Nie jesteś zalogowany na forum.
a ja mówię na podstawie takiej wiedzy właśnie
a nie tego co mi, nie wiem, rodzice powtarzają, albo ludzie w klasie
Spoko. :'D Jeszcze zniknę, post w evencie mnie wzyza do odpisu. Kori, chcesz skajpić dzisiaj?
wiem dość sporo ale akurat ten temat mnie nie interesuje. nie życzę sobie być tak obrażana.
*wzywa
Nie wiesz XDDD właśnie to udowodniłaś mówiąc że białko masz tylko w mięsie i nie da się go zastąpić
aktualnie leże w wannie i nie wiem kiedy dostanę lapka, słońce ;-;
Okej. To leż i się myj, różowa głowo~
i nie jesteś obrażana. Uświadamiam ci twoją niewiedzę. jak pani w szkole mówiła ci, że 2+2 to cztery a ty jeszcze ie wiedziałaś, to cię obrażała? XD
nie wiem nic na ten temat, tu się mogę zgodzić. ale wiem trochę na inne tematy.
Skoro nie wiesz nic o żywieniu na tym polu to czemu upierasz się, żę tylko jedzenie mięsa zapewni ci zdrowie, skoro jest zupełnie odwrotnie?
wtedy pytałam w różnych źródłach. nie to ale inne aspekty nauki
nie mówię że tylko mięso. potwierdzam, że owoce i warzywa są zdrowe, ale powiedz mi czy nasi przodkowie myśleli co jest zdrowe? nie i jak jesteśmy.
Dobre bo mi telefon zaraz padnie więc uciekam.
Ludzie nigdy nie jedli samego mięsa XD Ludzie nie są mięsożerni, są wszystkożerni. MOGĄ jeść mięso, tak samo jak mogą jeść cukierki
ale to eszcze nie znaczy że to dla nich dobre
Skoro twierdzisz, że niejedzenie mięsa nie jest zdrowe, to widocznie albo nie szukałaś albo pytałaś w niezwykle dobrze sprawdzonych źródłach jak np jakiś random z klasy
Jej chodzi o to, że przodkowie (w Czasach Dawnych) nie rezygnowali nigdy z mięsa, w każdej wiosce piekło się upolowaną zwierzynę. Nie jedli samego mięsa, ale też nie odznaczalisięwegetarianizmem.Ale to jużabstraując od tematu zrowia, bo ja się tu nie chcę wypowiadać.
Jesteśmy na takim poziomie, że możemy świadomie wybierać i możemy wybierać co jest dla nas lepsze, a co gorsze. I nie tylko dla nas, ale też dla otoczenia. Głodującym nie będziemy proponować wegetarianizmu i uderzać do ich empatii i współczucia zwierzętom, nie? To oczywiste. Ale my już nie mieszkamy w jakiniach i nie głodujemy.
Więc to porównanie jest śmieszne
Z ciekawości (bo nie chcę podejmować tematu, który nie jest mi znany) - od czego się dyskusja zaczęła?
Od Kori i jej wolnej woli
A.... oki~
*wzięła się za rysowanie prawie nagiego faceta i zmuliła* Yass, chcesz to zobaczyć, nie?
kurna