Rozgrywki Rabbit Doubt
RABBIT DOUBT

Nie jesteś zalogowany na forum.

#101 2020-08-21 17:40:38

Szuja
Użytkownik
Liczba postów: 111
WindowsOpera 68.0.3618.206

Odp: Rozgrywka

Jeez, i po co piszecie tak dużo. xD

Zensum napisał/a:

W sumie właśnie mnie uświadomiłeś, że Szuj lubi się dopierdolić do każdego. Ale mnie jakoś oszczędza (co mnie troszkę dziwi). Ale mam cichą nadzieję że to szacunek za brak idiotyzmów sprzed lat <:

Aj no, nie przesadzajmy z tym dopierdalaniem się. Ot, ciągłe tkwienie w jednym wątku i powtarzanie tego samego do niczego nie prowadzi, więc generuję nowe tropy i - bardzo nie chcę użyć słowa "prowokuję" - staram się większość graczy na tyle zaczepić, by móc widzieć przynajmniej niektóre ich reakcje na różne zarzuty czy po prostu idee. To poniekąd odpowiednik mowy ciała i innych podświadomych reakcji z klasycznej gierki. No i nie znaczy to oczywiście, że kreuję jakieś nieistniejące wątki - one już są, tylko ja je po prostu podnoszę do dialogu, kiedy są pomijane. Tbh to w tych rozgrywkach główne źródło informacji. A to, że uważasz, że Ciebie "oszczędzam"... Cóż, nie muszę Cię dosłownie stawiać pod reflektorem, żeby zobaczyć Twoją reakcję na określone problemy/zagadnienia. Nie byłoby to raczej zbyt efektywne i interesujące, gdybym do każdego się odnosił w identyczny sposób i zarzucał im identyczne rzeczy. :v A fakt faktem, że grasz rozsądnie i podoba mi się co piszesz, także tym bardziej nie mam powodu do jakiegokolwiek "braku szacunku".

Zensum napisał/a:
Szuja napisał/a:

Ryzyko trafienia wilka jest takie samo i bez listy, duh.

Racja. A jak pomyślimy, żeby wiedźma nie dała drugi raz tej samej osobie eliksiru, to i tak jest z rundy na rundę taka sama szansa trafienia na wilka zarówno z listą jak i bez.

Ano to też w sumie oczywiste, że warto będzie listę zmieniać w każdej rundzie.

Chiyo napisał/a:

Jakby mam w to wyjebkę, ziom? I nikomu nie płaczę, żeby mnie nie zabijano, weź Ty może naucz się w ironię, co? :v

Uhhhh, no właśnie nie, nie masz wyjebki. Bardzo się starasz, żeby wyglądało to na "wyjebkę", ale nawet teraz podnosisz ten wątek praktycznie w każdym swoim poście. Wiemy, jesteś pewna, że pewnie zawiśniesz i zupełnie Ci to nie przeszkadza, a tylko stado straci. Nie musisz nam przypominać cały czas. :V

Chiyo napisał/a:

Z kolei jeśli chodzi o użycie eliksiru otrzymanego od wiedźmy, cóż, można pójść w podwójny lincz w trakcie głosowania, a można też użyć go zgodnie z własnym sumieniem i nie sugerować się tym, kto rywalizuje o pętlę.

Ah, to żeby jeszcze było jasne dla wszystkich. Skoro decydujemy się na wariant z listą dla wiedźmy, osoba, która taki eliksir otrzyma, zachowuje go możliwie najdłużej. A właściwie to... przynajmniej jedną rundę, do przyznania przez wiedźmę kolejnego eliksiru (wtedy wzrasta ryzyko, że jedną z osób, która dostała eliksir jest wilczek i przez to dowie się, kto ma drugi eliksir - zamiast zabijania wiedźmy może zabić tą osobę i zgarnąć go po prostu dla siebie). No a gdyby obdarowany użył eliksir w tej samej rundzie, od razu wydaje przy tym tożsamość wiedźmy - co byłoby głupie.
_
_
Nie mam w sumie niczego konkretnego do odniesienia się w poście Denuila, aaale... myślę, że warto poruszyć temat ogólnie jego osoby i jego nagłego pojawienia się. Bo że przespał w ogóle cały pierwszy lincz i pierwsze kilka dni rozgrywki też nam coś ciekawego może powiedzieć. Z zewnątrz wygląda to tak, jak gdyby jako wilczek zapamiętał tylko jako deadline 21.08 (czyli datę pierwszego mordu) i pojawił się tuż przed tą datą, być może i kompletnie nieświadomy, że już tyle go ominęło. No ale to tylko tak wygląda, niekoniecznie musi tak być. ¯\_(ツ)_/¯
Druga sprawa to cały ten jego pomysł z grupowaniem graczy jego własną "listą" z podejrzanymi i nie tylko. Nie chcę tu być szczególnie nadkrytyczny czy coś, problem jednak w tym, że... to zupełnie niczego nie wnosi. W sensie jasne, poznaliśmy jego przemyślenia nt. poszczególnych graczy i potencjalnych 'podejrzanych', ale to, co Denuil zrobił to właśnie wypunktowanie wszystkich po kolei, napisanie ze zdania czy dwóch o nich i przyznania im jakiejś ogólnej łatki. Co ciekawe zresztą, wszystkie te jego własne myśli i podejrzenia pokrywają się niemal w pełni z ogólną opinią o tych graczach, która i tak już w stadzie panuje.
Żeby to ująć w jednym zdaniu: Denuil zebrał ogólne opinie o każdym z graczy, napisał do tego po jednym zdaniu do każdej takiej opinii, a na koniec dodał kompletnie niepotrzebny element "śledczych, normików i ślizgaczy", próbując to sprzedać jako coś kompletnie nowego i przełomowego. Moja pierwsza myśl jest taka, że zauważył, jak to mój pomysł z listą (czyli włożenie minimalnie więcej wysiłku i stworzenie czegoś nowego, czego w rozgrywce właściwie jeszcze nie było) spotkał się z aprobatą stada i przyczynił się poniekąd do powszechnego uznawania mnie za raczej-niewinnego i postanowił też wyjść poza schematy rozgrywki, wprowadzając podobnie coś, czego jeszcze nikt niby nie wprowadził, jednak ostatecznie bez żadnego praktycznego zastosowania (nawet się nie pokwapił, żeby zakwalifikować Chiyo do którejś z tych grup XD).
Zresztą, jego wyjątkowa aktywność teraz też stara się krzyczeć, że on tak bardzo się stara króliczkom pomóc. IMO veeeeriiiii fishy.

#102 2020-08-21 20:03:29

kieliszek
Użytkownik
Liczba postów: 297
WindowsChrome 84.0.4147.105

Zensum napisał/a:

Dziwne wytłumaczenie. Trochę tego nie kupuję ;v
Ale mówi to osoba, która nie zagłosowała bo nie miała jak sklecić postu, a nie lubię bez głębszych wyjaśnień oddać głos. Bo potem królicze futro jest upaprane krwią, tak jak Yass.

Crier napisał/a:

Jestem w stanie zrozumieć, ale w obecnej sytuacji i szukaniem poszlak w stogu siana bardzo to na rękę się wydaje. Jakieś spostrzeżenia co do innych teraz, kieliszku?

Wiem, że to w waszych główkach może być mega podejrzane. Fajnie, że w ogóle wzięliście pod uwagę resztę tamtej wypowiedzi, gdzie szczerze wytłumaczyłem swoją absencję. xD Bardzo to łatwe i wygodne. Wow.

Spostrzeżenia? Żadne szczególne, tylko na tą chwilę mam żal trochę do ludzi, co lubią sobie wyrwać coś z kontekstu, nie patrząc na ogół. Plus kilka do Denuila, poniżej.

Denuil napisał/a:

Jeszcze nie wiem co dalej z taką miksturką gdybym jednak jakąś dostał od kieliszka

Skąd założenie, że:
1. dałbym miksturę akurat Tobie? (gdybym był wiedźmą... czy wiedźminem?)
2. że w ogóle mam taką rolę?

#103 2020-08-21 20:13:13

Denuil
Użytkownik
Liczba postów: 151
WindowsChrome 84.0.4147.135

Cieszę się, że się pojawiłeś w kieliszku. Co do Twoich słów

kieliszek napisał/a:

Skąd założenie, że:
1. dałbym miksturę akurat Tobie? (gdybym był wiedźmą... czy wiedźminem?)
2. że w ogóle mam taką rolę?

To po pierwsze napisałem gdybym jednak jakąś dostał więc to było hipotetycznie bo tak wynikało z listy skomponowanej przez Szuja a po drugie to oczywiście nie wiem jaką masz rolę. Podejrzewam Cię albo o rolę truciciela (o czym więcej w kolejnym poście) albo o bycie bezrolnym.

Wiadomość dodana po 13 min 52 s:

Szuja napisał/a:

staram się większość graczy na tyle zaczepić, by móc widzieć przynajmniej niektóre ich reakcje na różne zarzuty czy po prostu idee. To poniekąd odpowiednik mowy ciała i innych podświadomych reakcji z klasycznej gierki. No i nie znaczy to oczywiście, że kreuję jakieś nieistniejące wątki - one już są, tylko ja je po prostu podnoszę do dialogu, kiedy są pomijane. Tbh to w tych rozgrywkach główne źródło informacji.

Nie mógłbym się bardziej zgodzić. Jakoś trzeba wybadać ludzi.

Szuja napisał/a:

Nie mam w sumie niczego konkretnego do odniesienia się w poście Denuila, aaale... myślę, że warto poruszyć temat ogólnie jego osoby i jego nagłego pojawienia się. Bo że przespał w ogóle cały pierwszy lincz i pierwsze kilka dni rozgrywki też nam coś ciekawego może powiedzieć. Z zewnątrz wygląda to tak, jak gdyby jako wilczek zapamiętał tylko jako deadline 21.08 (czyli datę pierwszego mordu) i pojawił się tuż przed tą datą, być może i kompletnie nieświadomy, że już tyle go ominęło. No ale to tylko tak wygląda, niekoniecznie musi tak być. ¯\_(ツ)_/¯

Szczerze dziwi mnie jedna rzecz - akurat się pojawiłem po tym jak przespałem jedno głosowanie i wystawiłem się na front. Oczywiście wszyscy podchwycili i zaczęli mnożyć rozliczne teorie spiskowe i hipotezy o tym jak to nie wilczę z wykorzystaniem różnych taktyk i o dziwnych zbiegach okoliczności... Dlaczego zupełnie przymykacie oko na innych graczy nie dających o sobie znać lub grzecznie odhaczających minimum państwowe postów i heja? Z całym szacunkiem Szuju ale po starych wyjadaczach takich jak Ty spodziewałbym się jednak szerszego spojrzenia.

Szuja napisał/a:

Druga sprawa to cały ten jego pomysł z grupowaniem graczy jego własną "listą" z podejrzanymi i nie tylko. Nie chcę tu być szczególnie nadkrytyczny czy coś, problem jednak w tym, że... to zupełnie niczego nie wnosi.

Nad tym że moje posty nic nie wnoszą spuszczało się już wiele osób. Taktownie przemilczę kto tu jest teraz sztampowy, niekreatywny i jedynie odbija powszechnie panujące nastroje na mój temat. PS. Dla formalności dodam, że wciąż nie uważam Cię za wilka,  póki co.

Szuja napisał/a:

nawet się nie pokwapił, żeby zakwalifikować Chiyo do którejś z tych grup XD

To dla mnie wciąż zagadka ale coś mi każde wstrzymać się z zakwalifikowaniem jej do Normików.

#104 2020-08-21 21:00:14

Zensum
Użytkownik
Liczba postów: 145

Denuil napisał/a:

Dlaczego zupełnie przymykacie oko na innych graczy nie dających o sobie znać lub grzecznie odhaczających minimum państwowe postów i heja?

Głównie dlatego, że inną sprawą jest taki Sez, który od razu mówił, że pracuje i to ostro, a inną sprawą jesteś Ty, który choćby w pierwszym swoim poście mógł wspomnieć, że niewiele będziesz się odzywać, bo masz np dużo pracy.
Sam zresztą też nie wspomniałem o tym jednym ważnym dniu i było to błędem, ale cóż. Stało się.

Denuil napisał/a:

Nad tym że moje posty nic nie wnoszą spuszczało się już wiele osób. Taktownie przemilczę kto tu jest teraz sztampowy, niekreatywny i jedynie odbija powszechnie panujące nastroje na mój temat. PS. Dla formalności dodam, że wciąż nie uważam Cię za wilka,  póki co.

Z tym że Szuj napisał już tyle postów wnoszących coś świeżego, że jedna wypowiedź nic nie wnosząca jest występkiem całkiem normalnym. Co innego gdy pisze się dopiero drugi post, po długim czasie i nic specjalnie świeżego się nie wnosi, oprócz własnych ugrupowań, nic tak naprawdę nie zmieniających, nawet nie do końca wiedząc co myślisz o innych graczach. Ot taka różnica między normikowaniem osoby aktywnej, a osoby aktywnej raz na milion lat

#105 2020-08-21 21:03:05

Denuil
Użytkownik

---------------------------------------------------------------------
Wygląda na to, że niedługo czeka nas lincz + akcje rolnych + mord. Nie wiem jak będzie z moją dostępnością potem dzisiejszego wieczora, więc żeby nie przespać pozwolę sobie przedstawić moje typy i przemyślenia już teraz. Tak wiem, że namawianie do wieszania jako pierwszy zwykle źle się kończy ale hej! No risk no fun.
---
Oczywiście zdaję sobie sprawę, że na chwilę obecną jestem Waszym numerem 1 [dblpt]D Spodziewałbym się też jakiegoś numeru dwa by było z czego wybierać. Na chwilę obecną i mój stan wiedzy z teraz moje typy to: kieliszek, Sezowaty i Chiyo.
---
kieliszek - podejrzewam, że to może być wilk z nisko opuszczoną głową. Jeśli by się okazało, że się co do kieliszka pomyliłem to uważam, że to wciąz byłaby strata do odrobienia dla króliczej społeczności na tym etapie gry. Cały czas mam w pamięci jego dość wycofany styl gry i stąd taki wniosek co do skali ewentualnej straty. Myślę zaś, że gdyby kieliszek był wilkiem to zdecydowanie by grał na niskim profilu bo póki co nie widzę go w ofensywie... choć może należałoby nie wywoływać wilka z lasu...?

kieliszek napisał/a:

Najlepiej będzie, jak się okaże że żadne z tych osób nie jest wilkiem xD A wilk sobie smacznie śpi.

Święte słowa kieliszku [sred])
---
Sezowaty - Tego jegomościa kojarzę z wcześniejszych rozgrywek. Jak na moje ówczesne wyobrażenia o nim jest obecnie dość mało aktywny. Sprawdziłem w deklaracjach dostępności i deklarował, że da radę uczestniczyć w grach z adnotacją co do pracy trwającej nieraz do późnych godzin. Oczywiście rozumiem, że z dostępnością różnie bywa (patrz: ja) ale myślę że ogólnie Seza stać na więcej. Jesteś moim top 2 do linczu bo myślę, że w Twoim przypadku strata gdybyś jednak był królikiem byłaby dla nas większa niż w przypadku kieliszka a poza tym może takie wywołanie do tablicy pozwoli Cię wyjąć ze sfery ryzyka i zaklasyfikować do jakiejś grupy? Moja propozycja linczu na Tobie jest trochę bardziej alternatywą prewencyjną niźli celem głównym. Poniżej zamieszczę jak widzę gradację nadchodzącego linczowania po mojemu.
---
Chiyo - ta królicza panna to dla mnie wciąż taka trochę zagadką bo dalej nie wiem co o niej myśleć. Postrzegam ją bardziej jako ryzyko niźli jako 100% wilka z krwi i kości. Nie nalegam na jej powieszenie ale uważam, że trzeba by ją albo zbadać pod kątem przynależności albo wykluczyć prewencyjnie poprzez lincz. Nic osobistego Chiyo. Na koniec pytanie dzięki któremu może się uśmiechniesz przed ekranem mimo wszystko: Chiyo, dlaczego masz takie duże oczy?
---
Scenariusz wieszana po mojemu (przy założeniu, że rolniacy zechcą współpracować i że jeśli odkryją czyjąś niewinność to będą dyskretnie odwodzić stado od późniejszych linczów na niewinnych):
1. kieliszek -> powieszony
    Sez -> skan wróżbity
    Chiyo -> do dalszej obserwacji
2. Sez -> powieszony
    Chiyo -> skan wróżbity
    kieliszek -> do dalszej obserwacji
3. Chiyo -> powieszona
    Sez -> skan wróżbity
    kieliszek -> do dalszej obserwacji

Ale zaraz zaraz! Dlaczego jeśli powieszą Seza to nie chcesz skanować kieliszka!? Ano dlatego, że Chiyo i Sez intrygują mnie bardziej niż kieliszek póki co. Może nie ma na to jakiegoś bardzo logicznego wytłumaczenia ale taka jest prawda.

#106 2020-08-21 21:15:28

kieliszek
Użytkownik

Denuil napisał/a:

To po pierwsze napisałem gdybym jednak jakąś dostał więc to było hipotetycznie bo tak wynikało z listy skomponowanej przez Szuja a po drugie to oczywiście nie wiem jaką masz rolę. Podejrzewam Cię albo o rolę truciciela (o czym więcej w kolejnym poście) albo o bycie bezrolnym.

Już wiem do czego pijesz. Soraski.

Denuil napisał/a:

kieliszek - podejrzewam, że to może być wilk z nisko opuszczoną głową. Jeśli by się okazało, że się co do kieliszka pomyliłem to uważam, że to wciąz byłaby strata do odrobienia dla króliczej społeczności na tym etapie gry. Cały czas mam w pamięci jego dość wycofany styl gry i stąd taki wniosek co do skali ewentualnej straty.

Nie mam Ci tego za złe, ale uważam to za dosyć słabe zagranie. Pewnie z jakiegoś powodu jest to dla Ciebie łatwiejsze, niż głos na kogoś, kto się bardziej udziela.

#107 2020-08-21 21:18:16

Zensum
Użytkownik

Denuil napisał/a:

Wygląda na to, że niedługo czeka nas lincz + akcje rolnych + mord. Nie wiem jak będzie z moją dostępnością potem dzisiejszego wieczora, więc żeby nie przespać pozwolę sobie przedstawić moje typy i przemyślenia już teraz. Tak wiem, że namawianie do wieszania jako pierwszy zwykle źle się kończy ale hej! No risk no fun.

To żeś dojebał ;v
Lincz jest PO mordzie wilka. No bo jak zagłosujesz na kogoś, kogo wilk zje, to co? Oddasz nowy głos?
Akcje wilka i rolniaków są do dziś. Ot co
Lincz jest do 23 w niedzielę. Więc to, że Cię dziś może nie być to argument żaden xD
Nie wiem, czy to nieudolne czytanie wilcze, czy jednak bardzo tępe czytanie królicze. Mam mindfuck, ale chyba nie pasuje mi to na myślenie wilcze. Wilk raczej by pilnował dat uważniej.

Denuil napisał/a:

kieliszek - podejrzewam, że to może być wilk z nisko opuszczoną głową. Jeśli by się okazało, że się co do kieliszka pomyliłem to uważam, że to wciąz byłaby strata do odrobienia dla króliczej społeczności na tym etapie gry. Cały czas mam w pamięci jego dość wycofany styl gry i stąd taki wniosek co do skali ewentualnej straty. Myślę zaś, że gdyby kieliszek był wilkiem to zdecydowanie by grał na niskim profilu bo póki co nie widzę go w ofensywie... choć może należałoby nie wywoływać wilka z lasu...?

O kurwa, po raz pierwszy się zgodzę z Denuilem. Fakt, kieliszek jest jak wilk z BARDZO opuszczoną głową. Ale to tyle

Denuil napisał/a:

Ale zaraz zaraz! Dlaczego jeśli powieszą Seza to nie chcesz skanować kieliszka!? Ano dlatego, że Chiyo i Sez intrygują mnie bardziej niż kieliszek póki co. Może nie ma na to jakiegoś bardzo logicznego wytłumaczenia ale taka jest prawda.

Szczerze to na chuj rozkinianie skanowania? Wróżbita to tak naprawdę może powiedzieć, że jest sobą, tylko gdy zeskanuje wilka, a najlepiej jak teraz, gdy jest tylko jeden wilk. Może sobie skanować kogo chce, byle zwiększyć szansę że trafi na wilka, bądź trafić akurat na wilka. Wróżbita jest bez sensu postacią do rozmyślania. Mam trochę wrażenie jakbyś sam nim był i chciał zwrócić uwagę, jak ważna ta rola jest

#108 2020-08-21 21:35:13

kieliszek
Użytkownik

Zenek napisał/a:

O kurwa, po raz pierwszy się zgodzę z Denuilem. Fakt, kieliszek jest jak wilk z BARDZO opuszczoną głową. Ale to tyle

Kolejne, bardzo wygodne stwierdzenie. Coś więcej napiszesz na ten temat, czy tylko będziesz się podpinać dalej pod cudze? Nie chcę póki co wyciągać daleko idących wniosków, ale albo Zenek pisze aby pisać, albo wilczy.

#109 2020-08-21 22:22:33

Denuil
Użytkownik

kieliszek napisał/a:

Nie mam Ci tego za złe, ale uważam to za dosyć słabe zagranie. Pewnie z jakiegoś powodu jest to dla Ciebie łatwiejsze, niż głos na kogoś, kto się bardziej udziela.

Pewnie byłoby Ci lżej na duszy gdybym również rozpisał się o osobach, których nie podejrzewam i dlaczego ale uwierz mi - w tę stronę jest znacznie trudniej nie mówiąc już o wysiłku w takim przedsięwzięciu. Pewnie miałbym słabe szanse w walce na tym forum z takim Zensumem ale to bez różnicy - jeśli będę go podejrzewać o bycie zagrożeniem dla króliczej społeczności to będę na niego głosował. Póki co mam trzech faworytów do roli wilka zgodnie z tym co napisałem. Cieszę się, że nie odbierasz tego osobiście. Może faktycznie masz taki styl gry i nie ma co na siłę dopatrywać się tutaj jakiejś większej głębi ale z drugiej strony spójrz na mnie - lubię tabelki, zestawienia, klasyfikacje itp. i bywam nieogarnięty co do dat a i tak mnie tu chcą linczować za bycie sobą [dblpt]P Takie życie kieliszek.

Zensum napisał/a:

To żeś dojebał ;v
Lincz jest PO mordzie wilka. No bo jak zagłosujesz na kogoś, kogo wilk zje, to co? Oddasz nowy głos?
Akcje wilka i rolniaków są do dziś. Ot co

Zensum napisał/a:

Lincz jest do 23 w niedzielę. Więc to, że Cię dziś może nie być to argument żaden xD

Jest to argument o ile weźmiesz pod uwagę, iż byłem przekonany, że lincz też jest dzisiaj. Często gubisz kontekst?

Zensum napisał/a:

O kurwa, po raz pierwszy się zgodzę z Denuilem.

O kurwa, prawie mnie pochwalono.

Zensum napisał/a:

Szczerze to na chuj rozkinianie skanowania? Wróżbita to tak naprawdę może powiedzieć, że jest sobą, tylko gdy zeskanuje wilka, a najlepiej jak teraz, gdy jest tylko jeden wilk. Może sobie skanować kogo chce, byle zwiększyć szansę że trafi na wilka, bądź trafić akurat na wilka. Wróżbita jest bez sensu postacią do rozmyślania. Mam trochę wrażenie jakbyś sam nim był i chciał zwrócić uwagę, jak ważna ta rola jest

Osobiście lubię rolę wróżbity i uważam, że skanowania SĄ istotne. I będę rozmyślać o czym będę chciał. Nic Ci do tego. Co do mojej roli to gdybym miał jakąś to bym się z nią nie wychylał bo stałbym się celem strategicznym dla wilka także tego... xD
---
Jestem cholernie zaciekawiony co napiszą o ile napiszą Sez i Chiyo...

#110 2020-08-21 23:14:29

Daffodil
Administrator
Liczba postów: 614
Windows 7Firefox 79.0

1. MORD

Pośród mroku nocy, dobiega do was donośny i przerażający krzyk. Okazuje się, że na swoją pierwszą ofiarę wilk postanawia wybrać Sezowatego. Szybko ustalacie, iż Sezowaty był bezrolnym królikiem.

Sezowaty - [ * ]

Ponadto nad ranem podczas obrad odczuliście wyraźny brak obecności bezrolnej Layli, która popełnia samobójstwo.

Layla - [ * ]

Lista pozostałych graczy:
- Crier
- Szuja
- Chiyo
- Zensum
- Denuil
- kieliszek

Punkty karne:
- Denuil - 1
- Layla - 2
- kieliszek - 1
- Zensum - 1

Gra toczy się dalej.

#111 2020-08-22 00:33:12

Szuja
Użytkownik

Zensum napisał/a:

Z tym że Szuj napisał już tyle postów wnoszących coś świeżego, że jedna wypowiedź nic nie wnosząca jest występkiem całkiem normalnym. Co innego gdy pisze się dopiero drugi post, po długim czasie i nic specjalnie świeżego się nie wnosi, oprócz własnych ugrupowań, nic tak naprawdę nie zmieniających, nawet nie do końca wiedząc co myślisz o innych graczach. Ot taka różnica między normikowaniem osoby aktywnej, a osoby aktywnej raz na milion lat

Wtf, serio kwalifikujecie tamten post jako "nic nie wnoszący"? XD To w sumie jedna z istostniejszych rzeczy jakie napisałem.
_
_
_
Anyway, mamy mord. Nie chce mi się już nawet odnosić do pozostałych waszych postów, które się przed nim odbyły, więc przejdę od razu do konkretów.
Przyznam się od razu, że nie mam bladego pojęcia, dlaczego wilczek zamordował Seza. Jeśli już, to jest to dla stadka bardzo korzystne, jako że Sez był tutaj wielką niewiadomą, a ja sam prawdę mówiąc stawiałem go pewnie gdzieś na 2-3 miejscu w kwestii potencjalnego wilczka. Jedyny powód potencjalnego mordu na Sezie, który mi przychodzi do głowy, to że wilczki myślały, że podejrzewałem go o bycie wiedźmą i specjalnie ustawiłem na liście tak, żeby to mi przekazał eliksir. I to by była całkiem sprytna zagrywka z mojej strony, nie powiem, jeśli faktycznie chciałbym w ten sposób nakierować wilki na zabicie go (i zmniejszenie mi listy podejrzanych), tylko że welp, nie było nią, nie będę nawet próbował udawać inaczej. XD
_
Co do wątku Denuila jeszcze: jego posty, które się pojawiły po tym moim jedynie coraz bardziej przemawiają na jego niekorzyść. Teraz trochę zmęczon jestem, ale w odpowiednim czasie jeszcze do nich wrócę i odpowiednio wypunktuję. Z ważniejszych rzeczy, które warto podnieść już teraz: mamy jego głos bądź co bądź z dupy na Kieliszka (w momencie, kiedy Denuil był głównym podejrzanym stada postanowił dać mu alternatywę w głosowaniu na lincz) z obawami, że "może go już potem nie być", a potem kolejny nie-krótki post na luziczku godzinę później. Welp.
_
Niemniejjj... Przejdę do konkretów i pozwolę sobie zarzucić małą bombę. Jeśli będący jeszcze wśród nas wróżbita jest w stanie uniewinnić inną osobę (która nadal żyje) niż Crier (no i ja oczywiście) to niech się ujawni już teraz i zwyczajnie wygrywamy gierkę.
Dobranoc.

#112 2020-08-22 01:43:03

Chiyo
Użytkownik
Liczba postów: 100
AndroidChrome 84.0.4147.125

Au revoir, nie ma co skanować Seza :v
-

Zensum napisał/a:

Mam trochę wrażenie jakbyś sam nim był i chciał zwrócić uwagę, jak ważna ta rola jest

THIS, +10 BYCZQ.
-
Podsumowując, to tak:
- Låzarus - wilk
- Yass - bezrolna
- Pingwin - bezrolna
- Sez - bezrolny
- Layla - bezrolna.
Zostało nas sześcioro, a więc mamy proporcje 1:5, z czego dwa rolne króliki (wróżbita, wiedźma), dwa bezrolne i truciciela. Szeryfa nie biorę pod uwagę, gdyż jest to funkcja nadawana przez stado, więc może ją dostać zarówno królik, jak i wilk. A jest Crier, Szuja, ja, Zensum, Denuil i kieliszek.
-
W temacie przemyśleń natomiast, w obecnej chwili na wilki najbardziej pasują mi Denuil, Zenek i kieliszek, chociaż to, co Zenek stwierdził w sprawie roli wróżbity jest sensownym spostrzeżeniem, gdyż sama odniosłam takie wrażenie, czytając jego posty. Z drugiej strony sensowna jest także wypowiedź Denuila odnośnie wychylania się z rolą, a w tym wypadku byłoby to dość... Ryzykowne? Nie wiem, w każdym razie mogłoby sprawić, że wilk by się na niego zasadził. Z tym, że no, też mam role, które podobają mi się w rozgrywce, a jednak nie forsuję ich tematu z uporem maniaka, aby nie wzbudzać podejrzeń/nie nadstawiać się pod wilcze kły. I niby mogłabym powiedzieć, że hej, przecież Szuja też mówił dużo o jednej z ról, jednak... Zaproponował dość korzystne i sensowne rozwiązanie, dzięki któremu króliki mogą zyskać szansę na zwycięstwo i chciał poznać opinie innych graczy, aby ustalić najlepszy plan działania. Nie był w żaden sposób nachalny w tej materii, owszem, zasugerował, że byłoby dobrze gdyby wiedźma przekazała eliksir konkretnej osobie, ale solidnie to uargumentował. Więc póki co Szuja jest dla mnie czysty. Nie wiem do końca, co myśeć o Zensumie i kieliszku co prawda, chociaż o ile kieliszek ma u mnie jakieś 25% szans na króliczenie, tak Zensum ma 50%. Nie wiem. Ale jest już w kurwę późno i nie myślę. Zmęczyły mnie te zakupy w żabce :v Postaram się jutro coś więcej na ich temat powiedzieć.

#113 2020-08-22 10:48:21

Zensum
Użytkownik

Szuja napisał/a:

Wtf, serio kwalifikujecie tamten post jako "nic nie wnoszący"? XD To w sumie jedna z istostniejszych rzeczy jakie napisałem.

Mnie bardziej chodzi nie o post, a jedną wypowiedź xD

Szuja napisał/a:

a potem kolejny nie-krótki post na luziczku godzinę później. Welp.

Też mi to nie gra ze sobą. To tak jak "słuchajcie, ja już więcej nie piję, idę do domu" po czym wyciąga po 2 minutach flaszkę, otwiera ją i zaczyna pić. Brak konsekwencji co do swoich słów. Ja wiem, że "MOŻE mnie nie być" nie oznacza "nie będzie mnie", ale halo - normalne to nie jest.
-
Sezik ['*]
Spodziewałem się tego, że Layla wypadnie za brak aktywności.
-
Co do wilków i nie-wilków.
Nadal w jakimś stopniu podejrzewam Chiyo, ale nie jest to takie mocne jak było. Wypadłaś z listy mocno podejrzanych.
Denuil i kieliszek - są to dwie osoby, które najbardziej mi nie pasują w tej grze. Pytanie tylko który wilczy, a który tylko wilczka gra :>
Shu dla mnie jest czysty. Jest za mocno zaangażowany w wygraną króliczą, żebym nawet pomyślał, że to wilcza taktyka.
Cóż, Crier. Ostatnio się przemyka, ale nie wydaje mi się żeby to było wilcze przemykanie. Mam nadzieję, że będzie choć trochę bardziej zaangażowana.
-
Zastanawia mnie czy stać nas na podwójny lincz (ale chyba tak). Na stryczku mógłby wylądować kielich z Denuilem. Ale to tylko moja myśl, bardzo luźna, uciekła z głowy ;v

#114 2020-08-22 13:04:47

Crier
Użytkownik
Liczba postów: 276

Przejdę od razu do konkretów:
Dużo się działo, gdy mnie nie było. Wyprodukowaliście całkiem sporo postów, odniosę się do tego, na co zwróciłam uwagę:

Szuja napisał/a:

Te zdanie jest o tyle ciekawe, że może się odnosić do dwóch graczy tutaj.  O ile rozumiem brak możliwości grania, problemy techniczne, tak kieliszek uaktywnił się przez linczem i przed samym mordem. Powtórzę: rozumiem problemy techniczne, ale aktywność przed tak naprawdę kulminacją rundy jest czymś rzucającym się w oczy. Jest to albo królicze poczucie odpowiedzialności albo wilczy obowiązek.

Zensum napisał/a:

To żeś dojebał ;v Lincz jest PO mordzie wilka. No bo jak zagłosujesz na kogoś, kogo wilk zje, to co? Oddasz nowy głos? Akcje wilka i rolniaków są do dziś. Ot co. Lincz jest do 23 w niedzielę. Więc to, że Cię dziś może nie być to argument żaden xD Nie wiem, czy to nieudolne czytanie wilcze, czy jednak bardzo tępe czytanie królicze. Mam mindfuck, ale chyba nie pasuje mi to na myślenie wilcze. Wilk raczej by pilnował dat uważniej.

Z całym szacunkiem do Denuila, ale miał już w moich oczach kilka wpadek z tymi kolorkami. Pierwsza wpadka to podkreślenie Szuja i kieliszka, co było nierozsądne, a druga to właśnie głos oddany teraz. A nie, w sumie i trzecia - jak nie wiedział na czym polega rola truciciela. To rzuca się w oczy, ale nie wiem, czy wilk byłby taki nierozsądny. Z drugiej storny - jeśli jest rolny, to też nie jest to rozsądne. Czytajcie informacje ludzie, każda strona powinna je znać.

Zensum napisał/a:

Sama rozkmina w sobie nie jest zła, bo jeśli ktoś podczas tych rozważań się "podstawi", to Wróż będzie miał potencjalnie osobe do skanowania.

Szuja napisał/a:

Jeśli już, to jest to dla stadka bardzo korzystne, jako że Sez był tutaj wielką niewiadomą, a ja sam prawdę mówiąc stawiałem go pewnie gdzieś na 2-3 miejscu w kwestii potencjalnego wilczka. Jedyny powód potencjalnego mordu na Sezie, który mi przychodzi do głowy, to że wilczki myślały, że podejrzewałem go o bycie wiedźmą i specjalnie ustawiłem na liście tak, żeby to mi przekazał eliksir. I to by była całkiem sprytna zagrywka z mojej strony, nie powiem, jeśli faktycznie chciałbym w ten sposób nakierować wilki na zabicie go (i zmniejszenie mi listy podejrzanych), tylko że welp, nią, nie będę nawet próbował udawać inaczej. XD

Baardzo możliwe. Przez to, że Sez był niewiadomą mogli go zakwalifikować do pozycji rolnej. Albo wczytali się w twoją listę za bardzo albo wcale i wbrali go tak o. Niemniej jednak był to ruch arcygłupi albo arcygenialny.

Zensum napisał/a:

Zastanawia mnie czy stać nas na podwójny lincz (ale chyba tak). Na stryczku mógłby wylądować kielich z Denuilem. Ale to tylko moja myśl, bardzo luźna, uciekła z głowy ;v

Tu odniosę się do podwójnego linczu + chyba pomysłu Chiyo z trutką. Sam podwójny lincz może by przeszedł. ALE tutaj mam prośbę do Wróża -  jeśli masz chociaż jedną osobę niewinną podaj nam ją w jakiś dyskretny sposób. Fajnie by było mieć chociaż jeden stały, wiadomy punkt.
Podójny lincz + trutka dość ryzykowany w moich oczach. Jestem zwolenniczką bardziej mozolnego dojścia do wygranej, niż rzucanie wszystkiego na jedną kartę. :v

#115 2020-08-22 14:51:35

Denuil
Użytkownik

Ok, to co się stało nieźle potrząsnęło moimi przekonaniami o podejrzanych. Zastanawiam się co dało wilkowi zabójstwo na Sezie? Przecież poza mną i kieliszkiem był dość wiarygodnym podejrzanym - czy wilk chciałby sobie sam skracać kolejkę do potencjalnego linczu? Ja na miejscu wilka zaatakowałbym kogoś z poza kręgu podejrzanych by stworzyć presję bratobójczego wieszania królików. Jedyne logiczne wyjaśnienie jakie umiem sobie wyobrazić jest takie, że wilk upatrywał w Sezie rolnego i chciał go wyłączyć z rozgrywki.
---
Na chwilę obecną wygląda to tak:
- Crier - niewinna, królik - myślę, że intuicja ś.p. Yass była całkiem  na miejscu.
- Szuja - niewinny, królik - myślę, że robi dobrą robotę jeśli chodzi o prowadzenie królików.
- Chiyo - wilk? - jedna z moich dwóch głównych podejrzanych na chwilę obecną. Ostatnio bardzo podlizuje się Szujowi i stara się być aż nadto "swojska".
- Zensum - wilk? - wyjaśnienie poniżej.
- Denuil - królik, wróżbita - W wolnych chwilach popija herbatkę ziołową, wróży z fusów i stawia tarota. Wasz nr 1 do powieszenia [sred])
- kieliszek - królik? - kieliszka podejrzewałbym o bardziej defensywne zagranie wilka a nie wkładanie kija w mrowisko. Może nie doceniam geniuszu strategicznego kieliszka (jeśli tak to przepraszam kieliszku) ale Wy go znacie lepiej niż ja. Mógłby tak zagrać gdyby był wilkiem? Ja teraz skłonię się ku wersji że bardziej nie jest niż jest.
---
Uważam, że podwójny lincz jest bardzo konieczny i powinien być jutro zrealizowany. Jako pierwszą kandydatkę do linczu zaproponuję Chiyo bo konsekwentnie ją podejrzewam o wilczenie. Moim numerem dwa będzie, szanowne króliczki, nasz narwany kolega Zensum. Ponieważ:
1. Nie szanuje wróżbity.
2. Szybko złagodził ton względem Chiyo gdy ta go wymieniła na liście podejrzanych.

Chiyo napisał/a:

W temacie przemyśleń natomiast, w obecnej chwili na wilki najbardziej pasują mi Denuil, Zenek i kieliszek,...

Zensum napisał/a:

Co do wilków i nie-wilków.
Nadal w jakimś stopniu podejrzewam Chiyo, ale nie jest to takie mocne jak było. Wypadłaś z listy mocno podejrzanych.

3. Dość mocno wskazuje innych chcąc wciągnąć kogo się da na listę podejrzanych i żebyśmy broń Boże nie pomyśleli o nim samym... A potem wejdzie cały na biało.
---

Crier napisał/a:

Z całym szacunkiem do Denuila, ale miał już w moich oczach kilka wpadek z tymi kolorkami. Pierwsza wpadka to podkreślenie Szuja i kieliszka, co było nierozsądne, a druga to właśnie głos oddany teraz. A nie, w sumie i trzecia - jak nie wiedział na czym polega rola truciciela. To rzuca się w oczy, ale nie wiem, czy wilk byłby taki nierozsądny. Z drugiej storny - jeśli jest rolny, to też nie jest to rozsądne. Czytajcie informacje ludzie, każda strona powinna je znać.

Masz rację Crier. Wiem, że zasłanianie się nieogarem i amatorstwem w tej grze jest słabe ale faktycznie nieogarnąłem tak jak trzeba. Postaram się, żeby w kolejnych rozgrywkach było lepiej. Błądzenie jest rzeczą ludzką a nawet króliczą [sred])

#116 2020-08-22 15:35:52

Szuja
Użytkownik

Denuil, kogo sprawdziłeś?

#117 2020-08-22 15:51:51

Zensum
Użytkownik

Denuil napisał/a:

króliczki, nasz narwany kolega Zensum. Ponieważ:
1. Nie szanuje wróżbity.
2. Szybko złagodził ton względem Chiyo gdy ta go wymieniła na liście podejrzanych.

Narwany kolega Zensum <3
1. Szanuję, ale nie widzę sensu rozkminiania i kazania skanowania konkretnych osób wróżowi. Fakt, jak w dyskretny sposób byłby w stanie nam powiedzieć, kto jest króliczkiem bądź wilkiem, to by dało nam duże szanse. Ale to jest zbyt trudne, żeby tak nieoczywiście wskazać swój skan. Jedyną osobą która byłaby w stanie z nas to zrobić to Szujek, a nie wiem czy rolniakem jest.
2. Nie złagodziłem tonu względem Chiyo po jej wymienieniu mnie na liście podejrzanych. Szczerze - nawet nie zwróciłem uwagi, że tam trafiłem. Ot, po prostu zaczynam pojmować jej posty bardziej jako królicze wypociny niż wilcze .

Denuil napisał/a:

3. Dość mocno wskazuje innych chcąc wciągnąć kogo się da na listę podejrzanych i żebyśmy broń Boże nie pomyśleli o nim samym... A potem wejdzie cały na biało.

Sam robisz to samo, wskazując innych, nie siebie, tłumacząc się jaki to króliczy jesteś, wrzucając się w listę graczy jakby to była osoba której nie znasz.
Poza tym - chyba każdy gracz - rolny, bezrolny, wilk czy królik - nie chce być na liście podejrzanych/liście do stryczka, bo jest to przykre gdy ktoś zaciska na Tobie pętlę. Jak chcecie się mnie pozbyć to proszę bardzo - nikt wam nie zabrania, po to są demokratyczne wybory na stryczek, żeby można było wybrać "uczciwie".
-
Co do Twojej listy wspaniałej Denuil.... No nie kalkuluje mi się nic. Zagłosowałeś na kieliszka w kolejce na stryczek, ale... Zakwalifikowałeś go potencjalnie jako królika :tu następuje mój facepalm:
Nie trzyma się to w ogóle niczego.
Nie wiem, czy to jest mieszanie, czy może dyskretne powiedzenie "sprawdziłem kielicha i jest czysty", czy wilczy nieogar.
-
W ogóle Denuil - tak bardzo mi wciskasz wilczenie, że zaraz sam zacznę wierzyć, że mam farbowane na biało futro xD
No ale - skoro tak twierdzisz, nie zabronię Ci. Tylko tak przypominam to co przed chwilą napisałem - Twój głos poleciał na kielicha którego "oczyściłeś z zarzutów". No cóż

#118 2020-08-22 17:15:42

Crier
Użytkownik

Podbijam, Denuil kogo sprawdziłeś? Czy był to kieliszek?

#119 2020-08-22 20:46:21

Denuil
Użytkownik

Szuja napisał/a:

Denuil, kogo sprawdziłeś?

Crier napisał/a:

Podbijam, Denuil kogo sprawdziłeś? Czy był to kieliszek?

Sprawdziłem Seza. Okazało się niestety, że wilk także. Obawiam się, że wiem tyle co i Wy. Mam tylko moje poszlaki i przemyślenia. Wtedy jeszcze nie rozważałem skanu ani na Zensum ani na Szuju ani na Crier.

Zensum napisał/a:

nikt wam nie zabrania, po to są demokratyczne wybory na stryczek, żeby można było wybrać "uczciwie".

Wow, serio? Chyba się nie uskarżasz za to, że jesteś moim podejrzanym? Z malkontenctwem Ci nie do twarzy, chyba.

Zensum napisał/a:

W ogóle Denuil - tak bardzo mi wciskasz wilczenie, że zaraz sam zacznę wierzyć, że mam farbowane na biało futro xD

Pierwszy raz dopiero zacząłem Cię podejrzewać. Wcześniej wydawałeś mi się niewinny ale coś mi przestało w Tobie pasować, ot cała historia. Nie protestowałeś gdy jawnie deklarowałem Cię poza kręgiem podejrzanych [dblpt]P

Zensum napisał/a:

Twój głos poleciał na kielicha którego "oczyściłeś z zarzutów".

Po zabójstwie Seza kieliszek wydał mi się mniej podejrzany niż wcześniej. Wy go znacie lepiej i jego zmysł strategi więc to Wy mi powiedzcie czy słusznie uważam według Was [sred])

#120 2020-08-22 20:57:42

Crier
Użytkownik

Ok, czekałam na Twoją odpowiedź.
I jak dla mnie, to wszystko się kupy nie trzyma.
1. Dlaczego oddałeś głos na kieliszka PRZED skanem? Wiem "czasowo mógłbyś nie wyrobić". Tylko jaka to różnica by była dla ciebie, skoro na wynik skanu i tak musiałeś czekać?
2. Skoro oddałeś już głos na kieliszka to dlaczego go nie sprawdziłeś?
I akurat zeskanowałeś Seza.
No przepraszam, ale śmierdzi mi to na kilometr.

#121 2020-08-22 21:31:44

Szuja
Użytkownik

Okkkk. Musicie mi wybaczyć, ale ponownie ucieknę od cytatów i odnoszenia się do waszych wypowiedzi, żeby napisać coś bardziej konstruktywnego. Na tym etapie rozgrywki jestem zresztą zdania, że to już bardziej ten obraz ogólny ma tutaj znaczenie, aniżeli łapanie za słówka i pojedyncze wątki. Ale do rzeczy.
Mogę powiedzieć to otwarcie, bo wilk i tak już to wie: jestem wiedźmą. Eliksir zgodnie z listą próbowałem przekazać Crier, ale zostałem "otumaniony" przez truciciela, więc obecnie nie ma żadnego eliksiru w grze. A jako że truciciel dostaje powiadomienie o udanej akcji, a wróżbita i tak się już ujawnił, nie pozostawia to wilkom zbyt wiele dywagacji w rozmyślaniu nad moją rolą.
_
Jednocześnie, to że zostałem otumaniony świadczy w 99% o niewinności Crier. Dlaczego? Jeśli podejrzewała, że jestem wiedźmą nie miała żadnego interesu w tym, żeby odbierać sobie możliwość otrzymania trucizny. Jeśli z kolei myślała, że jestem wróżem (mimo że nie próbowałem tego nigdzie nawet hintować) też nie miało to zbyt dużego sensu, biorąc pod uwagę, że łatwo się można było z moich postów domyślić, że gdybym tylko miał taką okazję, sprawdziłbym Seza - tego samego Seza, którego zabił wilczek. No i nawet jeśli nie sprawdziłbym Seza, to na pewno nie sprawdzałbym Crier, więc nie miała się o co martwić.
Dlatego na ten moment kompletnie wykluczam Crier z listy podejrzanych. Jasne, nadal jest szansa, że jest wilczkiem. Ale podejrzewanie jej w obecnej sytuacji, przy trzech pozostałych potencjalnych wilczkach, byłoby absurdalne. Chuj, jeśli Crier jest wilkiem to zagrała genialną gierkę i nawet nie będę zły jeśli wygra. No ale na razie wolę założyć, że nim nie jest.
_
Denuil co do swojego wróżowania mógłby kłamać, gdyby jako truciciel otumanił np. Kieliszka, okazałoby się, że ten faktycznie ma rolę (potencjalnie wróżbitę), a potem postawił wszystko na jedną kartę, że prawie-nieaktywny Kieliszek i nie czytający dokładnie postów nie podważy jego coming-outu jako wróżbity. Ale truciciel za cel obrał mnie, więc nic takiego się nie stało. Dopóki nikt nie zakwestionuje wróżbity, to niezależnie od tego jak bardzo by kręcił i jak bardzo by się nie trzymało kupy to, co pisze, raczej nie ma powodu, żeby mu nie ufać. To pozostawia nam jako potencjalne wilczki Zensuma, Chiyo i Kieliszka.
_
Podwójny lincz niestety na ten moment odpada. Co prawda mamy wtedy 2/3 szansy, żeby trafić, ale... zawsze pozostaje te 33%. I jeśli nie trafimy, wilczek w nocy zabije mnie, zdobędzie ode mnie eliksir, a 3 dnia kiedy zostanie trzech ostatnich graczy, po prostu go użyje i wygra gierkę. Niemniej, z matematycznego punktu widzenia, jako króliki mamy prostą drogę do wygranej. Pozwolę sobie wypunktować:
1. Tego dnia wieszamy jednego z trzech graczy: Zensum/Chiyo/Kieliszek
2. Jeśli gra toczy się dalej, w nocy mamy dwie opcje:
a) wilk zabija mnie, żeby zdobyć eliksir (i żebym ja go nikomu nie przekazał); Denuil sprawdza pozostałego z dwóch graczy, stado wiesza wilczka
b) wilk zabija Denuila, żeby nie mógł nikogo sprawdzić; ja daję eliksir Crier, ona truje jednego z pozostałej dwójki, jeśli gra toczy się dalej, wieszamy ostatniego z nich
3. I... w sumie tyle. Wygranko zdobyte, honor uratowany.

@EDIT:
Dotarło do mnie, że wilkiem jest truciciel, więc zginę ja albo Denuil, a rola pozostałego zostanie po prostu zablokowana. XD Niemniej nadal, w momencie, kiedy po tej rundzie zostanie czterech graczy, wtedy stado robi podwójny lincz na pozostałej dwójce, która pozostała przy życiu. Nie będzie łatwe idealnie skoordynować głosy w tej sytuacji, ale jest to zdecydowanie problem, który da się rozwiązać.

Ostatnio edytowany przez Szuja (2020-08-22 21:40:59)

#122 2020-08-22 22:09:16

Denuil
Użytkownik

Crier napisał/a:

Posłuchaj, może nie mam daru przekonywania ale napisałem to co myślałem najlepiej jak umiem. Musisz mi ten jeden raz uwierzyć, że chcę głosować razem z Tobą a nie przeciwko Tobie. Skoro jesteś pewna swojej niewinności a ja jestem po Twojej stronie to skupmy się może na planie Szuja, zgoda? Jutro wieczorem mam czas więc na pewno na głosowaniu będę.

Crier napisał/a:

Dlaczego oddałeś głos na kieliszka PRZED skanem?

Bo się rąbnąłem w terminach? Sam Zensum mnie korygował co do mordu/linczu.

Crier napisał/a:

Skoro oddałeś już głos na kieliszka to dlaczego go nie sprawdziłeś?

Bo uznałem, że kieliszek albo by zawisł albo nie byłby aż tak groźnym wilkiem gdyby przetrwał trochę dłużej. Chciałem być pewny Seza bo to doświadczony gracz ale grał trochę inaczej niż zwykle. Chiyo też brałem pod uwagę. Nie mogłem wiedzieć kogo zabije wilk.

Szuja napisał/a:

Denuil co do swojego wróżowania mógłby kłamać... Dopóki nikt nie zakwestionuje wróżbity, to niezależnie od tego jak bardzo by kręcił i jak bardzo by się nie trzymało kupy to, co pisze, raczej nie ma powodu, żeby mu nie ufać.

Kieliszek ma jeszcze cały dzień by rzucić mi wyzwanie. Wtedy byłoby nawet lepiej - jeden z nas by kłamał a Wy wieszacie obu i po sprawie. Gdybym chciał uniknąć konfliktów to zrobiłbym coming-out bliżej linczu by było mniej czasu na kwestionowanie mnie.
----
Co do Twojego planu to - Count me in Szuj. Pytanie tylko kto na pierwszy ogień? Ja wciąż się bardziej boję Zensuma i Chiyo niż kieliszka tho.

#123 2020-08-22 22:17:58

Chiyo
Użytkownik
Liczba postów: 100

Zensum napisał/a:

Luv Zenuś

Denuil napisał/a:

Chiyo - wilk? - jedna z moich dwóch głównych podejrzanych na chwilę obecną. Ostatnio bardzo podlizuje się Szujowi i stara się być aż nadto "swojska".

Powiedz mi w takim razie, w którym miejscu podlizuję się Szujowi. Bo aż jestem ciekawa.

Denuil napisał/a:

Uważam, że podwójny lincz jest bardzo konieczny i powinien być jutro zrealizowany. Jako pierwszą kandydatkę do linczu zaproponuję Chiyo bo konsekwentnie ją podejrzewam o wilczenie.

A moja teoria jest taka: przeanalizowałeś pierwszą rundę i wywnioskowałeś, że byłam jednym z głównych podejrzanych, więc teraz, kiedy zrozumiałeś, że chyba trochę zbyt nachalnie narzucasz wróżbicie co ma robić i ludzie podejrzewają Cię o wilczenie, chcesz nastawić stado przeciw mnie. Podaj mi proszę argumenty potwierdzające moje wilczurstwo, bo tego też jestem ciekawa.

Denuil napisał/a:

Szybko złagodził ton względem Chiyo gdy ta go wymieniła na liście podejrzanych.

Czy ja wiem, czy złagodził? Może zrobił to, bo wcześniej postąpiłam tak samo?
-
W ogóle, nie pasuje mi coś w rozumowaniu Denuila. Forsuje rolę wróżbity aż do usrania, po czym gdy Zenek wysnuwa podejrzenia dotyczące tego, że być może sam jest rolny, to tłumaczy się, że po prostu lubi tę rolę i nie podkładałby się jak debil z ujawnianem się. Z kolei w następnym poście czytamy:

Denuil napisał/a:

- Denuil - królik, wróżbita - W wolnych chwilach popija herbatkę ziołową, wróży z fusów i stawia tarota. Wasz nr 1 do powieszenia [sred])

To, szczerze powiedziawszy, śmierdzi mi wilkiem dość mocno. Jakby, nie wiem, wygląda na kretyńskie granie na nosie innym graczom i nabijanie się, ale... Nie wiem, nie ryzykowałabym niezależnie od roli, żeby próbować przypisać sobie jakąś rolę nawet dla żartu. Bo po co? To jest podkładanie się wilkowi (bo nigdy nie wiadomo, czy dany gracz na pewno żartuje), albo stadu, które może uznać to za nachalne i nieudolne próby przyczepiania sobie na siłę króliczych uszu. Skoro twierdzisz, że jesteś wróżbitą, powiedz, kogo przeskanowałeś? Chociaż, nie po co pytam, skoro rzekomo...

Denuil napisał/a:

Sprawdziłem Seza.

Ok then, bardzo wygodna wymówka zwłaszcza, że Sez już wykitował. Dziwne, że nie przeskanowałeś mnie, skoro konsekwentnie podejrzewasz mnie o wilczenie.
-
Dziwi mnie, Szuj, że tak od razu wierzysz Denuilowi. I nie chodzi tu o to, że wysnuwa wobec mnie podejrzenia, po prostu może to być celowa zagrywka, dość ryzykowna, aczkolwiek nie niemożliwa do realizacji. Więc w jego temacie wolałabym być ostrożna i jeszcze poobserwować, aż nastanie termin linczu.
-
W każdym razie nie wiem, nie przekonuje mnie to. Może i jest to prawda, co mówi Denuil, może to sprawna manipulacja. Muszę się zastanowić jeszcze.

#124 2020-08-22 23:07:02

Crier
Użytkownik

Dobra. Dużo się zadziało podczas tego krótkiego czasu, wow.
Jeśli Szuj mówi prawdę, a rozmyślając nad jego zaangażowaniem i inicjatywą by ustalić coś w sprawie Wiedźmy to jestem mu w stanie uwierzyć. Będę trzymała rękę na pulsie, ale od czegoś trzeba zacząć.
Jeżeli Szuj został otumaniony i w grze nie ma teraz eliksiru to jesteśmy w sytuacji, gdzie płoną nam tyłki.

Nie wiem do końca co z tym mordem, bo czytając informacje stoi tam coś takiego:

Daff napisał/a:

- 2. lincz - do 23.09, do godziny 23:00
- 3. lincz - do 25.09, do godziny 23:00 + 2. mord - do 25.09, do godziny 24:00 (między 23, a 24 jest tzw. Noc - wówczas działają Wróżbita, Wiedźma, Truciciel oraz wilk. O rezultacie dowiadują się po 24.)

Więc jeśli to nie pomyłka i będą faktycznie dwa lincze po sobie, to ani rolni, ani wilk nie wykona żadnych akcji ze swoją rolą.

#125 2020-08-22 23:26:28

Zensum
Użytkownik

Denuil napisał/a:

Wow, serio? Chyba się nie uskarżasz za to, że jesteś moim podejrzanym? Z malkontenctwem Ci nie do twarzy, chyba.

A po co miałbym się uskarżać?

Denuil napisał/a:

Wcześniej wydawałeś mi się niewinny ale coś mi przestało w Tobie pasować, ot cała historia. Nie protestowałeś gdy jawnie deklarowałem Cię poza kręgiem podejrzanych [dblpt]P

Chyba byłoby dziwne, gdyby ktoś zaczął mówić "ej, dlaczego mnie nie podejrzewasz?". Nie wiem, jak Ty widzisz takie reakcje, ale okej.

Crier napisał/a:

I jak dla mnie, to wszystko się kupy nie trzyma.
1. Dlaczego oddałeś głos na kieliszka PRZED skanem? Wiem "czasowo mógłbyś nie wyrobić". Tylko jaka to różnica by była dla ciebie, skoro na wynik skanu i tak musiałeś czekać?
2. Skoro oddałeś już głos na kieliszka to dlaczego go nie sprawdziłeś?

This <3

Chiyo napisał/a:

W ogóle, nie pasuje mi coś w rozumowaniu Denuila. Forsuje rolę wróżbity aż do usrania, po czym gdy Zenek wysnuwa podejrzenia dotyczące tego, że być może sam jest rolny, to tłumaczy się, że po prostu lubi tę rolę i nie podkładałby się jak debil z ujawnianem się. Z kolei w następnym poście czytamy:

Widzę, że nie tylko ja mam mindfuck z Denuilem.

Chiyo napisał/a:

Ok then, bardzo wygodna wymówka zwłaszcza, że Sez już wykitował. Dziwne, że nie przeskanowałeś mnie, skoro konsekwentnie podejrzewasz mnie o wilczenie.

To jest dla mnie najciekawsze. Podejrzewał Ciebie, zagłosował na kieliszka, ale "przeskanował Seza". Nie trzyma się to kupy. Zwłaszcza, że Sez nie żyje. Kieliszka wyrzucił z podejrzanych, ale głos na niego padł, ale ostatecznie twierdzi że jednak może być wilkiem tylko w mniejszym stopniu niż ja i Chiyo. Śmierdzi mi to, że Denuil zmienia zdanie i słowa zależnie od tego, jak wiatr zawieje. Wszystko tylko po to, żebyśmy myśleli że gra z nami. Nie pasuje mi to w ogóle.

Chiyo napisał/a:

Dziwi mnie, Szuj, że tak od razu wierzysz Denuilowi. I nie chodzi tu o to, że wysnuwa wobec mnie podejrzenia, po prostu może to być celowa zagrywka, dość ryzykowna, aczkolwiek nie niemożliwa do realizacji. Więc w jego temacie wolałabym być ostrożna i jeszcze poobserwować, aż nastanie termin linczu.

Też mnie dziwi, że Szujek tak łatwo mu uwierzył. Chyba że Szuj blefuje, lub co gorsza sam jest wilczkiem. Ale nie wierzę w to.
-
Muszę jeszcze przemyśleć, czy jestem w stanie zaufać Szujkowi i nie zagłosować na Denuila. Zbyt podejrzanie to wygląda.
Z drugiej strony martwi mnie nadal zachowanie kieliszka. Śmierdzi mi kłami. Mam dylemat pomiędzy tą dwójką, na kogo zagłosować. Jeszcze się wstrzymam, mamy trochę czasu, ale do ostatniej chwili nie zamierzam rozmyślać.
-
Dziwi mnie trochę jedna rzecz. A mianowicie wizja Szuja, żeby pozbyć się "trzech potencjalnych wilczków". Czyli według niego mnie, Chiyo i kieliszka. Po drodze jeszcze wilczek zje jedną osobę. Jeżeli żadne z nas nie okaże się wilkiem - to wtedy wilczek wbije zębiska w jedno z waszych futerek i zwycięstwo będzie wilcze. I to wtedy będzie loteria, kim on jest. Bo pozostaną dwaj z trzech największych graczy - Crier która zadeklarowała od startu swój nowy stosunek do gry, Szuj który bardzo perfekcyjnie poleciał z kierowaniem nami, mimo że to Crier jest szeryfem (trochę szkoda, że nie wykorzystujesz swojej funkcji Crier, ale rozumiem ze względu na to, że nigdy do tej pory nie szeryfowałaś) i oczywiście Denuil, który taktykę zmienia co post, tak jakby chciał się ciągle do nas dostosowywać.

Użytkowników czytających ten temat: 0, gości: 1
[Bot] ClaudeBot

Stopka

Forum oparte na FluxBB 1.5.7

Darmowe Forum
bezprzewodowy światłowodowy internet skawica telefon serwery | Informatyk warszawa Ursus pogotowie komputerowe Ursus Pomożemy naprawić uszkodzony komputer bez wychodzenia z domu. Zadzwoń umów się na odbiór uszkodzonego komputera | Jak działa kompensacja mocy biernej Zapoznaj się z ofertą.