Rozgrywki Rabbit Doubt
RABBIT DOUBT

Nie jesteś zalogowany na forum.

#101 2020-09-23 22:56:04

Denuil
Użytkownik
Liczba postów: 151
WindowsChrome 85.0.4183.121

Odp: Rozgrywka

Dlaczego mam wrażenie, że Zwiastun na samym końcu znowuż udaremni wszystko nad czym tu pracuję?

#102 2020-09-23 22:57:08

ZwiastunSmierci
Użytkownik
Liczba postów: 69
WindowsOpera 70.0.3728.189

Ryuk napisał/a:

Możliwe, że Wilczek, ewentualnie myśliwy? Raczej nie sam wilk, aczkolwiek mogę się mylić. A więc Wilk/nie wiek/nie wilk/ a może? Dobrze rozumiem?

Dobrze rozumiesz. Mam co do ciebie mieszane uczucia, i nie chce cię wieszać, bo możesz być myśliwym. Dlatego to trochę zagmatwane, ale no, mam nadzieję, że zrozumiesz.

#103 2020-09-23 22:58:51

Ryuk
Użytkownik
Liczba postów: 123

Generalnie mój głos może ratować Chiyo jeśli zagłosuję na Yass lub Denu, przy poparciu innego gracza. Ale nie będę głosował na tą dwójkę, bo na razie nie mam ku nim mocnych podejrzeń (o ile wgl mam). Głos oddam na Zwiastunkę,tak jak to zapowiadałem. Wybacz, jeśli Cię to w jakiś sposób urazi- nie ma tego na celu.

Wybaczcie, nie ratować ale powodować podwójny lincz. Zapomniałem, że tu podwójny ma szanse istnienia, nie jak w poprzedniej.

Ostatnio edytowany przez Ryuk (2020-09-23 23:00:24)

#104 2020-09-23 23:00:12

ZwiastunSmierci
Użytkownik

Ranisz me biedne serce, Ryuk. A ja ci ufałam!
Nie no, spokojnie. Spodziewałam się głosu na mnie. Daff, dawaj mi mojego karniaka! Przykleję go sobie na klapkę od telefonu [dblpt]D

#105 2020-09-23 23:01:15

Chiyo
Użytkownik
Liczba postów: 100

Po całym dniu załatwiania sprawunków i pracowania, oto jestem, Czipsy w swej pierwotnej postaci. Lol. Lecim z tym koksem :v
-

Zensum napisał/a:
Ryuk napisał/a:

Aż tak boisz się trafienia, że sięgasz po statystyki? [sred])

Chyba każdy się boi przy takiej ilości graczy ;v

This. Jest nas wyjątkowo mało, bo nawet dziesięciu graczy nie ma, więc lepiej według mnie grać ostrożnie i rozsądnie, nie pozwalając sobie na zbytnią samowolkę. Jakby nas było więcej, to jeszcze okej, mógłby paść jakiś randomowy strzał czy lincz z dupy, ale zwyczajnie jest na to zbyt duże ryzyko.
-

Zensum napisał/a:

Niby podwójny lincz byłby realny, ale nie przy pierwszym linczu. Jest za duże ryzyko, że powiesimy dwa króliczki, wilczątko wyczai kto jest wilkiem (albo co gorsza myśliwym), zabije królika, jak myśliwego to strzeli do drugiego królika, wilk wbija kły i sayonara. Game over. (jeśli dobrze liczę, jest 2:5, po podwójnym linczu na królikach w pierwszej turze, 2:3... A to nawet wystarczą kły wilczka. Chyba że trafi na wilczątko, wtedy wilczątko może strzelić w królika jeśli dobrze trafi i wygrana wilcza)
To będzie intensywna gra, skupiona bardzo na małych kruczkach w postach.

Pod uwagę wzięłabym także to, że może dojść do linczu na Myśliwym - wtedy, jeśli nie zdążyłby z jakichś powodów strzelić (co w sumie byłoby dość dziwne, bo głosy linczowe pojawiają się jeszcze za dnia), Wilczątko miałoby dwa strzały, i mielibyśmy przesrane. Jeszcze w pojedynczym linczu, gdzie proporcje spadłyby 4:2 to może i dałoby radę jakoś wygrać, ale przy podwójnym, z proporcjami 3:2, to byśmy mieli przesrane no. Chyba, że w linczu zawisłby też wilk, to z proporcjami 4:1 też pewnie dałoby radę, o ile byśmy szybko Wilcze Dziecię wytropili. Tak tylko gdybam :v
-

Denuil napisał/a:
Zensum napisał/a:

Jestem w stanie zrozumieć Zwiastun. Wydaje mi się, że pisała posta w trakcie gdy Ty opublikowałeś post, także mogła go przeoczyć. Najzwyczajniej.

Zenek, zwróć proszę uwagi na znaczniki czasu mojego posta a posta ZwiastunSmierci. Mój post wstawiony o 14:02:06 dnia wczorajszego. Jej post - 17:12:51 tegoż dnia. Kto pisze tak krótki post przez 3 godziny 10 minut i 45 sekund? Także nie, nie jestem skłonny przyjąć że to błąd synchronizacji. To Ryuk umieścił swój post ze 2 minuty po którymś z moich postów i jestem w stanie zrozumieć, że mógł pisać bez uwzględnienia mojego postu.

A tu się dosram :v Możliwe, że Zwiastun nie ogarnia, ale możliwe też, że wbiła sobie na forko, stwierdziła, że "e, napiszę coś", po czym, zakładając, że była na telefonie, zaczęła pisać w notatniku, później coś jej wypadło i nie mogła wrzucić, a jak już wrzuciła, to nie zauważyła Twojego posta :v Nie wiem, jak było, ale ja tak czasem robię jak mam chwilę, a jestem poza domem - wolę sobie coś napisać w notatniku bo przejrzyściej, ale wypadnie mi coś po drodze do zrobienia, więc wrzucam później posta. Co prawda tutaj tego nie stosowałam nigdy, ale na innych forkach (fabularnych) mi się zdarza. Także no, nie usprawiedliwiam, ale poniekąd jestem w stanie zrozumieć.
-

Denuil napisał/a:

Myślę, że to akurat całkiem rozsądne by policzyć i podsumować pewne rzeczy dla innych graczy, o ile zechcą przeczytać zamiast decydować się na... strzał w ciemno.

To akurat, jak już wcześniej wspomniałam, zrobiłam bardziej dla siebie, głównie zważywszy na to, jak mało nas jest. A skoro już zaczęłam, to uznałam, że się podzielę i może ktoś skorzysta :v
-

Ryuk napisał/a:

Co do zakończenia gry poprzez śmierć wilka to gra kończy się gdy padnie także wilczątko. Zensum napisał już to, a ja zgodzę się z nim. Wilczątko, w przypadku śmierci Wilka, musi przeżyć do momentu, w którym zostanie jeden królik (i to bez mordów w noc).

No i żeby wygrało w pojedynkę, musiałoby też chyba zachować swój strzał "na czarną godzinę". Nie wiem, tak mi się wydaje, bo skoro nie może zagryzać królików, no to... Nie wiem, serio.
O, widzę, że Yass później też to napisała. Ale no, to byłoby najsensowniejsze, gdyby Wilk padł, a Wilczątko aspirowałoby na wygraną.
-

ZwiastunSmierci napisał/a:

A co do ludzików i ich wilczenia... Nikt mi nie śmierdzi, ale Denuil mi się bardzo nie podoba. Jakby, jestem w stanie zrozumieć twoje zdenerwowanie, bo zagłosowałam na Yass, ty chciałaś wygranej Ryuka... Ale kurcze, żeby aż tak na mnie najeżdżać? Mogłaś mi napisać pod tabelką, że ej, Zwiastun, ja ci radzę głosować na Ryuka, lepszy wybór, ciastka z lawendą mamy, to bym poszła! A tak dostałam tylko sromotny i dość chamski pojazd po mojej inteligencji. No przepraszam, że całą noc tłukłam się z sąsiadami i policją, by nad ranem lecieć do pracy.

Odnośnie tego, to nie wiem, wiem jedynie, że każdy jest inny, ale na Twoim miejscu nie brałabym tego jakoś bardzo do siebie, raczej bym sobie śmiechnęła z tego :v Z kolei jeśli o Denuila chodzi, to no nie podeszły mi jego zagrywki w poprzednich gierkach, ale to nie powód, żebym w tej rozgrywce na niego za tamto naskakiwała "bo tak".
-

Ryuk napisał/a:

Chiyo-Miło, że tym razem głos na szeryfa nie był dla beki. Mam wrażenie, że Twoje statystyki miały na celu zniechęcenia do używania strzałów. Boisz się stracić roli?

Czy ja wiem, czy zniechęcenie? Chciałam sobie pewne rzeczy przeanalizować, zrobiłam to i uznałam, że dlaczego by się tym nie podzielić, chociaż sama miałam wątpliwości co do swoich obliczeń, bo jestem dzbanem.
-

Denuil napisał/a:

Chiyo - Moim zdaniem Chiyo też dość ładnie przykłada się do króliczej sprawy. Przynajmniej jej zestawienia mi się podobały oraz zaangażowanie w determinowanie możliwości ról.

A dziękuję bardzo.
-

Yassamet napisał/a:

Chiyo - Jak dla mnie żadnych konkretów i to jest negatywne spostrzeżenie. Chi przyszła, przeliczyła graczy, powiedziała swoje wnioski o rolach, post Denu spłyciła do "e no wybuchło się chłopakowi, życie". Nie wrzuciła za to żadnych przemyśleń o graczach. Głos na mnie "bo ogarniam", także pozwolę go sobie uznać za bezpieczny, bo niewyróżniający się. Nie widzę żadnego komentarza na temat podwójnego linczu i to też mnie zastanawia. Żadnego "można", "nie no co ty" ani "a róbcie co chcecie".
Albo wybitnie olewczy królik albo przemykający wilk/wilczątko.

Cóż, no tyle czasu wczoraj miałam, wybacz, a nie było jeszcze w zasadzie czego analizować, przynajmniej według mnie. Jeśli chodzi o wybuch Denuila, już o tym wspomniałam wyżej w tym poście i no, jakby odniósł się do mnie, to pocisnęłabym sobie z tego beczkę i miałabym wylane, że sobie na mnie wybuchł, więc no, moja reakcja byłaby identyczna :v Jeśli chodzi o oddanie głosu - w pierwszych dwóch rozgrywkach głosowałam z dupy i dla beki wiedząc w zasadzie, że osoby z głosem ode mnie (czyt. Lazarus i ja) nie mają większych szans na wygraną. Temu też, jako, że Ciebie dobrze z rozgrywek zapamiętałam, postanowiłam zagłosować na Ciebie i podtrzymałabym ten głos nawet w przypadku dogrywki.
-

Zensum napisał/a:

Chciałbym jakieś analizy przeprowadzić, ale... Nie mam na razie punktów zaczepienia. Poza tym, że Chiyo jak zawsze nie ogarnia (love ya <3), Yass jest ambitnie aktywna, co jest na plus, Denuil jest nerwowy, Zwiastunka znowu gra specyficznie, a Ryuk trochę się miesza.
Jak na moje - ostatnia trójka jest w typie podejrzanych

Jeśli o to chodzi, to tak, w odniesieniu do Twojej podejrzanej trójcy to powiem tyle, że Denuil w poprzednich gierkach też wydawał mi się nerwowy, a do tego trochę zamotany. Teraz jest już tylko lekko nerwowy :v Ryuk miesza się mniej niż w poprzednich imo, a o Zwiastunce nie za bardzo wiem, co myśleć.
-

Chiyo - Czy ty nie jesteś ciut za cicha? Wydajesz się taka spokojna... Ogólnie twój drugi post zawierał dokładną analizę postaci Ezoteriusza, dziękuję za użycie pełnej nazwy, oraz wilczka i myśliwego. Dziękuję ci za to, dzięki tobie trochę ogarnęłam. Trochę, ale to już mój głupi mózg. Potem Chiyo zabłysnęła matematyką, której z przyczyn prywatnych nie będę oceniać. Tak, jestem za głupia by to analizować, więc uznaję, że jest to mądre. Ogólnie Chiyo była też chyba pierwszą osobą, która uznała tabelkę Denu za mało czytelną. Znaczy, no ogarnęła się w tym, ale jakim kosztem! Cóż, Chiyo, rozumiemy. Każdy ma swoje tabelki, które lubi.
Ogólnie Chiyo wydaje mi się takim idealnym celem dla wilków, bo cicha, nie odzywa się, w sumie mało aktywna... Nie zagrażająca, a jednak mądry wilk może uznać ją za idealnym obiad. W końcu nikt nie będzie nikogo podejrzewał, każdy z nas mógł zabić mało aktywnego gracza, prawda? Ale jeśli Chiyo to wilk... Cóż, życzę nam powodzenia. Chociaż najbardziej pasowałaby mi jako bezrolniak. Albo Ezomezo, w sumie też byłoby to ciekawe. Ach, za dużo RP mam w głowie, wyobrażam sobie ciekawe scenariusze już [dblpt]D

Wiesz, tak się składa, że mam prackę i ogólnie żyćko irl,.o czym trąbię w zasadzie od wznowienia RD :v I owszem, byłam dzisiaj na forko ładnych kilka razy, a to dlatego, żeby być w miarę na bieżąco z tym, co się dzieje, więc jak akurat załatwiałam sprawy na mieście i miałam chwilę, to sobie czytałam co tu piszecie, wiesz. Matematyki też nie umiem, ale jak już coś mi wyszło, to spoko się tym podzielić chyba :v
-
Z podsumowaniami jak widać nie zdążyłam, ale jako że czas nagli - Zwiastun. Za dużo nieogaru i zaprzeczeń samej sobie.

#106 2020-09-23 23:01:57

Ryuk
Użytkownik

Zwiastun- Mój głos to nie cios w serce. Da się przeżyć. Dlaczego nie oddałaś głosu?

Ostatnio edytowany przez Ryuk (2020-09-23 23:02:19)

#107 2020-09-23 23:03:49

Chiyo
Użytkownik

Denuil napisał/a:

Chiyo, wybacz proszę.

AKURAT JAK PRODUKOWAŁAM POSTA NO WIESZ CO :CCCC

#108 2020-09-23 23:06:22

ZwiastunSmierci
Użytkownik

Chiyo, i ty przeciwko mnie? Nie czuję się urażona, ale myślałam, że trochę dłużej pociągnę.
Ryuk, czemu nie oddałam głosu? Bo nie uważam nikogo za wilka, nikogo nie chciałabym wieszać, i jeśli mam się przyczynić do chociaż jednego głosu na zwykłego szaraka to wolę zarobić karniaka. Nie będę głosować jeśli ktoś mi chociaż trochę nie zaśmierdzi. Nie podoba mi się postawa Denuila, ale wiem też, że to nie pretekst bym chciała go powiesić. Jeśli zginę - wybaczcie.

#109 2020-09-23 23:06:43

Denuil
Użytkownik

Nie mogliśmy wiedzieć Chiyo jak zagłosujesz bo inaczej gdyby Ryuk i Ty określili się wcześniej to było by 3 x na Zwiastun. Właśnie dlatego prosiłem o zagłosowanie WCZEŚNIEJ [sred])

#110 2020-09-23 23:08:39

Chiyo
Użytkownik
AndroidChrome 85.0.4183.101

Chciałam, ale nie miałam czasu zwyczajnie :c A nie chciałam w środku dnia rzucać samym głosem z dupy :c

#111 2020-09-23 23:09:20

Denuil
Użytkownik

Szybkie podsumowanie reviewed:
Yass - 1 głos (Crier)
Denuil - 1 głos (Zenek)
Chiyo - 3 głosy (Yass, Denuil)
Zwiastun - 2 głosy (Ryuk i Chiyo)

Wstrzymała się Zwiastun.

Wiadomość dodana po 01 min:
Gdybym wiedział że Ryuk zagłosuje na Zwiastun i że Ty też ją wskażesz zamiast mnie to teraz wieszalibyśmy Zwiastun we troje.

Ostatnio edytowany przez Denuil (2020-09-23 23:10:50)

#112 2020-09-23 23:11:40

ZwiastunSmierci
Użytkownik

A to nie jest tak, że w przypadku remisu na lincz o tym, kto zawiśnie, decyduje Szeryf? Tak chyba było kiedyś, ale nie mam pewności.

#113 2020-09-23 23:12:33

Daffodil
Administrator
Liczba postów: 614
Windows 7Firefox 80.0

1. LINCZ

Chiyo - 3 - (Yassamet, Denuil) - [ * ]
Denuil - 1 - (Zensum)
Yassamet - 1 - (Crier)
ZwiastunSmierci - 1 - (Ryuk)

Jak widać, dzisiaj zdania w stadzie są bardzo podzielone. Udało się wam jednak podjąć decyzję odnośnie tego, kogo należy wyeliminować na stałe ze stada. Wybór padł na Chiyo. I jest to genialny strzał, gdyż była Wilczątkiem.

Pozostali gracze:
- Crier
- ZwiastunSmierci
- Ryuk
- Zensum
- Yassamet
- Denuil

Punkty karne:
- ZwiastunSmierci - 1

Gra toczy się dalej.

#114 2020-09-23 23:12:45

Denuil
Użytkownik

Nie byłoby remisu bo mój głos przeszedłby na Ciebie i byłoby 3:2, chociaż wtedy byś mogła jednak zagłosować na remis  [dblpt]whistle[dblpt]

Wiadomość dodana po 44 s:
Ouu... no to grubo O_O

#115 2020-09-23 23:15:13

ZwiastunSmierci
Użytkownik

Och, biedna Chiyo. Była takim małym, słodkim wilczątkiem... Dobrze, że nie dotykała pistoletu, jeszcze by sobie krzywdę zrobiła!
A tak poważnie - wow, nie spodziewałam się, że zabicie właśnie Chiyo, najmniej udzielającej się osoby, sprawi, że pozbędziemy się jednego z przebierańców. Nadal, cieszę się, że się wstrzymałam, bo akurat na nią mój głos by nie poleciał. Ech, muszę dopracować swoją dedukcję.

Wiadomość dodana po 02 min 03 s:
Dobra, skoro mamy już wyniki to ja uciekam spać. Jutro czeka mnie trochę biegania, więc będę pewnie dopiero popołudniu czy coś. Ale spokojnie, będę czytać [sred])

#116 2020-09-23 23:19:08

Ryuk
Użytkownik

Szeryf nie mógłby decydować o tym kto zostaje wieszany bo nie widzę (albo przeoczyłem) info o tym, że decyduje, a też bez sensu byłaby dyskusja o podwójnym linczu- która sama w sobie zajęła nam trochę czasu.
Dziwię, się, że Chiyo nie strzeliła. Ale to zwiększa nasze szanse.

#117 2020-09-24 00:08:19

Zensum
Użytkownik
Liczba postów: 145

Zenek... Ale moja pierwsza rozgrywka tutaj była wilcza. Po reanimacji forum wbiłam od razu jako wilk.

Czekaj bo chyba nie ogarniam do końca xD
Bo mi się wydawało, że obydwie poprzednie rozgrywki grałaś. No chyba że mi się coś nie teges. Nevermind. Ja już dziś chyba nie myślę.

Ryuk napisał/a:

Spokojnie, poprostu zdziwiło mnie to, że chcesz się wypierać, bo to kiepskie zagranie gdy są dowody. W złe odebranie mogę uwierzyć w takim razie. Temat zamknięty jak dla mnie.

Ok, spoko

Denuil napisał/a:

Musimy się skupić na tym co jest już na stole.

A na stole mamy szeryfa, narwanego Ciebie i nieogarniającą jak zawsz Chiyo. No cóż, nadal jestem przeciwny wieszaniu szeryfa w pierwszym linczu, więc zostaje wg mnie Ty i Chiyo do wyboru dla jeszcze niegłosujących.

Denuil napisał/a:

czekam na Ciebie i Ryuka [sred]) jak już pisałem. Chiyo zagłosuje na mnie żeby się bronić a przynajmniej powinna... Dziwne że jeszcze nie wskazała mnie na szafot O_O

Ja pierdole, serio, nie zesraj się z tym wiecznym czekaniem. Niby to takie wilcze w Twoich oczach, a sam to robisz ;v
-
Nasraliście tych postów w ogóle, ale strasznie krótkich.

Zwiastun napisał/a:

A to nie jest tak, że w przypadku remisu na lincz o tym, kto zawiśnie, decyduje Szeryf? Tak chyba było kiedyś, ale nie mam pewności.

To też taka kwestia, że nie wiem jak to jest obecnie ;v
-
Dobra, jest lincz i - o kurwa, Chiyo wilczątkiem to się nie spodziewałem trochę xD
Więc mamy jednego z głowy. Teraz trzeba znaleźć wilczka.
Cieszmy się, że Chiyo nie strzeliła. Daje nam to nadzieję na wygraną (w końcu króliczą)

Ryuk napisał/a:

Dziwię, się, że Chiyo nie strzeliła. Ale to zwiększa nasze szanse.

Trochę tak, ale z drugiej może się bała, że ustrzeli wilczka przez przypadek. Bo nie wiem czy wspominałem, chyba nie, ale pytałem Daffa o strzał wilczątka w wilka i odpisał mi, że jeśli wilczątko by strzeliło w wilka, to morduje wilka. A naprawdę ciężko wydedukować teraz, kto wilkiem jest
-
Więcej myślę jutro się wypowiem, ale znowu 10-18 w pracy, więc pewnie po 18 biczki

#118 2020-09-24 05:55:56

Yassamet
Użytkownik
Liczba postów: 372
AndroidChrome 85.0.4183.101

Crier, a teraz uargumentuj mi proszę swój głos. Naturalnie w chwili na stan oddania głosu, więc wszystkie dane nadesłane później się nie liczą, chciałabym jednak wiedzieć, co ma daną chwilę wchodziło w skład twoich podejrzeń.

#119 2020-09-24 11:59:05

Crier
Użytkownik
Liczba postów: 276

Ok, zacznę od tego -

Yass napisał/a:

Crier, a teraz uargumentuj mi proszę swój głos. Naturalnie w chwili na stan oddania głosu, więc wszystkie dane nadesłane później się nie liczą, chciałabym jednak wiedzieć, co ma daną chwilę wchodziło w skład twoich podejrzeń.

Generalnie składał się na to głównie czynnik Denuila, który był idealną przykrywką pod lincz. Pytanie o podwójny lincz, tak jak napisałam gdzięs tam u góry mogło być przykrywką pod sprawdzenie gruntu dla ciebie jako wilczka. Jesteś ogarniętym graczem, także jak najbardziej w mojej głowie to była lampka. Plus potem głos na Chiyo, gdy już nastroje na Denuila trochę opadły. Z mojej perspektywy był bezpieczny, bo całkowicie się nie spodziewałam Chiyo jako Wilczątka - grała neutralnie i mało, tak jak zawsze, a ja nie lubię wyrzucać cichych graczy na początku, bo mogą być świetną przykrywką i pierwszym kozłem ofiarnym dla wilczków. Ot, tyle.
Mniej ze strony argumentów - w głowie mi się hipoteza ty i Zwiastun ułozyła, jak w poprzedniej Szuj + Zenek. Zwiastun tutaj też pokrętnie pisała, ale stwierdziłam, że się nie ugnę i chociaż raz zagłosuję tak, jak od początku chciałam. W zeszłej poszłam za tym "mniejszym i łatwiejszym" do przeforsowania graczem i wyszło jak wyszło.

-------------------------------------------------

Natomiast teraz się trochę poprzyczepiam do tego, co się zadziało już później. Oczywiście hipoteza Yass + Zwiastun poszła do piachu.

W oczy najbardziej się rzucają oczywiście Ryuk - Zwiastun - Denuil, bo to oni prowadzili żywe dyskusje.

Denuil był strasznie nerwowy i z jakiegoś powodu na początku myślał, że zawiśnie albo on albo Yass, gdy Yass była całkowicie bezpieczna, bo tylko ja na nią zagłosowałam i nie liczyłam nawet, że ktoś to podłapie. Powiedział, że widzi Yass w kolejnych turach i tego nie rozumiem, bo skoro ją podejrzewałeś to miałeś okazję na nią zagłosować. Jesteś albo bardzo niepewnym siebie wilkiem, który kurczowo trzymał się życia i chciał kontrolować sytuacje albo masz rolę. Na minus jest to, że poszedłeś za głosem na Chiyo naprawdę "po bólu", bo nie - nie podejrzewałeś jej na tyle, by ta decyzja była kierowana przekonaniem o jej winie. A to, że okazała się Wilczątkiem nie zmienia w moich oczach niczego, bo zwyczajnie sam tego nie wiedziałeś sądząc po twojej reakcji:

Denuil napisał/a:

Ouu... no to grubo O_O

Ryuk grał dość spokojnie, chyba najbardziej ostrożnie (?), jeśli mogę to tak nazwać. Jego głos na Zwiastun wydaje się bezpieczny. Do niego mam najmniej przyczepek.

Zwiastun była bardzo pasywna i jej zagrywka z nieoddaniem głosu.. Generalnie jest to ruch bardzo jak dla mnie zły i próba rzucenia pomysłem ze wstrzymaniem się z głosem, z tego co zrozumiałam, miała to być luźna propozycja dla wszystkich. I to był albo duży nieogar - bo wstrzymanie się z głosem jest równoznaczne z przyzwoleniem na lincz Chiyo albo dobra wola. Jej brak głosu wydaje się raczej króliczy w tym momencie mi przynajmniej albo lvl wysokie IQ i nie chciała zabić przez przypadek wilka.

-------------------------------------
Co myślicie o użyciu strzału Myśliwego przed Mordem?

Ostatnio edytowany przez Crier (2020-09-24 11:59:33)

#120 2020-09-24 14:26:24

ZwiastunSmierci
Użytkownik

Co do decyzji szeryfa, w przypadku gdy dwóch uszaków ma być wieszanych, to mam wrażenie, że w poprzedniej właśnie tak to działało. Ale nie mam pewności jak to wygląda teraz, więc albo ktoś dopyta o to Daff, albo nie róbmy tego zwyczajnie.

#121 2020-09-24 14:29:56

Crier
Użytkownik

Daff napisał/a:

- jeżeli w linczu dojdzie do remisu, wówczas Noc przesuwa się o pół godziny, a Szeryf musi ustalić w przeciągu pół godziny kto umiera, a co do tego ma wolną rękę (np. jeżeli zremisuje 3 graczy, Szeryf może posłać na śmierć jednego z nich, dowolną kombinację dwóch albo wszystkich); nie może jednak podjąć decyzji o niezabijaniu,

#122 2020-09-24 14:33:55

ZwiastunSmierci
Użytkownik

Okey, dziękuję Crier. Nie umiem czytać widocznie, więc dziękuję.

#123 2020-09-24 15:21:45

Yassamet
Użytkownik
Liczba postów: 372
WindowsFirefox 78.0

Crier napisał/a:

Generalnie składał się na to głównie czynnik Denuila, który był idealną przykrywką pod lincz. Pytanie o podwójny lincz, tak jak napisałam gdzięs tam u góry mogło być przykrywką pod sprawdzenie gruntu dla ciebie jako wilczka. Jesteś ogarniętym graczem, także jak najbardziej w mojej głowie to była lampka. Plus potem głos na Chiyo, gdy już nastroje na Denuila trochę opadły. Z mojej perspektywy był bezpieczny, bo całkowicie się nie spodziewałam Chiyo jako Wilczątka - grała neutralnie i mało, tak jak zawsze, a ja nie lubię wyrzucać cichych graczy na początku, bo mogą być świetną przykrywką i pierwszym kozłem ofiarnym dla wilczków. Ot, tyle.

Pierwsza myśl: Piszesz tak, jakbyś w sumie nie przeczytała mojego podsumowania graczy. Jakby głos na Czipsy był dla ciebie "z dupy" i jakbym wśród swoich kandydatów nie wyszczególniła tak naprawdę wszystkich swoich typów na wilka.
Druga myśl: Podejrzewasz mnie, bo jestem doświadczonym graczem? Really? XD
Poza tym jawnie pisałam o tym, dlaczego wyrzucam Chi. I to nie był argument w stylu "jest cicha, nic nie daje", ale "nie ruszyła kwestii, które były rzucane w czasie gry". Jeśli mogłabym wskazać osobę, która grała bezpiecznie, to jest nią właśnie Chi.

Crier napisał/a:

Mniej ze strony argumentów - w głowie mi się hipoteza ty i Zwiastun ułozyła, jak w poprzedniej Szuj + Zenek. Zwiastun tutaj też pokrętnie pisała, ale stwierdziłam, że się nie ugnę i chociaż raz zagłosuję tak, jak od początku chciałam. W zeszłej poszłam za tym "mniejszym i łatwiejszym" do przeforsowania graczem i wyszło jak wyszło.

Ah tak, pzeczucia. c: Oczywiście ccc:
-
-
-
-
Ogólnie Crier podczas pierwszego linczu o mało nie uczyniła tego, co udało jej się w pierwszej rozgrywce zza grobu. Przypominając: W pierwszej poza posiadaniem roli szeryfa faktycznie przejęła rolę lidera, zachowywała się jak lider. Zauważyła, że Shuj podejrzewa mnie o jedną duperelę, zagłosowała na mnie, Shuj ją poparł i udało im się mnie usunąć.
Tutaj Crier zachowuje się, jak lider, co widać po jej postach, stara się rozdawać karty. Ja zagłosowałam na Chi przy braku przychylności Denu, więc Crier zagłosowała na mnie, licząc, że Denuil ją poprze w tym głosie, a Chi zrewanżuje się w formie "głos za głos".
Sytuacja jest jak dla mnie aż nazbyt klarowna. Przy podsumowaniu napisałam coś w stylu, że Crier nie wpadła w jeden konkretny dołek i że czekam. Teraz dla mnie wpadła.
Do tego właśnie ma Denu za złe brak głosu na mnie, więc oskarża jego o wilczenie.
Niech mnie ktoś przekona, że to nie Crier otrzymała znów wilka.
-
Z pozostałych kandydatów wciąż nie wykluczam Denuila (jego emocjonalne podejście zwraca moją uwagę) ani Zwiastuna (jej poplątanie też zwraca uwagę). Jeśli chodzi jednak o moje obecne podejrzenia, to skalują się w formie Zwiastun < Denuil < Crier.
-
Ryu, Zenku. Jakieś wasze wnioski?

#124 2020-09-24 15:44:13

Crier
Użytkownik

Yass napisał/a:

Ogólnie Crier podczas pierwszego linczu o mało nie uczyniła tego, co udało jej się w pierwszej rozgrywce zza grobu. Przypominając: W pierwszej poza posiadaniem roli szeryfa faktycznie przejęła rolę lidera, zachowywała się jak lider. Zauważyła, że Shuj podejrzewa mnie o jedną duperelę, zagłosowała na mnie, Shuj ją poparł i udało im się mnie usunąć.
Tutaj Crier zachowuje się, jak lider, co widać po jej postach, stara się rozdawać karty. Ja zagłosowałam na Chi przy braku przychylności Denu, więc Crier zagłosowała na mnie, licząc, że Denuil ją poprze w tym głosie, a Chi zrewanżuje się w formie "głos za głos".
Sytuacja jest jak dla mnie aż nazbyt klarowna. Przy podsumowaniu napisałam coś w stylu, że Crier nie wpadła w jeden konkretny dołek i że czekam. Teraz dla mnie wpadła.
Do tego właśnie ma Denu za złe brak głosu na mnie, więc oskarża jego o wilczenie.
Niech mnie ktoś przekona, że to nie Crier otrzymała znów wilka.

Przede wszystkim zgodzę się, że w swojej wilczej poszłam za Shujem. Ale nie, nie zagłosowałam na ciebie, bo chciałam się konkretnie ciebie pozbyć, bardziej "wylosowałam", bo wtedy najbardziej ludzi byli skłonni na ciebie zagłosować. Tak, podpięłam się, tak wykorzystałam to, bo byłam wilkiem. Życie.

Nie jestem na Denu "zła" za to, że od razu nie wystartował na ciebie. Jestem zdziwiona i podejrzliwa, bo powiedział, że widzi cię jako drugą osobę na lincz (w sensie drugi)----------> czyli cię widzi jako wilka ------------> ale nie zagłoswał teraz, bo chronił rozpaczliwie siebie. I napisałam, że albo wilk albo rolny.

Jeśli myślisz, że chciałam zrobić na ciebie nagonkę, chociaż napisałam, że nie zawiśniesz najpewniej i tylko oddaję głos zgodnie z sumieniem - twoje prawo, ale się mylisz, sytuacja jest inna, bo żaden inny gracz praktycznie cię nie rozważał, więc od razu mogłam liczyć na porażkę.
Twój głos nie był z dupy, ale pod koniec był bardziej wygodny, i tyle. Jeśli uważasz, że wpadłam w dołek, to okej, jak już mówiłam, twoje prawo. Nie mam zamiaru się już z tego tłumaczyć, a jeśli mam odpaść przez mój głos na ciebie - feel free.

Zadam ci tylko pytanie - co myślisz o strzale teraz Myśliwego?

#125 2020-09-24 17:24:08

Denuil
Użytkownik

Ryuk napisał/a:

Głos oddam na Zwiastunkę,tak jak to zapowiadałem.

I w ten sposób dam powiesić Chiyo poprzez zaniechanie. To miło, że nie powiesiłeś mnie ale...

Crier napisał/a:

Ryuk grał dość spokojnie, chyba najbardziej ostrożnie (?), jeśli mogę to tak nazwać. Jego głos na Zwiastun wydaje się bezpieczny. Do niego mam najmniej przyczepek.

A ja jestem bardzo ciekaw co Ryuk chciał osiągnąć głosująć na Zwiastun bo moim zdaniem w tamtym momencie nie było przesłanek by sądzić, że to się może udać. Rozumiem, że Ryuk nie zdeklarował się na moją propozycję głosowania i ramy jakie zakreśliłem ale to dalej nie wyjaśnia aż tak odrębnego głosu.

Denuil napisał/a:

Chiyo, wybacz proszę.

Tak ratowałem skórę od linczu. Tu nie było żadnej genialnej strategii. Przyjdzie mi umrzeć ale jeszcze nie teraz.

Crier napisał/a:

Jestem zdziwiona i podejrzliwa, bo powiedział (Denuil), że widzi cię (Yassamet) jako drugą osobę na lincz

A czy ja nie pisałem, że to Zwiastun jest dla mnie numerem 2?

Denuil napisał/a:

Hmm... ciekawe i moim zdaniem jesteś druga w kolejności do wieszania.

Post #93 dla referencji.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB 1.5.7

Darmowe Forum
szlabany parkingowe | noclegi rewal | Części Carraro | To tak chwila gdy popsuł się komputer laptop tablet lub inne urządzenie elektroniczne? Serwis laptopów ursus Przyjdź do nas już dziś pomożemy | Jedyny profesjonalny operator w gminie stryszawa korzystaj z naszych usług telefonu, internetu i komputerów, wspieraj lokalną działalność a nie obcy kapitał