Rozgrywki Rabbit Doubt
RABBIT DOUBT

Nie jesteś zalogowany na forum.

#76 2015-03-24 11:15:46

Ookami
Użytkownik
Liczba postów: 28
Windows 7Firefox 36.0

Odp: 100

Jaką opcje przewidziałeś Sai?
Że Dago nie jest wilkiem?
A może wiedziałeś, że nim nie jest i tak szybko na niego zagłosowałeś bo to właśnie Ty jesteś naszym drapieżnikiem w króliczej skórce?
Kogo tym razem typujesz do linczu? Jestem bardzo ciekawa na kogo tym razem nas będziesz namawiał. Może na mnie? Albo Zu? Hmm....ostatecznie na Yass (bo nikogo więcej już nie ma xD)

Króliczki trzeba się sprężyć. Mamy teraz proporcje 1:3(w tym szaman). Jeśli teraz nie trafimy, a szaman nie ochroni właściwej osoby to przegrywamy. 1:1 = wilcza wygrana!
Jeśli szamanowi uda się ochronić właściwą osobę to mamy jeszcze jeden dzień...

Jak powiesimy szamana to mamy 0% szans na wygraną - jeśli zostanie powieszony to nawet jak wyśle Daff'owi wiadomość na kim odprawia rytuał przed końcem głosowania, jak jeszcze nie będzie wiadomo kto zawiśnie.  nie zostanie on odprawiony. Tak więc wilk wygra bez problemu.

U mnie bez zmian jeśli chodzi o głównego podejrzanego. Jest nim Sai.
Zu i Yass jak na razie są na równi.

Zu nie wygląda mi na wilka ale jestem tego coraz mniej pewna.
Yass niby ma alibi na 1 dzień ale nie wiadomo czy nie zapytała Daff'a o listę graczy i faktycznie nie zjadła kogoś na chybił trafił.

Szamana nie mam zamiaru się doszukiwać. Nie jest to aż tak istotne by wiedzieć kto nim jest. Bo co nam to da poza tym, ze możemy go przez przypadek powiesić? Nic!
Przecież nie napiszemy do niego poza grą "ej szamanie ochroń tego bo na pewno wilk będzie go chciał zjeść".

Jak na razie tyle. Może jeszcze coś wyskrobie jeśli znów zacznie się tutaj coś dziać bo jak na razie to słychać to przelatujące muszki owocówki.

#77 2015-03-24 11:56:00

Zuzu
Użytkownik
Liczba postów: 39
Windows 7Firefox 36.0

Boże, ale masakra z tym internetem i komórkami w orange. >.< Już jestem...
Ja obecnie mam mentlik w głowie, dlatego też czekam na to co takiego Sai chciał/chce nam napisać, ciekawa jestem co wymyślił... Obecnie jest moim podejrzanym numer jeden, ale chyba nikogo już nie jestem pewna...

#78 2015-03-24 14:30:22

Gorzelnik
Użytkownik
Liczba postów: 205
Windows 7Firefox 36.0

Proszę o jedno, poczekajcie z głosami do ostatniego dnia. Jeden nieodpowiedni głos i mamy po grze. Mam ułożony plan działania i wszystko przedstawię dziś wieczorem. Wygramy to.

#79 2015-03-24 14:36:12

Ookami
Użytkownik
Windows 7Firefox 36.0

To już nie mogę się doczekać aż nam go przedstawisz xD

Ale cóż....trzeba czekać

#80 2015-03-24 15:00:18

Yassamet
Użytkownik
Liczba postów: 372
Windows 7Chrome 41.0.2272.101

Kto ma internet od Orange, ten wie, jakie były problemy. Stąd mam nadzieję, że nie macie mi za złe, że nie wywiązałam się z podania koło północy wyjaśnienia postępowania.

Wyjaśnieniem miało być postępowanie Daga, jego mylne używanie pojęć, raz odwrócenie, kasacja pierwszego posta. Ale chyba wszyscy, co głosowali na Daga, mieli to na uwadze.

Teraz tak:
> Jestem bardzo ciekawa planu Saia, czekam na niego z niecierpliwością.
> Ookami, za co podejrzewasz Saia? Nawet jeśli pisałaś to wcześniej, to proszę, skumuluj wszystkie oskarżenia w jednym poście.

Tak, u mnie teraz na pierwszym miejscu jest Ookami. Gra zbyt neutralnie, wypisuje oczywistości, co już podawałam. Coś czuję, że w tej rundzie będziemy mieć wzajemne oskarżanie się przez Saia i Ook, stąd chciałabym posłuchać ich opinii.

#81 2015-03-24 16:14:30

Ookami
Użytkownik
Windows 7Firefox 36.0

Hmmm....

Sai wydaje mi się najbardziej podejrzany, ponieważ zaraz na początku wyjechał na Zu, mówiąc że sugeruje ostro to, ze jest szamanem. Oskarżał Kive'sa po czym K zginął (może przez przypadek a może dla zmylenia uwagi).
Zaraz po wilczym mordzie zagłosował na Dago, zanim w ogóle rozgrywka zaczęła się na dobre i cały czas upierał przy tym, że Dago jest winny.
Przekazał szamanowi wiadomość, że ma głosować sam na siebie, ponieważ będzie następnym celem wilka tak jakby był w 100% pewny kto nim jest.
Nie...nie sądzę by Sai mógł być szamanem. Nie pasuje mi do tej roli.
Tak samo mówi, że mamy myśleć samodzielnie po czym informuje, że ma plan i mamy czekać z oddaniem głosu do ostatniego dnia (25.03), żeby nie zmarnować głosów. Dla mnie to tak jakby chciał nam narzucić swoją wolę co do ofiary następnego linczu.

Patrząc na rozgrywkę najprawdopodobniej będę to ja. Powiedziałabym - nie róbcie tego bo przegracie....ale i tak nikt nie posłucha, a nawet bardziej to was przeciwko mnie nakręci.

Ale to sami musicie ocenić kogo lepiej powiesić...
Czy jest to prawdą czy nie....sami się przekonacie jeśli zginę teraz.

A czemu piszę neutralnie? Też już to wyjaśniałam - nie jestem za dobra w tę grę, więc piszę tak jak piszę. Nie potrafię atakować, a bronić się nie mam zamiaru. A gram mimo tego, że nie potrafię, ponieważ chcę się w końcu nauczyć. Dlatego uważam, że mówienie, że gram zbyt neutralnie nie jest dobrym argumentem na to, że mam wilczą rolę. Nawiązując do waszego rozumowania (taki a taki styl gry a teraz inaczej), którego nie popieram ale cóż - ja zawsze tak grałam. Czy jako wilk czy jako uszak.
Ale cóż prędzej czy później się o tym przekonacie xP
EDIT:
Literówki

Ostatnio edytowany przez Ookami (2015-03-24 16:35:58)

#82 2015-03-24 23:24:23

Gorzelnik
Użytkownik
Windows 7Firefox 36.0

Yassamet napisał/a:

Tak, u mnie teraz na pierwszym miejscu jest Ookami. Gra zbyt neutralnie, wypisuje oczywistości, co już podawałam. Coś czuję, że w tej rundzie będziemy mieć wzajemne oskarżanie się przez Saia i Ook, stąd chciałabym posłuchać ich opinii.

Nic bardziej mylnego, wilczku. Czekałem na twojego masywnego posta, który powinien zawierać przemyślenia i możliwe opcje. Zawiodłaś mnie.

A więc jestem pierwszy na liście u Ook i Zuzu, cholernie trudna sytuacja. Jak więc przekonać was do szczerości moich intencji i pokazać, że w 100% jestem tym dobrym? Śmierć, to jest rozwiązanie. Zapewnię tym wygraną króliczkom, lecz sam będę wąchał kwiatki od spodu.
Zuzu, czy jeśli udowodnię moją niewinność, to będziesz skłonna mi zaufać i oddać głos na Yass?
Dlaczego to właśnie ona jest wilczkiem?
Jest najbardziej doświadczona, lecz nie przejmuje żadnej inicjatywy w grze.  Broni mnie, tylko po to, aby wkupić się w moje łaski. Jej posty są krótkie(jak na jej możliwości), nie próbuje nawet badać gry. Przeanalizujcie jej posty! Nie myśli ona jak królik, nie skrobie do żywego, aby dowiedzieć się kim jest prawdziwy wilk. Ook została przez nią oskarżona za neutralność, tyle. Nic więcej? Nie prowokowała jej? Nie chciała nic wydusić, aby się upewnić? Czeka na mnie.. nie doczeka się.

Dlaczego Kiveś? Dobrze go znała. Ona z nim grała(Drago nie). Wiedziała, że szkolił się na innych forach i jest jedynym groźnym przeciwnikiem. Dlaczego nie Drago(też się szkolił na innych forach)? Widziała jego usunięty post i pomyślała, że to będzie jej karta atutowa(nie logowała się jeszcze na forum, lecz mogła czytać nasze poczynania)? Kiveś z nas wszystkich(oprócz Yass), miał największe doświadczenie w RD i Yass doskonale o tym wiedziała.

Pytanie.
Czy jesteście w stanie spokojnie przeanalizować grę Yass? Mam popełnić seppuku, aby moje przemyślenia do was trafiły? Zuzu, Ook, czekam na odpowiedź.
Serio, znam jej możliwości. To nie jest prawdziwa Yass.

#83 2015-03-25 00:17:24

Ookami
Użytkownik
Windows 7Firefox 36.0

Patrząc na Twój post Sai jestem skłonna Ci uwierzyć. Jednak obecnie nie jestem w stanie myśleć, więc postaram się wyskrobać coś więcej jutro...

#84 2015-03-25 00:55:13

Yassamet
Użytkownik

Sai... niezłe prowo. Spójrzmy na to ze strony oskarżania:
Co na mnie masz - że nie atakuję innych? Nie mam podstaw, by atakować w tej chwili, poza tym nigdy nie przeprowadziłam ostrej szarży, gdy nie byłam na 100% pewna swoich intencji. Teraz też nie jestem. Pomyliłam się raz - mogę pomylić się i drugi.
Nie znam dobrze Kivesia. Grałam z nim tyle samo, co z Tobą, mogę równie dobrze powiedzieć, że znam dobrze Ciebie, napisaliśmy wspólnych tyle samo gier.
Nie mam też na czym dać typowego dla siebie esejowego posta. Mamy 4 strony gry. Cztery strony. Moje eseje zaczynały się w grach pojawiać na numerach od 7 w górę, mam za mało danych, by robić coś głębszego.

Jeszcze jakiś argument? Jestem prawie pewna, że Ty nie wilczysz, bo grasz jak Ty. Ae pomyśl, kogo lepiej prowokować, zanim wykruszysz sobie pomocnego gracza.
A może jednak ja się też mylę? Nie widziałam nigdy Twojej wilczej gry, ale to nie podstawa do tego, by Cię oskarżać. Hm~

Ookami.

Ook napisał/a:

Jak zwykle najazdy na sposób gry....jeśli już się mamy czepiać to każdy może grać przecież w każdej rozgrywce inaczej....tam pamięta, że to nie wypaliło to teraz spróbuje inaczej...bo kto mu zabroni?
Albo ma inny nastrój....
Nie sugerowałabym się sposobem gry.

Pomijając ilość wielokropków w całym tym poście, świadczącą o wielkiej niepewności do wszystkiego, czym Ty się sugerujesz przy grze? Najpierw po mojej prośbie wypisałaś postępowanie, które u Saia Ci się nie podoba (ok, nie jest to styl gry charakterystyczny dla gracza, chociaż już na to zachodzi), ale późnej na tłumaczenie Saia wobec mojego "innego" stylu nagle przystałaś. Samozaprzeczenie? Najpierw twierdzisz, że nie należy patrzeć na styl gry, później na ten argument przystajesz.

Ook napisał/a:

Skąd wiesz, że Zu nie miała zamiaru odwrócić tu naszej uwagi od jej wilczenia. Większość piszących od razu się na nią rzuciła. Usunięcie posta przez Dago było świetnym momentem dla odwrócenia naszej uwagi - skupcie się na Dago...on zrobił coś podejrzanego, skupcie się na nim a ja spokojnie przetrwam pierwszy lincz.

To kolejne, co przyciągnęło moją uwagę. Wymieniłaś pogląd z Saiem na tę wątpliwość i całkiem porzuciłaś temat, jakby się on "nie przyjął". Co ciekawe, nie powróciłaś do niego po 1 linczu, pozostawiłaś tę kwestię niedokończoną.

Piszesz w większości postów, że nie umiesz, że źle Ci szło. W porządku, ale to nie może być usprawiedliwieniem cały czas. Odnoszę wrażenie, że na siłę próbujesz iść za tłumem - którego w tej grze fizycznie nie ma.

Gracze chcą wieszać Saia. Nie będę ich na siłę odwodzić od tego, bo byłoby to co najmniej dziwne. Osobiście jednak nie uważam tej osoby za winną, więc Ookami dla mnie na stryczek.

Z góry zapowiadam, że nie będzie mnie jutro do godziny 22:00, nie będę próbowała pisać z pociągu ani uczelni, więc do linczu się już nie odezwę.

#85 2015-03-25 14:23:31

Zuzu
Użytkownik
Windows 7Firefox 36.0

Ja już mam taki mentlik w głowie, że nie wiem kto kłamie a kto mówi prawdę.

Zastanowię się nad tym jakie motywacje moglibyście mieć będąc wilkami...

Sai chce teraz zrzucić winę na Yassamet. Może dlatego, ze widzi, że sporo osób jest przeciw niemu. Rzuca jakieś propozycje seppuku, nie wiem czy chwyta się czegokolwiek byśmy nie zabili kolejnego króliczka, czy po prostu stara się pokazać jaki to "króliczy" jest i że może nawet się poświęcić, byśmy głosowali na niewinną Yass i dali mu szansę na zeżarcie mnie lub Ook i wygranie, jeśli szaman nie obroni tej właściwej. Chwyta się brzytwy? A może ma rację? Może to Yass ładnie gra wilczka, a my ją za szybko uniewinniliśmy bo jej nie było przez pierwszą dobę? Nadal coś mi w tym szystkim nie pasuje, tylko nie wiem co. Sai jak zwykle zrobiłeś masę podejrzanych rzeczy i ja już nie wiem... Zeszłym razem, gdy próbowałam Cię uratować nikt mnie nie posłuchał... Wtedy też chciałeś tego seppuku. Czy myślisz, że wtedy to na mnie podziałało to i teraz się uda?  Jak udowodnisz swoją niewinność? Ugh, jesteś dla mnie w tym momencie jednym z większych problemów... Zaufać, czy nie? Ech...

Yassamet oskarża Ook i zawzięcie broni Saia. Załużmy w tej sytuacji, że Sai nie jest wilkiem i Ook też nim nie jest. Może mieć podejście - broniłam Saia, więc może uda mi się go przeciągnąć na swoją stronę i nawet jak szaman powstrzyma pożarcie jego lub drugiej osoby to namówię go do zabicia Zuzu i wilcza wygrana gwarantowana. Argumenty odnośnie powieszenia Ook nie są jakieś powalające na kolana, ale w sumie ciężko znaleźć jakieś pożądne argumenty na kogokolwiek. Ktokolwiek jest wilkiem robi mi dobrą sieczkę z mózgu. xD W tym momencie jestem przez Was trochę rozchwiana.

Ookami zaś... od początku upiera się na Saia, więc albo na prawdę ma intuicję, że to on, albo... jest czwanym wilczkiem, który upatrzył sobie ofiarę i woli jej nie zmieniać by nie wzbudzać podejrzeń.

Takim sposobem... nic mi to nie pomogło. Sama już nie wiem kto winien a kto niewinien... Póki co najmniej winna wydaje mi się Ook. Co do Yass mam coraz więcej podejrzeń, ale nadal czuję, że Sai jest wilkiem na maksa. Sama już nie wiem. ;c Zaufać Saiowi, czy Ook i swej intuicji... Ech.

Ostatnio edytowany przez Zuzu (2015-03-25 14:25:48)

#86 2015-03-25 18:03:32

Gorzelnik
Użytkownik
Windows 7Firefox 36.0

Zuzu napisał/a:

Takim sposobem... nic mi to nie pomogło. Sama już nie wiem kto winien a kto niewinien... Póki co najmniej winna wydaje mi się Ook. Co do Yass mam coraz więcej podejrzeń, ale nadal czuję, że Sai jest wilkiem na maksa. Sama już nie wiem. ;c Zaufać Saiowi, czy Ook i swej intuicji... Ech.

Nic bardziej mylnego.

Ook

#87 2015-03-25 18:07:55

Ookami
Użytkownik
Windows 7Firefox 36.0

Nie powiedziałam, że zmieniam zdanie i glosują na Yass tylko, że jestem skłonna mu uwierzyć.
Z głosowaniem poczekam do końca. Zobaczymy jak to się rozwinie.
Jak na razie zostaje przy Saiu, ale nie wiem czy nie zmienię zdania. Muszę jeszcze nad tym pomyśleć.

Jestem ciekawa jak w końcu zagłosuje Zu. Sai domyślam się, że na Yass, Yass już wiadomo, że na mnie. Ja raczej na Saia ale nie jestem pewna.
Mam nadzieję, że tym razem padnie wilk. A jeśli nie to, że nie bedzie to szaman i że obroni właściwą osobę.

Sai co to za nagła zmiana? Że już nie na Yass mamy głosować tylko od razu na mnie?
Spoko...cofam to co pisałam na początku tego posta.

Głosuje na Sai'a. I tak jeśli Zu zagłosuje na Sai'a to jeśli wśród tej dwójki jest wilk to zawisnę więc nie ma sensu się już bawić.

Ostatnio edytowany przez Ookami (2015-03-25 18:11:59)

#88 2015-03-25 19:15:00

Zuzu
Użytkownik
Windows 7Firefox 36.0

Ja już nie ogarniam. Sai, łapiesz się byle czego byle tylko na Ciebie nie głosowali, czy jakoś uzasadniasz lincz na Ook? Nie wiem już na kogo głosować, nie wiem czy ktoś z Was jest wilkiem... Dlatego też zagłosuję na Sai'a, niech wszystko pójdzie swoim torem i będzie wiadomo co i jak, przynajmniej moim zdaniem. Jak dla mnie Ook niewinna jest... choć mogę się mylić. ;c
Nie ogarniam głosu Saia bez uzasadnienia. Chyba, że jedynie chciał siebie chronić i liczyć na wilcze szczęście. Ale przecież jeszcze go nie skreślałyśmy, cały czas się zastanawiałyśmy co i jak. Bez sensu. Nie wiem jak wiele mi to da.

#89 2015-03-25 19:15:24

Gorzelnik
Użytkownik
Windows 7Firefox 36.0

Zrezygnowano z wielokrotnych linczów. Jeśli dojdzie do remisu, wilki decydują, kto ma zginąć.

Zuzu, musisz się liczyć z tym, że jeśli oddasz głos na mnie, to wilk zje kogo będzie chciał. Zaufaj nam.

Wiadomość dodana po 02 min 03 s:
Zajebiście Zuzu. BRAWO!

#90 2015-03-25 20:02:57

Daffodil
Administrator
Liczba postów: 614
Windows 7Firefox 36.0

Wszyscy oddali swoje głosy, więc pomyślałem, że tym razem nie ma co zbędnie przedłużać.

2. LINCZ

Wynik ostatniego linczu nie zniechęcił was do odkrywania tożsamości mordercy w waszym stadzie. Nazajutrz znowu zgromadziliście się, by oddać się dyskusjom i rozważaniom. Zdania były mocno podzielone, dlatego też nikt nie zginął, a przynajmniej za dnia... Okrutny wilk dokonał osądu za was i pozbył się bezrolnego SaiKuna.

SaiKun - 2 - (Ookami, Zuzu) - [ * ]
Ookami - 2 - (SaiKun, Yassamet)

Gra toczy się dalej. Pozostali gracze:
- Ookami
- Yassamet
- Zuzu

#91 2015-03-25 20:23:57

Daffodil
Administrator
Liczba postów: 614
Windows 7Firefox 36.0

Szaman i wilk zadziałali szybciej niż zwykle. Dlatego już teraz przedstawię efekty ich działań.

2. MORD

Gdy wilk dokonał samosądu, uznał, że nie warto poprzestać na jednej osobie. Krew SaiKuna pobudziła w nim żądzę krwi, której nie miał dość. Czym prędzej pobiegł do norki Yassamet i, popadając w obłęd, rozszarpał ją zanim zdążyła wydać z siebie jakikolwiek dźwięk.
Wilk nie poprzestał. Wiedząc, że prócz niego w stadzie był jeszcze tylko jeden członek, pomknął do jego siedziby. Cała czerwona od krwi Zuzu bez zastanowienia zaatakowała Ookami i bezlitośnie ją zamordowała. Niestety, nawet bogowie, do których się modliła, nie pomogli jej w tej sytuacji. Dokonawszy masakry, Zuzu wyemigrowała na zachód w poszukiwaniu nowych króliczych stad.

KONIEC GRY! WILCZA WYGRANA!

- SaiKun - bezrolny
- Kivesan - bezrolny
- Ookami - szaman
- Yassamet - bezrolna
- Zuzu - wilk
- Dago - bezrolny

Nie wierzę w to, że wilk to wygrał. Naprawdę. Stado dało dupy. Dago i Ookami jako naoczni świadkowie tego, jak Zuzu ostatnio grała jako wilk (ja również tam grałem i dlatego jestem oburzony), powinni być pierwszymi do tego, by podejrzewać ją i stwierdzić, że coś jednak jest nie tak. Dago znowu zaślepiony nie wiadomo czym, a Ookami to chyba z faktu, iż ją lubi postanowiła jej nie podejrzewać. Najlepszym graczem po stronie królików był jednak SaiKun, bo to on robił tu najwięcej i starał się cokolwiek robić. Zabawnie kreował się na lidera, a to liderowanie ostatecznie mu nie wyszło. Peszek. Próba wieszania Ookami to chyba jeden z największych absurdów tej gry. Przecież jasno dawała do zrozumienia, że jest szamanem. ;-;

#92 2015-03-25 20:33:46

Zuzu
Użytkownik
Windows 7Firefox 36.0

Buhuhu. <3
Z tego miejsca pragnę przeprosić Dago - nie chciałam wykorzystać Ciebie jako mej drogi do zwycięstwa, ale... sam się prosiłeś. T.T Serio bolał mnie ten głos.
Sai, tak jak myślałam byłeś najtrudniejszym przeciwnikiem, dzięki.~
Przepraszam wszystkich i dziękuję za wspólną (pierwszą przeze mnie wygraną) grę. <3
Wyjechałam, ale na półeczce zostawiłam dla Was kilka pięknych króliczych pomniczków.~ Króliczcie w pokoju. xD

#93 2015-03-25 21:16:39

Gorzelnik
Użytkownik
Windows 7Firefox 36.0

Gratulacje Zuu. Króliczki, jesteśmy totalne zero.

#94 2015-03-25 22:25:41

Draguś
Użytkownik
Liczba postów: 145
Windows XPOpera 28.0.1750.48

Erh, nadal nei wierzę w to co tu sie odjebało [dblpt]D. Zuzu, nie winię Cię [dblpt]P tylko resztę debili którzy mnie zabili xDDDD Nie wiem gdzie widzieli we mnie wilka ale OK [dblpt])

#95 2015-03-25 22:47:50

Ookami
Użytkownik
Windows 7Firefox 36.0

Oni widzieli wilka wszędzie....tylko nie tam gdzie był...wiem ja też obwiniałam Saia ale cóż

Ostatnio edytowany przez Ookami (2015-03-25 22:48:04)

#96 2015-03-25 23:15:28

Yassamet
Użytkownik

Gratuluję wilkowi, dobra gra.

Miałam wyjaśnić jedną kwestię, co mnie ruszyła -> Cóż, mam dobry kontakt z Daffem, to prawda. Jednak nie wszyscy grali ze mną po raz pierwszy, część zna moje maniakalne przywiązanie do reguł gry. Jeśli gracz ma się dowiedzieć o roli przez pw, to ma się dowiedzieć POPRZEZ PW. Nigdy nie prosiłam o growe informacje na temat gry przez inne formy kontaktu i nigdy nie zamierzam prosić.
To tyle w kwestii wyjaśnienia.
Spekulowałam, że gdybym dała tę rzecz w trakcie gry, powiesilibyście mnie za to.

#97 2015-03-26 11:51:17

Draguś
Użytkownik
Liczba postów: 145
Windows XPOpera 28.0.1750.48

Kolejna osoba z idiotyczną manią na punkcie pozytywistycznej wizji prawa. Dziwne [dblpt]P

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB 1.5.7

Darmowe Forum
bezprzewodowy światłowodowy internet skawica telefon serwery | Informatyk warszawa Ursus pogotowie komputerowe Ursus Pomożemy naprawić uszkodzony komputer bez wychodzenia z domu. Zadzwoń umów się na odbiór uszkodzonego komputera | Jak działa kompensacja mocy biernej Zapoznaj się z ofertą.