłosował. Sez i Zwiastun są tacy trochę nieaktywni czyli realnie w najbliższym linczu mamy:
Chiyo, Crier, Ja, Szuja, Zenek - 5 graczy / 6 głosów.
Jeśli jedno z Was poza Zenkiem zagłosuje tak jak Zenek to Zenek jest nie do powieszenia...

Wiadomość dodana po 07 min 22 s:
Biorąc pod uwagę, że razem z wilczkiem Zenek ma 3 głosy to wystarczą 2 zgody króliczków i Zenka już nie da się zlinczować w ogóle w grze xD

#189 2020-09-13 22:05:43

ZwiastunSmierci
Użytkownik
Liczba postów: 69
WindowsOpera 70.0.3728.178

Ogólnie to ten tydzień, w którym zaczęła się rozgrywka, okazał się dla mnie dość trudny i nawet tego nie podejrzewałam. Także no, przepraszam najmocniej, może w następnych będzie lepiej.

W każdym razie przeczytałam gdzieś, ale nie mogę znaleźć tego komentarza teraz, że popieram jakąś tam trójcę wilków. Szczerze, to nie. Nie popieram żadnej magicznej trójcy, teraz już dwójki, wilków. Nikt mi nie śmierdzi na tyle, bym uważała go za sto procent wilka. Niektórzy zalatują, niektórzy pachną jak kwiatki, a ja osobiście nie podejrzewam nikogo. A zagłosowałam na Ryuka, na którego nie powinnam widocznie, bo zrobiła to reszta. Chciałam zwyczajnie przelecieć przez rozgrywkę, nie zwracać na siebie uwagi wilków i być dodatkowym króliczkiem, z którym wilki miałyby problem. No wiecie, każdy uszak się przydaje w walce ze zdrajcami. Im nas więcej tym oni mają mniejsze szanse. A widocznie nadal wyglądam w waszych oczach jak podejrzana.
Ale trudno, najwyżej zawisnę. Przynajmniej długo posiedziałam i byłam wsparciem.

Ale dobra, lećmy po postach odnoszących się do mnie, tak wiecie, dla pewności. Mam mało czasu, ale postaram się coś wrzucić nim dojdzie do linczu.

Crier napisał/a:

Ok, prosiłabym o wypowiedź Seza i Zwiastuna na temat tego, co się działo tutaj między linczem-mordem, bo was nie było, a będziecie mieć świeże spojrzenie.

Kurde, ciężko mi to ubrać w słowa... Wydaje mi się, że najbardziej śmierci Yass chciał Szui właśnie. Z tego co pamiętam to on podejrzewał Yass o wilczenie najbardziej, a skoro ludzie niezbyt popierali ten pomysł, w tym ja, to postanowił ją zabić w nocy jako wilczek. Najbardziej mu zagrażała, podejrzewała go, chciała się go pozbyć i ogólnie chyba nie mieli zbyt dobrych relacji. Więc no, ta teoria może okazać się trafna. A skoro teraz przez jakiś czas jestem bezpieczna od jego nocnych łapanek to mogę to chyba napisać. Jeśli już bym miała kogoś podejrzewać to właśnie Szuia.
Druga strona medalu to właśnie fakt, że w sumie Szui nie jest głupi, i myślę, że nie zrobiłby aż takiego kroku, w sensie nie zabiłby Yass po tym jak niemal że oczywiście chciał się jej pozbyć jako wilka. Ale też, hej, jaki to miałoby sens? Może Szui myśli, że jesteśmy głupimi uszakami i tego nie dostrzeżemy? Że pomyślimy, że ktoś chciał go wrobić, bo przecież Szui jako wilk byłby za mądry by coś takiego dokonać. Przecież to od razu by wrzuciło na niego wszystkie podejrzenia!

O, znalazłam coś od Crier, do czego chce się odnieść.

Crier napisał/a:

Czy wyczuwam tutaj lekką sugestię w stronę Yass z twojej strony? [dblpt]o Plus to, że ktoś się do ciebie przyczepi nie znaczy, że jesteś agresywna, a lepiej, że ktoś cię zaczepi, bo masz możliwość sprostowania lub ponownego wypowiedzenia się.
Ogólnie widzę, że Zwiastun była za teorię Ja-Szuj-Zenek jako wilcze trio, która teraz jest oczywiście obalona, bo Draguś był jednym z wilczów (na koniec chcę do tego wrócić). Mówisz, że nie umiesz cytować, ale potrafisz wyłuskiwać pewne fragmenty, co mnie ciekawi. Jesteś albo rolną jakąś albo wilczkiem. No i nie odpowiadasz na pytania wobec siebie (nie chodzi nawet o pytanie, czy jesteś osobą, którą kojarzyłam z przeszłości)

1. Nie, to nie była żadna sugestia. Zwyczajnie lekkie przypomnienie. I spostrzeżenie. Moje sugestie byłyby bardziej oczywiste.
2. Wiem, że jak ktoś się do mnie przyczepi to jest to okazja do sprostowania i wypowiedzenia się. Ale dla mnie ten post brzmiał trochę agresywnie. I mogę się mylić, jasne, ale nadal. Jest to forum i też niezbyt umiem wyczuć czyjeś intencje przez literki. A jestem trochę przewrażliwiona.
3. Już to pisałam wyżej, ale powtórzę, dla pewności. Nie byłam i nie jestem za żadną teorią o jakimkolwiek duecie czy trio. Równie dobrze my dwie mogłybyśmy być dwoma pozostałymi wilkami i pisać do siebie tak jak teraz. Dla mnie takie teorie, bo ktoś się dogaduje/nie dogaduje czy cokolwiek są bez sensu. Kompletnie obce osoby mogą ze sobą współpracować jak najlepsi przyjaciele. A mam również wrażenie, że Szui i Yass, którzy chyba niezbyt za sobą przepadają, mogliby dokonać takiej akcji, że byśmy płakali jacy to my jesteśmy głupi. Nauczyłam się przez lata nikogo nie podejrzewać o współpracę z kimś innym, bo to może okazać się błędem.
4. Tak, nie umiem cytować. Kompletnie. Tamten post pisałam z 6h, bo miałam dzień wolny (który chciała zniszczyć rodzina wydzwaniając do mnie jak powaleni), więc postanowiłam nad tym posiedzieć. I cały czas sprawdzałam, czy wszystko jest dobrze zacytowane i gdybym nie spostrzegła jednego posta Yass o tym, że bodajże Ryuk źle cytuje to bym w ogóle cytowała źle. Dlatego cytowanie to dla mnie nadal magia, ale chyba idzie mi lepiej.
5. Co do wyłuskanych fragmentów... Cóż, dostrzegam szczegóły, a to chyba ważne. Lubię się czepiać szczegółów. Czasami one są podstawowymi informacjami czy ktoś zdradzi. Gdybyśmy grali na żywo byłoby łatwiej. No wiesz, czasami zachowanie, ton głosu i gesty potrafią zdradzić człowieka.
6. Nie lubię opowiadać o sobie jak chodzi o rozgrywkę. Ktoś może wyciągnąć jakąś informację z przeszłości, dostrzec jakiś związek z moją grą z przeszłości i napisać, że teraz gram tak jak kiedyś. A minęło kilka lat i zmieniłam styl swojego pisania i grania, więc to nie miałoby sensu. Szczególnie w tej kwestii bałam się Yass, bo mogła wyciągnąć jakąś moją wilczą zagrywkę i dostrzec związek z tą, mimo że to nie miałoby sensu. Ale no, paranoja trochę jest.

Crier napisał/a:

Denuil -

Wpadka z głosem, może faktycznie tylko wpadka. Natomiast twój początkowy pomysł o wieszaniu "mało aktywnych"  był nagły i nie do końca wiem, czemu ja się tam znalazłam tbh. Z tym, że nie wnoszę nic swoimi postami większego się zgodzę, ale aktywna jestem, na pewno bardziej od Chiyo i Ciebie. [dblpt]o

Co do pomysłu wieszania mało aktywnych, do tego chciałam się odnieść. Ale nie mam już zbytnio czasu by tego szukać, więc wybacz Crier, podpinam się pod twój. Byłoby to mało efektywne. Co jeśli najbardziej aktywni to właśnie wilki? No dobra, mogliśmy trafić na mało aktywnych wilków, jak w przypadku Dragusia, ale nie jest możliwością by wszystkie wilki takie były. Na pewno przynajmniej jeden najbardziej aktywny gracz to wilk. I ma Alfę, w razie gdyby go jednak postanowiono przeskanować. Gdyby Szaman po prostu postanowił działać na własną rękę, miał swój typ i tak dalej. Ale no, to tylko teoria.

Odniosę się jeszcze do posta Yass, tak jakbyście byli ciekawi.

Yassamet napisał/a:

- Kori/Zwiastun - pisała dość często o teorii Ryuka Shuj+Zenek, pisząc, że to prawdopodobne, że to ma sens. Ale w podsumowaniu napisała, że jednka nie wieszajmy ani Shuja ani Zenka. Ryuk był wśród puli "może", a to "może" zmieniło się w głos. Jak tak w streszczonej formie na to spojrzeć, to dla mnie jest to obrót o 180 stopni. Zwiastunie, wyjaśnij się.

No to się wyjaśniam. Mówiłam, już nie raz, że teoria Shuj+Zenek ma sens, byłaby to dość ciekawa zagrywka z ich strony, ale nie chciałam ich wieszać. Kurde, nawet już nie wiem ile razy to wyjaśniałam, ale chcę byście to zrozumieli w pełni. To nie tak, że byłam za tą teorią w pełni i w nią wierzę na sto procent. Zwyczajnie pisałam, że miałaby sens. A na Ryuka głosowałam bo wierzę w przeczucia ludzi i zwyczajnie się podpięłam. Mój błąd, wiem. Powinnam myśleć za siebie. I znów się powtórzę, ale nikt mi na tyle nie śmierdzi, że jest dla mnie sto procent wilkiem. Zwyczajnie niektórzy pachną bardziej kwiatkami, a niektórzy mniej.

Wow, to chyba tyle. Przepraszam, że tak długo, posta pisałam 2h, więc mogłam być widoczna. Postarałam się coś napisać zwyczajnie.

#190 2020-09-13 22:05:48

Szuja
Użytkownik
WindowsOpera 68.0.3618.206

Denuil napisał/a:

Szuja, dlaczego tak bardzo ufasz Zenkowi skoro on tak bardzo wprowadza zamęt? Wskazał już palcem ze 3 osoby a do tego żeby jego powiesić potrzeba niezłej większości. Jeśli wyelimujecie mnie z gdy teraz to będzie Wam bardzo trudno z Zenkiem.

Crier napisał/a:

Plus Zenek pewnie i tak odda szeryfa tobie Szuj, więc jak okaże się niewinny, to o wiele więcej się wyjaśni wśród nas.

Bo wiem, że Zenek nie wilczy ze mną, i nie może też wilczyć z Chiyo - czyli dwie wasze główne teorie idą w dupę.
No i przy waszej wspólnej nagonce na niego, zakładając, że żadne z was nie chce go umyślnie wrzucić pod autobus jako współwilczka, może wilczyć tylko z Sezem/Zwiastun (choć nadal nie jestem pewien co do roli tej drugiej czy jej braku, bo nie zostało to wyjaśnione).
I nadal, od samego początku nie widzę nawet ułamka wilczka czy "kręcenia" u Zenka. Dlatego po prostu nie widzę go jako jednego z wilków.

Denuil napisał/a:

Nie dostałem eliksiru od Chiyo więc albo zagrała wbrew liście i dała eliksir Szujowi albo Chiyo jest Szamanką a Szuj jest wiedźmą i eliksir ma Zensum xD Cytując klasyka: Kappa X_X

Nie o to mi chodzi z tym, co napisałem - Chiyo nie jest wiedźmą, ale jej rola jest już jasna. Ja też nie twierdzę, że wiedźmą jestem, ale wiem, kto wiedźmą na 100% być nie może - właśnie dzięki tej liście, którą ustalałem.

Denuil napisał/a:

PS. Rozumiem, Szuj że Twój pomysł z wieszaniem Chiyo już nie jest aktualny tak jak i Twoja ofiara przy pomocy eliksiru. co nie? Teraz chcesz powiesić mnie a co potem? Crier?

No to już od dawna mówię, że skoro Chiyo nie może być wilkiem, to u mnie wraca teoria, że wilczysz Ty/Crier. Ale nie, jak już wspominam we wszystkich poprzednich postach, teraz chcę wieszać Crier, a nie Ciebie.

#191 2020-09-13 22:06:16

Denuil
Użytkownik

Także wolałbym widzieć Zenka powieszonego teraz.

#192 2020-09-13 22:06:45

Zensum
Użytkownik
AndroidChrome 85.0.4183.81

Denuil napisał/a:

Czyli jak Yass się gubi to króliczek ale jak ja - wilczenie. Nie ma to jak żelazna logika i konsekwencja godna szeryfa.

Kwestia jej gubienia się, a Twoja, jest po prostu na innym poziomie. Jesteś aktywny dwie rozgrywki pod rząd. Masz wydaje mi się dużo czasu by się przyjrzeć rozgrywce. Więc również możesz się zainteresować zasadami rozgrywki. Zapytać Daffa, czego ewidentnie nie robisz. A to trochę przykre

Denuil napisał/a:

Czy my na pewno gramy na takich zasadach jak kiedyś, przed długą przerwą?! Wydaje mi się, że kiedyś KAZDY wilka miał jednego kill'a i tylko ostatni pokolorowany głos się liczył xD

Nie gramy. Ale zasady ogólne się nie zmieniły. I nigdy nie było "ostatnie zdanie jest najważniejsze. Bo wtedy tak naprawdę każdy mógłby zmienić głos tuż przed końcem głosowania.

Denuil napisał/a:

No na tym etapi to dyskusja o tym kto ma eliksir i jest wiedźmą jest bardzo otwarta. I kto tu miesza, co Zenek?

Ja pierdole. Gościu pisałem tę część ZANIM PRZECZYTAŁEM POST CHIYO XD
Ja zwykle pisze dłuższe posty, odnosząc się do postów po kolei je czytając. Nie odnoszę się do nich po analizie wszystkich kolejnych tylko dlatego, że bym się pogubił. Jedyne posty do przodu, to takie, które są od prowadzącego rozgrywkę (teraz Daff), żeby przypadkiem nie napisać postu, gdy jestem już martwy.
Troszkę logiki polecam

Denuil napisał/a:

Nie ma to jak rzucić podejrzenia na Chiyo może nawet na Crier lekko i na Zwiastun oczywiście a potem wskazać mnie jako potencjalnego wisielca zaraz po wytknięciu mi rzekomej hipokryzji w oddawaniu głosów z pupy na Chiyo i Seza w trakcie linczu...

Polecam przejrzeć stare moje posty. Wiele byś zrozumiał. Ciebie i Zwiastuna podejrzewam od dłuższego czasu. Chiyo po potencjalnej liście od Szuja wydawała mi się jako dobra osoba do linczu. Po jej poście (teraz już postach) jednak przekonałem się, że to byłby zły ruch.

Denuil napisał/a:

Cudnie, Zenek, cudnie. Nie jest tajemnicą, że od początku jestem sceptyczny względem Zensuma i chciałbym mieć go co najmniej przeskanowanego (ta opcja już nie jest dostępna) jak nie powieszonego. Chciałbym zauważyć że wspólnym ogniwem domniemanych duetów:
- Suja + Zensum
-Chiyo + Zensum
jest akurat Zensum. Chciałbym zaproponować żeby to jednak Zenek zawisnął jako pierwszy z uwagi na to, że jest największym ryzykiem w naszej grupie i oblizuje się swoim podejrzanie długim jęzorem na myśl o wieszaniu nas wszystkich. No i oczywiście jest jeszcze bardziej niekonsekwentny niż ja xD

Podsumuje to jako jedno wielkie xD bo nie mam siły

Crier napisał/a:

Ok, ja widzę w tym momencie na lincz Zenka z prostego powodu - jego post jest długi, bardzo "nieogarnięty" i pomija kwestie Chiyo (tylko napomyka, że Chiyo) i jakie to zabawne, że ciągle wspomina o teorii Zenek + Szuj i się tak wypiera. Imo Ryuk mógł nas naprowadzić.

Ok - zapraszam (:
Nie widzę sensu obrony. Jeśli chcecie - wieszajcie. Jeśli nie ufacie szeryfowi to logiczne, że chcecie go powiesić. Ale polecam wszystkim przejrzeć wszystkie posty. I zawsze odnoszę się stopniowo do wszystkiego, co jest według mnie istotne. Jeśli temat ja+ktoś jest istotny w moich oczach, to się odnoszę. Po co mam się odnosić do Chiyo, która gdzieś pomiędzy nic nie pisała, a dopiero potem napisała obszerny post, skoro... Nic nie pisała xD
Też zwróć uwagę że odniosłem się do Chiyo pod koniec postu, bo dopiero do niej dotarłem. Po dwóch godzinach pisania postu. Po prostu nie miałem już siły. Każdy z Was chyba wie jakie to jest męczące przebrnąć przez ściany tekstu i odniesienie się do nich przez np pół godziny. A mi zajęło dwie godziny. Pozdrowienia

Crier napisał/a:

Jeśli Zenek okaże się wilkiem, to dla mnie do przemyślenia będzie mocno Szuj. :>
No i teraz mnie wpychasz na szubienicę, bo jestem bezpieczną opcją.

Mówisz do mnie, że odnoszę się tyle do mojej kolaboracji z Szujem, a sama to zrobiłaś. Pozdro
Nie, nie wpycham Cię na szubienice. Jesteśmy po prostu na takim etapie, że do każdego mam ograniczone zaufanie. Czy to Ty, czy Szuj, czy Zwiastun która siedzi cicho.
Edit: ładnie się Denuil podpinasz pod potencjalną szubienicę na mnie

Wiadomość dodana po 04 min 26 s:
Nie wiem czy mogę post pod postem, ale widzę że Zwiastun się nagle pojawił. Nawet nie chce mi się tego komentować - nawet ja dużo wcześniej tu zaglądąłem.

Ostatnio edytowany przez Zensum (2020-09-13 22:07:32)

#193 2020-09-13 22:12:59

Denuil
Użytkownik

Zensum napisał/a:

ładnie się Denuil podpinasz pod potencjalną szubienicę na mnie

Błagam Cię, ja przynajmniej jestem stały w uczuciach - nie chciałem Cię nawet na szeryfa więc skąd to zdziwienie, co? Może odesłać Cię do moich starych postów jak Ty to przed chwilą zrobiłeś? Hę [sred]) Pozostaje mi tylko zacytować klasyka "XD"
Pozdrawiam

#194 2020-09-13 22:14:52

Crier
Użytkownik

Zwiastun wypowiedz się proszę teraz o bardziej bieżących rzeczach jak np. kogo widzisz do wieszania?

#195 2020-09-13 22:17:24

Denuil
Użytkownik

Zwiastun napisał/a:

Z tego co pamiętam to on podejrzewał Yass o wilczenie najbardziej, a skoro ludzie niezbyt popierali ten pomysł, w tym ja, to postanowił ją zabić w nocy jako wilczek.

No to jest chyba jakiś żart [dblpt]P Nie ma to jak zabić mając motyw - przyznanie się do winy gotowe. Jak ktoś po Tobie jedzie to nie likwidujesz go jako pierwszego właśnie po to by nie ściągać podejrzeń xD Nawet ja to wiem a jeszcze nigdy nie wilczyłem na tym forum.

#196 2020-09-13 22:17:36

Zensum
Użytkownik

Denuil napisał/a:

Błagam Cię, ja przynajmniej jestem stały w uczuciach - nie chciałem Cię nawet na szeryfa więc skąd to zdziwienie, co? Może odesłać Cię do moich starych postów jak Ty to przed chwilą zrobiłeś? Hę [sred]) Pozostaje mi tylko zacytować klasyka "XD"

Skoro nie chciałeś mnie na szeryfa, a widzisz mnie na stryczku: dlaczego nadal na mnie nie padł głos? Boisz się, że jednak nie zawisnę?
Ja mam to w dupie czy mnie powiesicie czy nie - najwidoczniej wilczki dobrze zagrały. Jeśli Chiyo i Crier są rolnymi króliczkami, wtedy dwa wilczki siedzą wśród grupki składającej się z Ciebie, Seza, Zwiastuna i Szuja.
Najmniej mi śmierdzi Sez i Szuj, więc logiczne że podejrzewam Ciebie i Zwiastuna. Może jeszcze odrobinę poczekam, może da znać. Ale chyba próbuje coś sklecić. Mam nadzieję, bo inaczej to będzie ciekawa szubienica, dobierana na ostatnie minuty głosowania ;>

#197 2020-09-13 22:20:46

Crier
Użytkownik

Ja powiem od razu - nie jestem rolna, jestem zwykłym królikiem i nie mam zamiaru udawać, że jest inaczej.

#198 2020-09-13 22:20:53

ZwiastunSmierci
Użytkownik
Liczba postów: 69
WindowsOpera 70.0.3728.178

Crier napisał/a:

Zwiastun wypowiedz się proszę teraz o bardziej bieżących rzeczach jak np. kogo widzisz do wieszania?

Och, ciężkie pytanie jak dla mnie. W tym momencie najbardziej widzi mi się Denuil, ponieważ strasznie miesza. Aczkolwiek Zensum brzmi jak troszkę przestraszony wilczek w tym momencie, który boi się szubienicy. Zauważył, że ludzie chcą go powiesić, więc się odezwał. Dziwi mnie tylko, że od razu stwierdził, że nie chce mu się komentować mojego posta. Mogłeś to napisać milej, Zensuś [sred])
W każdym razie, po poście Zenka wydaje mi się, że on się trochę boi zawisnąć. Tak, jakby pozostał mu tylko on i jeden, mało aktywny wilczek. Boi się przegranej...

#199 2020-09-13 22:22:52

Crier
Użytkownik

Jeśli Chiyo jest rolna, to gdzieś pomiędzy wami jest rolny jeszcze jeden i to jest dobry moment, by jakoś to subtelnie zasygnalizował

#200 2020-09-13 22:23:06

Denuil
Użytkownik

Zensum napisał/a:

Skoro nie chciałeś mnie na szeryfa, a widzisz mnie na stryczku: dlaczego nadal na mnie nie padł głos? Boisz się, że jednak nie zawisnę?

Obawiam się, że poza Twoim towarzyszem wilczkiem poprą Cię jeszcze inne lemingi dla zmylenia wroga nazywane króliczkami i mój głos okaże się samotny tak jak wcześniej na Chiyo/Seza. Poza tym teraz skoro wiem, że głosu nie można cofnąć to jestem ostrożniejszy.
Ty zaś:
1. Kompletnie olałeś fakt Twojej niedługiej nietykalności - bardzo Ci to na rękę, co nie?
2. Również nie oddałeś na mnie głosu a przecież tak bardzo chcesz odtańczyć taniec zwycięstwa nad moją mogiłom. Why?

Wiadomość dodana po 03 min 21 s:

Zwiastun napisał/a:

Och, ciężkie pytanie jak dla mnie. W tym momencie najbardziej widzi mi się Denuil, ponieważ strasznie miesza.

Apropo lemingów... #tak_bardzo_autonomiczne_przemyślenia_że_nawet_umotywowanie_pożyczone

Wiadomość dodana po 06 min 53 s:

Crier napisał/a:

Jeśli Chiyo jest rolna, to gdzieś pomiędzy wami jest rolny jeszcze jeden i to jest dobry moment, by jakoś to subtelnie zasygnalizował

No Szuj już napisał, że wie kto co i jak i tylko wilka w polu szuka. Ja co prawda chyba nie do końca ogarnąłem korelację między listą Szuja, subtelnymi sygnałami Chiyo i fazą księżyca ale co tam. Skoro Szuj mówi że Chiyo jest w porządku i Zenek też to popiera to nawet ja jestem skłonny zostawić Chiyo w spokoju. Nie planuję teraz głosować ani na Szuja ani na Chiyo ani na Seza. Muszę wybrać z pozostałych...

Ostatnio edytowany przez Denuil (2020-09-13 22:23:27)

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB 1.5.7

Darmowe Forum