Rozgrywki Rabbit Doubt
RABBIT DOUBT

Nie jesteś zalogowany na forum.

#101 2020-09-09 18:01:52

Zensum
Użytkownik
Liczba postów: 145
AndroidChrome 85.0.4183.81

Odp: Rozgrywka

Trochę poczytałem, niestety nie mam jak się odnosić z cytatami itd
Myślałem że nie będę pierwszym który odda głos, ale niestety nic innego mi nie pozostaje ze względu na to że nie mam kiedy napisać potem posta. Chyba że ledwo po 22, ale obawiam się że mogę zapomnieć. W ostatnich postach coraz bardziej mi śmierdzi Ryuk. Niby broni Yass, jednak dość ostrożnie. Wydaje się być coraz bardziej poirytowany tym, że może zawisnąć, więc próbuje się bronić.
Jest to dla mnie dziwne, nie ukrywam.
Yass strasznie się gubi, ale Ryuk dziś jest nader dziwny.
Dlatego zacznę ja, niestety jak mówiłem mogę później nie zdążyć, a jako szeryf wolałbym nie mieć punktu karnego mimo ogromnej aktywności. Głosuje więc na Ryuka.
Większe wyjaśnienia dam później, ale Szuj ma rację - Denuil i Zwiastun jeszcze nie zasługują na lincz. Zwłaszcza że w końcu Denuil porządnie coś napisał. A Zwiastuna niestety nie czytałem, brakuje mi czasu ;/

#102 2020-09-09 19:00:44

Szuja
Użytkownik
Liczba postów: 111
WindowsOpera 68.0.3618.206

Ryuk napisał/a:

No a co do zawierzania to dokładnie to samo robisz z Zenkiem, od początku gry. Niby głos na szeryfa na Zenka bo dajesz nowym szanse, a tu jednak przytakiwanie trwa cały czas.

Nah, ja nie zawierzam ślepo Zenkowi - mam jakieś tam powody, żeby przynajmniej na razie mu ufać. Fakt, nie są to mocne powody, ale jedynym takim byłby skan wróża i to w sytuacji, kiedy w grze nie byłoby wilka alfa. Dlatego trzymam się tych małych powodów, bo kogoś muszę nie-podejrzewać. A w Twoim przypadku to jest logika na zasadzie "fakt, Yass gra totalnie jak wilk... ale jakby była wilkiem, to przecież nie grałaby totalnie jak wilk!".
__

Yassamet napisał/a:

- Sezowaty - Sez generalnie broni się przed moją próbą wplecenia go do dyskusji, co mnie zastanawia. Napisał, że "czyta", ale poza czytaniem niewiele robi. Zastanawiam się też, dlaczego dowalił się tylko do mnie. Nie skomentował randomów Chiyo, nie odniósł się do przemykania Zwiastuna, nie zajął stanowiska na temat skanowania szeryfa, dzialania wiedźmy, czy czegokolwiek innego. nawet nie odniósl się za bardzo do Ryuka, poza skinieniem jego stwierdzeniu co do przemykania. Jestem jedyną osobą, do której się przywalił, choć tropów jest wiele. Próbuje się wkupić w łaski Shuja, pisze na odwal, czy może przyjął jakąś ukrytą taktykę? Szczerze, fakt, mieliśmy nie wyciągać sobie stylów gry sprzed lat, ale Seza nigdy nie było aż tak mało. I to mnie skłania do podejrzewania go, że tak naprawdę wilczy.

W sumie ciekawe spojrzenie na Seza, dzięki. Będę musiał bardziej zwrócić na niego uwagę jednak, I guess.
__

Denuil napisał/a:
Szuja napisał/a:

Zwiastun, Sez i Denuil - cała trójka do obserwacji

Brzmi spoko. Jedyne ale jest takie, że zastanówmy się w miarę możliwości które króliczki z pośród nas są atrakcyjne dla wilków na pierwszy ogień, żeby nie skanować kogoś kto tej samej nocy umrze tak jak ja w poprzedniej grze choć śmierci Seza nie mogłem przewidzieć.

Ano przewidzieć wtedy śmierci Seza nie mogłeś, ale nadal jestem skłonny sądzić, że jest wyjątkowo mało prawdopodobne, iż w tej trójce znajdzie się ofiara wilczków (czy ogólnie innych mniej aktywnych graczach).

Ryuk napisał/a:

A kto chce wieszać Zensuma? Umknęło mi coś? ;/

Denuil napisał/a:

Ryuk, chyba gdzieś wyżej w którymś poście Szuja lub Yass mi mignęło, że Sezum jest na liście linczu lub mocnych podejrzanych. Nawet jeśli źle zrozumiałem to uważam, że w pierwszym linczu lepiej wybrać kogoś innego.

To Ryuk właśnie stawiał go w swoim top3 najbardziej podejrzanych. XD
__

ZwiastunSmierci napisał/a:

Jeśli chcecie mnie zabić, bo jestem mało aktywna, i na tym się skupiacie, to ja naprawdę nie wiem czemu mielibyśmy znów wygrać, skoro nie skupiacie się na znalezieniu wilka tylko wyrzuceniu uszaków. Ale może to jakaś kolejna taktyka wilków by odciągnąć od siebie uwagę? Zabawne...

Czyli... ostatecznie wychodzi z tego obrona na zasadzie "jestem królikiem, nie zabijajcie mnie!!!"?
Tho dziękuję za dłuższy post w końcu, jest przynajmniej co poczytać.

Zastanawia mnie ta pewność niejako z twojej strony, że dwa wilki na raz chciałyby szeryfa. Dość ciekawa taktyka z ich strony to by była, chociaż nie ukrywam, miałoby to sens. No i dwóch tak mocnych graczy, w sensie dość aktywnych i zaznajomionych, jako wilki - to będzie ciekawa rozgrywka.
Tylko problem z tym polega na tym, że jeśli oboje kandydują, to pozostaje nam trzeci wilk do znalezienia. Może się on ukrywać gdzieś wśród nas, a wtedy skany mogłyby nie wystarczyć.

1. Nadal nie widzę, w jaki sposób miałoby to mieć sens.
2. Jeśli wilczę ja z Zenkiem... dlaczego skany miałyby nie wystarczyć? To chyba dość oczywiste, że w takiej sytuacji albo ja, albo Zenek mielibyśmy alfę, nie ten trzeci wilk.

Mam jednak dziwne wrażenie, że jeśli jest on wilkiem to raczej na pewno Shui by się z nim dogadał, że Zens ma alfe, zostaje szeryfem i takim sposobem znajdą tego, co sprawdza (wróżbita, da? Zapomniałam nazwy, wybaczcie). Mogliby później zabić taką osobę. Tylko w sumie niezbyt wiem po co, od razu by to rzuciło na szeryfa podejrzenia, i nawet jego podwójny głos mógłby mu nie pomóc. Tylko czy wilki ryzykowałyby śmierć jednego z nich, i to tego z alfą, by wygrać? Wątpię.

Naprawdęnie rozumiem, jak mielibyśmy znaleźć w taki sposób wróżbitę. XD W sensie, jeśli by się ujawnił i powiedział "zeskanowałem Zensuma, jest czysty"? Tylko że wtedy wszyscy znaliby tożsamość wróżbity, niezależnie od tego czy Zensum byłby faktycznie wilkiem czy nie, więc nie wiem, czemu miałoby to rzucać podejrzenia na niego.

Druga teoria jest taka, że Shui to wilk. Zensum to zwykły króliczek, rolny czy bez rolny.
W tym wypadku również, skanujemy szeryfa, okazuje się on bezrolny, ale wilki wiedzą kto jest wróżbitą. Zabijają go, podejrzenia kierujemy na szeryfa, i ten również umiera poprzez lincz.

...i znowu, skąd te wilki wiedzą, kto jest wróżbitą?

Czyli sugerujesz, że trzema wilkami są Zensum, Szui i Crier? Brzmi sensownie. Tylko które z nich byłoby tym wilkiem, który nie ma roli i byłby spokojnie widoczny dla nas po zeskanowaniu?
Spróbujmy to rozdzielić na role wilków zatem.
Najmniejszą stratą w tym wypadku dla nich jest zwykły wilk, czyli jak się go zeskanuje to od razu wychodzi, że jest wilkiem, wiemy to. Takim bezrolniaczkiem wśród nich mogłaby być Crier, dlaczego? Bo nie kandydowała. Rola Szeryfa jest w ich taktyce dość ważna z tego co widzimy, więc to któryś z pozostałej dwójki ma alfe. Skłaniam się ku teorii, że tp Zensum. Sam wiesz dlaczego, ale napiszę dla reszty. Wyobraźcie sobie wilka alfa na stanowisku szeryfa. To byłby czysty mord, aż w końcu przerodziłoby się to w ich wygraną. Ale z drugiej strony nie mamy niestety za wiele dobrych osób na to stanowisko.
A również gdzieś z tyłu głowy mam, że Zensum to jednak nie wilk. Nie wiedzieć czemu, mam jakieś takie przeczucie. Nie mam żadnych przeczuć co do Shuia, taka pustka, jednak myślę, że jeśli kandydował na szeryfa jako wilk to raczej z rolą alfy. Dlatego skan nie miałby sensu totalnie.
Co do Crier mam wrażenie, że ma jakąś rolę, na przykład własnie wiedźma. Chociaż na wiedźmę pasuje mi również Yass.
Nie, nie włamałam się na konto Daffa by się tego dowiedzieć. Po prostu coś mnie przy tym trzyma.

Czysta abstrakcja. nie bardzo wiem nawet, co mogę na to powiedzieć.
Swoją drogą, nie pisałaś w jednym z poprzednich postów, że Crier jest bezrolniakiem Twoim zdaniem? Co się zmieniło?
Plus, jakie znaczenie dla Ciebie jako króliczka ma to, jaką kto ma rolę? Bo to raczej wiedza, która dla wilczków ma największe znaczenie.

Nie umiem tego wyjaśnić i wiem, że to okaże się problemem zapewne. Rozumiem, że nie uwierzycie mi jak wam powiem, że ktoś jest wilkiem, bo mam takie przeczucie, tak samo jak powiem, że ktoś jest niewinny, bo mam takie przeczucie.

Ahh, przeczucia, no tak. Swoją drogą, cytowałaś coś, co napisałem w Twoją stronę ja, nie Yass. Źle podpisałaś cytat.

Ale tak, podejrzewam ich o bycie bezrolniakami na podstawie przeczucia. Niczego więcej. Mogę się mylić, wiem. Będę bardzo na siebie zła, jak okaże się, że ta dwójka to wilki, Crier to truciciel i pewnie zdechnę, Ryuk to alfa i chapnie mnie pierwszą.

To... chwila. W jednym poście, piszesz, że "masz wrażenie, że Crier ma jakąś rolę", chwilę później, że podejrzewasz ją o bycie bezrolniakiem (ale że jednocześnie można ją też powiesić, bo może wilczy), co do Ryuka, że Twoim zdaniem jest bezrolniakiem, a chwilę potem, że w sumie to można go wieszać, bo całkiem możliwe, że jest wilkiem? Nie gubisz się trochę w tych zeznaniach?
Ogółem, chaos straszny, aż naprawdę nie wiem, co o tym sądzić. IMO kandydatka numer 1 do skanu (dlaczego jeszcze nie do linczu - niżej), bo nawet jeśli to taki średnio rozgarnięty królik, to i tak nie wiem, jak można by do tego dojść.
___
Głos Zensuma jak najbardziej zrozumiały, choć troszkę ubolewam, że jednak nie Yass. Ale skoro i tak jestem trochę odosobniony w moim podejrzewaniu Yassamet... będę równie ukontentowany z wieszaniem Ryuka w tym dniu. Tym bardziej, że jeśli faktycznie będzie wilczkiem, ale nie alfą, możemy być praktycznie pewni, że to właśnie Yass będzie tym drugim wilczkiem. Zaznaczam to już teraz i z miłą chęcią zacytuję to zdanie, jeśli nadarzy się taka okazja.
Głosu jeszcze nie oddaję, poczekam na ten obiecany dłuższy post Denuila, być może jeszcze trochę namiesza.
Ogólnie, od 20 planuję grać ze znajomkami w gierkę, więc z góry zapowiadam, że może zdarzyć się tak, że wpadnę tylko oddać głos z krótkim postem, bez żadnych dłuższych wywodów.

#103 2020-09-09 19:17:53

Crier
Użytkownik
Liczba postów: 276
AndroidChrome 84.0.4147.125

Pisałam na chacie, ale źle się czuje dzisiaj (przeziębienie) i nie mam siły nawet pisać więcej, analizować nowych postów i w ogóle żyć w tym momencie, także przepraszam, ale będę raczej tylko obserwować. Jak tylko jutro poczuje się lepiej, to coś więcej napiszę. Jeszcze raz przepraszam

____
Ryuk.  Nic personalnego. Głos już oddaje, bo nie jestem pewna, czy potem nie usnę :')

#104 2020-09-09 20:04:24

Ryuk
Użytkownik
Liczba postów: 123
WindowsChrome 85.0.4183.83

To się pożegnamy ;/ Ładnie Szuj [sred]) Mam nadzieję, że jesteś wilkiem bo inaczej moja ocena co do Ciebie spadnie i to bardzo (albo dokładniej moja ocena Twoich umiejętności dedukcyjnych).

To coś od siebie:
Szuj. Why? Otóż to:
- Zwracał ktoś uwagę jak gra Szuj? Mógłby być szeryfem ale odpuścił sobie, bo jako wilk niby wykorzystałby szansę przewodzenia. Nie zrobi tego więc jest króliczkiem? A gdzie tam... Zostanie szeryfem byłoby podejrzane.
-Na początku rozgrywki zarzucałem kontrolowanie głosowań Szujowi. No i jak to wygląda? Ostatni głos na Zenka (wygrywającego szeryfa) padł z inicjatywy Szuja. I był to przypadkowo ostatni głos w całym głosowaniu. Drugie głosowanie? Przedostatni głos (Szuja) jako ostatni na Zenka daje mu wystarczającą przewagę by ten wygrał wybory.
-Lincz- Szuj znów czeka na koniec, jakby nie było jasne, że wypadam. Tłumaczenie typu-odezwę się później. Kontrola sytuacji na wszelki wypadek? Nie masz się czego bać. Ja odpadam [sred])

Miło, że zabezpieczasz się na wszelki wypadek pisząc, że jeśli wilczę, to Yass też [sred]) Chcesz oczyścić Yass po linczu? Tak jak Yass wybieliła Cię dziś przynajmniej w swoich oczach? Przychodzi mi do głowy teoria, że Yass jest rolnym króliczkiem, ale o tym może wypowiem się później albo w ogóle bo nie zdążę.

Szuj napisał/a:

To przytocz mi proszę cytat, gdzie chciałem go wieszać. Chętnie poczytam swoje wypowiedzi. No i to tak duży błąd domówienia sobie faktu w twojej wypowiedzi, że zmusił mnie od ostatecznego głosowania na Ciebie. Nadinterpretacja to Twoja mocna strona ;P

I tak mnie nie słuchacie, to nie będę pisał o mojej teorii. A wszyscy., zdaje mi się, ją rozważają ;D (to żart)

Może jeszcze później dodam coś więcej od siebie.

Wiadomość dodana po 18 min 35 s:
A Shuj, jeszcze mam pytanie. Jeśli wilczę to wilczy Yass wg Ciebie. A jeśli jednak nie wilczę? To oczyszcza Yass? Takie odniosłem wrażenie. Wypowiesz się proszę? [sred])

#105 2020-09-09 20:33:57

Szuja
Użytkownik

Gierki jednak jeszcze nie zaczęliśmy, więc mam chwilkę, żeby się odnieść.

Ryuk napisał/a:

Mam nadzieję, że jesteś wilkiem bo inaczej moja ocena co do Ciebie spadnie i to bardzo (albo dokładniej moja ocena Twoich umiejętności dedukcyjnych).

Bo Cię podejrzewam? XD Aj, wybacz. :<

Ryuk napisał/a:

A gdzie tam... Zostanie szeryfem byłoby podejrzane.

Tak bardzo jak wszyscy podejrzewamy Zensuma obecnie? Co jest podejrzanego w byciu wybranym demokratycznie na szeryfa, bo nie bardzo rozumiem?

Ryuk napisał/a:

-Na początku rozgrywki zarzucałem kontrolowanie głosowań Szujowi. No i jak to wygląda? Ostatni głos na Zenka (wygrywającego szeryfa) padł z inicjatywy Szuja. I był to przypadkowo ostatni głos w całym głosowaniu. Drugie głosowanie? Przedostatni głos (Szuja) jako ostatni na Zenka daje mu wystarczającą przewagę by ten wygrał wybory.

Bo dopiero po pracy miałem czas głosować i pisałem o tym już na starcie? No kurwa. XD Co do znaczenia mojego głosu w dogrywce - to już jest manipulacja i dobrze o tym wiesz.

Ryuk napisał/a:

Miło, że zabezpieczasz się na wszelki wypadek pisząc, że jeśli wilczę, to Yass też [sred]) Chcesz oczyścić Yass po linczu?

Piszę, że jeśli nie masz alfy (a jesteś wilkiem), to alfą jest na 99% Yass.
Jeśli nie jesteś wilkiem, to Yass jest dla mnie tym bardziej podejrzana - najchętniej bym ją nawet już teraz powiesił, ale to się zapewne nie zdarzy. Nie wiem skąd wnioski, że miałbym chcieć ją uniewinniać.

Ryuk napisał/a:
Szuj napisał/a:

To przytocz mi proszę cytat, gdzie chciałem go wieszać. Chętnie poczytam swoje wypowiedzi. No i to tak duży błąd domówienia sobie faktu w twojej wypowiedzi, że zmusił mnie od ostatecznego głosowania na Ciebie. Nadinterpretacja to Twoja mocna strona ;P

Ja... nigdzie nie piszę, że chciałeś go wieszać? Ale byłeś jedyną osobą, którą Denuil mógł mieć na myśli, bo tylko ty takie mocne podejrzenia wobec Zensuma wysnuwałeś. Więc po prostu go poinformowałem, bo ta informacja między wami gdzieś widocznie zaginęła, a ty grałeś nieświadomego, że nie masz wielce pojęcia, któż taki może chcieć wieszać biednego Zensuma. Jeez.

Ryuk napisał/a:

-Lincz- Szuj znów czeka na koniec, jakby nie było jasne, że wypadam. Tłumaczenie typu-odezwę się później. Kontrola sytuacji na wszelki wypadek? Nie masz się czego bać. Ja odpadam [sred])

Duh, jasno napisałem, dlaczego jeszcze czekam z głosem. I że na 99% i tak poleci na Ciebie, ale poczekam na obiecanego posta Denuila, bo zwyczajnie jestem ciekaw, co myśli. Zresztą żadna w tym tajemnica, że lubię czekać w linczach z głosem, a nie rzucać go pochopnie jak to co poniektórzy mają w zwyczaju.
__
Swoją drogą, takiś pewny, że odpadniesz, że kompletnie zignorowałeś ten dziwny post od Zwiastuna? Czy to twój kompan po prostu? :')

#106 2020-09-09 20:34:17

Denuil
Użytkownik
Liczba postów: 151

Ja ostatnio chyba jednak nie myślę bo jakoś nie mogę nic konkretnego zwęszyć z Waszych postów i mam wrażanie, że za wiele umyka mojej uwadze ale spróbujmy...

Zwiastun napisał/a:

...Shui by się z nim dogadał, że Zens ma alfe, zostaje szeryfem i takim sposobem znajdą tego, co sprawdza (wróżbita, da? Zapomniałam nazwy, wybaczcie). Mogliby później zabić taką osobę... W tym wypadku również, skanujemy szeryfa, okazuje się on bezrolny, ale wilki wiedzą kto jest wróżbitą. Zabijają go, podejrzenia kierujemy na szeryfa...

Czy mogłabyś doprecyzować w jaki sposób w dwóch powyższych scenariuszach wilki miałyby odkryć kto jest wróżbitą? No chyba że wróż po jednym skanie się ujawni ale to na ogół nieuzasadnione...

Shuja napisał/a:

Naprawdę nie rozumiem, jak mielibyśmy znaleźć w taki sposób wróżbitę. XD W sensie, jeśli by się ujawnił i powiedział "zeskanowałem Zensuma, jest czysty"? Tylko że wtedy wszyscy znaliby tożsamość wróżbity, niezależnie od tego czy Zensum byłby faktycznie wilkiem czy nie, więc nie wiem, czemu miałoby to rzucać podejrzenia na niego.

Otóż to.

Zwiastun napisał/a:

A Yass nie raz pisała, że głos na samego siebie to dla niej coś nie do pomyślenia. Dlatego nadal nie rozumiem czemu to zrobiła. Czyżby poprzednia rozgrywka dała jej w kość, bo miała szansę na bycie szeryfem, a ostatecznie tylko zawisła na stryczku, czy jednak uważa, że ma o tyle fajną rolę, że powinna nim być? Nie uważam, że Yass to wilk. Coś mi mówi, że ma zwyczajnie ciekawą rolę, dlatego nie chce jej na stryczek rzucać. Nie tak szybko przynajmniej.

I tutaj faktycznie trochę namieszam bo będę próbował dowieść twierdzenia, że Yass zasługuje póki co na nieco większy kredyt zaufania, póki co.
Jestem pewien tego, że Yass jest niezłym graczem i potrafi być zarówno ostrożna jak i skuteczna. Pamiętam chyba ostatnią rozgrywkę z przed długiej przerwy na tym forum, w której Yass okazała się wilkiem (i wtedy wygrała). Do samego końca skutecznie nas zwodziła a gdy została tylko ona, ja i Shiro (ówczesny gracz) to przekonała Shiro by wspólnie mnie powiesić jako potencjalnego wilka i gdy to się stało to ją zabiła. Wspominam o tym dlatego, że w tej rozgrywce mam wrażenie, że Yass zagrała trochę nierozważnie by nie powiedzieć, że wystawiła się ze dwa razy na odstrzał i jakoś nie wydaje mi się, że wilcza Yass byłaby aż tak nierozważna? Jedna gafa moim zdaniem to dość głośna ofensywa w stronę innych graczy a druga to ta zabawa w szeryfowanie. Uważam, że Yass bardziej nadaje się na skan wróżbity niźli lincz w pierwszym czytaniu.
---
Moje listy osób (na teraz):
Lista osób których bym wieszać z pewnością NIE chciał w tej iteracji:
1. Zensum - nie ma sensu wieszać Szeryfa na początku bo po co go w takim razie wybierać skoro mu się nie ufa.
2. Draguś - bo sam zaraz odpadnie
3. Denuil - to chyba oczywiste i nie muszę tłumaczyć
4. Szuj - wciąż zakładam, że jest bardziej króliczy niż wilczy. To się z czasem może zmienić (patrz poniżej) ale póki co kredyt zaufania musi się zamortyzować.
5. Yass - bo wydaje mi się teraz trochę bardziej niewinna (patrz poniżej)
6. Zwiastun - napisała długiego posta o niczym (tak wiem, gruba ironia, że ja to napisałem) i jakoś brak jej wilczego blasku w oku? Możemy ją powiesić co najwyżej za to, że mocno zmęczyła mnie swoim przydługim i ciągnącym się wypracowaniem.
Faworyci do skanu wróżbity:
1. Szuj - po pierwszym linczu, choć niechętnie, to będę się musiał zmierzyć z hipotezą, że Szuj jest pro-wilkiem i czułbym się lepiej gdyby ktoś mógł dać więcej nadziei, że nie jest.
2. Sez - jestem jego ciekaw tak jak byłem w poprzedniej rozgrywce, ot co.
3. Yass - może warto upewnić się, że moja hipoteza o króliczym pochodzeniu Yass jest słuszna aczkolwiek jej kredyt zaufania w mych oczach wzrósł więc to nie priorytet.
---
Póki co nie wiem kogo wieszać w tym momencie. Pewne jest, że to równanie trzeba uprościć jakoś bo mamy tu za wiele niewiadomych (tak z 6 na moje oko). Może po prostu by powiesić kogoś z puli (kolejność losowa):
kieliszek, Crier, Chiyo, Echallin
bo oni raczej nie wylecą za frekwencję a być może wśród nich jest choć jeden wilk?
PS. Wymieniłem 4 osoby zamiast 6 bo mam pewne nadzieje w związku z Ryukiem i Sezem [sred]) ale to wciąż spore niewiadome.

Wiadomość dodana po 03 min 53 s:

Ryuk napisał/a:

Zwracał ktoś uwagę jak gra Szuj?...

No w poprzedniej grze grał tak samo - kontrola i zwieńczanie głosowań. To akurat nie jest dla mnie podejrzane. Dziwiłbym się gdyby był narwany jak Zensum <3

Wiadomość dodana po 06 min 07 s:

Szuja napisał/a:

Jeśli nie jesteś wilkiem, to Yass jest dla mnie tym bardziej podejrzana - najchętniej bym ją nawet już teraz powiesił, ale to się zapewne nie zdarzy.

Mógłbyś jakoś podsumować dlaczego akurat zagłosowałbyś na Yass w kolejnych wyborach? Jestem ciekaw bo być może coś mi umknęło ważnego w morzu postów. [sred])

#107 2020-09-09 20:43:48

Yassamet
Użytkownik
Liczba postów: 372
WindowsOpera 70.0.3728.178

Tyle czekaliśmy na post Zwiastuna, a ja muszę przyznać, że ten post przede wszystkim uświadomił mi, że potrzebuję opcji powiększenia czcionki na tym forum.

Ryuk napisał/a:

Sam wspominałem, że teoria jest mocno naciągana, no ale cień nadziei przy tej zgodności niektórych graczy nadal zostaje. Jeśli wracam do tej teorii to tylko w sytuacji, gdy ktoś o niej wspomni. Tak jak Shuj, który mnie zapytał czy jej już nie bronię.

Fajnie Yass, że porzuciłaś poprzednie tropy i zajęłaś się moim wilczeniem. Przy wsparciu Crier i Shuja masz duże szanse na wkopanie mnie. No i Zenek się zgodzi z Wami ;P A więc Shuj dla Ciebie znów jest czysty bo się gubię trochę? ;/

Od końca idąc: Shuj nigdy nie był dla mnie wilczy, co podkreślałam parę razy. Miałam mu się przyjrzeć i pewnie to zrobię, ale jednak po linczu, ponieważ czas i wszystko poza forum nie ułatwiają mi grania w rd. No i patrząc na niego teraz dalej czuję, że czytanie jego postów jest bardziej po to, by się utwierdzić w swoim osądzie, a robią się pilniejsze tematy. Myślę, że o ile przeżyję noc, to sobie na to poświęcę sobotę lub niedzielę.
(Shuj swoją drogą może mi te wszystkie fragmenty, na które tak bardzo chce odpowiedzi, po prostu pocytować, z dodaniem strony, na któej się pojawiły. Przyspieszy to moją odpowiedź dla niego i nie będzie mi to zaburzać głowy, jak sobie znów siądę do jego postów)
Co do teorii - tak, wspominałeś. Ale mimo wszystko jechałeś na tym prawie do końca, a jak już ci ktoś wytknął, że tworzysz absurd na absurdzie, to zasłoniłeś się słowem "prowokacja". I to mi się po prostu nie podoba.
Oczywiście, sytuacja, kiedy Shuj z Zenkiem wilczą na spółkę będzie dla stada niekorzystna i wówczas mamy duży problem, ale ja osobiście nie mam nic na żadnego z nich xD I wiele osób, jak mi się wydaje, to podziela, dlatego to odrzuciliśmy.

Zwiastun napisał/a:

A tak serio, to nawet nie wiem co powiedzieć na swoją obronę, więc to zwyczajnie ominę. Jeśli chcecie mnie zabić, bo jestem mało aktywna, i na tym się skupiacie, to ja naprawdę nie wiem czemu mielibyśmy znów wygrać, skoro nie skupiacie się na znalezieniu wilka tylko wyrzuceniu uszaków. Ale może to jakaś kolejna taktyka wilków by odciągnąć od siebie uwagę? Zabawne...

Wystarczyłoby, abyś poodpowiadała w paru sytuacjach bardziej aktywnie na pytania, które padały. Kori [dblpt]) Jednym z pytań, które padły w tej rozgrywce było, chyba od Crier "czy jesteś tą Kori, co kolegowała się z Yass". Nie porruszyłam wtedy tej kwestii za ciebie, bo czekałam, co sama odpowiesz, czy będziesz to tuszować. Odpowiedzi w ogóle nie było.
Odpowiadając ówczesnemu ptającemu, tak, to ta sama osoba.
-
Szerzej do większości postu Zwiastuna odniósł się Shu, a na temacie teorii co do kolaboracji Shu-Zenek-Crier mam podobne zdanie, co on. Nie będę więc powielać wniosków. Też pamiętam, że Crier była uznana za bezrolną, też nie ogarniam, jak wróżbita miałby się objawić skanem. O ile jeszcze biorę teorię Shuj+Zenek jako 5% prawdopodobności, o tyle dołożenie do tego zestawu Crier czyni tę teorię dla mnie nierealną. Nie wiem, co każdy z tej trójki musiałby napisać, żebym zmieniła opinię.
-
Poza tym fascynuje mnie w poście Zwiastuna ten fakt, że najpierw pisze "ja nie uważam Yass za wilka i nie wieszajcie jej, bo pewnie ma rolę", a potem przez dłuższy czas rozwodzi się nad tym, czy może mam alfę, czy nie xd Stwierdzam brak uporządkowania w tej dedukcji.

Zwiastun napisał/a:

Nie mogę znaleźć odpowiedniego cytatu, ale Yass, czy naprawdę umarł w tobie duch rywalizacji po ostatniej rozgrywce, że od razu zapewniasz nas, że jak tylko ciebie wytypujemy na lincz to od razu przestaniesz pisać?

Nie, po prostu Shuj dalej mnie wkurwia. Parę osób o to pytało, to niech to będzie zbiorcza odpowiedź dla wszystkich.
Poza tym uważam, że to będzie lepiej. Wolę, by doszło do double, gdzie odpadnę ja i jakiś wilk, a przy tym może parę osób wtedy inaczej potraktuje moje posty, kiedy zobaczy wpis od Daffa o moim samobójstwie. Am I Jesus? No, Shu. I'm frustrated.

Shu napisał/a:
Denu napisał/a:

Ryuk, chyba gdzieś wyżej w którymś poście Szuja lub Yass mi mignęło, że Sezum jest na liście linczu lub mocnych podejrzanych. Nawet jeśli źle zrozumiałem to uważam, że w pierwszym linczu lepiej wybrać kogoś innego.

Aż się przejdę na spacer po stronach, chwila moment-
...
...
Chciałam przyjść z jakimś konkretnym cytatem, ale nie mogę nic znaleźć takiego "wprost". Ryuk miał Zenka w swojej liście per "może wilczyć", ale rzut okiem na to, co on sam pisał dawał mi odczucie, że jego tok myślowy jest: "Jeśli Shu wilczy, to razem z Zenkiem. Shu może też sam wilczyć", ale hipotezy, że to Zenek wilczy bez Shu już nie znalazłam.
Jedynie Denuil wskazał w pewnym momencie (strona 2 albo 3), że Zenek został szeryfem i sam nawołuje, by nie skanować szeryfa.
Nic poza tym na Zenka nie padło.

Ryuk(zbiorczo) napisał/a:

1)- Zwracał ktoś uwagę jak gra Szuj? Mógłby być szeryfem ale odpuścił sobie, bo jako wilk niby wykorzystałby szansę przewodzenia. Nie zrobi tego więc jest króliczkiem? A gdzie tam... Zostanie szeryfem byłoby podejrzane.
2)-Na początku rozgrywki zarzucałem kontrolowanie głosowań Szujowi. No i jak to wygląda? Ostatni głos na Zenka (wygrywającego szeryfa) padł z inicjatywy Szuja. I był to przypadkowo ostatni głos w całym głosowaniu. Drugie głosowanie? Przedostatni głos (Szuja) jako ostatni na Zenka daje mu wystarczającą przewagę by ten wygrał wybory.

3)Miło, że zabezpieczasz się na wszelki wypadek pisząc, że jeśli wilczę, to Yass też [sred]) Chcesz oczyścić Yass po linczu? Tak jak Yass wybieliła Cię dziś przynajmniej w swoich oczach? Przychodzi mi do głowy teoria, że Yass jest rolnym króliczkiem, ale o tym może wypowiem się później albo w ogóle bo nie zdążę.

Ad 1: Wiesz, właśnie dokładnie ten aspekt czyni w moich oczach Shuja czystym. "Jestem sobie ja, pan i władca tej rozgrywki, jem sobie teraz smaczny obiadek i możecie sobie na mnie poczekać na mój post do tego, aż wrócę z pracy, ale jeśli Yass napisze, że była w pracy, to rzucę, że wilczy, bo to takie zabawne ją powkurwiać". W skrócie, czysty egoizm i pewność siebie, nie próbuje nikomu wchodzić w zad, tylko każdego potencjalnego podejrzanego traktuje butem po mordzie. Tak zapamiętałam Shuja i przez to właśnie uważam, że jest czysty.
Ad 2: Tu się zgodzę, to jest niepokojące. Ale jestem skłonna podpiąć to pod wyżej. Oczywiście Shu zaraz napisze, że chce rzetelnie oddać głos i może coś go w ostatniej chwili przekona, ale w mojej ocenie on się po prostu poczuł mastermindem tych rozgrywek i zamierza swoją rolę pełnić do końca.
Ad 3: Nie. Wiem, że to do niego, ale mogę ci odpowiedzieć za niego, bo jestem więcej, niż pewna jego stanowiska. On uważa mnie za wilka i zastanawia się, kto jest moim rzekomym kolaborantem. A ty mu pasujesz.
-
Ryu, dla mnie ty też jesteś wilkiem. Jesli jednak wyjdzie, że się mylimy, to poproszę cię o podsumowanie wszystkich już teraz, zanim dojdzie do powieszenia ciebie. Wiem, że ty podejrzewasz Shuja. Ale kogo poza nim? Twoja teoria, jak sam napisałeś, jest naciągana. Czy więc poz Shujem determinujesz Zenka i Crier jako potencjalnych wilków, czy w sytuacji, gdy Shu jest nieinny oni też tacy się stają?
-
Duh, odświeżyłam stronę, by zobaczyć, czy coś weszło i widzę, że Shuj jednak odpowiedział przede mną. No trudno, zostawię to i tak.
-
Do postu Denu nie mam jak się odnieść. Widzę tylko po nim, że jego typy z odrzucenia innych zbiegają się z moimi typami do stryczka (mówię o Ryuku i Sezie), a to daje mi jakieś przeświadczenie, że prawdopodobieństo jest duże.
-
idę jeszcze nieco poczytać rozgrywkę. Może przy okazji coś ciekawego wpadnie.
Co do moich zaległości (z dziś jest tego sporo), to może tak - wiem, że jest ich dużo, ale po linczu będę po prostu prosiła o informację, które fragmenty są nadal aktualne.

Wiadomość dodana po 04 min 38 s:
Wgl wiecie, jaką mam turborandomową myśl?
"Desperatka"
Zastanawiam się, czemu nie desperat, czemu nazwa nie została zunifikowana. Czy Daffa zawarłby w tym jednym słowie jakąś minipodpowiedź, czy po prostu sugerował się stereotypami?

#108 2020-09-09 20:48:29

Ryuk
Użytkownik

Czytałem ten post Zwiastuna, ale jako że w tym tygodniu mam nocki-a je kiepsko znoszę- to nie jestem w stanie czytać ze zrozumieniem takiego bloku tekstu. Musicie mi wybaczyć. Taka prawda. ;/
Jedyne co pamiętam to uniewinnia Cię bo jesteś aktywny. Wow? Nieźle. No i wypisała elaborat obronny co do Yassie.

Szuj napisał/a:

Ja... nigdzie nie piszę, że chciałeś go wieszać? Ale byłeś jedyną osobą, którą Denuil mógł mieć na myśli, bo tylko ty takie mocne podejrzenia wobec Zensuma wysnuwałeś. Więc po prostu go poinformowałem, bo ta informacja między wami gdzieś widocznie zaginęła, a ty grałeś nieświadomego, że nie masz wielce pojęcia, któż taki może chcieć wieszać biednego Zensuma. Jeez.

Mówiłem, że jest podejrzany, ale nie że chcę go wieszać. Podejrzewałem kilka osób ale nigdy nie mówiłem że chce kogoś wieszać. Jak dla mnie to mogłoby być jeszcze kilka dni pierwszego dnia. A że zapytam- od kiedy mord jest kilka dni po pierwszym wieszaniu? I skąd taka zasada? Kiedyś oba wydarzenia były na raz.

Yass, odezwę się dziś jeszcze później bo napisać o moich podejrzanych. Dziś mam wolne to dam radę ogarnąć coś po 22. [sred])

Wiadomość dodana po 12 min 22 s:

Szuja napisał/a:

Gierki jednak jeszcze nie zaczęliśmy, więc mam chwilkę, żeby się odnieść.

Ryuk napisał/a:

Mam nadzieję, że jesteś wilkiem bo inaczej moja ocena co do Ciebie spadnie i to bardzo (albo dokładniej moja ocena Twoich umiejętności dedukcyjnych).

Nie, bo jeśli tak grasz jako królik to musisz jeszcze sporo chlebka zjeść. XD A jeśli jesteś wilkiem, to gratuluję. To podnosi Twój poziom w moich oczach. I nie bierz tego do siebie, nie mam zamiaru Cię tu obrażać, nic z tych rzeczy. [sred]) Druga opcja jest taka, że ja kiepsko sobie tu radzę, ale to da się rozwiązać raz dwa [sred])

Ostatnio edytowany przez Ryuk (2020-09-09 20:56:13)

#109 2020-09-09 21:06:48

Denuil
Użytkownik

Yass napisał/a:

Do postu Denu nie mam jak się odnieść. Widzę tylko po nim, że jego typy z odrzucenia innych zbiegają się z moimi typami do stryczka (mówię o Ryuku i Sezie), a to daje mi jakieś przeświadczenie, że prawdopodobieństo jest duże.

Chyba nie rozumiem, Yass. W sensie, że moje typy działają na Ciebie odwrotnie i utwierdzają Cię w przekonaniu, że Ryuk i Sez są winni czy że się ze mną zgadzasz w jakimś stopniu?

#110 2020-09-09 21:34:25

Sezowaty
Użytkownik
Liczba postów: 41

Niestety, kolejny dzień w pracy. A u mnie nie mam jak w ciągu pracy (czyli całego dnia) wejść na stronę, poczytać a co dopiero pisać posty. Potem siadam w końcu do laptopa i czekają mnie 2,5 strony masywnych postów.
Sory, ale ja jestem bardzo padnięty, czeka mnie równie pracowity tydzień, i choć bardzo nie chcę się jakoś tak no poddawać w tej rozgrywce, od razu mówię - nie wniosę zbyt wiele. W tamtej też się nie udało, trudno, może się wypaliłem. Napisałbym, że może na wakacjach byłoby łatwiej, no ale nie, wakacje miałem też pełne pracy. To nie już tak jak kiedyś, że można było w ciągu jednego tygodnia ciągle sobie zaglądać na forum i odpisywać, bo dzień zlatywał właśnie przy laptopie. No niestety teraz u mnie tak nie ma i jestem z siebie bardzo niezadowolony, że w tej rozgrywce dużo nie wnoszę. No trudno.
Mógłbym jeszcze się z Yass trochę ponaciągać, zwracając uwagę, że wcale nie trzeba komuś zarzucać winy i mieć na to cytaty, o które tak bardzo prosiła, z charakteru po prostu posta można wyczytać jakie masz nastawienie wobec innego gracza i z charakteru następnego posta wyczytać, że to Ci się diametralnie zmieniło. Dlatego Twoje zdanie wobec Szuja się zmieniało, zwróciłem na to uwagę i to mi się nie spodobało.
Chiyo jakoś nie rzuciła mi się w oczy, podobnie jak Zwiastun, fakt, czytam wszystko, choć te ostatnie 2,5 strony trochę gorzej, napiszę więc że gdybym miał w planach brać czynny udział w rozgrywce i przeanalizować wszystkich od samego początku, zabrałbym się za nią raczej na sam koniec, podobnie jak za Zwiastunkę. Są ważniejsi gracze do obserwacji, jak w moim przypadku Yass. Tymi ważniejszymi to oczywiście Ryuk i Szuj, potem Crier i Zensum.
Sprawdzanie szeryfa - w przypadku jego wilczenia jest tak duże prawdopodobieństwo że ma wilkę alfa, że zwyczajnie to nie ma sensu. Myślałem, że każdy myślący gracz myśli w ten sposób. Lepiej spróbować sprawdzić kogoś innego, jeśli Ryuk zawiśnie to jak dla mnie sprawdzajcie kogokolwiek. Jeśli nie zawiśnie to Ryuka. Względnie mnie by się ode mnie odczepić, bo w najbliższych dniach siły na odpisywanie nie będę miał xd
Co tam jeszcze Yass chciała...a, tak, wiedźma. Chyba napisałem, że zgadzam się na listę tak jak to było. Chyba w ogóle najwyższy czas ją utworzyć, zostawiam to wam, bo przeanalizowaliście rozgrywkę i siebie nawzajem tysiąckrotnie lepiej niż ja bym miał to zrobić, więc ode mnie pomysłu na listę zwyczajnie nie otrzymacie. Niech ułoży ją ktoś kompetentny (szeryf, Szuj, Yass, bo mimo iż się jej czepiam, uważam, że jest do tego kompetentna) albo zróbcie to w najbliższej debacie teraz.
No cóż no, ja życzę Wam wszystkim udanej gry. Będę brał udział w głosowaniach, tyle mogę dać od siebie, dopóki nie zginę. A tymczasem idę spać. Enjoy.

Edit:
Zapomniałem zagłosować Xd Ryuk, pójdę tym razem za stadem

Ostatnio edytowany przez Sezowaty (2020-09-09 21:35:15)

#111 2020-09-09 21:52:38

Yassamet
Użytkownik

Okej, moja zagrywka będzie trochę na wyrost, trochę nazistowska, nie jest mi z tego powodu ani trochę przykro.
-<06.09.2020>--

Ryuk (pierwszy post w rozgrywce) napisał/a:

15:18
Z góry uprzedzam, że w tym tygodniu pracuję w nocy, co oznacza, że od około 20-6 jestem w pracy (później będę spał). Będę wbijał około południa (przynajmniej się postaram). Dziś prace zaczynam o 18, więc żeby nie ryzykować od razy oddam głos na szeryfa.

2. post: 15:23 niewiele wnoszący
3. post: 15:27 niewiele wnoszący
4. post: 15:38 pytania, miniprowo
5. post: 15:40 wciąż miniprowo
6. post: 17:39 pierwsza ocena Zwiastuna na "a może nie wilczy" (plus fraza: "Ja zaraz zwijam do pracy")
--<07.09.2020>--
7 post: 3:27 (w nocy) wyjaśnienie poprzedniej myśli plus rozpoczęcie dyskusji o taktyce wilków
8. post: 11:24 niewiele wnoszący post
9. post: 11:57 niewiele wnoszący post
10. post: 15:48 podsumowanie głosów
11. post: 15:55 "dlaczego Zwiastun nic nie napisała, przecież była"
12. post: 16:05 niewiele wnoszący post (plus fraza "sam mam mało czasu")
13. post: 20:06 niewiele wnoszący post
14. post: 20:30 (około, dodany do poprzedniego) " A mam takie luźne skojarzenie, że Shuj już na początku gry sugerował Zenka,a oddał głos na samym końcu (na Zenka!). Tylko głośno myślę, ale czy  Shuj głosował tak późno by mieć choć odrobinę kontroli nad głosowaniem." jako meritum. (plus: szykuję się do pracki)
--<08.09.2020>--
15. post: 14:15 Hipotezy idące w stronę Shuja jako "wilka z szansą na szeryfa" (w zestawieniu z Zenkiem). Przestawienie pełnej teorii Zenek+Shu oraz Zenek+Shu+Crier. Pytanie do Zenka, czemu chce skanować mało aktywnych graczy oraz finalnie głos na Zenka "bo Shu nie chce".
16. post: 16:30. "A jeśli napisałem tę teorię, by zobaczyć, jak zareagujecie". Dalej temat tego, jak postąpiłyby wilki, trochę próba obalenia algorytmu postępowania wiedźmy (?).
17. post: 16:35  (doklejony) jedno zdanie, którego sensu w zestawieniu z cytatem za bardzo nie rozumiem (to jest strona 3, jak coś)
18. post: 18:03 hipotezy plus "gdzie jest Zwiastun"
19. post: 21:46 - "co jeśli moja teoria, to prowo", dwie zgody dla stwierdzeń Shuja i propozycja, by kandydaci na małżonka desperatki się ujawniali. Dodatek, że wilki raczej nie przyjmą oświadczyn desperatki.
20. post: 22:01 - gdybanie o tym, jak wykorzystać rolę desperatki
21. post: 22:10 - niewiele wnoszący
--<09.09.2020>--
22. post: 09:47 - komentarze co do listy Denuila wobec graczy (plus dopisek: "idę spać dalej")
23. post: 10:27 - trochę wyjaśnień, pytanie o mechanikę roli desperatki
24. post: 11:12 - "ja już nie wiem, kto wilczy"
25. post: 12:23 - wyjaśnienia
26. post: 14:54 - "nie porzucam mojej teorii, ale analizuję", trochę odpowiedzi na zarzuty Shuja, trochę analiza niektórych graczy.
27. post: 15:07 - kwestia mechaniczna
28. post: 15:17 - dopowiedzenie
29. post: 15:39 - odpowiedź na zarzuty Shuja, zarzut do Shuja oraz "gdzie jest Zwiastun i Denuil"
30. post: 15:57 - odpowiedź na moje podsumowanie, pytanie o stanowisko wobec Shu i siebie
31. post: 16:16 - "a kto chce wieszać Zensuma?"
32. post: 20:04 - głos na Shuja z wyjaśnieniem plus odparcie zarzutu Shuja.
33. post: 20:22 (około, post doklejony) - dopytanie
34. post: 20:48 - ja się do niego będe potem odnosić, tu tylko zapiszę, że "dzisiaj mam wolne"
-
Co zrobiłam? Wskazałam, w jakich godzinach Ryuk miał nie być na forum (bo praca i spanko), po czym zaznaczyłam wszystkie posty, w których jednak był. Ilość: 7 (ponad 20%). Zaznaczyłam też wszystkie fragmenty, w któych Ryuk mówił o tym, co zrobiłyby wilki, bo on sam w moim odczuciu gdybał najbardziej. Ilość, to chyba trzy, ale możliwe, że coś we własnych notatkach mi umknęło.
No i zostawiam streszczenie jego akywności, kto wie, czy to się przyda.

#112 2020-09-09 21:54:01

Denuil
Użytkownik

Ja wiem, że to co zaraz napiszę może wpakować mnie w niezłe kłopoty o ile Ryuk po linczu okaże się wilkiem ale... nie mogę się oprzeć wrażeniu, że jedyną (a przynajmniej główna) winą Ryuka, za którą mu przyjdzie zawisnąć jest to, że za bardzo się wychylił w tej rozgrywce i był bardziej aktywny w postach niż Crier, Chiyo czy np. ja. Mimo wszystko uważam, że należy mocno wywołać do tablicy tych mniej aktywnych graczy i wymusić na nich ich opinie i spostrzeżenia. Proponuję zatem Chiyo na dziś wieczór.

PS. Sez awansował w moim rankingu do skanów. Nie można sobie bezkarnie wycofać się w cień i działać jedynie poprzez głosowania aczkolwiek rozumiem, że życie może Ci utrudniać uczestnictwo w RD - nic osobistego Sez. Po prostu uważam, że pasywności nie należy nagradzać wyjmowaniem poza nawias podejrzeń.

Wiadomość dodana po 04 min 08 s:

Yass napisał/a:

Okej, moja zagrywka będzie trochę na wyrost, trochę nazistowska, nie jest mi z tego powodu ani trochę przykro.

Wow. Zaimponowałaś mi Yass... boję się pomyśleć co jak wyglądałoby Twoje podsumowanie moich postów xD

Wiadomość dodana po 05 min 37 s:
A co do obecności w godzinach kiedy ma nas ponoć nie być to przypominam, że w poprzedniej rozgrywce też zdarzało mi się odpisywać po tym jak miałem gdzieś spadać bo ta gra naprawdę wciąga i chce się w niej brać udział gdy tylko szef nie widzi [dblpt]P

#113 2020-09-09 22:03:08

Ryuk
Użytkownik

Yass, wybacz że nie umiem spać w dzień [sred]) Tak się składa, że jak mam nocki to od około 9 rano sen mi nie wychodzi, co nadrabiam później. Rano jakoś tak męczę się, stąd wyrywkowa aktywność z mojej strony. Widać zależy Ci na moim zawiśnięciu. Dziś i jutro  mam wolne, dlatego siedzę tu do linczu [sred]) Niedziela? Mówiłem, że zaczynam o 18 pracę- 18+8= godzina 2 w nocy. Nic dziwnego, że byłem aktywny o 3;30.

Sez idzie za stadem... i taki ktoś przeżyje a ja nie XD

#114 2020-09-09 22:12:25

ZwiastunSmierci
Użytkownik
Liczba postów: 69

Kolejny krótki pościk bez komputera, a na telefonie cytowanie to żart i wybaczcie, nie umiem. Dlatego na początek rzucę głosem na lincz, bo czasu mało: Ryuk. Jakoś najbardziej mi pasuje by teraz odpadł, po prostu. Plus, nie zamierzam też odłączać się od stadka.
A, no i nie rzucam podejrzeń, nie mam zamiaru też nikogo oskarżać. Zwyczajnie... Yass, ja zwyczajnie rzucam teoriami. Jestem ciekawa czy przejdą, czy ktoś się nimi zainteresuje. A jak mielibyśmy wykryć wróżbite? Sprawdzi on na pewno kogoś, komu najmniej ufa i do kogo ma największe podejrzenia. Po dowiedzeniu się o jego roli i że jest wilcza, hipotetycznie, zmieni o nim zdanie, zacznie pisać inaczej. Bądź odwrotnie, zacznie pisać bardziej pewien swego. Trzeba będzie obserwować graczy i ich wypowiedzi przed sprawdzaniem i po. Można spróbować takiej zagrywki przynajmniej.
A zmieniam zdanie bo przychodzą mi do głowy nowe teorie, coś doczytam dokładniej i tak dalej. Nie mam głównej trójcy wilków na oku, po prostu chce poobserwować kto z czasem czuję się pewniej, że umierają kolejne wilczki.

I tak, ja jestem tą Kori, którą Yass zna z fb. Przepraszam, musiałam tego nie zauważyć. Nie wiem czemu, może mi się zlało z tekstem czy coś... Nie chciałam tego ignorować, naprawdę.

#115 2020-09-09 22:14:28

Yassamet
Użytkownik

Jeden fragment u Ryuka  (acz wobec Shu) bardzo mi się nie spodobał, więc przytoczę dyskusję od początku:
Denu Już bez cytatów chciałem tylko powiedzieć, że trochę słabo wieszać Zensuma w pierwszym linczu skoro społeczność mu zaufała i ogłosiła szeryfem imho. Jakbyśmy mieli go wieszać to po co go wybierać [sred])
Ryuk A kto chce wieszać Zensuma? Umknęło mi coś? ;/
Denu Ryuk, chyba gdzieś wyżej w którymś poście Szuja lub Yass mi mignęło, że Sezum jest na liście linczu lub mocnych podejrzanych. Nawet jeśli źle zrozumiałem to uważam, że w pierwszym linczu lepiej wybrać kogoś innego.
Shu: To Ryuk właśnie stawiał go w swoim top3 najbardziej podejrzanych. XD
Ryuk: To przytocz mi proszę cytat, gdzie chciałem go wieszać. Chętnie poczytam swoje wypowiedzi. No i to tak duży błąd domówienia sobie faktu w twojej wypowiedzi, że zmusił mnie od ostatecznego głosowania na Ciebie. Nadinterpretacja to Twoja mocna strona ;P
Shu: Ja... nigdzie nie piszę, że chciałeś go wieszać? Ale byłeś jedyną osobą, którą Denuil mógł mieć na myśli, bo tylko ty takie mocne podejrzenia wobec Zensuma wysnuwałeś. Więc po prostu go poinformowałem, bo ta informacja między wami gdzieś widocznie zaginęła, a ty grałeś nieświadomego, że nie masz wielce pojęcia, któż taki może chcieć wieszać biednego Zensuma. Jeez.
-
-
Dla mnie mimo wszystko Shu tutaj już balansuje na cienkiej granicy samozaprzeczenia. Wolę to podsumowanie mimo wszystko zostawić, w przyszłości może się przydać.
-

Denu napisał/a:

Chyba nie rozumiem, Yass. W sensie, że moje typy działają na Ciebie odwrotnie i utwierdzają Cię w przekonaniu, że Ryuk i Sez są winni czy że się ze mną zgadzasz w jakimś stopniu?

Ty odrzuciłeś ludzi do nie-wieszania i został ci Ryuk i Sez
Ja głównie podejrzewam Ryuka i Seza jako winnych
Dla mnie to  już satysfakcjonująca zbieżność opinii.

Sez napisał/a:

z charakteru po prostu posta można wyczytać jakie masz nastawienie wobec innego gracza i z charakteru następnego posta wyczytać, że to Ci się diametralnie zmieniło. Dlatego Twoje zdanie wobec Szuja się zmieniało, zwróciłem na to uwagę i to mi się nie spodobało.

Zwalę to na twoje niedoczytanie zatem. Niepotrzebnie pomiesząłeś moją prywatę z kwestiami rozgrywki.
Sez, czemu Ryuk? Akurat u ciebie jego temat pojawiał się niezwykle mało, więc chciałabym wiedzieć.

Ryuk napisał/a:

Yass, wybacz że nie umiem spać w dzień [sred]) Tak się składa, że jak mam nocki to od około 9 rano sen mi nie wychodzi, co nadrabiam później. Rano jakoś tak męczę się, stąd wyrywkowa aktywność z mojej strony. Widać zależy Ci na moim zawiśnięciu. Dziś i jutro  mam wolne, dlatego siedzę tu do linczu [sred]) Niedziela? Mówiłem, że zaczynam o 18 pracę- 18+8= godzina 2 w nocy. Nic dziwnego, że byłem aktywny o 3;30.

Sez idzie za stadem... i taki ktoś przeżyje a ja nie XD

Nie tyle zależy, co musiałam to wszystko zebrać do kupy. Bo zwyczajnie nie leżała mi ta kwestia, że najpierw stwierdziłeś, że bęędzie cię mniej, a potem wyszło, że jesteś najaktywniejszy w rozgrywce. Plus miałam przeczucie co do tego mówienia o wilkach i to tez sama sobie musiałam wykazać, a ktoś może też z tego korzysta.
Zebrałeś obecnie 5 głosów.
Ja osobiście ostatecznie powiem Sezu. Nie, że cię oczyszczam, Ryu, ale wilczycie dla mnie po równo, a to Sez wprowadza mniej w rozgrywkę. Poszedłjeszcze za stadem, co mnie bardzo utwierdza w tym przekonaniu. A ty, jeśli cudem być przeżył, to może się w oczach pozostałych jakoś oczyścisz, kto wie.
Napisz tę rozpiskę mimo wszystko, proszę. Jak wszyscy, to wszyscy.
Ja zaś idę spać, także dobranoc wszystkim.

EDIT: wliczyłam głos Kori.

Ostatnio edytowany przez Yassamet (2020-09-09 22:15:40)

#116 2020-09-09 22:19:42

Denuil
Użytkownik

No dobra, jako że moja propozycja pogonienia milczków raczej nie siądzie to proponuję Seza, głównie dlatego, że będzie o jednego mniej dla wróżbity do sprawdzania i chyba tylko on może konkurować z Ryukiem o pierwszeństwo w wieszaniu...

#117 2020-09-09 22:20:17

Sezowaty
Użytkownik
Liczba postów: 41

Pytasz czemu Ryuk, otóż poszedłem za stadem po to, by do linczu na jednej osobie, najbardziej podejrzanej przez większość, doszło. By nie było jakiegoś remisu. W zasadzie to tylko dlatego.

#118 2020-09-09 22:23:56

Crier
Użytkownik

Denuil. XD Oddałeś głos dwa razy. Nie wiem, czy to nieogar z twojej strony, czy po prostu jesteś w tym momencie mega perfidny.

#119 2020-09-09 22:26:10

Szuja
Użytkownik

Denuil napisał/a:

Faworyci do skanu wróżbity:
1. Szuj - po pierwszym linczu, choć niechętnie, to będę się musiał zmierzyć z hipotezą, że Szuj jest pro-wilkiem i czułbym się lepiej gdyby ktoś mógł dać więcej nadziei, że nie jest.
2. Sez - jestem jego ciekaw tak jak byłem w poprzedniej rozgrywce, ot co.
3. Yass - może warto upewnić się, że moja hipoteza o króliczym pochodzeniu Yass jest słuszna aczkolwiek jej kredyt zaufania w mych oczach wzrósł więc to nie priorytet.

Aeh, myślałem, że wystarczająco już się naprodukowaliśmy, że wilk alfa komplikuje rozgrywkę na tyle, żeby podobnych skanów unikać.

Denuil napisał/a:

Mógłbyś jakoś podsumować dlaczego akurat zagłosowałbyś na Yass w kolejnych wyborach? Jestem ciekaw bo być może coś mi umknęło ważnego w morzu postów. [sred])

Mógłbym, ale to już nie dzisiaj, bo będę leciał spanko zaraz. A do Yass i jej zachowań się odnoszę praktycznie w każdym większym poście, więc trochę by się tego zebrało. Także najlepiej jak się przypomnisz z tym jeszcze, teraz i tak już zagłosowałeś, więc to w sumie bez znaczenia. :v
_
A no i ostatecznie, troszkę jednak pościk zawiódł.
___

Yassamet napisał/a:

Aż się przejdę na spacer po stronach, chwila moment-
...
...
Chciałam przyjść z jakimś konkretnym cytatem, ale nie mogę nic znaleźć takiego "wprost". Ryuk miał Zenka w swojej liście per "może wilczyć", ale rzut okiem na to, co on sam pisał dawał mi odczucie, że jego tok myślowy jest: "Jeśli Shu wilczy, to razem z Zenkiem. Shu może też sam wilczyć", ale hipotezy, że to Zenek wilczy bez Shu już nie znalazłam.
Jedynie Denuil wskazał w pewnym momencie (strona 2 albo 3), że Zenek został szeryfem i sam nawołuje, by nie skanować szeryfa.
Nic poza tym na Zenka nie padło.

Kiepski ten spacer, bo to wcale nie tak dawno. Ryuk, na moje pytanie o podejrzanych:

Ryuk napisał/a:

Zastanawiam się nad Tobą, nadal Zenkiem no i ostatnie zagranie Yass o tej ucieczce też daje mi do myślenia. ;/ Jeszcze się pozastanawiam. Generalnie wśród waszej trójki jest wilk, moim zdaniem.

Yassamet napisał/a:

Ad 1: Wiesz, właśnie dokładnie ten aspekt czyni w moich oczach Shuja czystym. "Jestem sobie ja, pan i władca tej rozgrywki, jem sobie teraz smaczny obiadek i możecie sobie na mnie poczekać na mój post do tego, aż wrócę z pracy, ale jeśli Yass napisze, że była w pracy, to rzucę, że wilczy, bo to takie zabawne ją powkurwiać". W skrócie, czysty egoizm i pewność siebie, nie próbuje nikomu wchodzić w zad, tylko każdego potencjalnego podejrzanego traktuje butem po mordzie. Tak zapamiętałam Shuja i przez to właśnie uważam, że jest czysty.

Wybacz, ale w którym momencie atakuję Cię za to, że byłaś w pracy, i to jeszcze, żeby cię "powkurwiać"? No jeśli tak cię denerwuje, że cię podejrzewam (nie, nie dlatego, że byłaś w pracy) to przepraszam, ale na tym jednak polega ta gra. I naprawdę, możesz już odpuścić obrażanie mnie w dosłownie każdym poście? Niby jesteś "ponad to" i przeciwna mieszaniu prywaty z rozgrywką, a jednak ciągle do tego wracasz. Nie uważam się za taką osobę, jak to pięknie, beletrystycznie opisujesz.
___

Ryuk napisał/a:
Szuja napisał/a:

Nie, bo jeśli tak grasz jako królik to musisz jeszcze sporo chlebka zjeść. XD A jeśli jesteś wilkiem, to gratuluję. To podnosi Twój poziom w moich oczach. I nie bierz tego do siebie, nie mam zamiaru Cię tu obrażać, nic z tych rzeczy. [sred]) Druga opcja jest taka, że ja kiepsko sobie tu radzę, ale to da się rozwiązać raz dwa [sred])

Nadal nie rozumiem, do czego pijesz. Nie kreuję się na żadnego masterminda, popełniam błędy (ostatnia rozgrywka jest tego najlepszym dowodem), teraz podejrzewam ciebie i... tyle. Dopiero co pisałeś, że to ty jesteś kiepski w RD i dlatego nie chcesz podawać swoich podejrzanych. :')
___
Do tych najnowszych postów już się nie odniosę, bo się pojawiają szybciej zanim jestem w stanie je czytać. Ale to i tak większości rzucanie głosów z małym wyjaśnieniem.
Jedno tylko, Denuil: głosu zmieniać nie można.
Dla formalności, Ryuk, choć i tak znaczenia to już na ten moment nie ma, ale głupio warna dostać. Mógłbym podobnie jak Yass pokazać się, jaki to ze mnie indywidualista i zagłosować na nią samą (zgodnie z moim głównym podejrzeniem), ale... po co?

#120 2020-09-09 22:30:03

Denuil
Użytkownik

Szuja napisał/a:

Jedno tylko, Denuil: głosu zmieniać nie można.

Crier napisał/a:

Denuil. XD Oddałeś głos dwa razy. Nie wiem, czy to nieogar z twojej strony, czy po prostu jesteś w tym momencie mega perfidny

Oj... wydawało mi się, że liczy się ostatni głos a nie że nie można O_O
W każdym razie mój głos już raczej nie ma znaczenia tutaj.

#121 2020-09-09 22:34:31

Ryuk
Użytkownik

Możecie sobie odpuścić planowanie skanów.

Teoria o współpracy Zenka i Shuja wydaje mi się wiarygodna. Znów czekał z głosem do końca i dopiął tego co chciał. Na poważnie nie podejrzewałem Crier o wilczenie. Za to postawa Seza mnie zaintrygowała. Mam tu coś ciekawego [sred])

Szuj napisał/a:

Czyli… zakładasz, że wszystkie trzy wilki głosowały na swojego kandydata? Może to w takim razie ja, Zensum i Sez, hmm.

Druga strona chyba. Chodziło mi to po głowie, później Ty to zaproponowałeś. Nie poruszałem tego bo chciałem zobaczyć jak się wasze postawy będą przedstawiały [sred])
Yass - Twoja postawa też daje dużo do myślenia. Jesteś chaotyczna, często zmieniasz zdanie. Mam poczucie, że rozpaczliwie chcesz  wygrać. Ale dlaczego?

Crier wg mnie to Desperatka. Kilka razy pytała o tą rolę, jest nią zainteresowana bardziej niż inni.

W sumie moje przemyślenia i tak nic nie dadzą. Napisałem tylko najważniejsze i mogę się pożegnać. Dzięki za grę [sred])

#122 2020-09-09 23:05:12

Daffodil
Administrator
Liczba postów: 614
Windows 7Firefox 80.0

1. LINCZ

Głosowanie:
Ryuk - 6 - (Zensum, Crier, Sezowaty, ZwiastunSmierci, Szuja)
Chiyo - 1 - (Denuil)
Sezowaty - 1 - (Yassamet)
Szuja - 1 - (Ryuk)

Rezultatem wstępnego etapu waszego dochodzenia było wykluczenie Ryuka ze stada. Na wasze nieszczęście Ryuk był Wróżbitą.

Ryuk - [ * ]

Jednocześnie samobójstwo popełnia Draguś. Tutaj mamy do czynienia z dobrymi wieściami, gdyż okazał się ostatecznie zwyczajnym wilkiem.

Draguś - [ * ]

Lista pozostałych graczy:
- Crier
- Zensum
- Chiyo
- Szuja
- kieliszek
- Denuil
- Echallin
- Yassamet
- Sezowaty
- ZwiastunSmierci

Punkty karne:
- Draguś - 3
- Chiyo - 1
- kieliszek - 1
- Echallin - 1

Gra toczy się dalej.

#123 2020-09-09 23:08:50

Denuil
Użytkownik

No i powróżone... xD LOL

#124 2020-09-09 23:13:21

ZwiastunSmierci
Użytkownik
Liczba postów: 69

Och... Cóż, przynajmniej znaleźliśmy wróżbite [dblpt]D

#125 2020-09-09 23:16:04

Crier
Użytkownik

Chiyo nie oddała głosu w linczu, przynajmniej tego nie widzę.

Wiadomość dodana po 58 s:
Edit jestem głupia i nie myślę
Zignorujcie ten post

Ostatnio edytowany przez Crier (2020-09-09 23:17:31)

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB 1.5.7

Darmowe Forum
szlabany parkingowe | noclegi rewal | Części Carraro | To tak chwila gdy popsuł się komputer laptop tablet lub inne urządzenie elektroniczne? Serwis laptopów ursus Przyjdź do nas już dziś pomożemy | Jedyny profesjonalny operator w gminie stryszawa korzystaj z naszych usług telefonu, internetu i komputerów, wspieraj lokalną działalność a nie obcy kapitał